- 12 Temmuz 2008
- 552
- 18
-
- Konu Sahibi Sympathique
- #2.221
canım sen araştırmanı yap farklı dr lara da görün. ama şunu unutma pozitif düşün ve her şeyin iyi olacağına inan lütfen.
bana da en son muayenemde hiç hoş olmayan şeyler söylediler ama ben bebeklerimin sağlıklı olduğuna kendimi inandırdım. ve internetten okudukça inan daha fazla kötümser oluyor insan. dualarım seninle. Allah ın izni ile sorunsuz sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın.
canım hacettepeyi aradım.perinatoloji riskli gebelikler içinmiş.benimki riskli gözükmüyormuş şuanda.down sendromu tehlikesi var diye düşünebilmek için başka belirtilerinde olması lazımmış.genişlemede 10 mm kadar olması tehlikeliymiş.benimki birazda gerilediği için şimdilik oraya gitmeme gerek yokmuş.normal doktor kontürolüne gitmeliymişim.neyse buda içimi rahatlattı biraz.ama önümüzdeki hafta içi başka hastaneden randevu alıcam aradımda istediğim doktor çok doluymuş şu anda baya tercih edilen bir doktor pazartesi tekrar arıycam.ondan detaylı ultrason istiycem.
kızlar benim bebişlerden sol da olan erkek, sağ da ki kız 2-3 gündür soldakinin kıpırtılarını hissediyorum ama sağdakini henüz hissedemedim.
Uf ya ikizler ya sanıyorumki ikisinide aynı anda hissetmem lazım.
Erkekler mi kendini önce hissettiriyor bilen var mı?
bugün doktor randevumuz vardı.1 ay önce ayrıntılı ultrasona girmiştim.ozaman bişeyi eksik ölçüldü bidaki ay yine bakalım dediler.meğerse eksik değilmiş.bebeğimin böbreklerinde problem varmış.fetal böbreklerde pelvis ön ve arka çapı sağda 4.7mm solda 3.7 mm.geçen aya göre biraz ufalmışlar ama tekrar büyüyebilirmiş. böbrek pelvisinde genişleme varmış.yani genişlemenin sebebi bu alanın, fetusun idrarı ile dolmasıymış.doktorum saolsun yine hiç bişey anlatmadı zaten ben ordayken biri doğuma geldi bende soramadım.ama internetten baktım biraz bu durum kromozom bozukluğuna yada down sendromu gibi durumlara yol açabiliyormuş.bidaha takibe gerek yok dedi.bebek doğduktan sonra takip altında olucakmış.çok moralim bozuldu.zaten hastanemi değiştirecem haftaya başka yere randevu almayı düşünüyorum ama bir ünv.hastanesinin perinatoloji bölümüne gidip detaylı ultrason istesemmi acaba.
Kızlar benim bebişlerden sol da olan erkek, sağ da ki kız 2-3 gündür soldakinin kıpırtılarını hissediyorum ama sağdakini henüz hissedemedim.
uf ya ikizler ya sanıyorumki ikisinide aynı anda hissetmem lazım.
erkekler mi kendini önce hissettiriyor bilen var mı?
canim benimya hemen doktorunu degistir cunku her doktor ayni olabiliyo insallah dedikleri gibi degildir
bu durumda doktorun seni iyi aydinlatmasi gerekiyordu, insallah korkulcak bisey olmaz, valla okadar korkuyorumki herkesten bebegimde su varmis diyecekler diye, insallah bisey yoktur canim kafani rahatlatman icin baska doktora git bence,Rabbim bebisi esirgesin ,hepimiz bu ayrintili ulturasona sevincle gitsekte hep bi korku oluyo icimizde
bende en son yuzunu goremedim,yani gozlerini falan bakacakti, simdi icimde aceba bisey varmiki diye,insallah bisey olmaz dualarimiz seninle
bugün doktor randevumuz vardı.1 ay önce ayrıntılı ultrasona girmiştim.ozaman bişeyi eksik ölçüldü bidaki ay yine bakalım dediler.meğerse eksik değilmiş.bebeğimin böbreklerinde problem varmış.fetal böbreklerde pelvis ön ve arka çapı sağda 4.7mm solda 3.7 mm.geçen aya göre biraz ufalmışlar ama tekrar büyüyebilirmiş. böbrek pelvisinde genişleme varmış.yani genişlemenin sebebi bu alanın, fetusun idrarı ile dolmasıymış.doktorum saolsun yine hiç bişey anlatmadı zaten ben ordayken biri doğuma geldi bende soramadım.ama internetten baktım biraz bu durum kromozom bozukluğuna yada down sendromu gibi durumlara yol açabiliyormuş.bidaha takibe gerek yok dedi.bebek doğduktan sonra takip altında olucakmış.çok moralim bozuldu.zaten hastanemi değiştirecem haftaya başka yere randevu almayı düşünüyorum ama bir ünv.hastanesinin perinatoloji bölümüne gidip detaylı ultrason istesemmi acaba.
saol canım teşekkür ederim.bende hep hepimizin bebekleri için dua etmeye çalışıyorum.inş hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız.bugün daha iyiyim ben napıyım ne gelirse Allahtan canım ben yinede önlememi alıyım en azından değiştiriyim doktorumu.daha ilerleyen zamanları var bunun daha iyi bir doktorla devam ediyim.bebeğimdede bir sorun varsa da Allah büyük artık yapacak bişey yok.
