2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

merhaba kızlar..maceramız yeni başlamış kızlar.sütüm 2.gün gece geldi.kızımın çene kasları gelişmediğinden hepsini ememedi.göğsüm şişti.acayip bir ağzrı.havluyu sıcak suyla ıslatıp göğsüme sardım.sonra sağdım.kızımda emince düzeldi ama düzelinceye kadar çok canım yandı.uykusuz gecelerimizde başladı.gaz berbat bişey.aktardan aldığımız rezene,kimyonu sıcak suda demleyip şekersiz onu veriyorum.ozaman rahatlıyor biraz.bişey yazmayı unuttum.göğüsuçlarım çıkmadığından ilk günden itibaren silikkon meme ucu kullanmaya başladım.onun sayesinde tutunduğunda canım acısada yara olmadı.
spinal anestezi oldum bende.benim için tam bir kabustu.3 kerede ancak buldular iğne yerini.operasyon sırasında tansiyonumdibe vurdu.kustum.korkunçtu benim için.dr dediğine göre bende olan çok nadir olurmuş ama işte körün gözü.ameliyattan sonrası rahattı şükür.

maaşallah kuzuya canım
ben birde gecelik alayım o zaman canım o da olsun
gerçi şu da var üstü baya uzun yani dizüstüne gelir alt giymesem de olur ama bakalım artık
hayrlısı ile o kutlu gün gelse

maaşallah canım benden 1 hafta ilerdesin bakalım hangimiz önce kavuşcak kuzusuna,
inş dediğin gibi en az bi 4 hafta daha dayanırız kuzularımızın sağlığı ve kg su iyi olsun inş
kızım dün 1800 dü bana yine az geldi ama yapcak bişey yok
inş bundan sonra hızla alır

kızlar bana dr artık hazırlklı ol,preklempsi de 34 ü nadir görürüz vs falan dedi
bana çok çok dikkat etmemi söyledi
tansiyonunu takip et falan dedi
aslında herşey normal gidiyor ama neden böyle dedi anlamadım
snaırım çok dikkatli olayım diye böyle söyledi
haftada 2 kez gel kontrole dedi
yarın 24 saatlik idrar toplayıp.ptsi gidicez bakalım

canım hadi gözünaydın çok sevindim tahlilin temiz çıktığına.bence mamayı tamamen kes sinirlenirse sinirlensin başta bende 2 gün mama verdim süt gelmediği için sonra memeyi almak istemedi zorla ağzına sokuyodum öğürüyodu ama direndim vermedim mamayı çünkü sütümde çok gelmeye başlamıştı.biraz sinirlendi öğürdü falan ama sonra alıştı.şimdi emiyo düzenli.çok uyuyunca bende zorla uyandırıp emziiriyorum ama uykuya dalmak için fazla emmek istiyo bu seferde kusuyo fazlasını yalancı emziğe alıştıramadım midesi bulanıyo beni uykuya dalmak için yalancı emzik yerine kullanıyo şimdilik.seninkide uykuya dalmak için mamayı kullanıyo heralde.
sende diren canım verme mamayı eninde sonunda unutacak.

göbeği inş hemen düşmez canım benimki 6.gün düştü ama erken düşmüş onun için tam kurumamış şimdi onunla uğraşıp duruyorum doktora götürdüm birsürü uğraştı çubuk soktu göbeğine temizlemek için kızım ağladı ben ağladım şimdi kızardı iyice göbeği 10-12 günde düşerse tam kurumuş oluyomuş.

senin fıstığın adı neydi canım bizde ertesi gün çıkardık kimliğini benim cadının şifa aksoyoğlu:))))

sarılık tiroid sonuçlarını aldınmı umarım temiz çıkmıştır onlarda bide nasıl kan verdiniz ben sarılığına baktıramadım doktor bile çok küçük canını yakmayalım artarsa sarılığı öyle getir dedi.

