2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

teşekkür ederim arkadaşım, ben de bakıcı deneyimi hiç yaşamadım, kızımı ben büyüttüm 3 yaşından sonra kreşe verdim. Şimdi iş yerinde ücretsiz izne sıcak bakmıyorlar işe başlamak zorundayım ama dün konuştum biraz rapor ile idare edecekler bakıcı bulana kadar

cnm tabıkı ıkısının de artıları eksılerı var. ama bence cocuklarımız tabıkı yeri gelince hasta olcak mıkrop kapcak burnu akcak.... bunları onlemeye calısırsak nasıl bağısıklık kazancaklr. her zaman onlara sterıl bir dunya sunamayız kı. hem sunsak bıle bir hastalıkta hemen cokuvercekler. coğu zaman bebekler bakıcıya daha cok baglanıyor. mesala bu benm canmı sıkabılır. o yuzden kres ortamını daha guvenlı ve sağlıklı buluyorm dıyebılırımmm....

işte sık sık emzirdiğin için okadarcık emip bırakıyo.. çünkü senin oğlan atıştırmaya alışmış.. yani oturup adam gibi doyurmuyo da karnını, elinde ekmekle geziyo gibi düşün.. ben daha öncede 3 saatte bir emziriyodum, 1 haftadır 4 saatte emiyoz, en az 20 dak emiyo.. gece yarım saat yada 40 dak çıkabiliyo.. arada uyuya kaldığı için uzuyo azıcık..

neyse ben yıne de aklını karıstırmayayım.. en ıyısını sen bılırsın cnm.. inş. en hayrlısı olr hem senın hem bebegn için

aynen katlyorm... MEME SARHOŞU olmuş olabılırrr

sende haklısın. kızımı 3 yaşından sonra kreşe verdim. öz bakımını çok iyi yapıyordu ve çok sosyaldi ama her ay abartmıyorum en az 10 gün antibiyotik kullanıyorduk, daha sonra bademcik ve geniz eti ameliyatı olmak zorunda kaldı, bu arada beta, rota vs vs sıkıntıları çok oldu o yüzden öyle yazdım. Bu arada eve görüşmeye gelen bakıcı adaylarına evde alarm ve kamera sistemimiz olduğunu açıkça söylüyorum ki sonradan kameradan gördüm vs vs kendimi paralamayım onlarda baştan bilsinler ona göre davransınlar, giyimlerine falanda dikkat etsinler diye. Ayrıca Ank.Unv. diş kliniği bize yakın gidip orda muayene olmalarını istiyorum, orda muayene öncesi hepatit, HIV gibi virüsler var mı bakıyorlar zaten, çürük dişleri varsa tedavi görmesi lazım ki ek gıdaya geçişte aynı kaşıktan bebeğe vermesi durumunda diş çürüğü veya başka hastalıklar bulaşmasın diye. Şimdi ben bunları yazıyorum diye ammada piriklisin diyebilirsin valla değilim:) tabi bunları buraya yazdığım gibi dan diye söyleyip istemiyorum, tatlı tatlı mantığını anlatarak...

benim oğlan o kadar aç kalmaz mümkün değiş içinde süt canavarı var

sen kitabı alıp okumaya başla biran önce.. bunların hepsi anlatılıyo zaten orada da.. hanginiz de o süt canavarı bak bakalım.. kız bizimkiler nasıl duruyo, Emir şuan topikteki en büyük (ay olarak)ve iri (kilo olarak)bildiğim kadarıyla.. ona 4 saat uyguluyom ama sizinkiler daha 3 aylık siz 3 saat uygulayın.. e siz dışarı çıkabiliyonuz mu böyle.. zırt pırt emerse napar insan sokakta.. ben oğlumu emziriyom, öğleden sonra bi çıkıyoz alışverişe, akşama kadar geziyoz rahat rahat, siz napıyonuz pardon? süt mü sağıyonuz..

ayyy oku oku bitiremedim ne çok birikiyor yaa şu easy yönteminden memnun kalanlar ve deneme aşamalarından biraa daha bahsederseniz sevinirim çok arada kaldım uygulamak istiyorum ama cesaretim yok yani tam bi düzen oturtmuşken(akşam 7-8buçuk arasında bi saatte uyuyor uykusu geldiğinde karanlık odada emziriyorum yatağına yatırıyorum en fazla yarım saat sürüyor sabah da 6 gibi uyanıyor kendi kendine 7ye kadar takılıyorbazen dalıyor 8e kadar uyuyor gece de bir kere kalkıyor onda da gözünü bile açmıyor mırıldanırken alıp emzirip yatırıyorum ) şimdi hal böyleyken acaba bu uygulayacağım yöntem işimi zorlaştırır mı kolaylaştırır mı bilemedim öte yandan faydası olduğunu da düşünüyorum bahsettiğiniz yöntemin ben en iyisi kitabı alayım bi okuyayım da karar vereyim tabi sizin tavsiyeleriniz de benim için çok önemli
bu arada okul öncesi öğretmeni olduğum için yardımcı olabileceğimi söylemişler arkadaşlar tabiki bilgim dahilinde her zaman olabilirim ama açıkcası beni de bu beslenme konusu hayli düşündürüyor çocuklar ve davranış eğitimi konusunda kendime çok güveniyorum ama iş bebeklere gelince deneyerek öğrencez herhalde
beni kız da oturmak istiyor yatıramıyorum sürekli iki elimden tutup kalkmak istiyor ya da oyun halısındaki oyuncaklara tututnup kaklmak istiyor erken oturtmak için ama ben biraz destek yaparak kucağımda oturtuyorum arada zaten yapmamak mümkün değil.

