2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Yalnış okumadınız bebeğinizin zeki olması elinizde...

Zeka sadece genetik unsurlarla kendini göstermez. Hamile dönemindeki durumunuz yaptığınız şeyler bebeğin zeki olması konusunda etkilidir. Bunlar düzenli kilo almak, müzik dinletmek, düzenli yemek yemek ve düzenli spor yapmak bebeğin zeka gelişimi için önemli olacaktır.

• Öncelikle anne adayı bebeği kabullenmeli ve onu sevmelidir.
• Hamilelikte kilo alımı da çok önemli bir konudur. Genellikle anne adayının %20 si kadar kilo alımı yeterli olacaktır.
• Anne adayları düzenli beslenmeli ve çeşitli gruplardan besinlerle beslenmelidirler.
• Düzenli spor yaparak vücuttaki oksijen akımı da hızlandırılmalıdır.
• Tiroide bezlerinin kontrolü çok ama çok önemlidir. Bu durumda anne adayında bazı belirtiler oluşur. Bunlar; yorgunluk, saç dökülmesi ve üşüme gibidir.
• Hamilelikte diş sorunu ile karşılaşılma olasılığı çok yüksek olacağından dolayı dişlerimizi hamilelik öncesi kontrolden geçirmemiz gerekir. Çünkü hamilelik döneminde görülen ileri düzeydeki diş şikayetleri sonucu erken doğum ya da düşük kilolu bebek doğumları daha fazla olmaktadır.
• Hamilelik döneminde yiyeceklerle sağlanan demir alımı kesinlikle yeterli olmayacaktır. Bundan dolayı doktorunuzun size önereceği demir ilacını ihmal etmeden kullanmanız gerekecektir.
• Bebeğiniz anne karnına düşükten kısa bir zaman sonra sizin yaşayacağınız mutluluk, stres ve üzüntü gibi durumları algılamaya başlar. Bundan dolayı anne mutlu olursa bebekte mutlu olacaktır.
• Bebeğinizi anne sütü ile beslemeye özen göstermelisiniz. Çünkü anne sütü ile beslenen bebekler diğer bebeklere göre daha zeki olacaktır.
• Depresyon hamilelik döneminde olduğu kadar doğumdan sonra da anne ve bebek için tehlikeli bir durumdur.
• Anne karnındaki bebek 2. ayından itibaren anne sesini kavrar. Bundan dolayı anne adayı karnındaki bebeğine birey gibi davranmalı ve onunla sık sık iletişim kurmalıdır.
• Anne karnındaki bebeğe müzik dinletmek onun gelişimini daha çok hızlandıracaktır. Bundan dolayı anne adayı bebeğine belirli aralıklarla ona uygun müzikler dinletmelidir.

günaydınlarrrr...
arada takip ediyorum sizi ama katılamıyorum pek nasılsınız hanımlar?
hangi sitede belirleniyomuş cinsiyet?

Günaydın adamavi..
Biz iyiyiz sen nasılsın?
Forumda farklı sitelerde var cinsiyet tahminleri.
Önceki sayfalarda ara ara linklerini vermiştik.

Günaydınnn kızllaaarrrr

ya bnm çin takvimine göre kız çıkıor remen kız belirtilerinede uyuyorum okdr kilo verdim ama yüzüm şiş mesela kafam kocaman gözüküor ya başka yerde erkek der korkusundan bakamıyorum

bnm eşimin sülalesinde hiç kız yok ve başta kayınvalidemle eşim olmak üzsere kız kız diye beni acayip gazagetiriorlar bende kız seven biriyim hayallerimçok kızla ilgilimesela hatta sen 1 sene protein et falan çok tüketmedim eşimede tükettirmedim kız olsun diye

biliorum çok günaha giriorum ama napim bendede bu saplantı bnm yapamadıklarımı yapacak kızım çok hırslandım

günaydınlar hanımlar ve minoşlar

:92::92:

çok tatlı bir gün geçirmeniz dileğiyle.....

Günaydın adamavi..
Biz iyiyiz sen nasılsın?
Forumda farklı sitelerde var cinsiyet tahminleri.
Önceki sayfalarda ara ara linklerini vermiştik.

şükür iyiyiz bide canım..minişimle geldik işe gene..
gerçi farketmiycek ama merak etmeden duramıyo insan hemen bi bakim ben o linklere..

Ya dğn usg ye girdim bebeğim 2 cmi geçmiş kafası poposu bacakları çok eblirgindi ayakları yoktu henüz usg yi gösterdiğim aaa bu kadar çabuk heryeri belliyse erkek dedi
bilginiz var mı?

birde bu eskiler napıormuş ya 9 ay bekle allah bekle iyi çatlamamışlar

erkek çocuklarının anne karnında kız çocuklarına göre daha hızlı geliştiklerini biliyorum.belli olmaz gerçi ama benim ilk gebeliğimde dr.bana da öyle demişti.gerçekten de erkekti.

ben öğrenmek istemiyorum şimdilik.9 ay bekleyeyim diyorum.

İmkan olmayınca yapacak bir şey de olmuyordur ki canım
10. haftada zaten belli oluyor bebekler,erkeğe özgü olduğunu sanmıyorum

esrentcım

bu adrese göre benim kız oluyor.....

benim çinde de kız çıkmıştı.hayırlısı olsun

allahım sağlık versin

Benim %50-%50
Bazen kız çıkıyor,bazen erkek..:44:
Hiç tahminim de yok,ta sürpriz olacak yani

Nasııllll
9 ay cinsiyetini öğrenmeden durabilecek misin

Gerçektenmiiiii

öğrenmek istemiormusunnnn valla helal olsun ne diyim sana

Nasııllll
9 ay cinsiyetini öğrenmeden durabilecek misin

esrantcım ben ilk gebeliğim 28.haftada sonlandırıldı.bebeğimin her şeyini almıştım.a dan z ye.doğuma hazırlanırken ölümle karşılaştım.nbeler almamıştım ki.düşün alışveriş için istanbula bile gidildi.cinsiyetini de biliyordum.sonra onlara hiç bakamadım.hepsini dağıttım.bu bebeğimde hiçbir şey almayacağım doğuma 15 gün kala annem hastane için gerekli olanları alacak.onlar cinsiyetini bilecekler eşim öğrenecek yani.ben doğduktan sonra her şeyini alacam.odasını felan kendi ellerimle yapacak.

korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan esrantcım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…