2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

kesinlikle öyle canım inş 2.5 ve üstü olur ama deidğin gibi 2.5 olsa dünyalar bizim olur
beslenemiyorum gibime geliyor
evde bazen yemek yapasım gelmiyor
sonrada üzlüyorum yavrum beslenemiyor diye
sen ne yiyorsun gün içinde

canım ya,ben 2 kiloya da razıyım inşş saglık sorunları olmasında yeter bize.ama senin kız gecer inşş 2.5 kiloyu bak gör
annenin yanına gitsene baksın sana bir güzel ne ugrasıyosun yemek di temizlikdi
benim annecigim hayatta olsa giderdim yanına:KK5:

kesinlikle öyle canım inş 2.5 ve üstü olur ama deidğin gibi 2.5 olsa dünyalar bizim olur
beslenemiyorum gibime geliyor
evde bazen yemek yapasım gelmiyor
sonrada üzlüyorum yavrum beslenemiyor diye
sen ne yiyorsun gün içinde

Günaydın Canım;
benimde gece uyku sorunum var, uyuyamıyorum saat başı kalkıyorum karnım çok kaşınıyooor..offfffff..
evde yaklaşık 1 aydır benimde yemek yapasım hiç yok.basit şeyler yapıyorum mesela bulgur pilavı (bebişe kilo aldırıyor)
sebze yemekleri,mercimek yemeği(bebek için faydalı)
et,balık tarzı şeyleri eşime haftada bir yaptırıyorum.
çok ama çok meyve tüketmeye çalış canım muz,elma,armut,mandalina günde 3-4 tane yemekteyim.
ceviz,badem gibi şeyler hiç sevmem ama gzümün önüne koydum masaya gidip gelip bir kaç tane atıştırayım diye.
birde seviyorsan gün içinde 2 kase yoğurt ye içine elma, armut yada muz doğra doğal meyveli yoğurt olur.
duss insan kendi evi dışında rahat edemiyor bu annede olsa. ne bilim kendi evimde alışmışım bir konfora düzenim var. ben oraya gidince sanki hepsi dağılıyor gibime geliyor.Umarım bugun kontrolun iyi geçer.
Birde kızlar gögüs ucu yaralanmalarına karşı şimdiden krem kullanın diyorlar, başlayanınız oldu mu ?? ben 2 gündür günde bir kez sürüyorum.

sympathique 33.hafta itibarı ile kilom 70
bakalım kaç ile tamamlayacağım.
bu arada senin 40 haftanın dolmasına 3 gün var sanırım.Simay bebegin gelmeye niyeti yok galiba hala..

Hamileler Hangi Duaları Okumalı

Doğum, yerine göre hayatî tehlike arz eden bir ameliyat olabilir. Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştiritlemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.

Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur.

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Hamileyken okunmasi gereken dualar

1.gebeligin ilk 4.ayında "sübahanallahi vebi hamdihi "5000defa okunmalı cocugun saglıklı olmasi icin.
2.güzel yüzlü olması için yusuf suresi okunur.
3.ahlakı güzel olması icin ibrahim suresi.
4.9.ay boyunca 71 defa enbiya suresi okunur salih evlat için.
5.dogumu kolaylaştırmak için inşrak suresi ilk 3 ayeti okunur.
6.bol bol yasin okunmalı.
7.mümkünse 1 kere hatim etmeli.
8.en az 40 gece gece namazı kıl.
9.hergün sabah namazında 50 ihlas,50 kadir suresi oku.1
0.140 selavat getir.
Allah yar veyardımcımız olsun inşallah.

canım ya,ben 2 kiloya da razıyım inşş saglık sorunları olmasında yeter bize.ama senin kız gecer inşş 2.5 kiloyu bak gör
annenin yanına gitsene baksın sana bir güzel ne ugrasıyosun yemek di temizlikdi
benim annecigim hayatta olsa giderdim yanına:KK5:

inş canım yaa,bende protein kaçağı var ya yesemde dışarı sızıyormuş:KK43:(((
ama inş bebeğim kg alır,şimdiye kadar haftasyla uyumlu dendi ama hep az geliyor işte
1 gr az alsa üzülüyorum annelik üçgüdüsü
canım anneme gidince rahat edemiyorum kanepede sırtım ağrıyor wc falan sorun oluyor
en iyisi kendi evim olabldiğinde oluyor iştee...

