• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
size ve bebişlerinize sağlıklı günler diliyorum.bizim grup ağustos anneleri.aramızda şöyle bir liste hazırladık ama sizce olmazsa olmaz dediğiniz birşeyler var mı listede?ya da eksik olan yazmayı unuttuğumuz?fikirlerinizi bekliyoruz.

*BEBEK BANYO*
*banyo küveti
*banyo kovası
*banyo maşrapası
*banyo küvet süngeri(banyo filesi yerine )
*banyo termometresi
*bebek havlusu/bornozu
*banyo oyuncakları(isteğe göre)

*BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİ*
*saç ve tırnak bakım seti
*burun aspiratörü (otri bebe nazal aspiratör)
*bebek kulak çöpü
*bebek bezi
*bebek kolonyası
*sebamed sabun
*sebamed banyo köpüğü
*sebamed şampuan
*sebamed bebek yağı
*sebamed bakım kremi
*ateşölçer

*BEBEK ÇAMAŞIR*
*çamaşır yıkama filesi
*bebek çamaşır tozu
*bebek çamaşır yumuşatıcısı
*hastane çıkışı
*çıtçıtlı badiler(pamuklu)
*lastiksiz çorap
*patikli pantolon
*kirli sepeti(bez)

*ELEKTRONİK CİHAZLAR*
*bebek telsizi
*oda nemlendiricisi

*BEBEK BESLENME*

*biberon(cam ve kolik önleyici-dr brown veya chicco)
*biberon emziği
*diş kaşıyıcı
*emzik
*emzik kutusu
*emzik emniyet zinciri
*biberon ve emzik fırçası
*meyve-sebze emziği
*meyve -sebze emziği filesi(yedek)
*mama sandalyesi
*mama önlüğü
*cam rende(vitamin değeri korumak için)

*BEBEK ODASI*
*alt açma örtüsü
*battaniye
*pike
*yastık
*yorgan
*yatak
*nevresim takımı
*uyku seti
*ağız mendili
*abajur
*perde
*halı
*güvenli yatış yastığı(yan destek-boğulma önleyici)
*sıcak su torbası
*termometre(oda sıcaklığı için)
*hava nemlendirici

*ANN E BAKIM*

*göğüs koruyucu aksesuar(yerine göğüs pedi de kullanılabilir)
*emzirme önlüğü
*göğüs ucu kremi
*hamil e yastığı
*emzirme sütyeni

*BEBEK ARABASI
*OTO KOLTUĞU
*BEBEK PUSETİ

Canım bebek kolonyası, banyo köpüğü bence gerekli değil. Çamaşır yumuşatıcısı da tavsiye etmem çünkü bebekler için olanlar bile aşırı kimyasal madde içeriyor.Naçizane tavsiyem, şimdi kullanmayacağı şeyleri de eve doldurma eğer alışveriş imkanın her zaman varsa.Diş kaşıyıcılar, meyve sebze fileleri,mama sandalyeleri falan çok sonra.Ben her şeyi zamana yaydım. Daha keyifli oldu. Dr. Browns biberonu kesinlikle tavsiye ederim. Bir de süt sağacaksan ameda lactaline çiftli pompayı tek geçerim.

ya bu arada KUBİİİİİ nerde yaw.. noldu bu kıza ya.. çok sık girerdi, şimdi uğramıyo bile.. Allah Allah hayır olsun inşallaah.. :3:

CNM kaynanam hasta yatıyo biraz yoğunum buaralar 15 günden beri ama takip ediyorum sizi biz iyiyiz çok şükür şeymada kendi kendine uyumaya alışdı çok sakin bir bebek bide oyun oynarken bağırmaları hariç :1: çok tatlı sesler çıkarıyo bağırıyo demem :1: neyse ben kaçım sürekli yazmaya çalışıcam sizler nasılsınız inşallah iyisinizdir allaha emanet olun öpüyorum hepinizi :16:

selammm. biz doktordan geliyoruz. kızımı çok kustuğu için götürdüm. karnından ultrason istedi doktor. akşam 16.30 da ultrasona gidicez. bunun dışında gelişimi gayet iyiymiş. yaa ben seneye kızımı bakıcıya nasıl bırakacağımı düşünüyorum. zaten henüz güvenilir birini de bulamadımya o başka mesele. bu konu gece rüyalarıma bile girer oldu

canım benim kızım da çok kusuyor bizim doktor da bi laç verdi motilium diye işe yaramadı 1 hafta sonra tekrar gittik doktora kilo alımı düzelmiş normal dedi o bi haftada normal almış kilosunu ama kusmaları için bi ilaç daha verdi valla ben almadım toz bi iaçmış annesütüyle karıştırılıp veriliyormuş üfff hemen ilaçlara başladık dedim kilo alımı normal olduğu için almadım ilacı kendiliğinden düzelmesini beklicem umarım düzelir bakalım seni nasıl yönlendirecekler gelişmelerini takip etcem bakıcı konusunda sana katılıyorum üfff napcam ben de seneye bilmiyorum annem ben gelir bakarım diyor ama o da sıkıntı...

kızlar mrb ben yokken baya kaynatmışsınız.. neyse size anlatayım bebişimle güzel bir hafta sonu geçirdik .. ipeğim yavırkuşum köyde babanne dede amcaları ve kuzenleriyle çok güzel vakit geçirdi ..ilk başta dudak büzdü yavrucum ama sonra herkese alıştı yengesinin hoppidik yapmlarına ,amcasının desteğiyle tırtıl gibi dolaşmaya ,kuzenlerinin kucaktan kucağa dolaştırmalarına hele 1,5 yaşındaki kuzeni busenin peppe şarkılarına bayıldı müthiş algısı açıldı yavruşumun... tabi bu arada babaannesi bacakalrını kontrol etti hafif anakucagı pozisyonunda oturttu daha erken ama ufak alıştırma yani yengesi ağzına bişeyler sürdü ama hepsi bir rüya gibi geçti bebğimin uyku düzeni falan hiçbişeyi karışmadı aksine çok akıllı bi cocuk olmaya başladı artık büyüdüğünü anlamaya başladık oyun halısında vakit geçirmeye başladı oyuncaklara uzanıyo .. gıdı gıdı yapınca kahkaha atıyoo..neyse ii haberimiz bunlardı bebişler için aileler çok faydalı oluyor değişik ortamlar benim eşimin ailesi çok tatlıdır sizde iyiy kötü eşlerinizin ailesine bebkleriniz için bence katlaanın ..

kötü haberimiz bebeğimde korktugum gibi inernetten araştırmıştım doğuştan göz yaşı kanalı tıkanıklığı varmış zaten ilk dogdugunda bile ağlayınca gözünden yaş gelmişti doktor göz masajı ve göz damlası verdi bunlarla bu aylarda geçer dedi 1,5 yaşına kadar geçmesse kücün bi ameliyat dedi ama inş o seçeneğe gerek kalmaz kızlar dua edin ..dünden beri tedaviye başladık faydası oluyo gibi artık sulanmıo tabi daha ilk günler doktor çok önemli bişey deil ama ihmal etmeyelim dedi anneme anlattım annem sen doğduğunda sendede vardı dedi damla vermişti doktor geçmişti korkma dedi.. şimdi minik tırtılım uyyuyo bi tatlı ki o güzel gözlerine nazar değmesin bebişim:nazar: sizinde bbebişlerinzi Allah korusun

canım benim kızım da çok kusuyor bizim doktor da bi laç verdi motilium diye işe yaramadı 1 hafta sonra tekrar gittik doktora kilo alımı düzelmiş normal dedi o bi haftada normal almış kilosunu ama kusmaları için bi ilaç daha verdi valla ben almadım toz bi iaçmış annesütüyle karıştırılıp veriliyormuş üfff hemen ilaçlara başladık dedim kilo alımı normal olduğu için almadım ilacı kendiliğinden düzelmesini beklicem umarım düzelir bakalım seni nasıl yönlendirecekler gelişmelerini takip etcem bakıcı konusunda sana katılıyorum üfff napcam ben de seneye bilmiyorum annem ben gelir bakarım diyor ama o da sıkıntı...

