2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

Canım ya sen de zor günler geçiriyosun, ama bebeğin için kendini üzmemeye çalış bir yerde mutlaka eşin için bir iş bir kısmet vardır ama zamanını beklemeniz gerekiyor demek ki. Şuan hamilesin taşınma işlerine giremezsin belki ama doğum gerçekleştikten sonra önce eşin İstanbulda iş bulsa, oraya taşınıp yeni bi düzen kursanız daha mı iyi olur acaba?

Bak bende evimi önce kendi memleketime kurdum sırf ailem için , ama eşim bi türlü tayinini aldıramadı , evlendik 4 ay sonra karar verdik topladık eşyalarımızı İstanbula geldik ve çok şükür hayatımız düzene girdi

Ki benim memleketimde oturma kararını öyle geç aldık ki düğünüme nerdeyse 1 ay kalmıştı, o saatten sonra ev tutalım edelim derken doğru düzgün çeyizimi bile serememiştik, şuan diyorum keşke en başta İstanbula yerleşseydik diye ama demek ki o süreci de yaşamamız gerekiyomuş.

günaydın kızlaaaarr...

destekleriniz ve yazdıklarınız için çok teşekkür ederim.çok şükür rabbime sizleri tanıma fırsatını verdi bana.

ilk olarak eşim gece geldi eve akşamları işten gelip dışarı çıkıyodu gece geliyordu.dün akşam landflovesle de konuştuk bi mesaj çektim.10 dk. içinde geldi ama yüzüne bile bakmadım.bana meyveler almış falan filan.ben hiç yüz vermeyince o da inadına devam etti yatak odasına gitti.bende sinirlendim çarşafımı yastığımı aldım oturma odasına yattım.hiç umursamadı bile ama ben uyuyamadım tabi.sonra baktım ışığı falan kapatmış yatmış sinirli bi şekilde girdim ışığı yaktım sen nasıl rahat bi adamsın falan filan baya bağırdım bi sürü açıklama yaptı dün akşam sohbete gitmiş bu akşam da evimize meyve almaya gitmiş.o beni çok düşünüyomuş biraz ders vermek istemiş falan filan.

neyse kızlar çok uzattım galiba anlayacağınız barıştık tabii sizin dualarınız sayesinde buna eminim.tabii insanın kalbindeki kırıklık gitmiyo hemen

bu arada bugün jinekoloğa gideceğim rahimdeki yaraya bakacak ve yakma ya da dondurma işlemini uygulayacak dua edin de kolay olsun

bu kadar erken kalkılır mı ya kafayı mı yedin

hep önceden geliyordum buranın kepenklerini açıyordum ne var azcık uyuduk:101:

keşke burda olsaydınız belki yardımımız dokunurdu :106:kendini sıkma üzme tatlım herşey olucağına varır, bakarsın öyle daha güzel şeyler olur iş gerçekten oturur güzelleşir

bu arada miracle cım kocanın yaptığı hiç hoş değil ama bayanlar bi bakıma alttan alan taraf oluyor, boşver ailene hiç söyleme eğer kayınvalidenler sana destek olabilceğine inanıyorsan belki dicem ama biraz daha bekle, eminimki sebepsiz yeredir herkeste olur böyle şeyler sen üzme kendini üzerime gelme diyormuş gitme sakinleşsin bakalım.

miracle,
barışacağınızı biliyorduk zaten ama sen yine de yaptığı kötülüğü hisssettir
kalbin yumuşamıştır şimdiden ama ona belli etme
tam olarak affetmemiş gibi yap ki bir daha aynı şeyi yapmaya kalkmasın
öyle evden gitmek olur muymuş

canım bende diyorum keşke istanbul olsaydı.. Keşke eşim burday yaşamayı kabul etmeseydi. Annemlere suç buluyorum çok duygu sömürüsü yaptılar demediler ki nerde olursanız olun iş nerdeyse orası olsun. Hep ağlaştılar çocuğun yanında kıyamam eşimde çok merhametlidir. bide herkesiş sözü verince inanıwerdik. Keşke keşke istanbul olsaydı hergün pişmanlık yaşıyo. doğumdan sonra nasıl gideyim canm bebekle. Onu kime emanet edebilirimki oralarda. Burda annem bakıcak diye güvenip yaptım ben. Zaten istanbulda bakıcı parası bile bi maaşımız kadar olur. Ama en baştan istanbula gitmiş olsaydık bebeği 2 sene yapmazdım ben. Hayatımız karmakarışık anlıcağın nolucağımız belli değil sabırla bekliyorum 1 sene bekledik bakalım daha ne kadar beklicez. Üzüntümdem bebeğim etkilenicek diye çok korkuyorum ama üzülmemek elde değilki.

