- 12 Mayıs 2010
- 3.065
- 0
-
- Konu Sahibi Sympathique
- #4.461
şimdi yanımda uyuyo teyzesi.az önce altını değiştirirken çişini yaptı bütün üstünü değiştirmek zorunda kaldım:)))canım ben hastanede hep gecelik giydim.doğumdan sonra hasta pedi bağlıyolar ve sürekli gelip değiştiriyo hemşireler pijama giysen giy çıkar çok zor olur.bide sezeryan olursan sonda takılı oluyo ozamanda giyemezsin pijama.doğum şeklinde dediğin gibi hakkında hayırlısı olsun canım.
ankaralı gecelikle rahat yatamazsın hep toplanır ,yine de sen bilirsin .
.
Bu arada kızlar ctesi gününü artık çok seviyorum. hafta atlıyoruz bugün bebişlerimle.
Dolu dolu 33 olduk
4 haftacık daha dayansak ne güzel olur dimi.Allah herkesin bebişini sağlıkla vakitlice kucağına almayı nasip eder.
Bir de her gören Allah kurtarsın diyor bu cümleyi sevemedim bir türlü sanki korku sarıyor duyduktan sonra..
akasyaoğlu saol...
Kan tahlilim temiz çıktı...
Emzirmeye başladım ama kapanışı hep mama ile yapıyorum...
Sanırım bu 3 günde mamaya da alıştı... Biberonda çok kolay yediği için kızmıyor kolayca geliyor... Memede sinirleniyor... Ama ben 3 saate bir zorla uyandırıp önce emzirip sonra mamayla biberona uyutuyorum... Göbeği daha düşmedi... Bugün 5. Günü... Düşmesi yakın gibi...kimliğini çıkardık... Sarılık tiroid gibi şeyere baktılar... Topuk kanını götürdüm ama almadılar dün... Pazartesi akşam doğduğu için...topuk kanı alımı 5 tam gün doymadan sonra oluyomuş pazartesiye kaldı...
şu beslenme işini düzene soksak ben bayağı rahatlayacağım...
Ağrılarımsa azaldı çok şükür....
Böyle sen tadını çıkarmağa başlamışsındır artık emme işi düzene girmişse... Dilerim benimkide bir an evvel düzene girer ve iyice ağrılaırm biter de... Anneliğin tadını tam alırım: )
...
Herkes ii olsun...yeni bebeğimiz de hayırlı olsun bu arada : )
mucize bebeklerimiz sağlıkla analı babalı büyüsün...
merhaba kızlar..maceramız yeni başlamış kızlar.sütüm 2.gün gece geldi.kızımın çene kasları gelişmediğinden hepsini ememedi.göğsüm şişti.acayip bir ağzrı.havluyu sıcak suyla ıslatıp göğsüme sardım.sonra sağdım.kızımda emince düzeldi ama düzelinceye kadar çok canım yandı.uykusuz gecelerimizde başladı.gaz berbat bişey.aktardan aldığımız rezene,kimyonu sıcak suda demleyip şekersiz onu veriyorum.ozaman rahatlıyor biraz.bişey yazmayı unuttum.göğüsuçlarım çıkmadığından ilk günden itibaren silikkon meme ucu kullanmaya başladım.onun sayesinde tutunduğunda canım acısada yara olmadı.
spinal anestezi oldum bende.benim için tam bir kabustu.3 kerede ancak buldular iğne yerini.operasyon sırasında tansiyonumdibe vurdu.kustum.korkunçtu benim için.dr dediğine göre bende olan çok nadir olurmuş ama işte körün gözü.ameliyattan sonrası rahattı şükür.
kizlar ben cok kotu kabizim varya oyle rahatsiz ediyorki anlatamam. bu arlar mide ynamali artikca sute dadandim ondna olsa gerek, birde fazla sivi tuketmiyorum onlada alakasi var snirim yiyecek olarak, su cok iciyorum..... ne yapayim kizlar ne iyi gelir hamilelikte hic cekilmiyor offf offfff
canım hadi gözünaydın çok sevindim tahlilin temiz çıktığına.bence mamayı tamamen kes sinirlenirse sinirlensin başta bende 2 gün mama verdim süt gelmediği için sonra memeyi almak istemedi zorla ağzına sokuyodum öğürüyodu ama direndim vermedim mamayı çünkü sütümde çok gelmeye başlamıştı.biraz sinirlendi öğürdü falan ama sonra alıştı.şimdi emiyo düzenli.çok uyuyunca bende zorla uyandırıp emziiriyorum ama uykuya dalmak için fazla emmek istiyo bu seferde kusuyo fazlasını yalancı emziğe alıştıramadım midesi bulanıyo beni uykuya dalmak için yalancı emzik yerine kullanıyo şimdilik.seninkide uykuya dalmak için mamayı kullanıyo heralde.
Sende diren canım verme mamayı eninde sonunda unutacak.
