• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar bebeklerimiz 3 aylıkken doğum kilosunun 2 katı olmalıymışya benimki 400 gram eksik geldi çok üzüldüm. doktor normal üzülme dedi ama :43::43::43:

bosveeeeerrrr..doktor üzülme dediyse bi önemi yok..belli..hem zaten sadece anne sütü ile beslenen bebekler mayalı pogaca gibi kilolu olmaz..korkma....bagısıklıgı herbişeysi yerindedir onun masallah...tombişlik değil önemli olan sağlıklı olmak...:nazar:

Sormayin burdada kilolu olmasin saglikli olsun diye ugrasiyorlar.Hatta doktora gitmistik ilk hastalandiginda hastaneye daha dogrusu,doktor cok emmis bu kac saatte bir emziriyon demisti o zaman 1,5 2 saatte bir dedim cok yemis 3 saatte emzir demisti sok oldum :)))))))))))

bebek almak istemezmiş diye biliyom hem ben baktım sütün tadına miğde bulandırıcı değildi hafif tatlıydı şaşırmıştım eşime sende istermisin bak dedim ıyyyy dedi

SlM kızlar benim oğlum gecen ay az kilo almış bu ayda az alırsa önümüzdeki ay ek gıdaya geçecez.. Ben kilo alsın ek gıdaya geçmeyelim diye sık emzirmeye çalışıyorum yaklaşîk bir buçuk saatte bir 10 dakika emiyor.bu aralar memeyi çok zor alıyor sadece uyku sersemi iken normal yoksa ayakta zipkayarak zorla alıyor bırakmasından korkuyorum... Siz kaç saat ara ile emziriyorsinuz ve kaç dakika emiyor?

SlM kızlar benim oğlum gecen ay az kilo almış bu ayda az alırsa önümüzdeki ay ek gıdaya geçecez.. Ben kilo alsın ek gıdaya geçmeyelim diye sık emzirmeye çalışıyorum yaklaşîk bir buçuk saatte bir 10 dakika emiyor.bu aralar memeyi çok zor alıyor sadece uyku sersemi iken normal yoksa ayakta zipkayarak zorla alıyor bırakmasından korkuyorum... Siz kaç saat ara ile emziriyorsinuz ve kaç dakika emiyor?

2 saatte bir kendi istiyo canım..gece 5 saat istemediği benimde popomda pirelerin uctugu oluyo...yani tembellik ediyom...:51:

Son düzenleme:
kızlar sizinde bebişlerinizin kakasında beyaz tanecikler oluyo mu ...bu ne ki...bi de hani emzirirken hamile kalınca bebek kakası degişiyo mu...nasıl oluyo..bebek emmek mi istemiyodu...kakada mı bi şey görülüyodu ...o neydi..aklıma takıldı..
Canim anne sütüyle beslenen bebeklerde oluyor diye biliyorum problem degil o.Hamile kalinca süt acirmis diye duydumda kakayla ilgili bisey duymadim.
Oluyo beyaz tanecikler bizimkinde de ... Hamile kalınca ne değişiklik oluyo bilmiyorum da herkeste adet olmadığı için hamile kalırım korkusu var onu biliyorum:1::1::1:
Kesinlikle adet olmayinca hamile kalma korkusu oluyor,ama sadece anne sütüyle besleyen(su bile vermemek sartiyla)hamile kalma olasiligi cok cok azaliyormus.
karnım öyle bi şiş ki sanki 4 aylık..eşim baktı...hayırdır dedi resmen ya...sonra durdu durdu hayırlısı dedi.....:51:
:1::1::1::1::1:
ben taktırmaya korktum hala şaşıyom kendime bu korkuyla nasıl doğurdum kesmeleri dahada ürkütücü diye normal yapcam dedim çok şükür çok ta kolay oldu normal doğum dr. bile çok şaşırdı çabuk olsun bitsin diye bağırmadan ıkındım. regl olmadım kırkım çıktıktan 3,4 gün sonra oldum yok daha başka bişey tekrar olur inşallah ama cesaretim yok onu taktırmayada

