2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

devlette yüzüne bile bakmıyolar yaa....
ayy çok sıkıntıdayım ben ...yoruldum yemin ederim...eşime diyorum parasıyla alalım oda bu bizim hakkımız niye kullanmayalım diyo...
jelin bi kutusu 75 tl ...pıhtılaşma iğneside aylık 100 tl yi geçiyor...bebeğimize harcarız o paraları diyor...
ahhh bi duysaydım şu kalbini bebişimin rahatlıycam biraz...
geçen sene boş gebelik oldu o yüzden çok korkuyorum...
keşke hiç bişey bilmeden doğuranlardan olsaydım ...
ne rahatlar yaaa...mucizelerinin farkında bile değiller...

aynen öyle canım biz de 6 haftalıkken öğrenseydik direk ne rahat olurdu
ama bunada şükür
ya ben dün gittim sağlık ocağına çok ilgililerdi muhitten muhite fark ediyo mu bilemedim ki

bu arada kizlar siz burdayken bi danisim size bu battaniye modeli nasil ?

Canımcım çok beğendim battaniyeyi. Hele ki el emeği varsa işin içinde mükemmel olur eminim. Benim hiç öyle yeteneklerim yok. Ama 2 tane annem yapmış sağolsun. 1 tane de yaptırtıyormuş. Onun da örneğini gördüm çok güzel. Ortası kare, kenarları yuvarlak. Bebişi içine koyunca kenarları kendiliğinden kıvrılıyor. Bitip annem getirince eklerim buraya. annemin hazırlıkları dışında benim daha hiç bir hazırlığım yok. Sadece planlarım var. İnşallah hayırlısıyla hepimiz tamamlarız...

Canım senin normal doğum olabiliyor mu? Ne güzel. Ben de evlendiğimden beri hep normal doğum yaparım o acıyı hissederek, bende görürü ve bebeğim dünyaya gelir diyodum. Ama eşim de dahil doktorumuz riske atmayalım. Sezeryanla alırız diyolar. Bakalım artık hayırlısı. Trih kısmı işin eğlence kısmı. Sağlıcakla dünyaya gelsinlerde, hayırlısı bakalım... Aralık da ha doğum günün. Çok güzel bir hediye olacak senin için. Allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin canım...

teşekkürler tatlım
doktorum herşey yolunda görünüyor diyo
eğer bi aksilik olmazsa normal de ısrar ediyorum
dr. da kıymetli bebek falan riske atmayalım dedi ama ben kendi karar versin istiyorum doğacağı zamana
adı üstünde normal doğum ne olabilirki şuan bebeğimin kendiliğinden olan bebeklerden farklı değil ki

tabi canim burayada eklerim isterlerse sonucta bende netten buldum ,olmasada yine eklerim yada gonderirim

bak simdi resmini cektim suan benimki boyle, o ekledigim resimlerden ilki baska bi orguyle orulmus, ben suan normal tigla oruyorum ayni alttaki gibi oluyor tabi syahlari falan uzerine sonra gececek, bu resimden sonra son kararinsa gonderim :)
ama annen biraz ugrascak devamli giozun kagitta olcak zor biraz :)

Ellerine sağlık canım.

aynen öyle canım biz de 6 haftalıkken öğrenseydik direk ne rahat olurdu
ama bunada şükür
ya ben dün gittim sağlık ocağına çok ilgililerdi muhitten muhite fark ediyo mu bilemedim ki

bizim kendi aile hekimimiz izne çıkmış öbür doktorda yazmadı...ille kadın doğumcu yazmalı dedi...
devlet hastanesine gittik...randevusuz almıyoruz dediler..
internetten randevu almaya çalışıyorum..dolu gözüküyor...zaten iki günlük açıyolar onlarda dolu bakalım ne yapcam...