Günaydın Canım;
benimde gece uyku sorunum var, uyuyamıyorum saat başı kalkıyorum karnım çok kaşınıyooor..offfffff..
evde yaklaşık 1 aydır benimde yemek yapasım hiç yok.basit şeyler yapıyorum mesela bulgur pilavı (bebişe kilo aldırıyor)
sebze yemekleri,mercimek yemeği(bebek için faydalı)
et,balık tarzı şeyleri eşime haftada bir yaptırıyorum.
çok ama çok meyve tüketmeye çalış canım muz,elma,armut,mandalina günde 3-4 tane yemekteyim.
ceviz,badem gibi şeyler hiç sevmem ama gzümün önüne koydum masaya gidip gelip bir kaç tane atıştırayım diye.
birde seviyorsan gün içinde 2 kase yoğurt ye içine elma, armut yada muz doğra doğal meyveli yoğurt olur.
duss insan kendi evi dışında rahat edemiyor bu annede olsa. ne bilim kendi evimde alışmışım bir konfora düzenim var. ben oraya gidince sanki hepsi dağılıyor gibime geliyor.Umarım bugun kontrolun iyi geçer.
Birde kızlar gögüs ucu yaralanmalarına karşı şimdiden krem kullanın diyorlar, başlayanınız oldu mu ?? ben 2 gündür günde bir kez sürüyorum.

bulgur pilavı yasak bana:KK43: pirinç makarna vs vs...
işte mercimekte tuzsuz ölüm ama 1 kase içiyorum yavrum için
et balığa ağrlık veiryorum inş yeterli gelir
yoğurt yiyorum bol bol

ben aklıma gelirse bepanten sürüyorum göğsüme inş faydası olur

inş canım yaa,bende protein kaçağı var ya yesemde dışarı sızıyormuş:KK43:(((
ama inş bebeğim kg alır,şimdiye kadar haftasyla uyumlu dendi ama hep az geliyor işte
1 gr az alsa üzülüyorum annelik üçgüdüsü
canım anneme gidince rahat edemiyorum kanepede sırtım ağrıyor wc falan sorun oluyor
en iyisi kendi evim olabldiğinde oluyor iştee...

anladım canım ,inşş kilosu hep haftasına göre güzel ilerler .Tabi haklısın insanın kendi evi gibisi yok beni de ablam çagırıyor yatamıyosun kalkamıyosun gel bana bakım diyor gitmiyorum sagolsun gidip geliyor.
bugün kontrol vardı persembe günüm kesinleşti ssat 10 da normal sezeryan olucak doktorum seni daha fazla yormayalım dedi epitürale gerek yok dedi.bebekler 2,5 kilo dogacakmış inşş ,belki 1 gün küvezde kalırlar ama belli olmaz yinede dedi neyse 1 gün birsey degil ama yine de inşş gerek kalmaz.

anladım canım ,inşş kilosu hep haftasına göre güzel ilerler .Tabi haklısın insanın kendi evi gibisi yok beni de ablam çagırıyor yatamıyosun kalkamıyosun gel bana bakım diyor gitmiyorum sagolsun gidip geliyor.
bugün kontrol vardı persembe günüm kesinleşti ssat 10 da normal sezeryan olucak doktorum seni daha fazla yormayalım dedi epitürale gerek yok dedi.bebekler 2,5 kilo dogacakmış inşş ,belki 1 gün küvezde kalırlar ama belli olmaz yinede dedi neyse 1 gün birsey degil ama yine de inşş gerek kalmaz.

aaa günün belli oldu demek
ne güzellll çok heycanlandım şimdi bak
darısı bana olsun inş tez vakitte
bende kavşmak istiyorum
canım sen nerdesin özel hast ye mi gidiyorsun

günaydın kızlarrr:21::21::21:

yarın oğluşumu görcem bakalım nasılmış kereta:KK35:

sempatik doğurdu sanırım gözükmüyo buralarda. zaten zamanıda gelmiş geçiyordu inşallah sağlıklı sıhhatli bi şekilde yavrusunu kucağına almıştır.

duss:KK3::KK3::KK3:

yarından sonra doğuma gidiyorsun hee ayy çok heyecanlımısın:18:

