• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

esrantcım ben ilk gebeliğim 28.haftada sonlandırıldı.bebeğimin her şeyini almıştım.a dan z ye.doğuma hazırlanırken ölümle karşılaştım.nbeler almamıştım ki.düşün alışveriş için istanbula bile gidildi.cinsiyetini de biliyordum.sonra onlara hiç bakamadım.hepsini dağıttım.bu bebeğimde hiçbir şey almayacağım doğuma 15 gün kala annem hastane için gerekli olanları alacak.onlar cinsiyetini bilecekler eşim öğrenecek yani.ben doğduktan sonra her şeyini alacam.odasını felan kendi ellerimle yapacak.

korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan esrantcım....

:50::44: Allah tekrarını yaşatmasın cnm evladını sağlıklı sıhhatli bağışlasın sana

esrantcım ben ilk gebeliğim 28.haftada sonlandırıldı.bebeğimin her şeyini almıştım.a dan z ye.doğuma hazırlanırken ölümle karşılaştım.nbeler almamıştım ki.düşün alışveriş için istanbula bile gidildi.cinsiyetini de biliyordum.sonra onlara hiç bakamadım.hepsini dağıttım.bu bebeğimde hiçbir şey almayacağım doğuma 15 gün kala annem hastane için gerekli olanları alacak.onlar cinsiyetini bilecekler eşim öğrenecek yani.ben doğduktan sonra her şeyini alacam.odasını felan kendi ellerimle yapacak.

Anlıyorum canım benim..
Bu kez çok daha güzel olacak her şey inşallah..
Sen hep güzel düşün:61:

evet mymel nasıl sabrediceksin?ama güzel süpriz olurdu kucağına aldığında öğrenmek :21:

o bana süpriz yaptı bu hamileliğimde hiç beklemediğimiz bir anda merhaba ben burdayım dedi.

süprizini bozmayacağım minoşumun.allahım sağlık versin o bana yeter......

Anlıyorum canım benim..
Bu kez çok daha güzel olacak her şey inşallah..
Sen hep güzel düşün:61:

canım benim

güzel düşünüyorum aklımdan öyle şeyler geçirmiyorum.

bu kez olacak inşallah..allahın izniyle

her tarafını koklayıp ısıracam....:66::66:

o bana süpriz yaptı bu hamileliğimde hiç beklemediğimiz bir anda merhaba ben burdayım dedi.

süprizini bozmayacağım minoşumun.allahım sağlık versin o bana yeter......

amin inşallah hep birlikte alırız kucağımıza minşleri..
sağlıklı olması ilk öncelik zaten ama ne bilim eşyaları odası derken insan merak ediyo kalıplaşmış ya hep kıza pembe erkeğe mavi..

amin inşallah hep birlikte alırız kucağımıza minşleri..
sağlıklı olması ilk öncelik zaten ama ne bilim eşyaları odası derken insan merak ediyo kalıplaşmış ya hep kıza pembe erkeğe mavi..

tabiki de ben yapmak istemezmiyim.şimdiden bebek reyonlarının önünden ayrılmıyorum.hep kız geçiyor aklımdan.tabiki de kız ya da erkek olursa neler neler yapacağımın planını yapıyorum.doğunca çok zorlayanmayacağim.her ikisi için odasında ki renkler hazır şimdiden.

tabiki de ben yapmak istemezmiyim.şimdiden bebek reyonlarının önünden ayrılmıyorum.hep kız geçiyor aklımdan.tabiki de kız ya da erkek olursa neler neler yapacağımın planını yapıyorum.doğunca çok zorlayanmayacağim.her ikisi için odasında ki renkler hazır şimdiden.

benimde içime kız doğuyo..ablamın erkek doğmuş içine, eşim pek belli etmiyo ama kız istiyo gibi hayırlısı artık..

yüce rabbim bi daha yaşatmasın böyle şeyler. zaman geçtikçe nasılda aramızdaki bağ pekişiyor. birbirimizle ilgili daha derin şeyler öğreniyoruz.

Bel ağrısı şikayetleri yaşıyormusunuz? Gebelikte bel ağrısının en önemli nedenlerinden biri belinizi yanlış kullanmanızdır. Büyüyen rahiminiz ile birlikte ağırlık merkeziniz de öne doğru yer değiştirir ve siz gerekli tedbirleri almazsanız bu "yer değiştirme" ağrıya neden olur.

Hamilelik döneminde bel ağrıları genelde ikinci trimester sonuna doğru ortaya çıksalar bile siz önleminizi şimdiden almalısınız.

İşte size birkaç öneri:

Otururken, belinizin arkasıyla koltuğunuz arasında hiçbir boşluk kalmamalıdır. İşyerinizde, evinizde, arabanızda oturduğunuz heryerde bu kural geçerlidir. Koltuğunuz buna uygun değilse sürekli yanınızda bulundurduğunuz sert bir yastığı (bu katlanmış bir nevresim de olabilir) belinizle koltuğunuz arasına koyarak bu boşluğu doldurmalısınız.

Birşey almak için eğilirken bu işlemi belinizi bükerek değil, bacaklarınızı dizlerinizden bükerek yapmalısınız.

Yatağınız ortopedik özellikler taşımıyorsa (ortopedik yatak, nispeten sert olan bir yataktır ve yattığınızda içine gömülmezsiniz) yatağınızı değiştirin.

"Karnınız çıktıkça" bu belirginleşmeye direnmeyin. Karnınızı içeriye çekerek gizlemeye çalışmak yerine bırakın dışarı çıksın ve büyüyen karnınızdan gurur duyun.