amin canım rabbim hepimize sağlıkla kucaklamayı nasip etsin inşallah...doğru söylüyosun türkiyede olduğumuz için şanslıyızz ama devlet hastaneleri beni deli ediyor...hele şu istanbulda o kadar kalabalık ki...
ah canım bizim hassasiyetimizi anlıycak doktor nerdeeee....7 senedir ne hasretlerle bekledim bu bebeği ben ...ama anlayan kim...
zaten tüp bebekk maddi olarak bitirdi bizi bari ilaçları tahlilleri devlette yaptıraım dedik..bakalım başarabilecek miyiz...
randevu alabilirsem şansımı sonuna kadar deniycem zaten bakalım cvp alabilecekmiyim...
bu arada battaniyen çok güzel...güle güle kullanmayı nasip etsin rabbim..:KK69:

evet sende haklisin koskoca istanbul, ben ilk defa istanbula tedavi icin gittim aman Amllahim o ne kalabalik oyle sanki insanlar evde hic durmuyor gibi, otobusler metrolar ,metrobus heryer tiklim tiklim, 2 haftada beynim dondu dedi ben bu sehirde asla yasyamam
bende fransadayim pariste yani pariste tamam cok buyuk sehir ama duzeni var, gerci burda bide metro ve tren var otobus cok kullanilmiyor yada yerinden yerine, yani insanlar hep yerin altinda oldugu icin okadar kalabalik olmuyor dolmus yok, bazi yerlerin otobusu var kalabaligi yok ,buyuzden of dedik,ay hele bide isin aksam uzerine kalipta otobusle eve donceksen yandin :)

yani uzun lafin kisasi cok fena istanbulun herseyi, belki bide devlet oldugu icindir, tabi ben hep ozele gittigim icin rahattim ama yine siz ihmal etmeyin sonuna kadar ugrasin

tup bebek evet cok pahaliya herkes icinden kolay kolay cikamiyor, hele bizim burda sigortamiz herseyini yuzdeyuz karsiliyorken biz turkioyeyi tercih edip herseyi cepten verdik, tedavi ,esimin ameliyati, testler, ilaclar, yani Rabbim herkese kolaymlik versin zor

Canımcım çok beğendim battaniyeyi. Hele ki el emeği varsa işin içinde mükemmel olur eminim. Benim hiç öyle yeteneklerim yok. Ama 2 tane annem yapmış sağolsun. 1 tane de yaptırtıyormuş. Onun da örneğini gördüm çok güzel. Ortası kare, kenarları yuvarlak. Bebişi içine koyunca kenarları kendiliğinden kıvrılıyor. Bitip annem getirince eklerim buraya. annemin hazırlıkları dışında benim daha hiç bir hazırlığım yok. Sadece planlarım var. İnşallah hayırlısıyla hepimiz tamamlarız...

tesekkur ederim canim, benim yetenek varda yapan yoktu, tabi bebis olunca icimdeki yetenekler cikti ortaya:KK1:
aslinda bu battaniyenin kizlar icin cok guzel modelleri var cok tatlilar ama ben bunu sectim hem erkek hemde kiz bebek icin kullanilir, ilerde insallah Rabbim ederde bi oglum olursa onda kullanirim ve kendi el emegim oldugu icin kendi cocuklarim icin saklicam ,fdedigin gibi el emegi olunca baska oluyo

ya o ortasi kare kenarlari yuvarlak olani pek merak ettim nasil biseyki, ondanda orurum simdilik bende bu istah varken:KK1: aceba nette varmiki resmi, ismini bilseydim arastirirdim, bitince kesin ekle meraktayim :KK34:

merhaba arkadaşlar bende 5+5 hamileyim :nazar::nazar:
daha kalp atışlarıı duymadık bu konuda çok endişeliyim...rabbim yardım etsin siz tecrübelisiniz...
6+1 de gitsem duyarmıyım sizce?
birde crinone jeli 12. haftaya kadar kullanacakmışım...aile hekimine gittim yazmadı..devlettende bi türlü randevu alamadım ne zormuş devlet hastanesinde doktorla görüşmek...randevusuzda bakmıyorlar kadının teki ağrıdan kıvranıyodu yüzüne bile bakan yoktu valla randevusu yok diye...
kan pıhtılaşmamda var benim acaba onuda yazıyormu doktorlar gitmişken bide onu sorayım tabi randevu alabilirsem.. doktor tersler mi acaba diyede korkuyorum...sormasam mı hiç...

canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin en kısa zamanda kalp atışınıda duyarsın inş.6+1 de abdominal yani karından duyulmayabilir canım.benim 5+6 da vajinalde gözükmüştü kalp atışı.jelide aile hekimi nasıl yazmaz.ben hep aile hekimine yazdırdım canım.sen onu iyice bidaha anlat aile hekimine.kan pıhtılaşması içinde kalp atışına kadar tek tek aldım ben.sonra rapor çıkartıyosun 3 aylık alıyosun.ben onuda hep aile hekimime yazdırıyorum.devlet hastanesindede kimsenin seni terslemeye hakkı yok.hakkını ara.hatta şikayet et.ediceğinide onlara söyle.internetten ettiğin şikayette 2 gün içinde geri dönüyolar.ve hepsi birer kuzuya dönüşüyo ozaman.hiç sıkma canını korkma sormam gereken herşeyi sor

ayy çok sıkıntıdayım ben ...yoruldum yemin ederim...eşime diyorum parasıyla alalım oda bu bizim hakkımız niye kullanmayalım diyo...
jelin bi kutusu 75 tl ...pıhtılaşma iğneside aylık 100 tl yi geçiyor...bebeğimize harcarız o paraları diyor...

eşin çok haklı canım niye boşa para veresin.devlet bunu karşılamak zorunda.pıhtılaşma iğnesi yazdırmazsan 3 aylık 4500 lira tutuyormuş aylık 100 olsa yine iyi benim önce raporum yanlış çıkmıştı eczane 4500 fatura çıkarmış:KK1:düzelttirdim tabi.boş gebelikte pıhtılaşma yüzünden heralde inş bu sefer kucağına alırsın bebeğini canım.buarada hangi şehirdesin hangi devlet hastanesine gidiyorsun.
istanbuldaymışsın canım sonradan gördüm.ankara inan çok rahat ben tüp bebek tedavisini devlet hastanesinde oldum bize çıkarılan fiyatların yarısınında altında ödedik ve ben çok memnun kaldım.ama bebek tuttuktan sonra devlet hastanesinin normal gebelik bölümü kalabalık olduğu için özele gitmeye başladım.gittiğim hastaneninde ssk ile anlaşması var fark veriyorum.eğer devletten randevu alamıyorsan ssk ile anlaşması olan biryere git oraya yazdır ilaçlarını.bide ilaca para ödeme.yada kendi aile hekimin gelene kadar eczaneden borç al sonra yazdır reçeteyi götür.

Son düzenleme:

canım bende jel ve iğne kullandım 2 ay hepte sağlık ocağındaki aile hekimime yazdırdım
bence dr seni başından savmış ısrar et yazmak zorunda ne demek devlet hastanesine git ben 2 ay aldım sağlık ocağından bu arada hayırlı olsun ben 6+0 da duymuştum kalp atışını inş. sende duyarsın

bu arada kızlar benim doğum 13/12/2011 gösteriyo sezeryan olursa bende 12/12/11 düşünüyorum:KK1:

ama şimdilik hersey normal dedi dr. belkide normalolur bilemiyorum:18:

Son düzenleme:
canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin en kısa zamanda kalp atışınıda duyarsın inş.6+1 de abdominal yani karından duyulmayabilir canım.benim 5+6 da vajinalde gözükmüştü kalp atışı.jelide aile hekimi nasıl yazmaz.ben hep aile hekimine yazdırdım canım.sen onu iyice bidaha anlat aile hekimine.kan pıhtılaşması içinde kalp atışına kadar tek tek aldım ben.sonra rapor çıkartıyosun 3 aylık alıyosun.ben onuda hep aile hekimime yazdırıyorum.devlet hastanesindede kimsenin seni terslemeye hakkı yok.hakkını ara.hatta şikayet et.ediceğinide onlara söyle.internetten ettiğin şikayette 2 gün içinde geri dönüyolar.ve hepsi birer kuzuya dönüşüyo ozaman.hiç sıkma canını korkma sormam gereken herşeyi sor

