• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Öncelikle bebişlerinizi sağlıklı-mutlu büyütmeniz dileğiyle.Darısı bizlere.Resimdekilerin fiyatı 2 li set 10 tl.Kızlar bebişim bu ağustos sonu doğacak sonra sonbahar geliyor.çıtçıtlılar pratik olur diye düşünüyorum.deneyimli annelerden öneri bekliyorum.benim gibi ilk kez anne olacakların da fikrini merak ediyorum siz ne önerirsiniz kaç tane ne almak yeterli???zıbınlar mı,patikli pantolonlar mı bu çıtçıtlılardan mı ve tahmşnş kaçar tane gerekir?terler -kusar-leke olur mutlaka yedeği lazım ama kaç tane :49::49::49::49:

hangisini almak mantıklı? uzun kollu mu kısa kollu mu?ı

Eki Görüntüle 354981 1 mi yoksa 2 mi??? Eki Görüntüle 354982

bir de benden size hediye bebekleri sakinleştirme ve zeka geliştirme amaçlı cd yi yükledim.sizinle de paylaşmak istedim.en çok satanlar listesinde.İyi dinletmeler

Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam BEUTİFUL BABİES
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam ANA KARNINDA BEBİŞE ŞARKILAR
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam DOĞA SESLERİ
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam MÜZİK KUTUSU
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam MOTER AND BABY
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam ZEKA GELİŞTİRİCİ
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam MOVİ FAVORİTS

canım şimdiden hayırlı olsun.işllhh yavrunu sağlıkla kucağına alırsın.bence çok alma hemen büyüyorlar çünkü.ikisindende al ayrıca bunların ayaklıları var onlarda çok kullanılıor.tutarken falan açılmıor hiçbir yanına.3er tane falan alırsan yeter heralde.birde hediye gelir.yeterde artar bile.zaten küçük gelio hemen.canım şimdiden kolay gelsin.:32:

Arkadaşlar merhaba. Topiğe sürekli girip yazdıklarınızı okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor bir türlü. Bizde durumlar iyi. Kızım makat gelişi doğmuştu, şükür kalça sorunu yokmuş. Koliğimiz bir ay kadar önce bitti. Gece uykularımız düzenli. Ama bir durum var ki herkes mersine biz tersine cinsinden. Hatırlarsanız benim cadı memeyi reddetmişti. Doğduğundan beri emmiyordu. Ben de hep sağarak verdim sütümü. Hiç mama vermeden 2.5 ayı geçirdik. Sonra ne olduysa kızım birden meme emmeye başladı. Ama öyle böyle değil. Yaka iğnesi gibi geziyor göğsümde:1: Ben işteyken annem sağdığım sütü veriyordu. Artık biberonu reddediyor. Çok acıkınca da doyacak kadar içiyor. Akşam açıklaı kapattığından kilo alımında sorun yok çok şükür.:nazar: Ama geceleri bir kere kalkarken iki-üç kere kalkmaya başladı ve uyurken illa emerek uyumak istiyor. Meme delisi oldu çıktı anlayacağınız. Ama ikimiz de bu durumun tadını çıkarıyoruz. Bana tepkileri ve tavrı bile değişti yavrumun. Tek aklıma takılan, budurumun ilerde bağımlılık yaratıp yaratmayacağı. Umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur sık sık emzirmekle. Biberonla üç saatte bir beslenen bebek, emmeye başladığından beri beslenme aralıklarını bir buçuk-iki saate indirdi bir de. Sizinkiler kaç saatte bir emiyor?