ağrılar bir hafta sonra geçiyor caanım ama karnımın içinde garip bir acı var o geçmiyor arada iğne batar gibi bi sancı girip geçiyo.inş sizinde düzene girer beslenmeniz ağraılarında geçer sıkma canını daha kaç gün olduki anneliğin tadını mutlaka çıkaracaksın birazcık sabır sadece.

ay canım senin doğumunda kötü geçmiş.bende spinalle bu kadar kötü olan benden başkası yok sanıyordum.gerçi seninkiyle benimki farklı durumlar.peki uyuştunmu yoksa canın yandımı.ben felaket acı hissettim tam uyuşmadım dikerken tamamen uyuttular beni.sende çok kötü şeyler yaşamışsın geçmiş olsun canım.

süt işine gelince benimde çok geliyor kızım başta emmek istemiyo onun için bende her emzirmeden önce azıcık sağıyorum.seninde çok geliyorsa arada sağ sürekli bi şişince o ağrıyo geçirmek çok oluyor.

gaz içinde aktardan acı elma yağı al canım çok harika bişey ayaklarının altına ve karnına birer damla sürüyosun benim kızımı çok rahatlatıyo.rezeneyle kimyonuda içirmekten daha kolay.

Merhama Anneler, ve anne adaylari...

Zaman bulup giremiyorum kizlar inanaki, hep yorgun ve tembel bir durumdayim.. evde yemek, temizlik youruyo artik...ama guzel ahberlerinizi, yakindan takip ediyorum... dogum yapan annelerimizin paylasimlari inanki bana cok buyuk morel ve tecrube oluyor, neyle karsilastiklarini bilmek..en basiti ben hic uzun gecelik giymedim hayatimda, hepte pjima sabahlik bakiyordum hastane icin, simdi uzun geceligin pjimadan cok daha onemli oldunu gordum.... arkadaslarin tecrublerini okudukca

KARDElen canim snein ikizlerin kilosu bence muhtesem kizlarina cok iyi bakiyosun inanki benimki simdi tek gebelik sanmiyorum o kadar olsun....burda bir arkadas dogum yapti 9 aylik tam zamaninda 2,300 bebisi oldu....sagliklari yerinde olsunda canim kilo dogduktan sonrada hizlica alirlar insallahh..

Ankarali senin kizin kilosuda gayet iyi bacim masallah Elif'imizeee hem arkadaslar bu ultrasound olcumun verdi sonuclara guvenmemek gerektini cok iyi gorduk dogum yapan arkadaslardan, en kilolu giden arkadasalrimizin bebkleri cok farkli kilolarla dogdu ama cok sukur hepsi saglikli, annecikelrinin koyunlarinda misil misil uyuolar
Gulsum cok dikkat et canim kendine cogu gitti azi kaldi bacim..

Ikiz anne adaylari maslalah sizede baya yol aldiniz Duss canim senin doguma cok az kaldi rabbim mucizelerini hayirlisi ile kucagina almayi nasip etsin... Rudi sende iyisin canim masalllah okudum kadariyla... allah anzardan saklasin

LAHOR seninde hersey yolunda gidiyor cok sukur, biraz zorlaniyorsun ama hayirlsii canim ablalarin ailen yaninda ne mutlu sana..

Sempatik hanim sizin kuzucukda belki bu pazartesi gelebilirdi gibi hatirliyorum rabbim hayirlisi ile kucaklamayi nasip etsin ins. Anacin ne guzel morel olmusdur sana...