Allah kolaylık versin canm inş yaran geçmiştir

Tatlım anlıyorum seni bebek doğunca dediğin gibi İstanbulda da artık zorlanırsınız, peki şey yapsanız eşin yüksekokul mezunu bildiğim kadarıyla, bak kpss ye daha 3 ay var cafede işler de ağır değil, şu 3 ay oturup deli gibi kpss ye hazırlansa 80-90 gibi bi puan alsa , şimde devlet memurlarının maaşı da iyi, garanti bi işi olur hem??

sen neye karar verirsen ver o bebek vaktinde dünyaya gelecekti, istersen on yıl boyunca bebek isteme hiç önemli deil o olacaktı, Allah onun ve sizin kaderinizi çoktan belirledi bu konuda ve onu size bahşetti
Manisa'da asgari ücret alıyosun diye biliyorum ama İstanbul'da o kadar dşük bir maaş almazsın aynı işte çalışırsan
eşin neden kpss ye girip devlete kapak atmayı düşümüyor? Hatta bunu sen bile yapabilirsin kuzum

canım benim bana ilk başta bu durum bira riskli gelmişti soma minik yer herkesin belli düzeni vardır orada çalışma alanı kısıtlıdır ..iş bakımından İstanbul da zorlanmazdı eşin belli bir çevresi vardır İstanbul da mutlaka ...Keşke ailenizi dinlemeyip istanbula yerleşseydiniz benim ailemle aynı şehirdeyiz ama ayda bir görebiliyorum şehir dışından bir farkı yok anlayacağın

peki kayınvaliden bakmaz mı bebeğe

lisans mezunu temmuzda onun sınavı. o kadar söyledim ama çalışmadı işte. Millet kurslara dersanelere gidiyo ben onlarla nasıl yarışayım diyo.

benim sınav eylülde canım doğru diyossun çok sıkı çalışmalıyım artık. Zabıt katibi filan olabilsem burda küçük şehirde rahat rahat idare oluruz. İşallah Allah içime çalışma şevki versede başlasam artık çalışmaya.

Aaa üzüldüm şimdi ya ne demek onlarla nasıl yarışayım , açıkçası canı çalışmak istememiş bahane bulmuş eşin. Ben zamanında kursa falan gitmeden kendim çalışarak 90 almıştım, iş oturup çalışmakta , kurslarda falan değil. Çok büyük bi fırsat olurdu sizin için.
En azından sen çalışmaya çalış canım ya, birinizden birinin garanti işi olursa kafanız daha rahat olur.

canım o dönem öyle bi dönemdiki herkes eşime sana iş buluruz burda iyi geçinirsiniz hemen işte yanında bikaç kişiye telefon etmeler filan. burda ikiniz çalışınca ewinizi rahat alırsınız küçük yer bilmem ne inandırdılar bizi cahilliğimize geldi. sonra herkes çekiliverdi. Yaşanması gerekn bişeymiş işte kader kısmet ama keşke kalmasaydık. Eşimin büyük abisi eşiyle ayrı. 3. sınıfa giden bi kızı var 4-5 yaşından beri ona bakıyo kayınvalidem. Bide ewde 3 erkek bide yeğen 4 kişi başında zaten ve belimden rahatsız. Açıkcası ewdeki ortamıda beğenmiyorum çok iyi insanlar ama sigara içiliyo ewde ve dikkat edilmiyo pek bazı şeylere sağlıklı bi ortam değil yani. Bide kadın senelerce çocuk bakmış zaten bideben çıkartamam başına 56 yaşında zaten

ne desem bilemedim ... eşin peki orada olduğu için kızıyor mu sana

bence eşin yanlış düşünüyor, kendi imkanlarıyla çalışsa Manisa'dan tercih yapsa, küçük yer zaten büyük ihtimalle işe girer
sen de kendini yıpratma bak üzülüyoruz. Bu dünyada hiçbirşey sonsuz değildir, mutluluk da keder de sıkıntı da ferahlık da hepsi hepsi geçiyor hiçbiri sonsuza kadar kalmıyo. Bu da geçecek bundan emin ol

ne desem bilemedim ... eşin peki orada olduğu için kızıyor mu sana

bazen kızıyo ama tabi bağırıp çağırmak değilde sizin yüzünüzden geldim bi iş bulamadınız filan diyo çok üzüldüğü zamanlar ve ona çok hak veriyorum. Ama ben onu hiç zorlamadım. SEn nerde istersen ben orda yaşarım sonradan pişman olma dedim. eşyalarımızı almadan önce bile bak geç olmadan son defa düşün eşyalar alınmadı ew tutulmadı eminmisin dedim. eminim dedi. zorlamadımki. iyi bi iş olsaydı dediğim gibi olucaktı gerçektende şimdiye ewimiizi almış olucaktık. Ama ewdeki hesap çarşıya uymadı işte. O kadar üzülüyo ve kara kara düşünüyoki özden çaresiz olmak adar kötü bişey yok. herkese cv verdik herkese söyledik. nasibi kapalı çocuğun.