ayy canım sağol yaaa...inşallah kalp atışlarını görürümde biraz rahatlarım...
yazmadı adam yaa o kadar anlattım yazdırıldığını biliyodum burdan araştımıştım ama...sen ihtimallerden bahsediyorsun dedi bana...
bende kalp atışını duyana kadar uğraşmıycam zaten...nasıl oluyor bu işler diye bi araştırayım dedim...
raporu devlet hastanesinden mi çıkarttın?zaten seni takip eden doktorunmuydu raporu veren?başka bi topikte bi arkadaş devletten çıkaramadığını özel hastaneden çıkarttığını yazmışta o yüzden soruyorum...

eşin çok haklı canım niye boşa para veresin.devlet bunu karşılamak zorunda.pıhtılaşma iğnesi yazdırmazsan 3 aylık 4500 lira tutuyormuş aylık 100 olsa yine iyi benim önce raporum yanlış çıkmıştı eczane 4500 fatura çıkarmış:KK1:düzelttirdim tabi.boş gebelikte pıhtılaşma yüzünden heralde inş bu sefer kucağına alırsın bebeğini canım.buarada hangi şehirdesin hangi devlet hastanesine gidiyorsun.
istanbuldaymışsın canım sonradan gördüm.ankara inan çok rahat ben tüp bebek tedavisini devlet hastanesinde oldum bize çıkarılan fiyatların yarısınında altında ödedik ve ben çok memnun kaldım.ama bebek tuttuktan sonra devlet hastanesinin normal gebelik bölümü kalabalık olduğu için özele gitmeye başladım.gittiğim hastaneninde ssk ile anlaşması var fark veriyorum.eğer devletten randevu alamıyorsan ssk ile anlaşması olan biryere git oraya yazdır ilaçlarını.bide ilaca para ödeme.yada kendi aile hekimin gelene kadar eczaneden borç al sonra yazdır reçeteyi götür.

neee :KK53: 4500 mü ben tam bi hesap yapmadım ama tahmini olarak demiştim fiyatını...o zaman kesin yazdırmam lazım bunu benim...benim maaşım yetmez buna ...
inşallah tek sorunumuz pıhtılaşmadır...ayy içime umut doldu bir anda yemin ederim...:KK16:
istanbul fena canım...benim memleketimde de çok rahattı ...
en güzeli ssk ile anlaşması olan hastane galiba...ayy hangi hastane hangi doktor karar vermek ne zor...kalp atışalrını duyarsam araştırcam bakalım...
rabbim hepimize yardım etsin...sağol..

canım bende jel ve iğne kullandım 2 ay hepte sağlık ocağındaki aile hekimime yazdırdım
bence dr seni başından savmış ısrar et yazmak zorunda ne demek devlet hastanesine git ben 2 ay aldım sağlık ocağından bu arada hayırlı olsun ben 6+0 da duymuştum kalp atışını inş. sende duyarsın

bu arada kızlar benim doğum 13/12/2011 gösteriyo sezeryan olursa bende 12/12/11 düşünüyorum:KK1:

teşekkür ederim canım...inşallah duyayım şu kalp atışlarınıda ...o zaman inanacağım hamile olduğuma zaten...
kendi aile hekimi gelsin bide ona giderim inşallah o yazar...
rabbim bebeklerimizi sağ salim kucaklamayı nasip etsin inşallahh..AMİİİİNNNN...

neee :KK53: 4500 mü ben tam bi hesap yapmadım ama tahmini olarak demiştim fiyatını...o zaman kesin yazdırmam lazım bunu benim...benim maaşım yetmez buna ...
inşallah tek sorunumuz pıhtılaşmadır...ayy içime umut doldu bir anda yemin ederim...:KK16:
istanbul fena canım...benim memleketimde de çok rahattı ...
en güzeli ssk ile anlaşması olan hastane galiba...ayy hangi hastane hangi doktor karar vermek ne zor...kalp atışalrını duyarsam araştırcam bakalım...
rabbim hepimize yardım etsin...sağol..