Bende Persembe gecesi sancilandim hastaneye gittim AKSAM 9 gibi, yalanci sancilar benim simdidden baslamis ama cok sukur her sey yoluna girdi gece eve dondum... Cuma'da normal randevum vardi doktor, korkma bundna sonra dogsada hicbisey olmaz insallah dedi....ultrasounda girmedim bu hafta iki hafta sonra doktor girmemi istedi, bebegin durusu pozisyonu, kilosu ve gelisimine gore dogumun ansil olcana karar evrcekmisizzz.. simdiye kadar hep normal diyen doktor, esinle konus sen nasil istiyorsan oylede yapabiliriz dedi, sevinmedim desem yalan olmaz, ama hala kafam cok karisik, dedim su sonuclar bir belli olsun ona gore rabbim hakkimda hayirli olan sekilde yavrumu dunyaya getirmeyi nasip eylesinn

kizlar ben cok kotu kabizim varya oyle rahatsiz ediyorki anlatamam. bu arlar mide ynamali artikca sute dadandim ondna olsa gerek, birde fazla sivi tuketmiyorum onlada alakasi var snirim yiyecek olarak, su cok iciyorum..... ne yapayim kizlar ne iyi gelir hamilelikte hic cekilmiyor offf offfff

Geçmiş olsun canım.Sıvı alımını yükselt günde 3-4 lt su içmeni öneririm. ve kuru kayısı,gün kurusu bunlardan sabah aç karnına 2-3 adet ye üzerine ılık su iç faydasını göreceksin inşallah.

doğum şeklini doktorunun sana bırakması güzel iyice düşün hangisinde daha rahat edeceksen onu seç , kendine iyi bak canım az zamanımız kaldı..

tiroid testi çıktı da... Ama zaten ilk gnlerde annneden geçmiş hormonlarla da normal çıkabiliyomuş...yani çok güveniir de değilmiş sen sonra bir ara yaptır daha sağlıklı olur... Kan almamakla kızından ii yapmışlar ben bakamadım bile...çok zordu...sarılık zaten vucudu yayılırsa götürürüsün... Onun dışında normal değerlerde oluyomuş...

Bu arada mamayı kesemiyorum çünkü doymuyor meme ile ve sarılığının ilerlemesinden korkuyorum...ikisini birden veriyorum...bilmiyorum ortada kaldımbu beslenme konusunda...zorluyorum...özellikle bir göğsümü tutmuyor... çok ağlıyor onda... Biberonun bolluğu ona cazip geliyor...damla damla yerine kana kana su içmek gibi sanırım...hayırlısı diyorum...

Bebeğine sağlık diliyorum ... Sana iyilik:)

hepimize kolaylık...

maaşallah kuzuya canım
ben birde gecelik alayım o zaman canım o da olsun
gerçi şu da var üstü baya uzun yani dizüstüne gelir alt giymesem de olur ama bakalım artık
hayrlısı ile o kutlu gün gelse

hımm üstü uzunsa o şekildede kullanabilirsin canım zaten yatıcaksın hep.tabi ben sezeryana göre konuşuyorum canım normal doğum olursa rahatça yatar kalkarsın.sezeryan olursada arada kalkıp koridorda yürümen gerekiyo.gaz çıkardınmı diye sorup duruyolar.oda yürümesen çıkmıyor:)o boyla rahat yürüyebilirmisin onu düşün canım daha vaktin var inş az daha dursun kuzucun.ama kilosuna takma canım benim kızımda biliyosun küçük doğdu şişi inince 2600 grdı ama 1 haftalıkken topuk kanı vermeye gittiğimde 3000 gr dı.doğduktan sonra hemencik kilo alıveriyolar.

hımm anladım canım.o tiroide heralde topuk kanındada bakıyolar.sarılığımızda geçti bizim çok şükür.
süt başlarda benimde damla damla geliyodu canım aktarlar varya ordan süt arttırıcı aldırdım eşime.daha 3 bardak içmiştim süt tavan yaptı:)) bu seferde sağıp durdum.çok gelincede emmek istemiyo çünkü.eğer imkanın varsa mutlaka sende aldır hazır süt arttırıcı değil ama bitkisel orda kendileri karışım hazırlıyolar.bide bebeğinin gazı varsa hazır gitmişken acı elma yağı aldır.ayaklarının altına ve karnına birer damla sürüyosun hemen rahatlatıyo.doymadan mamayı kesmen mümkün değil zaten.benimki açken acayip ağlıyodu.önce sütünü arttır sonra mamayı kes canım.
bende hem bebeğine hem sana sağlık mutluluk diliyorum canım Allaha emanet olun..