Bu haftadan itibaren saçlarınızın ve tırnaklarınızın çok daha hızlı uzadığını farkederseniz şaşırmayın. Bu, hormonlarınızın yarattığı değişikliklerden diğer bir tanesidir.

Bu haftalardan itibaren anne adayları haftada ortalama 450 gram alırlar, ancak sizin beden yapınıza ve kalıtsal etkenlere bağlı olarak bu kilo alımı önemli derecede farklılıklar gösterebilir. Besleyiciliği düşük, kalorisi yüksek gıdalardan tüm gebelik boyunca uzak durduğunuz sürece fazladan aldığınızı düşündüğünüz kiloların yağ dokusu deposu olma olasılıkları son derece düşüktür. Bazı anne adaylarının bedenlerinin daha fazla su tutma eğiliminde olduğunu unutmayın.

yüce rabbim bi daha yaşatmasın böyle şeyler. zaman geçtikçe nasılda aramızdaki bağ pekişiyor. birbirimizle ilgili daha derin şeyler öğreniyoruz.

amin canım inşallah.

evet herkesi çok seviyorum burda.herkes birbirine iyi dileklerde bulunuyor.iyi günde kötü günde herkes birbirine yardımcı oluyor.ben işe ilk geldiğimde haber sayfasını açar okurdum.şimdi ilk kadınlar kulubünü açıyorum.ailem gibi oldu.

Bebeğinizin koku, tad alma ve dokunma duyusunun önümüzdeki haftadan itibaren oluşmaya başladığını ve dış kulak yolu ve kulak zarının da bu hafta oluştuğunu bildiğinizde onun artık dış dünyayla temas kurmaya başladığı sonucunu da rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

İşitme duyusunun tamamlanması 24. haftaya kadar bekleyecek olsa da bebeğiniz rahim içini ve kendi bedenini dokunarak tanımaya başlamıştır çoktan. Buna tad alma duyusu da eklendiğinde bu algıların bebeğinizin beyninde depolanmaya başlamasıyla beyin ilk öğrenme faaliyetlerine başlayacaktır. Yani hafıza çoktan kaydetmeye başlamıştır bile...

anlamıyorum hiç eskiler nasıl doğurmuş 8-10 çocuk?hele o doğudaki hanımlar?hemde arka arkaya hepsi boy boy..o bünye nasıl bir bünye?
geçenlerde bulantılarımdan yakınırken anneme telefonda dedim ne zormuş anne olmak söylemediniz bana bunları diye..annem de daha ne gördün ki demez mi? :9:

Bebekler annelerinin hamilelik döneminde daha çok ilgi duydukları gıdalara doğduktan sonra daha çok rağbet etmektedirler...

Annelerin tercih ettikleri gıdaların amniyos sıvısının da tadını ve kokusunu belirlemesi ve bebeğin henüz rahim içindeyken bu tad ve kokuları algılamasıyla açıklanabilecek bu durumu bizim oğlumuz Batuhan'da ve diğer birçok annenin anlatımlarında gözlemledim. Tülin hamilelik döneminde tuzlu gıdalara ve mısıra çok düşkün olduğu için Batuhan da bu tür gıdaları bariz bir şekilde çok seviyor. Tersine annesi hamilelik döneminde normalde oldukça sevdiği çikolatayı fazla yemediği için Batuhan çikolatayı pek sevmiyor. İlginç ama gerçek bir durum. Hamilelik döneminde sigara, alkol gibi maddeleri hiç tüketmemenin, kahve gibi içecekleri fazla içmemenin, yararlı besinleri dengeli bir şekilde almanın önemi burada birkez daha vurgulanmış oluyor.

arkadaşlar sigara kullanan varmı aranızda. dün yeni bir reklam gördüm adam hem gırtlak kanseri hemde akciğer kanseri olmuş. bu nasıl benim başıma geldi diyordu. elinde bi cihaz vardı boğazına tuttuğunda ne dediği anlaşılıyordu. ne eşim ne de ben sigara kullanmıyoruz. ama içenlerede bişey demiyoruz tabiki bebk ouncaya kadar. şimdi ewmizide sigara içilmesi yasak. balkona çıkıyorlar. kayınbabam bu konuda asi aldırış etmiyor bu benim canımı çok sıkıyor. nerdeyse görüşmeyelim diycem

anlamıyorum hiç eskiler nasıl doğurmuş 8-10 çocuk?hele o doğudaki hanımlar?hemde arka arkaya hepsi boy boy..o bünye nasıl bir bünye?
geçenlerde bulantılarımdan yakınırken anneme telefonda dedim ne zormuş anne olmak söylemediniz bana bunları diye..annem de daha ne gördün ki demez mi? :9:

Kesinlikle çok güçlü kadınlarmış,şimdi biz halimize bakarsak ooo:1:

arkadaşlar sigara kullanan varmı aranızda. dün yeni bir reklam gördüm adam hem gırtlak kanseri hemde akciğer kanseri olmuş. bu nasıl benim başıma geldi diyordu. elinde bi cihaz vardı boğazına tuttuğunda ne dediği anlaşılıyordu. ne eşim ne de ben sigara kullanmıyoruz. ama içenlerede bişey demiyoruz tabiki bebk ouncaya kadar. şimdi ewmizide sigara içilmesi yasak. balkona çıkıyorlar. kayınbabam bu konuda asi aldırış etmiyor bu benim canımı çok sıkıyor. nerdeyse görüşmeyelim diycem

Ben de eşim de kullanmıyoruz.
Evimize gelenler de kesinlikle balkonda içerler.
Riske atamam kendimi de bebeğimi de..

Back