- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #39.001
saolasın ama valla şirinlik olsun diye yazmadım, arada bende düşünüyom acaba daha mı erken başlasam çalışmaya falan diyede, amaaan aklımı kaçırcak gibi oluyom vallaa kimseye bırakamam oğlumu, çok şükür ki çalışmak zorunda değilim, yoksa mecbur bırakcaz da.. yani kısacası, kendimi yerinize koyuyom daaa,, çok zor işiniz çook.. Allah kolaylık versin de güvenilir birilerini bulun inşallah.. insanın içi acıyo, çok iyi anlıyom sizi.. ondan..
aslında ben de bazen senin gibi düşünüyorum. Kızımın gittiği etüt merkezinin kreş kısmıda var orda bebekte bakıyorlar acaba oraya mı versem diyorum. sonra kızımın kreş günleri aklıma geliyor yazık olur diyorum. Kreşte çok hasta oluyorlar ve çok yoruluyorlar. Ev çocukların kendilerini daha güvende hissettikleri bir ortam sanki, bildiği eşyaları oyuncakları... hem evde ne yedi içti, temizlik gibi konular daha kontrollü oluyor. Kreş sanki 4 yaçından sonra daha verimli olur gibi.bilmiyorum ikisinin de artıları eksileri var. ama bu bakıcı ve güvenlik sorunuda çok canımı sıkıyor
teşekkürler deneyeceğim ama önce biraz enerji toplayacağım.valla uyanmasın diye gözüne bakıyorum, tetikte olmaktan da gerilip uyuyamıyorum, bu aralar eşimde gece çalışıyor ona da pas edemiyorumpeki gündüz emzirmelerinin uzunluğu ne kadar, benimki 3-5 dk emip bırakıyor
işte sık sık emzirdiğin için okadarcık emip bırakıyo.. çünkü senin oğlan atıştırmaya alışmış.. yani oturup adam gibi doyurmuyo da karnını, elinde ekmekle geziyo gibi düşün.. ben daha öncede 3 saatte bir emziriyodum, 1 haftadır 4 saatte emiyoz, en az 20 dak emiyo.. gece yarım saat yada 40 dak çıkabiliyo.. arada uyuya kaldığı için uzuyo azıcık..
cnm tabıkı ıkısının de artıları eksılerı var. ama bence cocuklarımız tabıkı yeri gelince hasta olcak mıkrop kapcak burnu akcak.... bunları onlemeye calısırsak nasıl bağısıklık kazancaklr. her zaman onlara sterıl bir dunya sunamayız kı. hem sunsak bıle bir hastalıkta hemen cokuvercekler. coğu zaman bebekler bakıcıya daha cok baglanıyor. mesala bu benm canmı sıkabılır. o yuzden kres ortamını daha guvenlı ve sağlıklı buluyorm dıyebılırımmm....
benim oğlan o kadar aç kalmaz mümkün değiş içinde süt canavarı var
sende haklısın. kızımı 3 yaşından sonra kreşe verdim. öz bakımını çok iyi yapıyordu ve çok sosyaldi ama her ay abartmıyorum en az 10 gün antibiyotik kullanıyorduk, daha sonra bademcik ve geniz eti ameliyatı olmak zorunda kaldı, bu arada beta, rota vs vs sıkıntıları çok oldu o yüzden öyle yazdım. Bu arada eve görüşmeye gelen bakıcı adaylarına evde alarm ve kamera sistemimiz olduğunu açıkça söylüyorum ki sonradan kameradan gördüm vs vs kendimi paralamayım onlarda baştan bilsinler ona göre davransınlar, giyimlerine falanda dikkat etsinler diye. Ayrıca Ank.Unv. diş kliniği bize yakın gidip orda muayene olmalarını istiyorum, orda muayene öncesi hepatit, HIV gibi virüsler var mı bakıyorlar zaten, çürük dişleri varsa tedavi görmesi lazım ki ek gıdaya geçişte aynı kaşıktan bebeğe vermesi durumunda diş çürüğü veya başka hastalıklar bulaşmasın diye. Şimdi ben bunları yazıyorum diye ammada piriklisin diyebilirsin valla değilim:) tabi bunları buraya yazdığım gibi dan diye söyleyip istemiyorum, tatlı tatlı mantığını anlatarak...