selam kızlar bebeklerini kucaklarına alanlara Allah hayırlı etsin diyorum sağlıkla büyütün inşaallah.benim gibi bekleyenlere de Allah hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin. ben dr. gittim yine sezeryan olmasının iyi olacağını söyledi ben normal istiyorum başka bir dr.a gittim normal de olur dedi.Sizlerde normal yapacak olan varmı ya çok kararsızım..

ravza arkadaşım merhaba.gittiğim tüm doktorlar, tüp bebek olması sebebiyle sezeryan olmasını önerdiler..bende normal doğumda ısrar ediyorum, rabbim izin verirse...şuan ki doktorumda bi sakınca görmedi.2 hafta sonra çatı muayenem var. kızım çoktan pozisyonunu aldı zaten, normal doğuma hazır..Allah'ım herşeyin hayırlısını bilir, ben dualarımı bu yönde yapıyorum.inşallah gönlüme göre kolay bi doğum geçiririm...sana da rabbim gönlüne göre versin,sağlıkla kucağına al yavrunu..

maaşallah canım kg su çok iyi cimcimenin
inş bizde iyi doğarız kg muz iyi olur
korku ve heycan sardı beni

kızımın beşiğini aldık bugün,bayramdan önce getrceklerini söylediler inş bakalım
dr muz hazırlklı ol deyince tutuştuk
sanki hiç bişeyimiz yok gbi geliyor

park yatağımız da yok karar veremiyorum,ana kucağı çantam vs vs çok iş var daha

canım benimde henüz anakucağı yok,telaş etme. bebişler sağlıkla gelsinlerde gerisi olur bir şekilde..
bizim bebişler 2.500 kiloyu geçseler mutlu olacağız.

canım benimde henüz anakucağı yok,telaş etme. bebişler sağlıkla gelsinlerde gerisi olur bir şekilde..
bizim bebişler 2.500 kiloyu geçseler mutlu olacağız.

kesinlikle öyle canım inş 2.5 ve üstü olur ama deidğin gibi 2.5 olsa dünyalar bizim olur
beslenemiyorum gibime geliyor
evde bazen yemek yapasım gelmiyor
sonrada üzlüyorum yavrum beslenemiyor diye
sen ne yiyorsun gün içinde

Ankaralı kız kardeşlerim olmasa bende senin gibiyim disarıya hamile kaldım kalalı toplasan 5 defa anca çıktım ,ben genelde alışverislerimi doktor kontrolleri için dısarıya cıktıgım zaman yaptım .Bende daha bebeford felan almadım eşime diyorum şimdi haşim işcan git salı günükraft ın ürünlerinden al gel diye bakalım gönderebilecekmiyim
aldığım 3 lü takımın üstü epey uzun hamilelik gibi onu giyer altına hiç bişey giymem bende böyle hallederiz artık inş
benim bugün arkadaşlarım geldi gercekten aaksoyoglu dedigi dogruymuş gecelik al dediler bunlar karnı rahatsız eder dediler bak benimde eksiklerim hala devam ediyor.

sılanaz ,canım sagolasın güzel dileklerin için ,bende de kabızlık sorunu çıkmışdı hatta perisan oldum kayısı suyu içiyorum beo bol saorun ortadan kalktı.migde yanması dehset durumda bende de ama süt çok iyi geliyor.
bu arada bebişi dogan arkadaşlar darısı bize inşş prens ve prenseslerin resmini bekliyoruz.Benim bu aralar uyku sorunum var çok keyifsizim kızlar
yarın son kez doktor kontrolum var dualarınızı esirgemeyin üzerimizden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…