buarada az önce eşimin babannesini aramıştım bebeğin durumunu anlatınca eşimin amcasının da yeni sayılır bebeği ondada aynısı varmıştı.doğduktan sonra geçmiş.genetikte olabiliyomuş belki öyle bişeydir.annenin hormonlarından genişliyomuş böbrek.yeni gidiceğim doktor nediycek bakalım.önümüzdeki hafta içi alabilirim inş randevuyu.doktor çok dolu.
bende bugun sabah esimle kalktim onunla is yerine gitcektim, Garrefour magazasinda calistigi icin hem icinde hemde disarida her turlu is yerleri var, daha indirimlerde devam ediyodu btmeden bakim bebisime biseyler diye, bi kalktikki yine felaket yagmur yagiyor, yarin gunesli gosteriyodu ,artik bende tekrar yattim insallah yarin sabah gideriz, ben oglene kadar gezerim geri beni getirir eve
al incak okadar cok eksiklerimiz vari, kendime diyorum heralde yetisemicemmi ne diye, burda oyle carsi yok cikim kendim alim diye, illaki arabayla magazaya gitceksin ,e tai koca hergun calisinca ancak hafta sonuna kaliyo,oda keyfi yerindeyse goturcekdegilse internetten lmayi dusunuyorum hem daha cesit seyler var
siz ne yaptiniz aliyomusunuz yoksa daha hic baslamadinizmi, okadar dedim ldiklarinizin resmini ekleyin diye,benden baska kimse bisey eklemiyo
tesekkur ederim canim aslinda soyleyimmi soylemeyimmi tereddut ettim, biliyosun bide hamileyiz can isteme problemi var, hamilelikten beri cok ilgilenemiyorum ama arada ugruyorum,aslinda eklencek tarifler bekliyor ama suan kendimi bebise verdigim icin canim istemiyo :)
ayy daha hic bisey almadinmi hicmi gidip bakmiyosun ,insan dayanamiyor sunu alim diye ,artik sende basla canim yavastan yavastan ,belki cok kisiye erkendir ama benimki hep problemli gectigi icin ilerde disari cikamam diye almak istiyorum, zaten olmazsada internetten halledicem :)
haliyi cok merak ettim kesin ekle resmini, heralde bebise oda yapcaksin dimi
Kızlar benim bebişlerden sol da olan erkek, sağ da ki kız 2-3 gündür soldakinin kıpırtılarını hissediyorum ama sağdakini henüz hissedemedim.
bende bugun sabah esimle kalktim onunla is yerine gitcektim, Garrefour magazasinda calistigi icin hem icinde hemde disarida her turlu is yerleri var, daha indirimlerde devam ediyodu btmeden bakim bebisime biseyler diye, bi kalktikki yine felaket yagmur yagiyor, yarin gunesli gosteriyodu ,artik bende tekrar yattim insallah yarin sabah gideriz, ben oglene kadar gezerim geri beni getirir eve
al incak okadar cok eksiklerimiz vari, kendime diyorum heralde yetisemicemmi ne diye, burda oyle carsi yok cikim kendim alim diye, illaki arabayla magazaya gitceksin ,e tai koca hergun calisinca ancak hafta sonuna kaliyo,oda keyfi yerindeyse goturcekdegilse internetten lmayi dusunuyorum hem daha cesit seyler var
siz ne yaptiniz aliyomusunuz yoksa daha hic baslamadinizmi, okadar dedim ldiklarinizin resmini ekleyin diye,benden baska kimse bisey eklemiyo
ozaman en iyisi agustosu bekleyin ozamana kadar odaya bisey almazsiniz zaten agustosa ne kaldiki surda :)
ayri evi olup, evi musait olanlara kesinlikle oda yapsinlar derim, tamam ilk aylarda bebek yaninda olur ama fazlada yanina alistirmamak gerek kendi odasina alismasi daha iyi olur
evet canim ayrilma isimize gore yapcam, yani kesin yine dogum olur bikac ay kalirizda sonrasini bilmiyorum,zaten simdi kaldigimiz yerde caliscak olursa buraya gelicez, olmazsada yine evden ayrilcam kesin kararliyim devamli soyluyorum artik :)
bende diyorum sepet mi alsam park yatakmi alsam ,park yatak konusunda daha cok dusunceliyim ama burda oyle guzel biseyler yok turkiyede cesit cesit valla gecenlerde bi bebe magazasinda gordum hic begenmedim ne modeli nede rengini, ancak alirsam netten alcam,nettede yine cok cesit yok ama sadece begendigim su model var, buda 250 euro yani 500 tl oluyor, anlicagin heralde dogum yaklasana kadar beklicek bizim ne alcagimiz :) zaten pusetide takim olarak gorumcem alcak, gecen annemler dedi biz alalim arabasini diye bende gorumcemi soyleyince neyse bizde baska bisey aliriz dedi,artik dedim yeni eve cikinca oda yapicam sizde ozaman alirsiniz diye daha kaynim var :) yani buyuk seyleri ben almam alacaklar var
bak netten tek begendigim park yatak bu gorunuste guzel ama kalite nasil bilmiyorum 4
ben bayağa bişi aldım hem internetten alıyorum hemde kendim çıktıkça alıyorum
hamilelikten önce yaptığım eniyi şey araba kullanmayı öğrenmek oldu sanırım eşimi beklersem doğumdan sonraya bile yetişemiycez
ben ekliycem ama nasıl yapılıyo bilmiyorum
dünde kızımın odasını pudra pembesine boyattık çok tatlı oldu gidip gelip bakıyorum