• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
bu arada can tuğbayı hep beraber tebrik edelim...sadece anne sütü verdiğini bilmiyodum anniş...sadece anne sütü alan bebekler 100 kilo bile olsa:1::1: sağlıklıdır ve o kilonun fazlasını ilerki dönem verir..turp gibi olur..massallah massaallh size..ben az kilo alan bebklerin annesine de saddece anne sütü ise üzülmeyin sakın derim...anne sütü mucizevi bi şey ..onu bunu sunu mamayı ek gıdayı karsıtırmadan hep beraber 6. ayımıza geliriz insallah..dua edelim..ben aylık 500 gram normal biliyorum az alan bebeklerde...oyle duymustum ama bizim 3. ay için gecerli mi bilmiyorum..

bu arada turp gibi olurdan kastım duba gibi şişman olmaz..şimdiki tombişliği yakısıklı bir beyfendi olmasına zemin hazırlıyo..anne sütü asıgı oldugum için ilerde de cok sağlam bi şey olacak demek istemiştim..su an turp gibi oldugu beş net acık yani:1::1:

neden bu kadar anne sütü vermek istiyorum derinlere inmem lazım..annem beni yalnızca 2 ay emzirmiş ondan sonra direk koca adam gibi tarhana corbası mama vb..böyle oldugu için herhalde diretmem..ama bu da cok sacma..ben 1.80 boyunca 60 kilo filinta gibi bişeyim..ömrümde hiç topuklu ayakkabı giyme gibi bi zorunluuk hissetmedim..yasıtlarıma hep yukardan baktım..herkes gripten sinüzitten farensıtten bronsitten kırılırken ben onları öptüm kokladım bi kez olsun yataga düsmedim..dişlerimi herkes sorar diş hekimi oldugum için mi bu kadar düzgün diye..yani uzun lafın kısası tamam anne süütü mükemmelde..ben de fena sayılmam 2 ay icmeme ragmen:1::1::1: yine de bende bi takıntı olusturmus..ille anne sütü diye..bakalım 3 ayı devirdik..alllah saglık sıhhat versin hepimize..

bu arada sen normal dogum mu yapmıstın bebiş 4 kilo üstü olunca merak ettim..

bi de bebeklerimizin gelişimi ile ilgili bir sey yazarken mutlaka masallah diyelim..her birimiz için..ben nazardan korkarım..bundan 2 3 ay sonra diş sancısı cekerken cok kilo vermesinler aman.....

tabisi normal doğum yapamadım.. 4 kiloya kadar cesaretim vardı ama, doktorum 4,5 unda üstünde muhtemelen deyince cesaret edemedim açıkçası, aşağıda 40 tane dikiş olacağına sezeryan daha temiz iş gibi geldi..

anne sütüyle ilgili bende bişi deyimde içiniz rahatlasın öyleyse.. BEN HİÇ EMMEMİŞİM ANNEMİ HİİÇÇ... boyum 1,80 kilom 70.. hayatımda hiç dişçiye gitmedim, doğuma kadar gittiğim doktor sayısı 3 ü geçmez onunda biri apandis ameliyatıdır mecburiyet.. bide sezeryan işte.. hamileliğimde kan hapını 2 günde bir içerdim kanım 14 çıkınca bıraktırdı doktor, bidaha da içmedim hiç.. vs vs.. yani hiç sıkmayın canınızı, anne sütü olmadan da turp gibi olunuyo.. ki biz pirinç unu mamalarıyla, çorbalarla büyümüşüz dediği gibi edibenin.. şimdiki mamalar süper zaten, ihtiyacı olan herşey var bebeğin, ki anne sütü referansı ile hazırlanıyorlar.. hiç sıkmayın canınızı derim ben.. maşallahı olur onların.. sütte olduğu kadar, napalım dünyanın sonu değil ya.. inşallah bol bol olur da hepimizin hayırlısıyla.. çocuk için tabiki en iyisi anne sütü, ama anne içinde en iyisi sanırım.. nasıl üzüldüğünüzü çok iyi anlayabiliyorum, bende bir gün sadece birgün mama verdim ve sabahtan akşama kadar ağlamıştım, yüzene bakmaya kıyamıyodum oğlumun.. gerçekten çok üzücü, İnşallah Allah bol bol süt versin hepimize, tabi ufaklıklarada emecek istek versin, dediği gibi yine 6. AYA KADAR SADECE ANNE SÜTÜ İNŞALLAH... :46::46::46:

kızlar benim bebeğim çok kusuyo. her emdiğinde mutlaka kusuyo.hatta bazen iki üç kere üstüste kustuğu bile oluyo. 45 günlükken bu yüzden doktora götürmüştüm. artık 3 saatte bir emzir çok yediğinden olabilir demişti. şimdi 3 saatte bir emziriyorum ama hiç bişey değişmedi. doktor kusması için bi ilaç vermişti ama ben de ilaç kullanmak istemiyorum herşey için. kullansammı acaba bilemedim:18: bebişimin sorunu neki :(

Selam kizlar,birkac günden beri yoktum.Saglikli bi sekilde kilo vermek icin,emziren anneler icin diyet uygulamaya basladim,onunla ilgileniyorum.Oglusumun agzi burnu acildi acilamasina ama kulagi kizarmis demistim ya kulagi akmaya basladi,onun icin doktordayiz bugün,hazir gitmiskken u4 kontrollerinide yaptirayim diyorum,bakalim hayirlisi.Ama tahminen bu hastaliktan dlayi oglum poek kilo alamadi ama hadi hayirlisi bakalim.Bu anne sütüyle ilgili konusmalar hakkinda sunu söyleyeyimki yani dogal olarak genetik bir olay,bende 3-4 ay almisim anne sütünü kardesim oldugundan süt zehirlenmesi olmusum,ama ben 1.55 boyundayim.(ilginc biseyde söyleyeyim erkek kardesim 1.90:1::1::1:)

merhaba bayanlar bir kaç gun girmeyince kaynatmışınız yıne:-) aramıza yenı katılanlara da hosgeldnz diyorum. bizim de bugun 3 aylık kontrl ve rota asımız vardı. kızımn ilk kez boyuna bakıldı. biraz uzun bir kız olcakmış. boyu 63.5 cıktı. bu ay 1.200 gr almıs. hersyi normal cok sukur. ama benm kızım gunde sadece bir kez kaka yapıyor. ama kılo alımı guzel. bir de damağında beyaz kabarcıklar vardı. doktor bebeklerde görulen bir sey dedi. bilmem ne incisi imiş adı. biz de rahatladık. yara zannetmstk. sızın bebeklrn damaklarında da var mı inci:-)
bir de arkadaslar bnm kızımın her hafta el tırnaklarını kesyrm. cok cabuk uzuyor. ama aayak tırnaklarını doğdgndan beri kesmedm. cunku cok uzamadı.

maş bebişine canım benim ya biz çok kaka yaptığımız için mi acaba çok kilo alamıyoruz her gün mutlaka bir kere yapıyoruz eger yapamazak ertei gün aksama kadar dolduruyoruz böle oluncada sütüm yaramıo olabilir mi acaba kaka yapmasın desem bu seferde rahat edemio bebişim napsak ki neyse hayırlısı olsun :44:

ben ayak tırnaklarını gecen gün kestim hepsini deil baş parmak ve ikinci uzamıs kesecek kadar bas parmagı 3.haftasındada kesmiştim ellerinide 4güne yada haftada kesiorum cok cabuk uzuyolar kestiğim halde bile yüzünü ciziyo birde kesmesem ne yapcak acaba kasap kızım:1::1::1:

Son düzenleme:
kızlar hafta sonu yokuz kızımla ilk şehirdışı ziyaretine gidecegz kayınvalidemi özledm ona gidiyoruz inş hasta olmayız evleri sobalı ve kasaba... bu ara da biz gece eger kendi uyanırsa emziriyorum genelde 2 kere kalkıyo birde ama baazen bir kere kalktıgı oluyo zaten 11de uyuyo genel itibariyle sizinkiler kaçta uyuyo kaç kere kalkıo .. birde göğüsünüzden süt akıyomu hala benm azaldı ama gece uyanmazsa bebiş kalkınca aktıgını görüyorum emzirilmeyince süt galiba kendini salıo bu ii bişey sanırım yeniden üretmek icin :nazar:
birde sütüm sanki fazla gibi gelebilir ama olsa bebiş cok kilo alır öle deil normal düzeyde

Son düzenleme:
kızlar benim bebeğim çok kusuyo. her emdiğinde mutlaka kusuyo.hatta bazen iki üç kere üstüste kustuğu bile oluyo. 45 günlükken bu yüzden doktora götürmüştüm. artık 3 saatte bir emzir çok yediğinden olabilir demişti. şimdi 3 saatte bir emziriyorum ama hiç bişey değişmedi. doktor kusması için bi ilaç vermişti ama ben de ilaç kullanmak istemiyorum herşey için. kullansammı acaba bilemedim:18: bebişimin sorunu neki :(
valla tatlım sen onu başka bir doktora götür bence, şimdiye kadar böyle bir şikayeti olan olmamıştı bizim forumdaki bebişlerde.. yani bu kadar yoğun kusan yoktu.. korkulacak bişi yoktur yine reflü falandır belki.. Mutlaka başka bir uzmana göster derim ben..
maş bebişine canım benim ya biz çok kaka yaptığımız için mi acaba çok kilo alamıyoruz her gün mutlaka bir kere yapıyoruz eger yapamazak ertei gün aksama kadar dolduruyoruz böle oluncada sütüm yaramıo olabilir mi acaba kaka yapmasın desem bu seferde rahat edemio bebişim napsak ki neyse hayırlısı olsun :44:

kız sen kimden duydun kaka yaptığı için kilo almaz diye.. :52::52: alemsin valla.. benim oğlum sabah akşam yapıyo kakasını bol bol hemde.. kilo almasında da bi sıkıntımız yok çok şükür.. bırak yapsın çocuk rahat rahat.. :46::46:

Son düzenleme:
kız sen kimden duydun kaka yaptığı için kilo almaz diye.. :52::52: alemsin valla.. benim oğlum sabah akşam yapıyo kakasını bol bol hemde.. kilo almasında da bi sıkıntımız yok çok şükür.. bırak yapsın çocuk rahat rahat.. :46::46:[/QUOTE]

ay ne bilim ben herkes böle kilo alıp benimki kuş gibi kalınvca sebep aramaya başladım herşeyi değerlendiriyorum:) altını gayet ii ıslatıyo sütte yetiodur ben illa çocuğu mayalı poaça yapcam ya ondan galiba ama benim kızda anne senin gibi tontiş olmıcam dio yani sana aldırdım kendim almam dio :1::1:

Son düzenleme:
bu arada kızlar ben günde 2lt mutlaka su iciyourm sıvı gıdalar falanda tüktiorum ve acayip acıkıyorum inanın sürekli yiyesim gelio sabah nerdeyse yarım ekmek yiyorum önceden böle deildi bu ara coştu siz nasılsınz ya sadece ben mi böle yiyorum:18::18::18:

ben de öyleyim. özellikle bisküvi ve kurabiye yicem diye çatlıyorum. markete her gittiğimde bi poşet bisküvi ile çıkıyorum. sürekli elimde atıştırıyorum

kızlar hafta sonu yokuz kızımla ilk şehirdışı ziyaretine gidecegz kayınvalidemi özledm ona gidiyoruz inş hasta olmayız evleri sobalı ve kasaba... bu ara da biz gece eger kendi uyanırsa emziriyorum genelde 2 kere kalkıyo birde ama baazen bir kere kalktıgı oluyo zaten 11de uyuyo genel itibariyle sizinkiler kaçta uyuyo kaç kere kalkıo .. birde göğüsünüzden süt akıyomu hala benm azaldı ama gece uyanmazsa bebiş kalkınca aktıgını görüyorum emzirilmeyince süt galiba kendini salıo bu ii bişey sanırım yeniden üretmek icin :nazar:
birde sütüm sanki fazla gibi gelebilir ama olsa bebiş cok kilo alır öle deil normal düzeyde