İnşallah kolay bi doğum olur canım . herseyin hazır bekliyorsundur artık:KK6:

sağsağlim bebişlerini al kucağına gel Allah hayırlı evlat eylesin hepsini inşallahh

duss
maşallah:nazar::nazar: haftan çok iyi, küveze umarım gerek kalmaz,
ikizlerde epidural sezeryanı dr lar pek önermiyor.genel anestezi ile olacağım ben de kısmetse.
2 gün sonra annesin ohhh ne mutlu sana. darısı biz sırada bekleyenlere.
doğumdan sonra vakit bulunca yaz bize merak ederim ben çookk.
ben de iice ağırlaştım ayakta durmak işkence gibi.umarım 25 gün daha dayanabilirim..

günaydın kızlar doktordan geldik suyumuz,tansiyonumuz yerinde maşallah
35+2 de 2.600 kilosu 47 cm boyu olmuş:nazar:
bende 64 olmuşum
son 3 haftaya girdik artık hakkımızda hayırlısı :)

günaydın kızlarrr:21::21::21:

yarın oğluşumu görcem bakalım nasılmış kereta:KK35:

sempatik doğurdu sanırım gözükmüyo buralarda. zaten zamanıda gelmiş geçiyordu inşallah sağlıklı sıhhatli bi şekilde yavrusunu kucağına almıştır.

canım seninde haftan baya ilerledi, normal dogum düşünüyorsun di mi ? inşallah bebişin iyidir herşey yolundadır.
sempatik için bende aynı düşüncedeyim. doğum gerçekleşti sanırım

bende 64 olmuşum

maşallah maşallah:nazar:
az kaldı kızzz:18::18: kilonda iyi pek almadın ama diyet yapıyorsun bildiğim kadarıyla
bende en son 64 düm bakalım yarın kaç çıkcak:44:
3 hafta su gibi geçsin inş.:21:
canım seninde haftan baya ilerledi, normal dogum düşünüyorsun di mi ? inşallah bebişin iyidir herşey yolundadır.
sempatik için bende aynı düşüncedeyim. doğum gerçekleşti sanırım

evet canım ben normal düşünüyorum doktorlada konustuk eğer bi terslik olmazsa normal doğurcam
bana gün verse şu gün alıyoruz bebeği dese daha fazla heyecan yaparım ben kesinn:18::18:
aramızda pek zaman yok hadi sırayla inş.:emir_bebek::emir_bebek:

bende 64 olmuşum

maşallah bebeişine bella..
sağlıkla vaktinde gelir inşallah bebişin.kasım sonu bizim grup komple doğurur gibime geliyor:nazar:

Hamileler Hangi Duaları Okumalı

Doğum, yerine göre hayatî tehlike arz eden bir ameliyat olabilir. Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştiritlemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.

Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur.

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Hamileyken okunmasi gereken dualar

1.gebeligin ilk 4.ayında "sübahanallahi vebi hamdihi "5000defa okunmalı cocugun saglıklı olmasi icin.
2.güzel yüzlü olması için yusuf suresi okunur.
3.ahlakı güzel olması icin ibrahim suresi.
4.9.ay boyunca 71 defa enbiya suresi okunur salih evlat için.
5.dogumu kolaylaştırmak için inşrak suresi ilk 3 ayeti okunur.
6.bol bol yasin okunmalı.
7.mümkünse 1 kere hatim etmeli.
8.en az 40 gece gece namazı kıl.
9.hergün sabah namazında 50 ihlas,50 kadir suresi oku.1
0.140 selavat getir.
Allah yar veyardımcımız olsun inşallah.

canım keşke daha önceden paylaşsaydın benim için artık çok geç:) ama daha önceden koymuş olsaydın keşke yapmaya çalışırdım.

hadi hayırlı olsun canım.tam kesinleşmiş günün.şimdi heyecan iyice artmışdır sende.2500 gr da gayet iyi ultrasonda tam belli olmuyor kiloları belki daha fazla doğarlar canım.inş küveze falan gerek kalmaz.hemencik kucağına alırsın minişlerini.sezeryanında genel olması çok iyi.uyuycaksın uyancaksın yavruların seninle.ilk ikizlerimiz perşembe günü geliyor inş:KK16:

