• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
yaw neredesinizz, oğlum uyuyo, eşim gecikecek, yalnız kaldım.. sizde yoksunuz.. neyse bugün deli gibi temizlik yaptım dip köşe, camlar tüller banyolar.. çok yoruldum, ama değdi.. hijyen kokuyo evim mis mis.. e bende azcık yatayım dinleneyim bari.. sizden de hayır yok.. :34::3::3::3:

kesinlikle 10 çoccuk az ya bu ne maş biz normal şekilde ev temizlemeye güc bulamıyoruz aksama ne yapacam die sabahtan düsünmeye baslıyorum yinede zor buluyorum cnm ya maş sanaa:nazar:

kızlar hala bebişimi cesaret bulup doktora gözü sulanıyo die götürmedim içim içimi yiyo korkuyorum ins bişey cıkmaz ya bu ara daha cok dikkatimi cekio etrafı o kadar dikkatli izlio ki gözleri sulanıo bir süre sonra birer damla süzülüo gözünden hafta sonu kayınvalidemlere gidecegiz sonunda özledik onları pazartesi dönüşte kızımı götüreceğiz göz için yeni gelen annelerde böle bişey yaşayan var mı???? çapak yok bu arada göz yaşı kanalı tıkanıklığı diordum ama internet araştırması sonucu tabi

yaw neredesinizz, oğlum uyuyo, eşim gecikecek, yalnız kaldım.. sizde yoksunuz.. neyse bugün deli gibi temizlik yaptım dip köşe, camlar tüller banyolar.. çok yoruldum, ama değdi.. hijyen kokuyo evim mis mis.. e bende azcık yatayım dinleneyim bari.. sizden de hayır yok.. :34::3::3::3:

teşekkür ederiz. eline koluna sağlık evin ne güzel mis kokmuş ayyyy benimde yapmam lazım. grip olmuştum o yüzden ben de dinlendim babamız p.tesi sabah işe gitti salı akşam gelince beni gördü korktu (maskeli ve yüz çökmüş bulunca halime acıdı) yemek yedikten sonra yatıttırdı alperene bakmış uyutmuş bugün daha iyiyim. laflayalım hadiiiii yoksa elime kitap alıcam kpss çalışıyom

kızlar hala bebişimi cesaret bulup doktora gözü sulanıyo die götürmedim içim içimi yiyo korkuyorum ins bişey cıkmaz ya bu ara daha cok dikkatimi cekio etrafı o kadar dikkatli izlio ki gözleri sulanıo bir süre sonra birer damla süzülüo gözünden hafta sonu kayınvalidemlere gidecegiz sonunda özledik onları pazartesi dönüşte kızımı götüreceğiz göz için yeni gelen annelerde böle bişey yaşayan var mı???? çapak yok bu arada göz yaşı kanalı tıkanıklığı diordum ama internet araştırması sonucu tabi

geçmiş olsun. bizim çok şükür öyle bir sıkıntım yok ama arada öksürük ve hapşırık var. inş. bir şey yoktur biz annelerin yüreği hep ağızda olacak anlaşılan. zaten her an bir şey olacak korkusunu atamadım rüyamdada oğlumu gördüm çarşıda gezerken ark. konuşcam diye kaybediyordum deli oldum resmen çocuğu bulamadım diye ne zormuş şu annelik.

geçmiş olsun. bizim çok şükür öyle bir sıkıntım yok ama arada öksürük ve hapşırık var. inş. bir şey yoktur biz annelerin yüreği hep ağızda olacak anlaşılan. zaten her an bir şey olacak korkusunu atamadım rüyamdada oğlumu gördüm çarşıda gezerken ark. konuşcam diye kaybediyordum deli oldum resmen çocuğu bulamadım diye ne zormuş şu annelik.

