• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
öleeeeee, sık sık gelmezsen birikir işte ölee.. :52::52:
tatlım easy bu gece uykusuyla çok alakalı değil, sen zaten işin en zor kısmını hallatmişin.. easy kısaca anlatayım yorumsuz sen pay çıkar..
yedir oynat uyut ve kendine zaman ayır.. düzen bu.. örneğin; sabah 7 de uyanıyor demişin ya;
7:00- 7:30 emzir
7:30-9:00 oynat
9:00-11:00 uyku bu 2 saat o uyurken sende keyfine bakıyon
11:00 yine emzir.. ve aynen devam..
işte sana 4 saatlik bir easy programı..
dediğim gibi sen işin zor kısmını zaten halletmişin.. şimdi easy sadece gece daha az uyanmasını sağlayacak.. ben Emire 4 saatlik uygulamaya başladığımdan beri 1 kez uyanıyor gece.. :nazar::nazar::nazar:
böle işte.. ama kitabı okumanı tavsiye ederim.. yaşadığımız herşeyi anlatıyo, eve evet diye diye tekrar okuyom ben şimdi.. çok faydasını gördüm ben..

teşekkürler can tuğba, yarın deneyeceğim. Bu arada ilk günler çok mızıldanıyorlar mı memesiz uykuya dalmakta

bu arada hadi benim kocam yok sizinki yatalım demiomu:1::1::1:

kocam yorulmuş 2 dk kestirim dedi 2 saattir uyuyor karşımda. oğlanda kucakta memişde uyucakmış ay benn yine kıyamadım aldım kucağıma ayakta uyutayım dedim olmadı kucağımda yaydı kendini sarılıyor çok şekerrrrr:32:

bende bunları arkadaşlarımın deneyimlerinden ve okuduklarımdan çıkardım yoksa bakıcı deneyimim yok, bir de her şeyde açık sözlü olmak gerektiğine inanıyorum, gizli şeyleri sevmem, sonradan vah tüh demektense. Tabi bu taleplerimi iletirken tatlı tatlı söylüyorum amacım kimseyi rencide etmek değil sonuçta onlar içinde iyi olacak şeyler. Evde kamera varken giyinirken dikkatli olsunlar diye kamerayı söylüyorum, ağız sağlığınıda ücretsiz yaptırıyorum kardeşim diş hek, daha ne olsun:)
aaaa hiç daha ne olsun.. ben baksam bebişine banada diş kontrolü yaptırırmısın.. ben hiç dişçiye gitmedim hayatımda.. bi kere eşimle onun için gittim, yanında yani ark olayım diye, daha flört zamanları, dişçiye ben hiç dişçiye gitmedim diyince hemen meraklanıp otur bi bakalım olur mu hiç öle şey dedi.. oturdum baktı, sonra inanmadı bana.. deli.. tanıdık güvenilir birine gitmek istiyom bende bi gideyim yani artık, yaş kaç oldu.. edibe buralarda olaydı, diş hekimi olarak ilk tercihim olacaktı ama.. :34:
ben ilk haftadan beri aynı yöntemi uyguluom baanada gamze hala deyin:52::52:
oluuuu.. gamze halaaa... bende doğduğundan beri uyguluyom çok şükür..
bu arada hadi benim kocam yok sizinki yatalım demiomu:1::1::1:
benim kociş sızdı.. sabah 6;30 da uyanıyo da.. oğlum da uyuyo.. kız senden sıkılırmıyım hiç.. aşk olsun, hiç gitmesen de olur yani.. bnimde kimsem yok..