Ankaralı canım,evet günüm belli oldu :KK16:çok mutluyum .Benim doktorum lemi ergin ibrahimoglu ben nisantasında özel muayenehanesi var oraya gidiyorum hamile kaldıktan sonra hiç hastaneye gitmedim hep bu doktorda devam ettik . normalde dişarıya hiç çıkmam kontrol oldugu zaman nisantasında söyle bir gezerim ,kadının biri yanıma geldi sen iyice gez buralarda sen yarın sabaha doğurursun dedi çok korktum allahım dedim nerede garip insan var gelip beni buluyor.:KK14:
sabahı sabah ettim.hadi bakalım inşş darısı sana sizde baya oldunuz rabbim inşş 37 haftaları gecersin sen.

duss:KK3::KK3::KK3:

yarından sonra doğuma gidiyorsun hee ayy çok heyecanlımısın:18:

İnşallah kolay bi doğum olur canım . herseyin hazır bekliyorsundur artık:KK6:

sağsağlim bebişlerini al kucağına gel Allah hayırlı evlat eylesin hepsini inşallahh
ELİFÇİM SAGOLASIN EVET YA,YARINDAN SONRA BEBEKLERİME KAVUŞUYORUM DOKTORUM DİYO Kİ ÇOK SAKİNSİN NİYE BÖYLE HALA ADAPTE OLAMADIM KUÇAGIMA ALINCA TAM OLARAK KENDİMİ RAHATLAMIŞ VE MUTLU OLMUŞ HİSSEDECEGİM HERALDE EVET HERSEY HAZIR ANAKUCAGI MAXSITOYS YOKTU ONU BUGÜN ALDIRDIM HERSEY HAZIR BEKLİYORUM UYUYAMIYORUM KAÇ GÜNDÜR GÖZLERİMİN ALTI MOSMOR OLDU .
duss
maşallah:nazar::nazar: haftan çok iyi, küveze umarım gerek kalmaz,
ikizlerde epidural sezeryanı dr lar pek önermiyor.genel anestezi ile olacağım ben de kısmetse.
2 gün sonra annesin ohhh ne mutlu sana. darısı biz sırada bekleyenlere.
doğumdan sonra vakit bulunca yaz bize merak ederim ben çookk.
ben de iice ağırlaştım ayakta durmak işkence gibi.umarım 25 gün daha dayanabilirim..
RUDİ YA İNŞŞ GEREK KALMAZ ŞU KÜVEZ OLAYINA 1 GÜN NE KADARDIR BİLMİYORUM .MUTLAKA VAKİT BULUNCA YAZARIM GERCEKTEN İKİZ HAMİLELİK ÇOK ZOR BEN KENDİ ADIMA ÇOK ZORLANDIM VÜCUDUM BAŞTAM AŞAGI AGRIYOR ARTIK YATAMIYORUM GEÇENLERDE YATARKEN BEN SAGA SOL ÇOK DÖNERİM SOL TARAFIM ÇOK AĞRIDI HADİ DEDİM ŞAGA DÖNÜM UYUMUSUM UYANDIM ÖYLE KALAKALDIM DÖNEMEDİM BİR SÜRE NASIL AĞLADIM SANA ANLATAMAM DOKTORUMA DÜN ANLATTIM KOLAY DEĞİL DEDİ NERDEN BAKSAN 8 KİLO GÖBİSİNDE VAR NASIL DÖNÜCEKSİN DEDİ .İNŞŞ 25 GÜNÜN SU GİBİ GEÇSİN .
duss
internette gezinirken bak ne buldum
Group Florence Nightingale
senin bebişlerinde fotolarını koyarlar :KK9:

BEN BİLMİYODUM BAYILDIM RUDİ BENİMKİLERİ DE KOYSALAR NE GÜZEL OLUR:KK16:

hadi hayırlı olsun canım.tam kesinleşmiş günün.şimdi heyecan iyice artmışdır sende.2500 gr da gayet iyi ultrasonda tam belli olmuyor kiloları belki daha fazla doğarlar canım.inş küveze falan gerek kalmaz.hemencik kucağına alırsın minişlerini.sezeryanında genel olması çok iyi.uyuycaksın uyancaksın yavruların seninle.ilk ikizlerimiz perşembe günü geliyor inş:KK16:

sağol aaksoylu aslında çok sakinim niye böyleyim bilmiyorum ama uyuyamıyorum içten içe heralde heyecan var inşş birazçık daha fazla olur kiloları.

X