Göbeği inş hemen düşmez canım benimki 6.gün düştü ama erken düşmüş onun için tam kurumamış şimdi onunla uğraşıp duruyorum doktora götürdüm birsürü uğraştı çubuk soktu göbeğine temizlemek için kızım ağladı ben ağladım şimdi kızardı iyice göbeği 10-12 günde düşerse tam kurumuş oluyomuş.
Senin fıstığın adı neydi canım bizde ertesi gün çıkardık kimliğini benim cadının şifa aksoyoğlu:))))
sarılık tiroid sonuçlarını aldınmı umarım temiz çıkmıştır onlarda bide nasıl kan verdiniz ben sarılığına baktıramadım doktor bile çok küçük canını yakmayalım artarsa sarılığı öyle getir dedi.
Ağrılar bir hafta sonra geçiyor caanım ama karnımın içinde garip bir acı var o geçmiyor arada iğne batar gibi bi sancı girip geçiyo.inş sizinde düzene girer beslenmeniz ağraılarında geçer sıkma canını daha kaç gün olduki anneliğin tadını mutlaka çıkaracaksın birazcık sabır sadece.
maaşallah kuzuya canım
ben birde gecelik alayım o zaman canım o da olsun
gerçi şu da var üstü baya uzun yani dizüstüne gelir alt giymesem de olur ama bakalım artık
hayrlısı ile o kutlu gün gelse
tiroid testi çıktı da... Ama zaten ilk gnlerde annneden geçmiş hormonlarla da normal çıkabiliyomuş...yani çok güveniir de değilmiş sen sonra bir ara yaptır daha sağlıklı olur... Kan almamakla kızından ii yapmışlar ben bakamadım bile...çok zordu...sarılık zaten vucudu yayılırsa götürürüsün... Onun dışında normal değerlerde oluyomuş...
Bu arada mamayı kesemiyorum çünkü doymuyor meme ile ve sarılığının ilerlemesinden korkuyorum...ikisini birden veriyorum...bilmiyorum ortada kaldımbu beslenme konusunda...zorluyorum...özellikle bir göğsümü tutmuyor... çok ağlıyor onda... Biberonun bolluğu ona cazip geliyor...damla damla yerine kana kana su içmek gibi sanırım...hayırlısı diyorum...
Bebeğine sağlık diliyorum ... Sana iyilik:)
hepimize kolaylık...
hımm üstü uzunsa o şekildede kullanabilirsin canım zaten yatıcaksın hep.tabi ben sezeryana göre konuşuyorum canım normal doğum olursa rahatça yatar kalkarsın.sezeryan olursada arada kalkıp koridorda yürümen gerekiyo.gaz çıkardınmı diye sorup duruyolar.oda yürümesen çıkmıyor:)o boyla rahat yürüyebilirmisin onu düşün canım daha vaktin var inş az daha dursun kuzucun.ama kilosuna takma canım benim kızımda biliyosun küçük doğdu şişi inince 2600 grdı ama 1 haftalıkken topuk kanı vermeye gittiğimde 3000 gr dı.doğduktan sonra hemencik kilo alıveriyolar.
kızımın beşiğini aldık bugün,bayramdan önce getrceklerini söylediler inş bakalım
dr muz hazırlklı ol deyince tutuştuk
sanki hiç bişeyimiz yok gbi geliyor
park yatağımız da yok karar veremiyorum,ana kucağı çantam vs vs çok iş var daha
canım benimde henüz anakucağı yok,telaş etme. bebişler sağlıkla gelsinlerde gerisi olur bir şekilde..
bizim bebişler 2.500 kiloyu geçseler mutlu olacağız.
Ankaralı kız kardeşlerim olmasa bende senin gibiyim disarıya hamile kaldım kalalı toplasan 5 defa anca çıktım ,ben genelde alışverislerimi doktor kontrolleri için dısarıya cıktıgım zaman yaptım .Bende daha bebeford felan almadım eşime diyorum şimdi haşim işcan git salı günükraft ın ürünlerinden al gel diye bakalım gönderebilecekmiyimkızımın beşiğini aldık bugün,bayramdan önce getrceklerini söylediler inş bakalım
dr muz hazırlklı ol deyince tutuştuk
sanki hiç bişeyimiz yok gbi geliyor
park yatağımız da yok karar veremiyorum,ana kucağı çantam vs vs çok iş var daha
benim bugün arkadaşlarım geldi gercekten aaksoyoglu dedigi dogruymuş gecelik al dediler bunlar karnı rahatsız eder dediler bak benimde eksiklerim hala devam ediyor.aldığım 3 lü takımın üstü epey uzun hamilelik gibi onu giyer altına hiç bişey giymem bende böyle hallederiz artık inş
kizlar ben cok kotu kabizim varya oyle rahatsiz ediyorki anlatamam. bu arlar mide ynamali artikca sute dadandim ondna olsa gerek, birde fazla sivi tuketmiyorum onlada alakasi var snirim yiyecek olarak, su cok iciyorum..... ne yapayim kizlar ne iyi gelir hamilelikte hic cekilmiyor offf offfff