gamzecm simdiden iyi tatiller diliyorum. biz ilk gezmizi 2 aylıkken tekırdağa yaptık. bebeklere dıkkat etmek lazm tabı. havalar da tam ısınmadı cunku. ben kızımı artk 9 da yatırıyorum. 3 te ve 6 da kalkıyor. sonra babasını ugurluyoruz biz ikimiz de yatakta yatıyoruz. yatarak emzryrm o da uykuya dalıyor. sonra 9:30 gıbı kalkıyoruz işte. boyle yaptgmdan beri eşimle baya rahatladık. aksamları artk eşimle vakiit geciriyoruz.

ben ayak tırnaklarını gecen gün kestim hepsini deil baş parmak ve ikinci uzamıs kesecek kadar bas parmagı 3.haftasındada kesmiştim ellerinide 4güne yada haftada kesiorum cok cabuk uzuyolar kestiğim halde bile yüzünü ciziyo birde kesmesem ne yapcak acaba kasap kızım:1::1::1:

sütünü takma canm kafana. ben anlamadm bebegm 3 aylık oldu hala 1- 1.5 saate bir acıkıyor. ben emzk vermyrm artk o yuzden hep emmek istiyor. böle her agladığında emen cocuklar daha fazla kılo alır diye yazıyordu bir makalede. bir de ben kaymaksız ve tahn pekmezsız yapamıyorum. hamile iken bole degldm. simdi acayıp acıkıyorm. acıktıkca da kaymak yıyorum valla:-) havalar ısınınca yuruyus yaparım bebeğimle zaten. 3 kılo fazlam var. onalrı da oyle veririm herhalde. boyle evde hantal hantal oturyrm. ee bole olunca kılo falan verilmiyor tabii..

hosgeldin..sakın sitedeki diğer bebeklerle kendi bebeğinin kilosunu karsılastırma..her bebek farklıdır tatlım..biz kadınlar nedense tombili olsun istiyoruz..önemli olan sağlıklı olması..yağ fıskırması sağlık anlamına gelmez..sen doktorunu dinle..içini ferah tut..

hoşbulduk canım çok tşk.karşılaştırma yapmıyor gibi sanıyosun ama ister isteemz yapıyor insan.yaklaşık bir buçuk aydır durum böyle.önce sadece gece yatarak istemeden uykuda emiyordu.dr.umuz yatarak emdirmenin orta kulak iltihabına yol açtığını söyledi bırakmak zorunda kaldık.yine kucağımda emdirmeye çalıştım.ama iki gecedir artık hiç yok.benim 2 yaşında bir kızım daha var. o da sadce 4 ay emdi.onda makine ile 9 aya kadar sağdım.o kadar çok tahriş olduki.şimdi makine ile sağma şansım da yok.dediğim gibi çok yara oldu ilkinde devam etsem artık uçları kopacaktı.şimdi elimle sağmaya çalışıyorum ağlaya ağlaya.emmeyince de süt gittikçe azalıyor.işin kötüsü mama da yemiyor.hep çok özendim emdirmeye ama yokkkk.çok üzücüü

öncelikle hoşgeldin canım .. kendini üzme geçici bi durumdur birde cocuk istemiosa zorlamanın mantıgı yok eger doktor saglıgı yerinde bi sıkıntı yok diyorsa sen elinden geleni yapıosun zaten ac olsa durduramazsn ama sütünü sağdığında almadı mı? ısrarla uzun süre denedikten sonra mı amaya geçtinÜ?
tşk canım hoşbulduk.dr boy ve genel gelişimiyle ilgili problem yok kilo alımı normal değerlerin altında değil amaaaa beklediğimizden de az almış dedi.1 ay daha deneyelim sonra karar verelim hatta ek gıdaya 1 ay sonra geçelim dedi.sağarak yani sağabildiğim kadar vermeye çalışıyorum.zaten emmediği için sağ mememde süt kalmadı.mamayı da yemek istemiyor .sütü de mıy mıy içiyor.en aç zamanında 60 70 cc geçmiyor nasıl büyüyecek anlamıyorum.emziren arkadaşlar emzirebildiğiniz kadar emzirin benim yerime de.