waaaavvvv, ağzım açık kaldı şuan.. hiç böle düşünmemiştim, şaşkınlık içindeyim.. iyiki bakıcı aramıyom, şu yazıdan sonra nasıl beğenirdim birini bilemedim vallaa...ay kızlar valla getirin ben bakayım bebişlerinize, kıymayın kuzulara..

aynen öyle, elinde ekmek gezip duruyo, sık sık da kusuyo her taraf berbat oluyo, dur dur ben yarın biraz sabredip deneyim bu metodu.

yok cicim 3 ayda 1 defa alışverişe gittim oda anca 1 saat ondada benim oğlan uyudu uyandığında arabanın içinde tektim emdi rahata erdi bu soğukta nere gideyim gitsem de küçücük yer zaten

cok fazlaya maasın yarısı gidio ne anladım bu işten bence piasayı yükseltmeyin kadınlarkulübünde bakıcı kısmında uygun fiyatlı insanlar en cok 400 tl

benimkiğde kendinş kaldırmaya calısıo ama ben arada kucagıma oturtup bi dk bakıtıp geri yatırıom ya erken aslında kendi otursn becerebiliosa dedi doktor hiç oturtma dedi

ben hic alışverişe gtmedim bi kere kuaföre bi kere kayınvalideme 2 günlk her hafta görümceme gidiom sadece

öleeeeee, sık sık gelmezsen birikir işte ölee..
tatlım easy bu gece uykusuyla çok alakalı değil, sen zaten işin en zor kısmını hallatmişin.. easy kısaca anlatayım yorumsuz sen pay çıkar..
yedir oynat uyut ve kendine zaman ayır.. düzen bu.. örneğin; sabah 7 de uyanıyor demişin ya;
7:00- 7:30 emzir
7:30-9:00 oynat
9:00-11:00 uyku bu 2 saat o uyurken sende keyfine bakıyon
11:00 yine emzir.. ve aynen devam..
işte sana 4 saatlik bir easy programı..
dediğim gibi sen işin zor kısmını zaten halletmişin.. şimdi easy sadece gece daha az uyanmasını sağlayacak.. ben Emire 4 saatlik uygulamaya başladığımdan beri 1 kez uyanıyor gece..
böle işte.. ama kitabı okumanı tavsiye ederim.. yaşadığımız herşeyi anlatıyo, eve evet diye diye tekrar okuyom ben şimdi.. çok faydasını gördüm ben..

bende bunları arkadaşlarımın deneyimlerinden ve okuduklarımdan çıkardım yoksa bakıcı deneyimim yok, bir de her şeyde açık sözlü olmak gerektiğine inanıyorum, gizli şeyleri sevmem, sonradan vah tüh demektense. Tabi bu taleplerimi iletirken tatlı tatlı söylüyorum amacım kimseyi rencide etmek değil sonuçta onlar içinde iyi olacak şeyler. Evde kamera varken giyinirken dikkatli olsunlar diye kamerayı söylüyorum, ağız sağlığınıda ücretsiz yaptırıyorum kardeşim diş hek, daha ne olsun:)

ben ilk haftadan beri aynı yöntemi uyguluom baanada gamze hala deyin

siirt te bıraktığım canım arkadaşımın da hamiş haberini aldım çok mutluyum çoook kendiside ebeydi hayırlısıyla kucağını alır inşallah muhtemelen 2012 kasım annesi olur.

bizim burdada 500 e bakıyorlar. dışarda 400 450 ise lojman olunca 500 istiyorlar karşı komşumda karşıma iyi biri gelse baktırsam diyormuşda hamiş olduğumu duyunca pek bir üzülmüş.

oturduğun yerden iyi para kazanıyorlar. her taraftan artısı eksisi olan bir iş

ben hic alışverişe gtmedim bi kere kuaföre bi kere kayınvalideme 2 günlk her hafta görümceme gidiom sadece

kız ne ara geldin sen yine.. hemen belli ediyon kendini..
ben size bişi söleyim o zaman.. hemen koşup alın kitabı.. biz her hafta sonu dışarlardayız, fink fink geziyoz.. o kadar rahatız yani bu yöntem sayesinde.. hafta içi de gezecem de, oğluşla tek başımayken arabayı kullanmaya cesaret edemiyom, hergün de yanıma arkadaş bulamıyom şöförlük yapacak.. yoksaaaa hergün gezecem yani.. azcık daha büyüsün, tamamdır...

hep burdayım die benden sıkıldın mı yoksa tugbacık kimsem yokki sizden başka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…