kızlar merhaba.oğluşumla oturduk size yazayım dedim.canım sıkkın:2:oğlumun el ve ayakları acaip terlior.doktora gittiğimizde kan tahlili verin dedi ama benn kıyamadım çünkü çok küçük damarından alcaklarmış bide:2::2:bebek hemşiresi bir arkdaşaım var oda aldır bir kere ağlar geçer hemen dedi.aranızda böle sıkıntısı olan var mı?tiroid hormonuyla ilğili olabilrimş.nolur dua edinde öle bişey olmasın.çok korkuorum ve üzülüorum:50:
ya tatlım nası terliyo ki, yani ne kadar çok.. yani benim oğlumunda ellerinin içi nemli oluyo bazen, ama unutmamak lazım ki bu sıpaların elleri sürekli ağızlarında. yani ne kadar terden bahsediyon bilemicem ama bunu da göz önünde bulundur ve çok panikleme bence.. ama olduki öle bi problemi var, hiç korkma.. bizim bi akrabamızında kızı doğuştan troid hastası ama hiç bişeyi yok maşallaah.. tosun gibi hattaa. sadece bi hap içiyo hergün.. ama hiç bir problemi yok yani sakın üzme kendini, hiç bişiy olmayacak bebeğine, korkma yani, sütüne bişi olmasın emi..
Öncelikle bebişlerinizi sağlıklı-mutlu büyütmeniz dileğiyle.Darısı bizlere.Resimdekilerin fiyatı 2 li set 10 tl.Kızlar bebişim bu ağustos sonu doğacak sonra sonbahar geliyor.çıtçıtlılar pratik olur diye düşünüyorum.deneyimli annelerden öneri bekliyorum.benim gibi ilk kez anne olacakların da fikrini merak ediyorum siz ne önerirsiniz kaç tane ne almak yeterli???zıbınlar mı,patikli pantolonlar mı bu çıtçıtlılardan mı ve tahmşnş kaçar tane gerekir?terler -kusar-leke olur mutlaka yedeği lazım ama kaç tane :49::49::49::49:

hangisini almak mantıklı? uzun kollu mu kısa kollu mu?ı

Eki Görüntüle 354981 1 mi yoksa 2 mi??? Eki Görüntüle 354982

bir de benden size hediye bebekleri sakinleştirme ve zeka geliştirme amaçlı cd yi yükledim.sizinle de paylaşmak istedim.en çok satanlar listesinde.İyi dinletmeler

Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam ANA KARNINDA BEBİŞE ŞARKILAR
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam DOĞA SESLERİ
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam MÜZİK KUTUSU
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam MOTER AND BABY
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam ZEKA GELİŞTİRİCİ
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam MOVİ FAVORİTS

canım öncelikle müzikler için saol.. şu badilerden de ben çoook kullandım.. kesinlikle kısa kolluları al.. ağustosda doğacak bi bebek için uzun kollu gereksiz ben hiç kullanmadım kasım doğumlu olmasına rağmen.. şimdi şimdi kullanıyorum hareketlenmeye başladı üstünü falan açıyo diye, bana hiç böle çıtçıtlı badi hediye gelmedi.. onun için bi 10 tane aldım.. ama 0-3 ay olanlardan aldım ben onun için kullandım epey.. bide 00 olanlar varya onlar çok minik oluyo.. çok uzun süre kullanamazsın.. öle işte.. :)

Arkadaşlar merhaba. Topiğe sürekli girip yazdıklarınızı okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor bir türlü. Bizde durumlar iyi. Kızım makat gelişi doğmuştu, şükür kalça sorunu yokmuş. Koliğimiz bir ay kadar önce bitti. Gece uykularımız düzenli. Ama bir durum var ki herkes mersine biz tersine cinsinden. Hatırlarsanız benim cadı memeyi reddetmişti. Doğduğundan beri emmiyordu. Ben de hep sağarak verdim sütümü. Hiç mama vermeden 2.5 ayı geçirdik. Sonra ne olduysa kızım birden meme emmeye başladı. Ama öyle böyle değil. Yaka iğnesi gibi geziyor göğsümde:1: Ben işteyken annem sağdığım sütü veriyordu. Artık biberonu reddediyor. Çok acıkınca da doyacak kadar içiyor. Akşam açıklaı kapattığından kilo alımında sorun yok çok şükür.:nazar: Ama geceleri bir kere kalkarken iki-üç kere kalkmaya başladı ve uyurken illa emerek uyumak istiyor. Meme delisi oldu çıktı anlayacağınız. Ama ikimiz de bu durumun tadını çıkarıyoruz. Bana tepkileri ve tavrı bile değişti yavrumun. Tek aklıma takılan, budurumun ilerde bağımlılık yaratıp yaratmayacağı. Umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur sık sık emzirmekle. Biberonla üç saatte bir beslenen bebek, emmeye başladığından beri beslenme aralıklarını bir buçuk-iki saate indirdi bir de. Sizinkiler kaç saatte bir emiyor?
vaayyy maşalllaaahhh.. gözlerimiz yollarda kaldı yaw.. kızın seni özlüyor da ondan öle yapmıştır annesi.. ne kadar sık emsem okadar çok yanımda olacak diye düşünüyor olabilir.. canım ya ne tatlı.. benim oğlumda 3 saatte bir emiyor, yarım saat emer ama,boğazına kadar dolduruyo karnını.. yaka iğnesi gibi gezmeye gelince, işin şakası bi yana, benim de oğlum son 1-2 haftadır bana daha çok düşkün olmaya başladı.. mesela hiç kucak alışkanlığı olmayan çocuk arada kucak istiyo.. ama sadece ben kucağıma alırsam mutlu oluyo.. başkası aldığında veryansın ediyo.. senin kızınında yaptığı bu olabilir.. şimdi bide seni bütün gün görmüyo ya, aradaki farkı kapatıyodur o.. bağımlılık yapar mı yapmaz mı bilmem ama,sen ver kıyma bence kızına.. şimdi tadını çıkarın bence.. çünkü emmesi kadar güzel bir duygu yok, acayip bir bağ o..