kocam yorulmuş 2 dk kestirim dedi 2 saattir uyuyor karşımda. oğlanda kucakta memişde uyucakmış ay benn yine kıyamadım aldım kucağıma ayakta uyutayım dedim olmadı kucağımda yaydı kendini sarılıyor çok şekerrrrr:32:
yerim ben onu benm koca bensz asla uyuyamaz yatmazsam hemen küser o yüzden o oldugunda aksam girrmiom genelde 11deyince hemen uytur beni:1:
aaaa hiç daha ne olsun.. ben baksam bebişine banada diş kontrolü yaptırırmısın.. ben hiç dişçiye gitmedim hayatımda.. bi kere eşimle onun için gittim, yanında yani ark olayım diye, daha flört zamanları, dişçiye ben hiç dişçiye gitmedim diyince hemen meraklanıp otur bi bakalım olur mu hiç öle şey dedi.. oturdum baktı, sonra inanmadı bana.. deli.. tanıdık güvenilir birine gitmek istiyom bende bi gideyim yani artık, yaş kaç oldu.. edibe buralarda olaydı, diş hekimi olarak ilk tercihim olacaktı ama.. :34:

oluuuu.. gamze halaaa... bende doğduğundan beri uyguluyom çok şükür..

benim kociş sızdı.. sabah 6;30 da uyanıyo da.. oğlum da uyuyo.. kız senden sıkılırmıyım hiç.. aşk olsun, hiç gitmesen de olur yani.. bnimde kimsem yok..

valla benm de dişciye gitmem lazım sütdişim düştü diş gelio ama iner mi bilemiom sana maş hiç dişci görmemek ne güzel olurdu:5:

teşekkürler can tuğba, yarın deneyeceğim. Bu arada ilk günler çok mızıldanıyorlar mı memesiz uykuya dalmakta

valla tatlım onu bilemicem ki,
benim ki yaklaşık 3 aydır falan memede uyumuyo hiç, ilk doğduğunda yapıyodu onu.. sonra kucağımda pişpişliyodum azcık, şimdi onuda yapmıyom, beşiğine koyuyom kendi kendine uyuyo..
ya bide şöle bişi var ki, düzene alışınca çocuk da uyumak istiyor zaten, saati gelsin hemen mızırdanmaya başlıyo, beşiğine koyuyom 10 dak sürmüyo güp uykuya dalıveriyo.. öle yani.. inan alıştırman 2 günden daha uzun sürmeyecek.. zaten yavaş yavaş uzat saatleri.. pat diye bekletme çocuğu 3 saat.. afallamasın bebişte..

kız ne ara geldin sen yine.. hemen belli ediyon kendini..

ben size bişi söleyim o zaman.. hemen koşup alın kitabı.. biz her hafta sonu dışarlardayız, fink fink geziyoz.. o kadar rahatız yani bu yöntem sayesinde.. hafta içi de gezecem de, oğluşla tek başımayken arabayı kullanmaya cesaret edemiyom, hergün de yanıma arkadaş bulamıyom şöförlük yapacak.. yoksaaaa hergün gezecem yani.. azcık daha büyüsün, tamamdır... :52::52:

ehl. var ama şöförlük yok zaten arabamızda yok. bir türlü almak kısmet olmadı 2 kere niyetlendik 1i satılmış diğerininde karısı vazgeçirtmiş sıfır almakta zor ve burda yazık olur şimdi kociş de gidiyor memlekete gidince arkidişler öğretecekmiş kısmet koca gelince bu kez hayırlısıyla bir araba bulur oğluşla ben gezerim. ama ben burdada yabancıyım lojmn da da 10kişi anca tanıyom memleket başka yaaaaa

ben yatıyım yarın saabah girerim bebişi kulağı icin doktora götürcem bakalım nolcak ii uykular kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

iyi uykular,bende çıkıyom,oğluşumu emzirmem lasım.. tatlı rüyalar hepinize, bebişlerinizlee mışıl mışıl uyuyun..:52:

valla tatlım onu bilemicem ki,
benim ki yaklaşık 3 aydır falan memede uyumuyo hiç, ilk doğduğunda yapıyodu onu.. sonra kucağımda pişpişliyodum azcık, şimdi onuda yapmıyom, beşiğine koyuyom kendi kendine uyuyo..
ya bide şöle bişi var ki, düzene alışınca çocuk da uyumak istiyor zaten, saati gelsin hemen mızırdanmaya başlıyo, beşiğine koyuyom 10 dak sürmüyo güp uykuya dalıveriyo.. öle yani.. inan alıştırman 2 günden daha uzun sürmeyecek.. zaten yavaş yavaş uzat saatleri.. pat diye bekletme çocuğu 3 saat.. afallamasın bebişte..