ayy canım sağol yaaa...inşallah kalp atışlarını görürümde biraz rahatlarım...
yazmadı adam yaa o kadar anlattım yazdırıldığını biliyodum burdan araştımıştım ama...sen ihtimallerden bahsediyorsun dedi bana...
bende kalp atışını duyana kadar uğraşmıycam zaten...nasıl oluyor bu işler diye bi araştırayım dedim...
raporu devlet hastanesinden mi çıkarttın?zaten seni takip eden doktorunmuydu raporu veren?başka bi topikte bi arkadaş devletten çıkaramadığını özel hastaneden çıkarttığını yazmışta o yüzden soruyorum...

inş duyarsın canım.pıhtılaşma boş gebelik yapıyor kese oluyor fakat bebeğe kan gitmediği için bebek gelişemiyor ve boş gebelik oluyor.inş ilk seferde sebep odur.şimdi iğneler sayesinde bebeğin gelişir inş canım.4500 tl sadece 3 aylık kısmı buarada canım 9 ay kullancaksın bide.ama kalp atışı duyulmadan rapor çıkartmıyolar.ben özelde çıkarttım ama devlette çıkartıyor.ben tüp bebeği devlette yaptım dedimya kalp atışı duyulunca tüp bebek servisi normal gebelik servisine yolluyo artık.orada çok kalabalık diye eşim özelde çıkartalım dedi.ama zaten 20 tl rapor içim fark verdik.bi sefer çıkıyo rapor.sen iyisimi anlaşmalı bir özel bul bütün işlerini orda hallet canım.

çok teşekkür ederim arkadaşlar...valla çok güzel aydınlattınız ...
rabbim sizlerden razı olsun...
güzel allahım hepimize bebklerimizi sağlıkla kucaklamayı nasip etsin...:KK16::KK16:

Merhabalar. Bayadır yazamıyordum. Ama buralardayım, girip okuyordum. Çok güzel gelişmeler olmuş.

Sılanazcım, annen için çok sevindim. Ne mutlu ona. Evet bir takım zorlukları da var ama Allahın izniyle sağlıcakla alır bebeğini kucağına. İnan ki benim de imkanım olsa 40 yaş üstü bir bebek daha düşünürüm. Tabi bu benim fikrim, eşim ne der bilmiyom :)) Ama 2 yıl sonra için tekrar tüp bebek düşünüyozuz. İnşallah...

Ankaracım, dişlerin ağrıyodu en son okuduğumda, ne durumdasın? İnşallah her şey yolundadır sen ve bebeğin için.

Mehtapcım, evini taşımışsın ne güzel. Allahım, bebeğinle ve eşinle güle güle oturmayı nasip etsin. Bebişin ve kendin için aldığın ciciler hayırlı olsun. iyi günlerde giyinin.

Ve sıcaklardan bunalan ve ayakları şişmeye başlayan arkadaşlarım, aman dikkat edin kendinize bol su içmeye devam. Bende de durum aynı. Ayaklarım benimde şişiyo. Doktorum artık tuzu sıfırla dedi.

Ve ve ve Sempatikcim nerelerdesin yahu? Özledik seni gel artık. Gerçi diğer topiklerden bebişinin cicilerini ve göbiş fotolarını gördüm. Maşallahın var. Bebeğinde iyi günlerde giysin cicilerini...