kızlar bu kitap bende var okudum ben.. şimdi ben size anlatmayacam bu yöntemleri, yanlış anlaşılmalar olabiliyor.. kitabın bu bölümlerinin fotosunu çekip buraya yüklerim, siz kendiniz okursunuz olur mu.. almanıza da gerek kalmaz.. ok.. tabi bi deneyim önce okunabiliyor mu, ona göre yollarım.. en kısa zamanda uğraşacağım bu konuyla.. haber verecem size.. ok..

ya bu arada KUBİİİİİ nerde yaw.. noldu bu kıza ya.. çok sık girerdi, şimdi uğramıyo bile.. Allah Allah hayır olsun inşallaah.. :3:

ay ben şuan çok mutluyum, paylaşmak istedim.. dün çamaşır kurutma makinası ile katı meyve sıkacağı almıştım, onlar geldi monte edildi.. hemen çamaşır attım yıkıyom, kurutmayı deneyecem, ölüyom heyecandan.. darısı başınıza tatlışlar.. katı meyve sıkacağını da oğlum için aldım, onuda bi deneyeyim önerecem size de.. ok.. kolay gelsin, öpüldünüz..

selammm. biz doktordan geliyoruz. kızımı çok kustuğu için götürdüm. karnından ultrason istedi doktor. akşam 16.30 da ultrasona gidicez. bunun dışında gelişimi gayet iyiymiş. yaa ben seneye kızımı bakıcıya nasıl bırakacağımı düşünüyorum. zaten henüz güvenilir birini de bulamadımya o başka mesele. bu konu gece rüyalarıma bile girer oldu

vaayyy maşalllaaahhh.. gözlerimiz yollarda kaldı yaw.. kızın seni özlüyor da ondan öle yapmıştır annesi.. ne kadar sık emsem okadar çok yanımda olacak diye düşünüyor olabilir.. canım ya ne tatlı.. benim oğlumda 3 saatte bir emiyor, yarım saat emer ama,boğazına kadar dolduruyo karnını.. yaka iğnesi gibi gezmeye gelince, işin şakası bi yana, benim de oğlum son 1-2 haftadır bana daha çok düşkün olmaya başladı.. mesela hiç kucak alışkanlığı olmayan çocuk arada kucak istiyo.. ama sadece ben kucağıma alırsam mutlu oluyo.. başkası aldığında veryansın ediyo.. senin kızınında yaptığı bu olabilir.. şimdi bide seni bütün gün görmüyo ya, aradaki farkı kapatıyodur o.. bağımlılık yapar mı yapmaz mı bilmem ama,sen ver kıyma bence kızına.. şimdi tadını çıkarın bence.. çünkü emmesi kadar güzel bir duygu yok, acayip bir bağ o..
Artık iyice bağlanmaya başladılar sanırım. Tuhaf bi şekilde hoşuma gidiyor bu durum. İleride zorluk yaşar mıyım bilmem ama çocukken bana babaannem bakardı ve kendine anne dedirtmeye çalıştığını hatırlıyorum. Ben de derdim gönlü olsun diye. Benim kızıma da annem bakınca ister istemez korku oluyor daha yakın olur mu diye. Şimdi emmeye başladıktan sonra daha farklı bir yakınlık kurduğumuzu hissediyorum. Tabi çocuğum için yanlış bir şey de yapmak istemiyorum. Ama şu anda bu yaıkınlığa ikimizin de ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. çünkü o daha 2 aylıkken işe başladım. Eve gelir gelmez hiç bir şeyle ilgilenmeden ona koşuyor ve yatana kadar onunla ilgileniyorum. İzin günlerimin de merkezinde o var. Keşke çalışmak zorunda olmasaydım ama öyle gerekti malesef. Bu yüzden anne-bebek bağını kuracak her şeye ihtiyacımız var bizim :) Emmeye başlaması bile yakınlık isteğinden olabilir dediğin gibi. Sadece yanlış bişey yapmak istemiyorum.