dün biz ultrasona girdik bütün iç organlarına bakıldı bebişimin ama hiç bir sorun çıkmadı. bazı bebeklerde mide kapakcığı tam gelişmemiş oluyormuş ondan şüphelendi dokjtor.bi sorun çıkmayınca ham,leyken benimde mide yanmaları için kullandığım gaviscon şuruptan verdi. en azından midesi tahriş olmasın dedi.az önce verdim bir çay kaşığı ardından kocaman bi gaz çıkardı bebişim. sanki rahatlattı biraz. uyuyo şimdi.bir süre kullanmayı düşünüyorum bu şurubu çünkü beni de anında rahatlatıyodu. kim bilir neler çekiyodur bebişim her kustuğunda. biz bile nekadar zorlanıyoruzki

kızlar merhaba.ya benim oğlum yine ateşlendi.ama hiçbişey bulamadılar.kanda verdik,idrarda.allaha şükür hiçbişey çıkmadı.ama diş çıkartacak erkenden heralde.ağzının suyu hiç eksilmior.elide hep ağzında bizim ellerimizi bile ağzına götürüor ve öle sert emmeye çalışıorki bir güzel diş etlerini kaşıor.işllhh rahatca bu dönemide atlatırız.ayrıca doktora gittiğimde şu el terlemesini sordum çok şükür önemli değil dedi.ayrıca el ayak terlemesi dediğim ellerinin içi bir güzel su oluor.ondan sonrada buz gibi soğuor.ama herzaman değil.
ayrıca ben mart 25gibi işe başlıcam bakalım oğluşumla ayrılmak zor olacak mı.(eminim olacak)büyüdükçe daha bir sevimli oluorlar.aguları,gülücükleri ayrı bir güzel.
Hepinize bol agucuklu günler diliorum...Emir Bebek Emir Bebek

bakıcı konusuna gelince çok üzgünüm yaaa. nerdeyse çevredeki bütün ev hanımları benim çocuğuma bakmak istiyo. çünkü okuldan çok erken saatlerde dönüyorum. onlar da 3-4 saat çocuk bakıp oturduğumuz yerden para kazanırız diye düşünüyolar heralde.ama biraz araştırınca birinin kendi küçük çocuğu var biri depresyon ilacı kullanıyo birinin evde sinir hastası oğlu var falan işte. toplumda nekadar da çok sinir hastası varmış bakıcı araştırırken anladım.:18: keşke benimde annem bakarım dese çocuğuma hiç tereddüt etmezdim. ama kız kardeşimin de bebişi var o ona bakıcak. kayınvalidem ayrı bi alem zaten benim de ineğim var deyip duruyo:52: zaten onla çocuk bakımı konusunda pek de anlaşamazdık oyüzden çok da önemli değil.yani biz kaldık meydanda bebişimle. Allahım bana sinir hastası olmayan, depresyonda olmayan, küçük çocuğu olmayan, bebişimi gözü gibi bakacak sevecek bi bakıcı yolla :46:

bakıcı konusuna gelince çok üzgünüm yaaa. nerdeyse çevredeki bütün ev hanımları benim çocuğuma bakmak istiyo. çünkü okuldan çok erken saatlerde dönüyorum. onlar da 3-4 saat çocuk bakıp oturduğumuz yerden para kazanırız diye düşünüyolar heralde.ama biraz araştırınca birinin kendi küçük çocuğu var biri depresyon ilacı kullanıyo birinin evde sinir hastası oğlu var falan işte. toplumda nekadar da çok sinir hastası varmış bakıcı araştırırken anladım.:18: keşke benimde annem bakarım dese çocuğuma hiç tereddüt etmezdim. ama kız kardeşimin de bebişi var o ona bakıcak. kayınvalidem ayrı bi alem zaten benim de ineğim var deyip duruyo:52: zaten onla çocuk bakımı konusunda pek de anlaşamazdık oyüzden çok da önemli değil.yani biz kaldık meydanda bebişimle. Allahım bana sinir hastası olmayan, depresyonda olmayan, küçük çocuğu olmayan, bebişimi gözü gibi bakacak sevecek bi bakıcı yolla :46:

amin canım hepimize bakalım bi sorun cıkmazsa benimde görümcem bakacak

amin canım hepimize bakalım bi sorun cıkmazsa benimde görümcem bakacak

ne güzel yaaa. benim bi görümcem bile yok. zaten olsaydı onunda bi mazereti çıkardı eminim :)). bazen diyorum bizi çok zorlayacak olsa da seneye hepten ücretsiz izin alsam 2 yaşına kadar getirsem kızımı sonrada direk kreşe versem. ama bizim buralarda 2 yaşından sonra alıcak düzgün bi kreş varmı bilmiyorum bide 2 yaş çok erken gibi de geliyo kreş için. hepsi sorun işte. bebişine de çooooook geçmiş olsun en büyük derdi bu olsun.

ne güzel yaaa. benim bi görümcem bile yok. zaten olsaydı onunda bi mazereti çıkardı eminim :)). bazen diyorum bizi çok zorlayacak olsa da seneye hepten ücretsiz izin alsam 2 yaşına kadar getirsem kızımı sonrada direk kreşe versem. ama bizim buralarda 2 yaşından sonra alıcak düzgün bi kreş varmı bilmiyorum bide 2 yaş çok erken gibi de geliyo kreş için. hepsi sorun işte. bebişine de çooooook geçmiş olsun en büyük derdi bu olsun.

sağol cnm Rabbim dermansız dert vermesin inş sorun cıkmazda bakabilirim... keşke ekonomik şartlar izin versede 2yı biz bakabilsek ben bu dönemi kapatıp eylüle kadar bakmayı planlıyorum ama bakalım ..... kreş ve gündüz bakımevi olsa ii olur aslında hangi şehirdesin bazı yerlerde gerçekten ii yapıolar bu işi ama apartmandan birine baktırıo benm komşum çocuk daha çok rahat edio gibi ben okul öncesi öğretmeniyim 4 yaşlada çalıştım inan canı gibi sevecek biri olması lazım kreş için okulda 4yaşta o kadar çocuga ben cok sevdiğim icin mesleğimi kolay calıştım daha küçük yaşta daha cok sabır gerekir vicdan sahibi biri olması lazım

ordu dayım. çok araştırmadım ama kreş konusunda buranın çok da geliştiğini düşünmüyorum. o yüzden ben de öncelikle bakıcı arıyorum.

sağol cnm Rabbim dermansız dert vermesin inş sorun cıkmazda bakabilirim... keşke ekonomik şartlar izin versede 2yı biz bakabilsek ben bu dönemi kapatıp eylüle kadar bakmayı planlıyorum ama bakalım ..... kreş ve gündüz bakımevi olsa ii olur aslında hangi şehirdesin bazı yerlerde gerçekten ii yapıolar bu işi ama apartmandan birine baktırıo benm komşum çocuk daha çok rahat edio gibi ben okul öncesi öğretmeniyim 4 yaşlada çalıştım inan canı gibi sevecek biri olması lazım kreş için okulda 4yaşta o kadar çocuga ben cok sevdiğim icin mesleğimi kolay calıştım daha küçük yaşta daha cok sabır gerekir vicdan sahibi biri olması lazım

yani kreşler de yüzde yüz güvenilir yerler değil diyosun öylemi. ama bebişimide bi yabancıyla evde başbaşa bırakmak fikri de çok kötü :(