evt cnm cok zor inş. yıoktur hangi branşsın kacıncı hazırlanman

işletme mezunuyum ciddi bir şekilde 2010 da başladım bu 2. hazırlanmam memur olmak için uğraşıyom ama çok zor puanlarda çok yüksek

evt cnm cok zor ama inş. olur merak etme arkadaslarımda aynen senin gibi hazırlandı iktisat mezunu oda atandı bizim branş şanslı olmasına rağmen ilk yıl bizde atnamayacağız die baya ciddi hazırlanmıstık sükür atandık ama zorlugunu bilirim Allah kolaylık versin

evt cnm cok zor ama inş. olur merak etme arkadaslarımda aynen senin gibi hazırlandı iktisat mezunu oda atandı bizim branş şanslı olmasına rağmen ilk yıl bizde atnamayacağız die baya ciddi hazırlanmıstık sükür atandık ama zorlugunu bilirim Allah kolaylık versin

Saolasın inşallah olur kısmet kopyacılar 2010 da atandı herkesin hakkı yendi puanlarımızı düşürdüler moralim bozulmuştu geçen sene çalışmadım hata yaptım bırakmasaydım şimdi sadece soru çözüyor olacaktım hayırlısı oğlum belki şans getirir diye tekrar başladık bakalım.

Gercekten oyle ama vallahi. Benim bı tanıdığım vardi cocukları 6 aylikken 10 kilo tosun gibi biseyidi. Bu kis olmadigi hastalik kalmadi.. Bebek havadan mikrop kapiyo nasil bunyeyse..
Bi de doktorlar bi problfm olsa inan hemen mamayı ver modundalar.. Sana oyle bı sey diyememiş bile. Duşun yani.. Masallah ee sütunu vermeye devam ....:nazar:
ya nası yanii, benim oğlumda 8,5 kilo daha şimdiden.. öle mayalı puaça gibi değil görüntüsü ama.. mamada vermedim hiç, hastada olmadı.. :52::52::52:
Ya bu nAsıl bı hamaratliktirya.. Sana 10 cocuk az valla..
çok şükür herzaman bu kadar derin yapmam ama sabrım taştımı sabahtan akşama kadar deli gibi temizlik yaptığım oluyo böyle, oğlumda çok usluydu sağolsun dün.. bol bol uyudu.. ama gece uyuyamadım aşırı yorgunluktan heryerlerim ağrıdı.. ben oğlumla ilgileniyim diye herşeyi bigünde yapıp bitiriyom.. aslında gereksiz bi çaba.. günlere bölsemde olur.. ama evin dağınıkolmasına dayanamıyorum işte, birde ev tozuna karşı allerjim var sanırım oğlumda da olacak.. o yüzden hep temiz tertemiz olmak lasım.. :34:
kesinlikle 10 çoccuk az ya bu ne maş biz normal şekilde ev temizlemeye güc bulamıyoruz aksama ne yapacam die sabahtan düsünmeye baslıyorum yinede zor buluyorum cnm ya maş sanaa:nazar:
teşekkürler, dediğim gibi mecburiyet biraz da.. biraz da el çabukluğu, atom karınca kadar hızla hareket ederim.. :nazar::nazar:
çok geçmiş olsun canım.. üzme kendini Allah dermansız dert vermesin tatlım, minik şeyler için yıpratma kendini hallolur merak etme..
oğlumun ağzı pamukçuk olmuş.aç aç duruyoruzz:(
Allah Allaahh, bunca zaman sonra.. ben daha minicikken olur sanıyodum, bu saatten sonra pamukçuk mu olurmuş ya.. karbonatlı suyla siliyonmu ağzını.. öle derler ya..