ay ben şuan çok mutluyum, paylaşmak istedim.. dün çamaşır kurutma makinası ile katı meyve sıkacağı almıştım, onlar geldi monte edildi.. hemen çamaşır attım yıkıyom, kurutmayı deneyecem, ölüyom heyecandan.. darısı başınıza tatlışlar.. katı meyve sıkacağını da oğlum için aldım, onuda bi deneyeyim önerecem size de.. ok.. kolay gelsin, öpüldünüz..

meyve sıkacağının markası ne canım. ben de almak istiyorum ama markaya karar veremedim.

size ve bebişlerinize sağlıklı günler diliyorum.bizim grup ağustos anneleri.aramızda şöyle bir liste hazırladık ama sizce olmazsa olmaz dediğiniz birşeyler var mı listede?ya da eksik olan yazmayı unuttuğumuz?fikirlerinizi bekliyoruz.

*BEBEK BANYO*
*banyo küveti
*banyo kovası
*banyo maşrapası
*banyo küvet süngeri(banyo filesi yerine )
*banyo termometresi
*bebek havlusu/bornozu
*banyo oyuncakları(isteğe göre)

*BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİ*
*saç ve tırnak bakım seti
*burun aspiratörü (otri bebe nazal aspiratör)
*bebek kulak çöpü
*bebek bezi
*bebek kolonyası
*sebamed sabun
*sebamed banyo köpüğü
*sebamed şampuan
*sebamed bebek yağı
*sebamed bakım kremi
*ateşölçer

*BEBEK ÇAMAŞIR*
*çamaşır yıkama filesi
*bebek çamaşır tozu
*bebek çamaşır yumuşatıcısı
*hastane çıkışı
*çıtçıtlı badiler(pamuklu)
*lastiksiz çorap
*patikli pantolon
*kirli sepeti(bez)

*ELEKTRONİK CİHAZLAR*
*bebek telsizi
*oda nemlendiricisi

*BEBEK BESLENME*

*biberon(cam ve kolik önleyici-dr brown veya chicco)
*biberon emziği
*diş kaşıyıcı
*emzik
*emzik kutusu
*emzik emniyet zinciri
*biberon ve emzik fırçası
*meyve-sebze emziği
*meyve -sebze emziği filesi(yedek)
*mama sandalyesi
*mama önlüğü
*cam rende(vitamin değeri korumak için)

*BEBEK ODASI*
*alt açma örtüsü
*battaniye
*pike
*yastık
*yorgan
*yatak
*nevresim takımı
*uyku seti
*ağız mendili
*abajur
*perde
*halı
*güvenli yatış yastığı(yan destek-boğulma önleyici)
*sıcak su torbası
*termometre(oda sıcaklığı için)
*hava nemlendirici

*ANN E BAKIM*

*göğüs koruyucu aksesuar(yerine göğüs pedi de kullanılabilir)
*emzirme önlüğü
*göğüs ucu kremi
*hamil e yastığı
*emzirme sütyeni

*BEBEK ARABASI
*OTO KOLTUĞU
*BEBEK PUSETİ

nerdeyse hepsi gerekli gibi :) ama ben yan yatırma yastığı almamıştım küçük bi kırlent de aynı işi gördü. banyo termometresi ,ateş ölçer ve oda termometresi için ben arzumun üçü birarada olanını kullanıyorum çok daha pratik oluyor. ayrıca göğüs ucu bakım kremi hiç bir işe yaramadı ama bildiğimiz bepanthen krem acılarımı çooook daha kısa sürede dindirdi :)) ha bide banyo süngeri inanılmaz işe yarıyorrr fileye hiç ama hiç gerek kalmıyor

nerdeyse hepsi gerekli gibi :) ama ben yan yatırma yastığı almamıştım küçük bi kırlent de aynı işi gördü. banyo termometresi ,ateş ölçer ve oda termometresi için ben arzumun üçü birarada olanını kullanıyorum çok daha pratik oluyor. ayrıca göğüs ucu bakım kremi hiç bir işe yaramadı ama bildiğimiz bepanthen krem acılarımı çooook daha kısa sürede dindirdi :)) ha bide banyo süngeri inanılmaz işe yarıyorrr fileye hiç ama hiç gerek kalmıyor

canım banyo süngeri dediğin küvet içine yerleştirilenlerden mi?bir de bepanten sürünce bebek emmiyor mu?krem zararlı olmasın?