Casnim spiral taktirmaktan niye korkuyorsunki,dedigin gibi dogum gibi bir olayi yasamissin daha neyden korkuyorsun ki.Ilk defa takinca orda bisey oldugunu bildigin icin garipsiyorsun ama sonra unutuyorsun bile bence hem diger yöntemlerden daha saglikli hemdehic ugrastirmiyor bir kez taktir yillarca unut:1::1:

dogdugundan beri bi damla kusmadı...bi damla...düsünün gari....kussa bu kadar gazı olmaz rahatlar..bi düsünün siz nasıl gazı var...içtiğinin bi damlasını dahi kusmadı gazlı erdem paşa...:52:

bu hafta beni yıkadı alperen efendi grip bulaşmasın diye maske takıp öle oyalıyom kucak istiyor kuzum aksi gibi babası bugün nöbetçiymiş hayallerim yıkıldı hiç yapmadığım şeyi yapıp ayağıma aldım sallıyom istemem diyo yaaaaaa

bu hafta beni yıkadı alperen efendi grip bulaşmasın diye maske takıp öle oyalıyom kucak istiyor kuzum aksi gibi babası bugün nöbetçiymiş hayallerim yıkıldı hiç yapmadığım şeyi yapıp ayağıma aldım sallıyom istemem diyo yaaaaaa

bazı bebek sallanmayı hiç istemiyo...örnek benim ki...
kaynanam her ayagına aldıgında nasıl cıglık cglıga kalıyo...yatagına bırak gülüyo edepsiz...hayır yani saka bi yana asla sallanmak istemiyo..yalnız arabayı seviyo..o baska...rallici...:55:

Bizimkide genelde 2 saatte bir aliyor ,gece en fazla almadigi 4 saat,o zaman rahat ediyorum.

ya 1 gün girmedim yığılmış sayfalar, ne çok gevezelik etmişiniz böle..
alperen 28/11/2011 pazartesi 06:10 da kucağıma aldım.
http://lb1f.lilypie.com/lDo2p2.png
YAPIŞTIR BAKİM BUNU profilindeki çizelge bölümüne..

arkadaslar banada ticker yaparmısınız. benim oglum 2 kasım dogumlu ismide erdem kaan.şimdiden tesekkürler...
http://lb1f.lilypie.com/lDo2p2.png
SENDE YAPIŞTIR CANIM ÇİZELGENİ..

tatlım benim oğlum 3 saatte bir yarım saat emiyor.. bide oğlunu yatırarak emzirmeyi dene.. ben artık hep yatarak emziriyorum, çok rahat oluyo doyana kadar emiyo.. kakasını da yapıyo emerken.. kucağa sığmıyorlar artık rahat edemiyo kuzular sanırım.. bi dene bakalım sende..

can - tugba galiba bizim tic te hata var alperen 28/11/2011 doğumlu erdem değiliz biz o bizim arkidişşşşş. iki tic aynı acaba ben mi yapamadım. tşk.

benimde oğluşum 3.390 doğdu
bir ay sonra 5,400 oldu
sonra 6.400 en son gittiğimizde 20 günde 400 gr almıştı 6800 olmuş
400 grama aslında az almış dedi 20 günde 600 gr alması gerekirdi dedi doktor ama başta çok aldığı için önemli değil 6 aylık kilosunda şu an dedi kilo almaması daha iyi şuan dedi ama ben genede üzüldüm
ben çalışıyorum iki saatte bir emzirmeye gidiyorum bazen çok güzel emiyo bazen kendini kasıyo istemiyor gibi sizinde dediğimiz gibi bende yatarak emziriyorum arada iyi oluyor
11.11.2011 doğumlu benim oğlum,
ikinci bebişim birde kızım var :nazar: 7 yaşında:emir_bebek:
gazlı bi bebek değil ama iki gündür gereksiz yere birden ağlıyor susmak bilmiyor canı isteyince susuyor sakinliyor anlamıyorum pek
böyle işte:34:

kızlar merhaba beni özlemişsinizdir sürekli giren biri olarak 3 gün girmeyince merak bile etmiş olabilrsnz :1:
hepinize birikmiş sayfalarda cevap verecektim ama olmadı önce gelmediğimiz sürede yaşadıklarımı özet geçeyim öncelikle haftasonunu misafir yogunlugu ile atlatark aileleri burda olmayan insanlar olarak nasıl oluyorsa bi hafta sonumu da kendimize ayıramadan geçirdik oysaki sosyal olmamaya insanlarla cok görüşmemeye calısıyoruz görüştüğümz bi görümcem bi kaynım var ama uzaktan kuzeler arkadaslar yetio saolsunlar Allah yokluklarını vermesin ama ben annelerimizi babalarımızı özledik:2:

sonra pazartesiye öle hızlı bi giriş yaptık ki kızımla sabah 3 ay kontrolü sonra ben dogum iznim bitti 5 günlük rapor almalara başladım okula raporu bırakmaya gittim kızımıda halasına yalnız kızımdan ilk defa ayrıldıgım icin o kadar cok agladım ki kızımı bırakıp cıkıp merdivenden inene kadar heralde bi yıllık gözyaşı akıttım:2::2::2: yaklaşık 1,5 saat sonra kızımı almaya gittim kızım sandıgım gbi sürekli aglamamıs az aglamıs sonrada kuzenini anneciği sandı galiba onunla konusarak anakucagında uyumus ama ne zordu anlatamam ben bu cocugu bıraakıp nası baslıcam calısmaya sıkıldım deyip duruyordum ya ben sıkılmamaışım yavrumla oluyumda sıkıldım sanayım ya:(( Allah calısmak zorunda olan biz annelere sabırlar versn yüreğimizi rahatlatsın :43:

bi kaç aklımda kalan soruyu cevaplayım şu emziği vermek istemeyen benim kızlar ama 3 ay boyunca sırf gazı rahatlasın die verdm az bucuk gazı cözmeye basladı cekmeye karar verdm ama inanın o kadar büyük alıskanlık olmus ki anlatamam 4 gündür ortalıgı yıktı vermek istemedim cünkü bebişin kilo alımı azaldı okudugum makaleler emziğin artıları ve eksilerini düşündüm tartıp ölçtüm inanın benim cocgum icin vermemenin daha aralı olacagına kara verdm cünkü cocuk ve benm için emzik tam anlamıyla saplantı oldu o yüzden bırakmaya kara verdm daha önce girşimim olmuştu ama başarısız olmustuk vermediğim icinde pişman olmustum vermştm emziği ama artık 4günden sonra erirsem daha el kadar cocuk karsısında kuralları yıkmış ve bu cabayla beni her zaman ikna edebileceğini kavramaya baslayacak size garip gelebilir ama her cocuk ve ortamı farklıdır ve ben ilk verdiğimde nasıl buna kara verdiysem daha fazla zaman kaybetmeden de bunu artk vermemeye karar verdim sükür artık emzik hayatımızda yok sürekli onu aramkla ugrasmıorum dikkat dagıtmaya calısıyorum:21::21:

bu arada bende hala adet olmadım birde sağlık ocagında hemşireler bir türlü düzgün ölçemio cocgun kilosunu tartıları bozuk bende evde kendi tartımıza onunla cıkarak tartıyorum kilosu ii ama bu ay az almıs bakalım eger kısmet olursa ben 6 ay sadece anne sütü vermeye cabalıyorum birde işe başlamamk icin elimden geleni yapıorum bu ay her pazartesi rapor stresi cocuguda beni de yoracak galiba eee ben cok kafa agrıttım sizden naber bu arada yeni gelenler hoşgeldinz:3::3: ankarada olan sayın kasım anaları yok midur?????????????????????