teşekkürler tekrar. Bu arada benim meme sarhoşum uyandı ben de çıkıyorum. Uykular sizin ve bebişlerinizin olsun, herkese iyi geceler...

bende bunları arkadaşlarımın deneyimlerinden ve okuduklarımdan çıkardım yoksa bakıcı deneyimim yok, bir de her şeyde açık sözlü olmak gerektiğine inanıyorum, gizli şeyleri sevmem, sonradan vah tüh demektense. Tabi bu taleplerimi iletirken tatlı tatlı söylüyorum amacım kimseyi rencide etmek değil sonuçta onlar içinde iyi olacak şeyler. Evde kamera varken giyinirken dikkatli olsunlar diye kamerayı söylüyorum, ağız sağlığınıda ücretsiz yaptırıyorum kardeşim diş hek, daha ne olsun:)

cnm cevrendeki arkadslar bebeklerne bakanlar varsa daha onceden, onlara oncelık vereblrsn. Cunku bazen bazı arkadaslar cok memenun kaldklarını soyluyrlar

öleeeeee, sık sık gelmezsen birikir işte ölee.. :52::52:
tatlım easy bu gece uykusuyla çok alakalı değil, sen zaten işin en zor kısmını hallatmişin.. easy kısaca anlatayım yorumsuz sen pay çıkar..
yedir oynat uyut ve kendine zaman ayır.. düzen bu.. örneğin; sabah 7 de uyanıyor demişin ya;
7:00- 7:30 emzir
7:30-9:00 oynat
9:00-11:00 uyku bu 2 saat o uyurken sende keyfine bakıyon
11:00 yine emzir.. ve aynen devam..
işte sana 4 saatlik bir easy programı..
dediğim gibi sen işin zor kısmını zaten halletmişin.. şimdi easy sadece gece daha az uyanmasını sağlayacak.. ben Emire 4 saatlik uygulamaya başladığımdan beri 1 kez uyanıyor gece.. :nazar::nazar::nazar:
böle işte.. ama kitabı okumanı tavsiye ederim.. yaşadığımız herşeyi anlatıyo, eve evet diye diye tekrar okuyom ben şimdi.. çok faydasını gördüm ben..

evet canım yaa dün 20den fazla sayfayı okuyunca dedim tövbeeee bundan sonra daha sık gircem eşim de diyor ne her sayfayı okuyorsun geç devam et ama benım dikkatimi çeken bişeyden bahsetmişsinizdir belki diye ben hepsini okuyorum
canım hemen siparişini veriyorum onu da okuyayım sağol güzel açıklamışsın

ya bu arada benım kızım hasta olduu dün akşam öksürüyordu gece hırıltılı nefes almaya başladı emmek için bile uyanmadı 4te ben uyandırdım da emzirdim hasta zaten düşmesin direnci diye sabah burnu tıkalı gibiydi otribebe kullandım ama canım çoook sıkıldı ilk defa hasta oldu yaa önerisi olan varsa sevinirim ya da böyle hasta olan:(

ya bu arada benım kızım hasta olduu dün akşam öksürüyordu gece hırıltılı nefes almaya başladı emmek için bile uyanmadı 4te ben uyandırdım da emzirdim hasta zaten düşmesin direnci diye sabah burnu tıkalı gibiydi otribebe kullandım ama canım çoook sıkıldı ilk defa hasta oldu yaa önerisi olan varsa sevinirim ya da böyle hasta olan:(