hoşbulduk canım çok tşk.karşılaştırma yapmıyor gibi sanıyosun ama ister isteemz yapıyor insan.yaklaşık bir buçuk aydır durum böyle.önce sadece gece yatarak istemeden uykuda emiyordu.dr.umuz yatarak emdirmenin orta kulak iltihabına yol açtığını söyledi bırakmak zorunda kaldık.yine kucağımda emdirmeye çalıştım.ama iki gecedir artık hiç yok.benim 2 yaşında bir kızım daha var. o da sadce 4 ay emdi.onda makine ile 9 aya kadar sağdım.o kadar çok tahriş olduki.şimdi makine ile sağma şansım da yok.dediğim gibi çok yara oldu ilkinde devam etsem artık uçları kopacaktı.şimdi elimle sağmaya çalışıyorum ağlaya ağlaya.emmeyince de süt gittikçe azalıyor.işin kötüsü mama da yemiyor.hep çok özendim emdirmeye ama yokkkk.çok üzücüü[/QUOTE]

slm arkadaşım benim kızımda emmiyordu bende onun uyanma zamanlarını bekliyodum uykusu açılmadan emzirebilmek için ve yatarak emzirdim çünkü kucağımda yatar pozisyonda durmuyordu çok aksi bi bebekti (kolikti) banada yatarak emzirme dediler ama napayım emsinde öyle emsindiye emzirdim çok şükür bişeyde olmadı zaten akılları ermeye başlayınca kendileri emmek istiyolar yaşından sonra her türlü emdi 17 aylıkken kendim ayırdım
işallah sende bırakmadan emzirmeye devam edebilirsin

merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var nolur:(
bebeğim 3 aylık oldu ve dershaneye yazıldım kpss için. sadece haftasonları 8 saat evde olamayacağım.süt biriktirmek istiyorum.20 gün kaldı başlamaya. ama bu gün ilk defa denedim sağmayı çok az geldi 10 cc den az. elektrikli aventin pompası. aslında bebeğim gayet iyi doyuyor kilo alımı iyi. sizce neden süt gelmiyor ilk diye mi?????

merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var nolur:(
bebeğim 3 aylık oldu ve dershaneye yazıldım kpss için. sadece haftasonları 8 saat evde olamayacağım.süt biriktirmek istiyorum.20 gün kaldı başlamaya. ama bu gün ilk defa denedim sağmayı çok az geldi 10 cc den az. elektrikli aventin pompası. aslında bebeğim gayet iyi doyuyor kilo alımı iyi. sizce neden süt gelmiyor ilk diye mi?????

allah allah canım aslında gelir ama yani bende bir ara sağdım baya gelmişti.ama yinede dene sürekli belki emdikten hemen sonra sağdıysa onla ilğili olabillir.1saat sonra falan dene bakalım.
birde şu kaka mevzusu benm oğluş nerdeyse günde 3-4defa kaka yapıor.doktor emen bebekte normal dedi.3.600doğdu şimdi 6.30 oldu çok şükür.:nazar:yani varsın yapsınlar yapmazlarsa sıkıntı asıl.bizde neredeyse uyku olayını çözdük gibi.ama öle beşiğine koyunca uyumuyor.ya kucağımda ya ana kucağında yada ayakta uyuor.ama çok şükür uyduğunda 2-3saat uyuyor.sadece misafir olayını pek sevmior.ani gürültüleri falan.ama evde hep televizyonun yanında uyutuoruz.işte ani sesleri sevmior.

Back
X