ya nası yanii, benim oğlumda 8,5 kilo daha şimdiden.. öle mayalı puaça gibi değil görüntüsü ama.. mamada vermedim hiç, hastada olmadı.. :52::52::52:

allah saglık sıhhat versin canım benim maşallah ta yanlış yazmış olmayasın 8.5 derken..yani rutin doktorunuz bi şey dedi mi buna..su tablo var bizim doktorda
erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi
En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g – 51 cm 5750 g – 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g – 53 cm 6600 g – 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g – 55 cm 7500 g – 65 cm
4 aylık bebek 4600 g – 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g – 58 cm 9000 g – 70 cm
kız bebekleri için kilo boy çizelgesi
En az En fazla
1 aylık bebek 2950 g – 50 cm 5400 g – 59 cm
2 aylık bebek 3500 g – 52.5 cm 6400 g – 62 cm
3 aylık bebek 4000 g – 54 cm 7200 g – 64.5 cm
4 aylık bebek 4500 g – 56 cm 8000 g – 67.5 cm
5 aylık bebek 5000 g – 57.5 cm 8700 g – 70 cm nette de var zaten bu ..dünya saglık örgütü bu degerleri aşan bebekleri obezite diye adlandırıp özel takibe alıyo..8.5 derken anlamadım..cünkü bir yasında en fazla 11 kilo olmalıymıs bebeklerimiz..her bebek farklıdır zaten..en iyisini de sizin doktor biliyodur...sen yine de bi sor..ammmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnn saglıklı olsun bebişler biz ısırcak yer buluruz di mi kızlar....:1::1::1::1:

bi de demek ki sütünün masallahı var..her yerde söyleme..nazar degmesin ...:nazar::nazar::nazar:
ama bize acıkla yani..sen özel olarak ne yiyor içiyorsun..agırlıklı olarak..ben de öyle yapıyım..sütüm var ama senin massallahın var bu konuda..

selamssss
bugun 3 aylık kontrole gittik..
paşa hazretleri iyi çıktı..
3cm uzama 1.0 kilo alımı...kaffa cevresini hatırlamıyorum valla..
bu arada biz 1. ay kontrolünden sonra cocuk doktoruna gitmeyi kestik..sorun olursa gitcez allah gecinden versin..sağlık ocagına gidip geliyoz işte..
bu arada annelere yapılan tetanozun 3. dozunu yaptırcaktım yokmuş sağlık ocagında..gelecek ay devlet verirse yaptırırsınız dedi hemşire...????
HAYAT DEVAM EDİYOR................:51:

oğlumun ağzı pamukçuk olmuş.aç aç duruyoruzz:(
çok geçmiş olsun canım sütünü sağıp kaşıkla versen akıtsan olmuyor mu????

bi de demek ki sütünün masallahı var..her yerde söyleme..nazar degmesin ...:nazar::nazar::nazar:
ama bize acıkla yani..sen özel olarak ne yiyor içiyorsun..agırlıklı olarak..ben de öyle yapıyım..sütüm var ama senin massallahın var bu konuda..
bize söle gercekten benim 3ay toplamında dogum kilosunun 2 katını yakaladı ama bu ay az aldı korkuyorum ben valla tek su iciyorum süt yapıcı özel bişey yaptıgım yok aslında cok yemek yiyesim oluyo yemeye gayret ediorum ama yemek yapmaya güç bulamıorum kırıntı falan o yüzdende fazlalıkları veremiorum ama bosverdim cocugm yeteri kadar sağlıklı olsun 6aydan sonra bakarım duruma ...
selamssss
bugun 3 aylık kontrole gittik..
paşa hazretleri iyi çıktı..
3cm uzama 1.0 kilo alımı...kaffa cevresini hatırlamıyorum valla..
bu arada biz 1. ay kontrolünden sonra cocuk doktoruna gitmeyi kestik..sorun olursa gitcez allah gecinden versin..sağlık ocagına gidip geliyoz işte..
bu arada annelere yapılan tetanozun 3. dozunu yaptırcaktım yokmuş sağlık ocagında..gelecek ay devlet verirse yaptırırsınız dedi hemşire...????
HAYAT DEVAM EDİYOR................:51:

maş:nazar: tontişine bizden sizden birgün büyüğüz:) dün bende aşıyı yaptırmayı unuttum aslında oluyosa bi dahaki gidişe oluyomuş yani öle mi bende o zaman yaptırıym bari bizde doktora hasta olursa gideriz heray özel doktora gitmenin mantıgı yok dedik aynı şekilde bi pazartesi göz için gideceğiz bakalım birde hastanede ölçtürecem boy kilo saglık ocagında ölçtükleri hiçsağlıklı gelmio bana ya bu sefer özellikle yanlış ölçtüler ikinci ölçtüklerinde 700 gr farketti düşün yanii

merhabalar kızlar.dün kalça usg'si çektirdik çok şükür herşey normal.nazar.oğluşum 6.30kilo olmuş.yüzü çok kuruydu zeytin yağı sürmemizi söyledi.:27:bizdede pamukçuk çıkmış.karbonatlı suyla silioruz iki gündür.işllhh gçer emmekte zorlanıor çünkü:43:

tatlım yaptığım özel bişi yok, yani en azından sandığın gibi özel olarak yiyip içtiğim bişi yok.. aksine yemediğim çok şey var.. şöyle ki; aklına gelebilecek hazır hiçbir gıdayı tüketmem ben, ne yiyecek ne de içecek.. hiçbirşey.. tuz ve şeker de dahil.. yani bu şimdi hamilelikle ya da doğumla olan bi durum değil.. oldum olası böyleydim ben.. hep özenli ve dikkatli beslenirdim.. sanırım ondan böyle oldu.. bebeğimin kilosuna gelince bi ayrıntıyı kaçırıyorsunuz, benim oğluşum zaten 4550gr doğdu.. :52::52: şimdi neden 8,5 kilo anladınız mı cicişler..
yani siz hiç bozmayın moralinizi, sizinkilerin de kilo alışları gayet normal benimkinin de.. aradaki fark doğum kilolarından kaynaklanıyor..
neyse, sonra devam ederiz.. eşim gelecek masayı hazırlayım da yemeğimizi yiyelim.. yemek içmek dediniz daha çok acıktım.. :52::52:

arkadaşlar yazdıklarınızı okuyup yazmaya vakit bulamıyordum.ama artık ben de aranız da olayım istiyorum.benim de kasım doğumlu bir kızım var.maalsef yaklaşık 1buçuk aydık sadece gece emiyor.gündüz ne denediysem olmadı.sağmaya çalışıyorum ama mecburen mamaya başladık.onu da yemek istemiyor.16 kasım doğumluyuz.en aç halinde içtiği maksimum 90 cc düşünün artık.haliyle son kontrolünde kilo alımımız da düşük çıktı.3.400 doğdu .3 aylık kontrolünde 5.500.boy kafa gelişiminde problem yok ama çok üzülüyorum.

arkadaşlar yazdıklarınızı okuyup yazmaya vakit bulamıyordum.ama artık ben de aranız da olayım istiyorum.benim de kasım doğumlu bir kızım var.maalsef yaklaşık 1buçuk aydık sadece gece emiyor.gündüz ne denediysem olmadı.sağmaya çalışıyorum ama mecburen mamaya başladık.onu da yemek istemiyor.16 kasım doğumluyuz.en aç halinde içtiği maksimum 90 cc düşünün artık.haliyle son kontrolünde kilo alımımız da düşük çıktı.3.400 doğdu .3 aylık kontrolünde 5.500.boy kafa gelişiminde problem yok ama çok üzülüyorum.

öncelikle hoşgeldin canım .. kendini üzme geçici bi durumdur birde cocuk istemiosa zorlamanın mantıgı yok eger doktor saglıgı yerinde bi sıkıntı yok diyorsa sen elinden geleni yapıosun zaten ac olsa durduramazsn ama sütünü sağdığında almadı mı? ısrarla uzun süre denedikten sonra mı amaya geçtinÜ?