işte sık sık emzirdiğin için okadarcık emip bırakıyo.. çünkü senin oğlan atıştırmaya alışmış.. yani oturup adam gibi doyurmuyo da karnını, elinde ekmekle geziyo gibi düşün.. ben daha öncede 3 saatte bir emziriyodum, 1 haftadır 4 saatte emiyoz, en az 20 dak emiyo.. gece yarım saat yada 40 dak çıkabiliyo.. arada uyuya kaldığı için uzuyo azıcık..
sen kitabı alıp okumaya başla biran önce.. bunların hepsi anlatılıyo zaten orada da.. hanginiz de o süt canavarı bak bakalım..kız bizimkiler nasıl duruyo, Emir şuan topikteki en büyük (ay olarak)ve iri (kilo olarak)bildiğim kadarıyla.. ona 4 saat uyguluyom ama sizinkiler daha 3 aylık siz 3 saat uygulayın.. e siz dışarı çıkabiliyonuz mu böyle.. zırt pırt emerse napar insan sokakta.. ben oğlumu emziriyom, öğleden sonra bi çıkıyoz alışverişe, akşama kadar geziyoz rahat rahat, siz napıyonuz pardon? süt mü sağıyonuz..
aynen ank. da çok yüksek istiyorlar.geçen görüşmeye gelen bi teyze kafamın tasını attırdı 800 TL yi az buldu kaldıki ben ayrıca 2 haftada bir temizlikçi alacağımı söyledim, dedim bu ülkede nice üniversite mezunları asgari ücrete çalışıyor, sıcacık evde çocuk bakacaksın, masum bir bebek dışında kimseyle muhatap olmayacaksın. yok ben bu insanları anlamıyorum açız iş arıyorum diye dört koldan haber yollarlar sonrada vay efendim bilmem kim 1000 Tl ye çocuk bakıyormuşta buralarda böyleymişte falan filan. ben vakti zamanında ücretli öğretmenlik yapıyordum altındağda 2 dolmuşla gidiyordum aldığım paranın yarısınıda yol parasına veriyordum. ank memur şehri mecbur bunlar falan diyemi düşünüyorlar anlamadım:)
ayyy oku oku bitiremedim ne çok birikiyor yaa şu easy yönteminden memnun kalanlar ve deneme aşamalarından biraa daha bahsederseniz sevinirim çok arada kaldım uygulamak istiyorum ama cesaretim yok yani tam bi düzen oturtmuşken(akşam 7-8buçuk arasında bi saatte uyuyor uykusu geldiğinde karanlık odada emziriyorum yatağına yatırıyorum en fazla yarım saat sürüyor sabah da 6 gibi uyanıyor kendi kendine 7ye kadar takılıyorbazen dalıyor 8e kadar uyuyor gece de bir kere kalkıyor onda da gözünü bile açmıyor mırıldanırken alıp emzirip yatırıyorum ) şimdi hal böyleyken acaba bu uygulayacağım yöntem işimi zorlaştırır mı kolaylaştırır mı bilemedim öte yandan faydası olduğunu da düşünüyorum bahsettiğiniz yöntemin ben en iyisi kitabı alayım bi okuyayım da karar vereyim tabi sizin tavsiyeleriniz de benim için çok önemli
bu arada okul öncesi öğretmeni olduğum için yardımcı olabileceğimi söylemişler arkadaşlar tabiki bilgim dahilinde her zaman olabilirim ama açıkcası beni de bu beslenme konusu hayli düşündürüyor çocuklar ve davranış eğitimi konusunda kendime çok güveniyorum ama iş bebeklere gelince deneyerek öğrencez herhalde
beni kız da oturmak istiyor yatıramıyorum sürekli iki elimden tutup kalkmak istiyor ya da oyun halısındaki oyuncaklara tututnup kaklmak istiyor erken oturtmak için ama ben biraz destek yaparak kucağımda oturtuyorum arada zaten yapmamak mümkün değil.