destekte bulunan tüm annelere fikirlerinden dolayı teşekkürler arkadaşlar.bebişlerinizi mutluluk ve sağlıkla büyütün:nazar::nazar:

evet küvet içine yerleştirilenlerden. her emzirmeden önce ıslak pamukla sildim hiç bi zararı olmadı. dedimya başka hiç birşey geçirmedi o çatlakları. şimdi gerek kalmadı çok şükür. zaten bepanthenin üstünde de yazıyor meme başı çatlaklar için kullanılır diye

meyve sıkacağının markası ne canım. ben de almak istiyorum ama markaya karar veremedim.

moulinex aldım canım, 1000 w.. muhteşem bişey, kesinlikle tavsiye ediyorum harika.. yani posa kısmında meyveye benzer bişi kalmıyo, sulu kalması gibi bi durum yok, hatta posalar toz şeklinde kalıyo o kadar iyi.. elmayı 1 saniyede sıkıyo, şaka gibi.. zaten öğrendiğime göre önemli olan kaç walt olduğu, marka tabiki önemli ama daha çok, ne kadar yüksek walt okadar iyi..
http://www.hepsiburada.com/Liste/mo...spx?productId=mtmoulju650xxl&categoryId=22020
benimki bu.. :32:

Son düzenleme:
:1::1::1:
Artık iyice bağlanmaya başladılar sanırım. Tuhaf bi şekilde hoşuma gidiyor bu durum. İleride zorluk yaşar mıyım bilmem ama çocukken bana babaannem bakardı ve kendine anne dedirtmeye çalıştığını hatırlıyorum. Ben de derdim gönlü olsun diye. Benim kızıma da annem bakınca ister istemez korku oluyor daha yakın olur mu diye. Şimdi emmeye başladıktan sonra daha farklı bir yakınlık kurduğumuzu hissediyorum. Tabi çocuğum için yanlış bir şey de yapmak istemiyorum. Ama şu anda bu yaıkınlığa ikimizin de ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. çünkü o daha 2 aylıkken işe başladım. Eve gelir gelmez hiç bir şeyle ilgilenmeden ona koşuyor ve yatana kadar onunla ilgileniyorum. İzin günlerimin de merkezinde o var. Keşke çalışmak zorunda olmasaydım ama öyle gerekti malesef. Bu yüzden anne-bebek bağını kuracak her şeye ihtiyacımız var bizim :) Emmeye başlaması bile yakınlık isteğinden olabilir dediğin gibi. Sadece yanlış bişey yapmak istemiyorum.
Senemgy´cim benim oglumda ayni senin kizin gibi biberonu reddediyor,bende arada sagip veriyodum,simdi kesinlikle istemiyor.Sadece emmek istiyor ve dedegin gibi 1-1,5 saatte bir emmek istiyor.Ama ben sürekli evde yanindayim sadece ben ilgileniyorum,anlamadim neden bu sekilde yaptigini.
moulinex aldım canım, 1000 w.. muhteşem bişey, kesinlikle tavsiye ediyorum harika.. yani posa kısmında meyveye benzer bişi kalmıyo, sulu kalması gibi bi durum yok, hatta posalar toz şeklinde kalıyo o kadar iyi.. elmayı 1 saniyede sıkıyo, şaka gibi.. zaten öğrendiğime göre önemli olan kaç walt olduğu, marka tabiki önemli ama daha çok, ne kadar yüksek walt okadar iyi..
Moulinex JU650 Xxl Katı Meyve Sıkacağı-1000W - Beyaz Eşya ve Mutfak - Hepsiburada.com
Canim aldiklarini iyi günlerde kullan.

Moulinex JU650 Xxl Katı Meyve Sıkacağı-1000W - Beyaz Eşya ve Mutfak - Hepsiburada.com

aycangül takipte :1:
ilk bu topiğe bakacağın için buraya yazayım dedim..
mesaj kutunu boşalt:47:
özel mesajlardan dünyam durdu zaten,bir de kutun dolu :1: kafamı 45, vücudumu 5 kilo hissediyorum şu an; DAN diye yere vuracak birazdan başım :43:

hayal et! acınası bir durumdayım gördün mü :43:

Back
X