merhaba bayanlar bir kaç gun girmeyince kaynatmışınız yıne:-) aramıza yenı katılanlara da hosgeldnz diyorum. bizim de bugun 3 aylık kontrl ve rota asımız vardı. kızımn ilk kez boyuna bakıldı. biraz uzun bir kız olcakmış. boyu 63.5 cıktı. bu ay 1.200 gr almıs. hersyi normal cok sukur. ama benm kızım gunde sadece bir kez kaka yapıyor. ama kılo alımı guzel. bir de damağında beyaz kabarcıklar vardı. doktor bebeklerde görulen bir sey dedi. bilmem ne incisi imiş adı. biz de rahatladık. yara zannetmstk. sızın bebeklrn damaklarında da var mı inci:-)

bir de arkadaslar bnm kızımın her hafta el tırnaklarını kesyrm. cok cabuk uzuyor. ama aayak tırnaklarını doğdgndan beri kesmedm. cunku cok uzamadı.

maş:nazar: tontişine bizden sizden birgün büyüğüz:) dün bende aşıyı yaptırmayı unuttum aslında oluyosa bi dahaki gidişe oluyomuş yani öle mi bende o zaman yaptırıym bari bizde doktora hasta olursa gideriz heray özel doktora gitmenin mantıgı yok dedik aynı şekilde bi pazartesi göz için gideceğiz bakalım birde hastanede ölçtürecem boy kilo saglık ocagında ölçtükleri hiçsağlıklı gelmio bana ya bu sefer özellikle yanlış ölçtüler ikinci ölçtüklerinde 700 gr farketti düşün yanii[/QUOTE]

tetanoz asısı 4 veya 5 ayda herhangi bir zaman oluyomus canım..zaten diğer gebelikler için koruma amaclı yapılıyo artık..bu bebişler korundu..bebege asıya gittiğinde hatırlat sanada yapsınlar.ana kız ası olun..:1:

merhabalar kızlar.dün kalça usg'si çektirdik çok şükür herşey normal.nazar.oğluşum 6.30kilo olmuş.yüzü çok kuruydu zeytin yağı sürmemizi söyledi.:27:bizdede pamukçuk çıkmış.karbonatlı suyla silioruz iki gündür.işllhh gçer emmekte zorlanıor çünkü:43:

bu pamukcuk olayı bizlerden gecmedi mi artık ya..cok gecmiş olsun bu arada..

hosgeldin..sakın sitedeki diğer bebeklerle kendi bebeğinin kilosunu karsılastırma..her bebek farklıdır tatlım..biz kadınlar nedense tombili olsun istiyoruz..önemli olan sağlıklı olması..yağ fıskırması sağlık anlamına gelmez..sen doktorunu dinle..içini ferah tut..

merhaba bayanlar bir kaç gun girmeyince kaynatmışınız yıne:-) aramıza yenı katılanlara da hosgeldnz diyorum. bizim de bugun 3 aylık kontrl ve rota asımız vardı. kızımn ilk kez boyuna bakıldı. biraz uzun bir kız olcakmış. boyu 63.5 cıktı. bu ay 1.200 gr almıs. hersyi normal cok sukur. ama benm kızım gunde sadece bir kez kaka yapıyor. ama kılo alımı guzel. bir de damağında beyaz kabarcıklar vardı. doktor bebeklerde görulen bir sey dedi. bilmem ne incisi imiş adı. biz de rahatladık. yara zannetmstk. sızın bebeklrn damaklarında da var mı inci:-)

inci bizimkinde de vardı..biz pamukcuk sanmıstı..baktık gecmiyo..onu incili incili seviyoz..cok tatlı..koccaman gülünce agzının içinde en arkada gözüküyo...

bir de arkadaslar bnm kızımın her hafta el tırnaklarını kesyrm. cok cabuk uzuyor. ama aayak tırnaklarını doğdgndan beri kesmedm. cunku cok uzamadı.

el tırnakları 3 4 güne uzuyo ya..babası kesiyo ben cesaret edemiyorum o kadar narin ki..ayaklarda cadı ayagı gibi oldu hala kesmedim bende..:1::1::1:

Back
X