kızlar merhaba beni özlemişsinizdir sürekli giren biri olarak 3 gün girmeyince merak bile etmiş olabilrsnz :1:
hepinize birikmiş sayfalarda cevap verecektim ama olmadı önce gelmediğimiz sürede yaşadıklarımı özet geçeyim öncelikle haftasonunu misafir yogunlugu ile atlatark aileleri burda olmayan insanlar olarak nasıl oluyorsa bi hafta sonumu da kendimize ayıramadan geçirdik oysaki sosyal olmamaya insanlarla cok görüşmemeye calısıyoruz görüştüğümz bi görümcem bi kaynım var ama uzaktan kuzeler arkadaslar yetio saolsunlar Allah yokluklarını vermesin ama ben annelerimizi babalarımızı özledik:2:

sonra pazartesiye öle hızlı bi giriş yaptık ki kızımla sabah 3 ay kontrolü sonra ben dogum iznim bitti 5 günlük rapor almalara başladım okula raporu bırakmaya gittim kızımıda halasına yalnız kızımdan ilk defa ayrıldıgım icin o kadar cok agladım ki kızımı bırakıp cıkıp merdivenden inene kadar heralde bi yıllık gözyaşı akıttım:2::2::2: yaklaşık 1,5 saat sonra kızımı almaya gittim kızım sandıgım gbi sürekli aglamamıs az aglamıs sonrada kuzenini anneciği sandı galiba onunla konusarak anakucagında uyumus ama ne zordu anlatamam ben bu cocugu bıraakıp nası baslıcam calısmaya sıkıldım deyip duruyordum ya ben sıkılmamaışım yavrumla oluyumda sıkıldım sanayım ya:(( Allah calısmak zorunda olan biz annelere sabırlar versn yüreğimizi rahatlatsın :43:

o özleme duygusu felaket bi şey ya..bazen 3 4 saat uyuynca yatak odasında resmen kalbim sızlıyo gidip özlemimden uyandırıyorum kokluyorum..nasıl bi duygudur aynı evin içi,nde bile...canımızdan bi parça işte...allah acısını yasatmasın...

o özleme duygusu felaket bi şey ya..bazen 3 4 saat uyuynca yatak odasında resmen kalbim sızlıyo gidip özlemimden uyandırıyorum kokluyorum..nasıl bi duygudur aynı evin içi,nde bile...canımızdan bi parça işte...allah acısını yasatmasın...
amin canım aynen bende uyuyunca özleyip senin yaptıgını yapıyordumm ama işte sartlar bakalım ne gösterecek bu arada kahve bende iciyorum ama arada yani haftada bir gibi önceden böle bi alışkanlığım yoktu zaten alıskanlık yaptırmıyorumda eşim cok güzel yapıo iciyorum bazen etkileniyo ipek kızım ( ismini anmak bile cok güzel) bazen etkilenmio yada keyfine göre dielim:)

emziği bıraktırmak istiyosanız ucunu makasla kesip verin...size aynen iade ediyo bebekler.....:1:

benimki herhalukarda agzına tıkmak istiyo en iysi vermmek diorum ya siiznki gibi deil tamamen emzik delisi dogar dogmaz ilk gece bile cop cop ses cıkartarak emmişti ki onu emmediği zamanda sürekli beni emmişti şuan benden baska seceneği kalmdaıgı icin huzurluyum:24::24:

yine eskiye döndük ben geldim yine yalnz kaldım bi gidiyorum dönüyorum kaynatmışsınz galiba ben girdiğimde sizin bebişler uyanık ben girdiğimde sizin ben genelde gündüz saatleirnde online oluyorum bazen bizim kuş uyursa akşamda neyse siz yoksunuz bende benim kuş uyurken gideyimde kitap okuyum öptüm sizide bebişlerinzide kokladım byss:3:

Back
X