cnm gecmş olsn merak etme olur arada ole. ben o yuzdn buhar makınesi aldm faydasıı da goryrm. sık sık emzırmeye devam et. anne sutu hersyn ılacı. benm bebe 40 gunlukken hem burnu aktı hem gozu aktı hem de oksurmeye baslmstı. cok kucuktu korkmustm baya... ertesı gun hepsi gecmşti:-) daha kotu hastalıklar var uzulme. benm kız ıdrar yolu enf. gecrmıstı mesala. cok kotuydu o gunler. hıc kılo almamıstı. antbyotık kullnmstk. çunku baska caresı yoktu:-( kıtabı ben de tavsye ederm. ben bi çok seyı yanlış yaptgımı farkettm okudukca

nehirada çok geçmiş olsun. benim oğlum doğduğundan beri 2 kere aynı sorunu yaşadı. malum kış ve doğum ziyaretine gelen fazla. sıkma canını bebekler kolay atlatıyorlar. ateşi yoksa dert etme ama yine de içinin rahatlaması için doktora da götürmeni tavsiye ederim. benim nacizane bir kaç önerim var. sık sık emzir muhtemelen ağzı açık uyuyacağı için susuzluk hissi artacaktır ve sık öksürecektir.serum fizyolojik damla ile burnunu sık sık nemli tut ve otri bebe ile temizle ama bunu da çok sık yapma burun mukozası zedelenmesin günde 4-5 kere en fazla. birde en önemlisi geniz akıntısını önleme ve engelleme için yatağının baş kısmının altına destek koyarak biraz yükselt, 45 derecelik bir açı yap, hem daha rahat nefes alır hem de sık emzireceğin için kusmanın ve gaz şikayetinin önüne geçmiş olursun. bu arada sık sık ateşini kontrol et, oda ısısı 22-23 dereceyi geçmesin.sen de kendinin ve evdekilerin el hijyenine çok dikkat et. en önemlisi beslenme ve uyku düzeni bozulacağı için senin de kendine çok iyi bakman lazım ekstra kendini yorucu işleri bu dönemde yapma. Çok geçmiş olsun, inşallah kolay atlatırsınız.

nehirada, asunun da dediği gibi buhar makinası çok önemli yazmayı unutmuşum. o bizim herşeyimiz:) mutlaka kullanın yoksa evde temiz bir havluyu ıslatarak petek üzerinde bulundur sürekli bi de odasını sık havalandır, allah kolaylık veriyor hiç merak etme inşallah bebeciğinin hiç bir şeyi kalmaz, üzülme annesi sen iyi olacaksın ki o da iyi olsun hemencecik:)

kızlar, buhar makinasını ben sürekli düşük ayarda açık bulunduruyordum doktor sürekli değil ara sıra açıp kapatın dedi. sürekli olunca odadaki bakterileri çoğaltabilirmiş, haberiniz olsun.

nehirada, bir de aklıma geldi biz doktorun tavsiyesi ile bebek yanımızdayken sürekli yüz üstü yatırdık önce, kafasını rahat sağa sola çevirmeye başladı başlayalı da tamamen gece ve gündüz yüz üstü yatırıyoruz, böyle daha rahat nefes alıyorlar. ama yinede sen yüz üstü yatma alışkanlığı yoksa bebeğinin, siz yanında yokken sakın yatırmayın. ben ilk çocuğumu hep sırt üstü yatırdığım için ilk başta temkinli yaklaşmıştım, doktor korkmayın insan dışındaki doğadaki tüm canlılar kıvrılarak yüz üstü yatarlar demişti:)

Ay çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz ve moral için iyi geldi canım çok sıkıldı sabaha kadar çocuğun hırıltılarını dinledim resmen inşallah bir an önce geçer kitabı da sipariş verdim sabırsızlıkla bekliyorum hemen okuyacağım kaloriferin üstüne cam kaseyle su koyuyorum ben de bizim hep aynı ayarda yakıyorlar en düşük 21 20 falan oluyor geceleri gündüz de 23-24 şimdi grip ya giydirsem mii çıkarsam mı bilemedim resmen bildiğim herşeyi unuttum yaaa ben şimdi kendime bitki çayı nane limon falan yapacağım ben içeyim de ona da faydası olsun bari dimi

Back
X