Gelelim bize teyzoşlar, bizimde geçtiğimiz cuma randevumuz vardı. Ayrıntılı ulatrason için de gitmiştik. Allaha şükür bebeğimiz iyi. Doktorumuz iyi bir inceleme yaptı. Ayrıca bir de radyoloji uzmanına gittik. O da inceledi. Kızımız iyi durumda imiş Allaha şükür. Kızlar ben doktor amcamızla doğum tarihim üzerine de konuştum, 11.11.2011 çok güzel bir tarih dedim. Benimde 38. haftamın bittiği tarih. ( Sezeryan düşündüğü için) Allah izin verirse o gün doğum olursa hoş bir tarih olur dedim ve kurban bayramının hemen sonrası olduğunu ekledim. Doktorumuzda o tarihte yurtdışında tatilde olacağını söyledi. Evet belirlediğin tarih çok güzel ama fanteziye gerek yok , tatil dönemi olmasa daha iyi olur dedi. Her şey yolunda giderse 14- 15 kasım gibi alırız dedi.Şimdillerde de eğer bebeğimde iyi olursa 20.11.2011 tarihi güzel geliyor. Bakalım artık hayırlısı. Tabi bu arada benim sata göre doğum tarihim 25 kasım. Allahım hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin, bebişlerimize kavuşalım.

Hadi teyzoşlar yine çenem düştü :))) İyi bakın kendinize ve bebişlerinize. Hepinizi öpüyorum...:KK9:39:

Herseyin yolunda olmasina sevindim cnaim, rabbim hepimizin yavrularini korusun...

Anneme gelince guzel dileklerin icin tesekurler, insallah rabbim sanada ikinciyi dogal yolla nasip eder.... AMa bende dun annemle konustum, kanamasi olmustu biraz, sancimda var diyodu.... doktora git dedimm hemen, babamlerde tatile gitmis, annem o kadar cok istemesede gitmeyi, babam goturmus, kizdim baya babama acayip kizdim hele, simdide ariyorum ulasamiyorum ikisininde cep tlefonuna, streste yapmamaya calisiyorum, rabbimm annemin hakkind ahayirlisini nasip etsin ama umarim ufakliga'da annemede bisey olmaz,,,,dualarinizi eksik etmeyin...

şimdi üstüme alındım bak:KK1:
evde otururken bi sıkıntım yok ama dışarı çıktığımda 5-10 adımdan sonra yoruluyorum dinlenme ihtiyacı hiisediyorum
ama evde missss klima taktrdık geceleri rahat uyuyorum artık.

Dikkat ET klima carpmasin sekerim, benimde esim cikiyo evden ben hemen kapiyorum... vallahi buz gibi oluyo, hemen oksutturuyor beni.... Cok sukur ben yurudukc eacliyorum ama eve dgeldimde yorgun olmasada bir saat uzaniyorum....yurumekte lazim ama tabi dikkat cercevesinde....

Merhaba kızlar :KK16:

Kasım da Allahım nasip ederse bende anne olucam...Keseyi görduk ama kalp atışı için 1 hafta daha bekliycez...6.haftam bitmek üzere:KK49::nazar: Bende ne zamandır bu konu niye açılmadı diye düşünuyordum...Açmanıza çok sevindim...Listeye benide eklerseniz sevinirim :KK34:

hayırlı olsun arkadaşım bende tüp bebek yöntemiyle gebe kaldım şimdi 29 haftalık hamileyim Allahım isteyen herkese nasip etsin anne adaylarınıda sağ salim kurtarsın inş.

Merhaba Kizlar

Sympatique bataniye harika bende ozendim vallahi yapsammi diyorum, yapsam cok iyi olur banada eglence olur bedne bugunlerde bunalimlardayim ama canim hep kendimi disari atmaya calisiyorum parka, alsiveris yerleine gunu gecireyim diye, anne'yi insan cok istiyo yaninda bu surecte, kaynanada anne gibi deselerde degil cnaim ben bunu iyi anladim, allah hicbirinin eksikligini gostermesin ama anne'ye her naz geciyor,,, nasil gorumcelerinin nazi kaynannaya geciyorsa, ama gelin her zaman gelinligini bilcek mantigi var maleseff...

Umarim bu biir haftalik yalnizlik sana yuksek morel ve kilo olarak geri doner, bende kilo aliyorum yarin bakayim yazarim aama daha catlak filan hicbirsey yok, gogusler ve gobek, basen bolgesi icin aldim krem ama aklima geldikce suruyorum.... gobekte firladi baya masallahhh....

aaaaaaaaa bende 13.12.83 doğumluyum keşke benim ki o gün doğsa :))))))

X