CNM kaynanam hasta yatıyo biraz yoğunum buaralar 15 günden beri ama takip ediyorum sizi biz iyiyiz çok şükür şeymada kendi kendine uyumaya alışdı çok sakin bir bebek bide oyun oynarken bağırmaları hariç :1: çok tatlı sesler çıkarıyo bağırıyo demem :1: neyse ben kaçım sürekli yazmaya çalışıcam sizler nasılsınız inşallah iyisinizdir allaha emanet olun öpüyorum hepinizi :16:
çok geçmiş olsun, tabiki anlıyom seni yoğunsun.. hem bebiş, hem kayınvaliden, hem ev.. allah yardımcın olsun..
kızlar mrb ben yokken baya kaynatmışsınız.. neyse size anlatayım bebişimle güzel bir hafta sonu geçirdik .. ipeğim yavırkuşum köyde babanne dede amcaları ve kuzenleriyle çok güzel vakit geçirdi ..ilk başta dudak büzdü yavrucum ama sonra herkese alıştı yengesinin hoppidik yapmlarına ,amcasının desteğiyle tırtıl gibi dolaşmaya ,kuzenlerinin kucaktan kucağa dolaştırmalarına hele 1,5 yaşındaki kuzeni busenin peppe şarkılarına bayıldı müthiş algısı açıldı yavruşumun... tabi bu arada babaannesi bacakalrını kontrol etti hafif anakucagı pozisyonunda oturttu daha erken ama ufak alıştırma yani yengesi ağzına bişeyler sürdü ama hepsi bir rüya gibi geçti bebğimin uyku düzeni falan hiçbişeyi karışmadı aksine çok akıllı bi cocuk olmaya başladı artık büyüdüğünü anlamaya başladık oyun halısında vakit geçirmeye başladı oyuncaklara uzanıyo .. gıdı gıdı yapınca kahkaha atıyoo..neyse ii haberimiz bunlardı bebişler için aileler çok faydalı oluyor değişik ortamlar benim eşimin ailesi çok tatlıdır sizde iyiy kötü eşlerinizin ailesine bebkleriniz için bence katlaanın ..

kötü haberimiz bebeğimde korktugum gibi inernetten araştırmıştım doğuştan göz yaşı kanalı tıkanıklığı varmış zaten ilk dogdugunda bile ağlayınca gözünden yaş gelmişti doktor göz masajı ve göz damlası verdi bunlarla bu aylarda geçer dedi 1,5 yaşına kadar geçmesse kücün bi ameliyat dedi ama inş o seçeneğe gerek kalmaz kızlar dua edin ..dünden beri tedaviye başladık faydası oluyo gibi artık sulanmıo tabi daha ilk günler doktor çok önemli bişey deil ama ihmal etmeyelim dedi anneme anlattım annem sen doğduğunda sendede vardı dedi damla vermişti doktor geçmişti korkma dedi.. şimdi minik tırtılım uyyuyo bi tatlı ki o güzel gözlerine nazar değmesin bebişim:nazar: sizinde bbebişlerinzi Allah korusun
gamzecim hoşgeldin sefa getirdin.. eşinin ne güzel bir ailesi varmış, çok şanslısın.. geçmiş olsun, bebişin gözleri için.. sanırım genetik bi durum geçecektir korkma..
AMİİİİNNN...
KESİNLİKLE öyle yapmalısın.. ben de aynı şeyi yapacağım çünkü.. 2 yaşına kadar ben bakacam bebeğime inşallah.. ondan sonra da kreş.. bebeğimle bir kişiyi bi evin içinde başbaşa bırakmayı hayal bilr edemiyorum çünkü.. tabi mecburen bırakmak başka bişi yapacak bişi yok.. ama çok şükür ki seninde böyle bir zorunluluğun yoksa, kesinlikle sende 2 yaşını bekle derim.. ilk iki yaş çok önemli çünkü..
bak birden edibe yi anasım geldi.. o olsa o da böle derdi.. nerde hakketen bu kız?

çok geçmiş olsun, tabiki anlıyom seni yoğunsun.. hem bebiş, hem kayınvaliden, hem ev.. allah yardımcın olsun..

gamzecim hoşgeldin sefa getirdin.. eşinin ne güzel bir ailesi varmış, çok şanslısın.. geçmiş olsun, bebişin gözleri için.. sanırım genetik bi durum geçecektir korkma..

AMİİİİNNN...