işallah refaha ereriz artık ahsencim işallah. Artık iyi bi hocaya gidip nasip açtırma duası yazdırıcam son çare olarak.

işallah refaha ereriz artık ahsencim işallah. Artık iyi bi hocaya gidip nasip açtırma duası yazdırıcam son çare olarak.

öyle bir özel dua yok
varsa da birileri uydurmuştur
sen en içten duygularınla dua et Allah seni her yerde duyuyor
sana Vakıa Suresini önermiştim, evde fırsat oldukça aç dinle diye
Rasulullah vakıa suresini rızık için tavsiye ediyor

Canım ya,izmirden baksanız iş olmaz mı?Eşin hergün gider gelir? Benim kardeşim 4 sene boyunca celal bayara gidip geldi. 1 Saat tutuyodu yol. Bornova tarafı falan olursa hatta daha da yakın olur.

Selammm....
Miracle önce çok üzülmüştüm canım yazdıklarına ama aranızın düzeldiğini okuyunca çok sevindim canım... Arada esiyo galiba adamlara... Hep böyle mutlu olun herkes mutlu olsun eşiyle...

Bu arada biz de ateşkes ilan ettik Barıştık bakalım... Şimdilik iyiyiz ama bizimkilerden özür dile filan diyor kırmadım dilerim dedim ama bundan sonra her zaman birlikte gezmek tozmak, yaşamak, yemek içmek istemiyorum diye de özellikle belirttim... Çünkü gerçekten de her zaman beraber olunca kendimize ait bi yaşantımız olmuyor biz ayak uydurmak durumunda oluyoruz... Hani başından söyleyeyim ki sonra neden gelmek istemiyorsun filan olmasın diye... Hep böyle iyi olalım kızlar kocalarımızla, aramızdaki muhabbet, sevgi hiç azalmasın hep artsın...

Pingucum senin için de dua edicem hayatın en kısa zamanda inşallah istediğin gibi düzene girer... Eşini de yanlış anlamamaya çalış insanlar bazen canı sıkkın olduğunda hani özellikle bişey yapası da gelmeyebiliyor... Sen daha iyi bilirsin eşini ama belki de çok bunalmıştır... Motive olmaya çalışın... Bebeğiniz için hayaller kurun adımlar atın... Akıl vermek gibi olmasın canım ama ortak iş de çok zordur sürekli takip gerekli ben de ortak çalışan bir aileden geldiğim için her ne kadar aile şirketi de olsa ortaklık zor... Bir de canım yanlış anlamazsan aileler ilk zamanlar gerçi sonradan nasıl olur bilmem de? hepimiz yeni evli sayıldığımız için babam filan hemen bişey bulur ne zaman geliyorsun, gelmicen mi, bi şeyler çıkarır şu gün şu iş var burda ol yaptırım yapar, e eşimin ailesi hep yanlarında olalım, hergün beraber gezelim,oraya götür oğlum, buraya gidelim iş var yavrum....Tamam iyi güzel de anladığım kadarıyla aileler evlatlarını hep yanında görmek istiyor ama artık biz de yeni birer aileyiz... Yanımızda olsun da biz destek oluruz diyorlar o da iyi ama kendi kanatlarıyla uçması insanın hem riskli hem de daha çok sorumluluk gerektirir, aile ortamı daha güvenli belki ama bi gün elbet kendi ayağımız üstüne dikilmek zorunda kalıcaz... Kocamın dediği bi laf vardı anneden babadan bile gelse bi öğün gelir o da zamanında gelmez önce kendi hayatınız canım... Böyle diye annelerimize babalarımıza kızacak alınacak değiliz ama onlar belki bi seviyeye geldikleri için mi bilmem biraz ağırdan alabiliyor bişey olsa biz yanlarındayız aç kalacak halleri yok ya diyorlar ama... Öyle işte... Bütün güzellikler seninle olsun canımm... Herşey yoluna girer giriversin...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…