ayyy oku oku bitiremedim ne çok birikiyor yaa şu easy yönteminden memnun kalanlar ve deneme aşamalarından biraa daha bahsederseniz sevinirim çok arada kaldım uygulamak istiyorum ama cesaretim yok yani tam bi düzen oturtmuşken(akşam 7-8buçuk arasında bi saatte uyuyor uykusu geldiğinde karanlık odada emziriyorum yatağına yatırıyorum en fazla yarım saat sürüyor sabah da 6 gibi uyanıyor kendi kendine 7ye kadar takılıyorbazen dalıyor 8e kadar uyuyor gece de bir kere kalkıyor onda da gözünü bile açmıyor mırıldanırken alıp emzirip yatırıyorum ) şimdi hal böyleyken acaba bu uygulayacağım yöntem işimi zorlaştırır mı kolaylaştırır mı bilemedim öte yandan faydası olduğunu da düşünüyorum bahsettiğiniz yöntemin ben en iyisi kitabı alayım bi okuyayım da karar vereyim tabi sizin tavsiyeleriniz de benim için çok önemli
bu arada okul öncesi öğretmeni olduğum için yardımcı olabileceğimi söylemişler arkadaşlar tabiki bilgim dahilinde her zaman olabilirim ama açıkcası beni de bu beslenme konusu hayli düşündürüyor çocuklar ve davranış eğitimi konusunda kendime çok güveniyorum ama iş bebeklere gelince deneyerek öğrencez herhalde
beni kız da oturmak istiyor yatıramıyorum sürekli iki elimden tutup kalkmak istiyor ya da oyun halısındaki oyuncaklara tututnup kaklmak istiyor erken oturtmak için ama ben biraz destek yaparak kucağımda oturtuyorum arada zaten yapmamak mümkün değil.
waaaavvvv, ağzım açık kaldı şuan.. hiç böle düşünmemiştim, şaşkınlık içindeyim.. iyiki bakıcı aramıyom, şu yazıdan sonra nasıl beğenirdim birini bilemedim vallaa...ay kızlar valla getirin ben bakayım bebişlerinize, kıymayın kuzulara..
öleeeeee, sık sık gelmezsen birikir işte ölee..
tatlım easy bu gece uykusuyla çok alakalı değil, sen zaten işin en zor kısmını hallatmişin.. easy kısaca anlatayım yorumsuz sen pay çıkar..
yedir oynat uyut ve kendine zaman ayır.. düzen bu.. örneğin; sabah 7 de uyanıyor demişin ya;
7:00- 7:30 emzir
7:30-9:00 oynat
9:00-11:00 uyku bu 2 saat o uyurken sende keyfine bakıyon
11:00 yine emzir.. ve aynen devam..
işte sana 4 saatlik bir easy programı..
dediğim gibi sen işin zor kısmını zaten halletmişin.. şimdi easy sadece gece daha az uyanmasını sağlayacak.. ben Emire 4 saatlik uygulamaya başladığımdan beri 1 kez uyanıyor gece..
böle işte.. ama kitabı okumanı tavsiye ederim.. yaşadığımız herşeyi anlatıyo, eve evet diye diye tekrar okuyom ben şimdi.. çok faydasını gördüm ben..
ben hic alışverişe gtmedim bi kere kuaföre bi kere kayınvalideme 2 günlk her hafta görümceme gidiom sadece
kız ne ara geldin sen yine.. hemen belli ediyon kendini..
ben size bişi söleyim o zaman.. hemen koşup alın kitabı.. biz her hafta sonu dışarlardayız, fink fink geziyoz.. o kadar rahatız yani bu yöntem sayesinde.. hafta içi de gezecem de, oğluşla tek başımayken arabayı kullanmaya cesaret edemiyom, hergün de yanıma arkadaş bulamıyom şöförlük yapacak.. yoksaaaa hergün gezecem yani.. azcık daha büyüsün, tamamdır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?