KESİNLİKLE öyle yapmalısın.. ben de aynı şeyi yapacağım çünkü.. 2 yaşına kadar ben bakacam bebeğime inşallah.. ondan sonra da kreş.. bebeğimle bir kişiyi bi evin içinde başbaşa bırakmayı hayal bilr edemiyorum çünkü.. tabi mecburen bırakmak başka bişi yapacak bişi yok.. ama çok şükür ki seninde böyle bir zorunluluğun yoksa, kesinlikle sende 2 yaşını bekle derim.. ilk iki yaş çok önemli çünkü..
bak birden edibe yi anasım geldi.. o olsa o da böle derdi.. nerde hakketen bu kız?

peki ama 2 yaşında kreşe gitmek zor olmazmı bebişler için. her sabah her sabah kaldırıp çocukları oraya götürmek. ben bile çoğu sabah okula giderken kalkmak istemiyorumki

canım gerçekten çok zor bi karar bu bakıcı işi ben de bu sene eylüle kadar çalışmıcam da eylülden sonra annem mi olur bakıcı mı bilemiyorum annemede her şeyi söyleyemem şöyle yap böyle yap diye üfff hoş ben bakıcıya da söyleyebilir miyim bilmiyorum ama neyse annem tabiki daha güvenilir ama o da her gün her gün gelebilecek mi bilmiyorum gelirim idare ederiz diyor da ne bilim işte sıkıntılı bi durum yine de biraz maddi durumu toparlayabilsek de 1 sene ücretsiz izin alabilsem süper olurdu ilk defa evhanımı olmadığım için çok üzülüyorum ilk yıllar çok önemli çocuklar için ne kadar yanında olabilirsek o kadar iyi gerçi çalışırsam da en fazla yarım gün uzak duracağım da üüfff ne bilim işte yaa kafam çok karışık

nuyanuya
kusması konusunda da bigelişme düzelme olursa yaz canım yaa ben de kapakçık olayıyla ilgili olduğunu düşünüyorum benim bebiş gazını rahat çıkarıyor zaten ve kusarken de hiç rahatsız görünmüyor

nuyanuya
kusması konusunda da bigelişme düzelme olursa yaz canım yaa ben de kapakçık olayıyla ilgili olduğunu düşünüyorum benim bebiş gazını rahat çıkarıyor zaten ve kusarken de hiç rahatsız görünmüyor

ben de merakla bekliyorum bakalım. ama doktor zaten şurubun kusmasını azaltacağını söylemedi sadece midesinin tahriş olmasını engeller dedi.zaten annem küçükken benim de çok kustuğumu söylüyor 7. 8. aya kadar kendiliğinden geçen bi durummuş. olan bizim çamaşır makinesine oluyor. haftanın 7 günü çalışıyo :) o değilde kış günü çamaşırları kurtması zor oluyo. dışarıda asamıyorum evin içinde kokuşuyolar resmen. daha az önce kaka ve kusma operasyonu yaptık. hem bebiş hem ben üstümüzü komple değiştirdik. şimdi rahatladı uyuyo :)))
bakıcı konusunda annen bakarım diyosa hiç kaçırma derim.o kadarına da katlanacak artık. düşünsene sen bebişin için nelere katlanmayı göze alırsın. sen de onun çocuğu olduğuna göre ona hiiiiç zor gelmez. hem unutma bebişine senden sonra en iyi bakabilecek kişi annendir. keşke benimki de bakarım dese offff offff.

bugun dnr dan bi kaç gün önce verdiğim siparişleri kargo hala getirmemişti..kargoyu aradım kadın bana hala getiremeyiz cok yogunuz diyince sinirlendim bi bagırdım telefonda..erdem de ona sinirlendim sandı aynı odanın içinde...öyle bi korkup agladı ki..anlatamam...ya bebekler ne kadar hassas ya...aman allah ım..bi daha degil bagırmak sesimi bile yükseltmem..cocuk resmen titredi..kıyamam..zor tuttum kendimi..aglamamak için..cok hassaslar yaa..birbirine bagıran insanların arasına asla ve asla sokmam bu meleği...korktu cok cocugum..insallah unutur yaaa...

Back
X