2011 Ekim Anneleri

erken kalkan yol alır diye boşuna dememişler marall :))))))) sonrada iyiki yapmışım diycenn bişzde yapaydık eydii dicez

maral'cım umarım test sonucun iyi çıkar ve hayırlısıyla oğlun Ali'yi kucağına alırsın.

meloşşş kız yaparsın tabı cnmm..ama sende duymadım hıc..senın bı kebabın vardı çökertme mı sanırım ,bide besammelı tavuklu börek..sende onla eşleşmişin kafamda...

az ayrıntılı yazsana bu incirliyi

gunaydın maralll..guzel hayırlı haberler al inşallah..yaş kaçtı dıye sorsamm ayıp olur mu cemre hazır demek artık Ali yi karıslamaya:)

erken kalkan yol alır diye boşuna dememişler marall :))))))) sonrada iyiki yapmışım diycenn bişzde yapaydık eydii dicez

maral'cım umarım test sonucun iyi çıkar ve hayırlısıyla oğlun Ali'yi kucağına alırsın.

kızlar çok teşekkür ederim,
dilerim sizlerde sizin için uygun olan zamanda hamile kalır ve gönlünüzdeki cinsiyetteki bebeği sağlıkla kucağınıza alırsınız,
benim yaşım 38 canım ve 35 i geçince amniyosentezi genelde öneriyorlar ancak yapıp yapmamak anne ve babaya bağlı,
bende yaş riski dışında 3 lü testimde oranım daha düştüğünden yapmam önerildi, 2 li testim daha iyiydi 200 küsürden 151 e
düşünce yapmam önerildi, hatta doktor 2 li testin iyiymiş neden 3 lü yaptırdın diye sormuştu bende kendim istemedim, 3 lü
için kan vermem gerektiği söylenince sonuç otamatikmen düşük çıktı
dilerim sonucum güzel çıkar ve buradan sizlere paylaşırım.

bu arada melofer yanlış hatırlamıyorsam incir tatlısının tarifini istediğimde en son sen tarifi bana yazmıştın, ve ben de senin tarifin gibi yapıyorum
nefis oluyor, çökerme kebabında çok güzel oluyor

beşamelli tavuklu böregi de yaz bari melofer

Biri tarif mi dedi? Hemen efendimm buyrun.. Denenmiş ve afiyet testinden geçmiş tariflerdir ...

İNCİRLİ TATLI
* 10 adet inciri sıcak suya ıslatıp küçük küçük doğradım
* 3 yumurta
* 1 bardak şeker
* 1,5 bardak un
* 1 bardak ceviz
* 1 kabartma tozu ile kek gibi çırparak yapıyorusn.
En son inciri karıştırıp kare borcamda 160 derecede pişiriyorsun. Hamuru biraz sert oluyor ama endişelenme..

* 1 lt süt
* 2 kaşık un
* 2 kaşık nişasta
* 1 bardak şeker
Muhallebi gibi pişir, altını kapattıktan beş dakika sonra *1 pk krem şantiyi ekleyip mikserle çırp.

Keki fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletip üzerine şerbet dök.

Şerbeti için:
* 1 yemek kaşığı neskafe
* yarım su bardağı şeker
* 1,5 bardak su

Şerbeti döktükten sonra hazırlamış olduğun kremayı üstüne yay.

BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK

Malzemeler:
2 adet yufka
Haşlanmış tavuk göğüs eti
Dereotu
Tuz
yumurta
galeta unu

Beşamel sos için
2 yemek kaşığı un
yağ
süt

1) Önce beşamel sosu hazırlıyoruz.
2) Yufkanın birinin bütün olarak tezgaha seriyoruz
3) Üzerine hazırladığımız beşamel sosunu sürüyoruz, her tarafına sürmek lazım
4) İkinci yufkayı birincinin üstüne kapatıyoruz.
5) Sigara böreği yapar gibi önce kesiyoruz. Yufka küçükse 8 parçaya, büyükse zevkimize göre daha küçük parçalara ayırabiliriz.
6) Didiklediğimiz tavuk göğsüne bolca dereotu koyuyoruz, tuz atıyoruz ve harmanlıyoruz.
7) Yufka parçalarına bolca tavuklu karışımdan koyup sigara böreği gibi kapatıyoruz
8) 1 yumurtayı çırpıyoruz.
9) Hazırladığımız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.

Not: Dereotu sevmeyenler tavuğu sade veya karabiberli yapabilir ama, denettirdiğim dereotu sevmeyenler bile dereotlunun daha lezzetli olduğunu söylediler.

Aynı böreği başka bir şekilde de yapıyorum artık ve o daha hafif oluyor...
Malzemeler aynı..
HAzırlamış olduğum beşamel sosla didklenmiş tavukları karıştırıyorum. Tuz ve dereotu koyuyorum.
İki yukfanın arasına sıvı yağ sürüyorum, sigara böreği şekllinde kesip, beşamelli tavuklu harç ile sarıyorum.
Hazırlanan börekleri önce bir tabağın içindeki suda ıslatıp sonra galeta ununa bulayıp direkt fırına veriyorum. Galeta unları kızarında börek de pişmiş oluyor... Çok lezzetli mmmm....

İkili testin sonucu normalse diğerlerine itibar etme demişti benim doktor.. O yüzden için rahat olsun canım...

incire bayılırım ama hıc keklerde felan kullanamdım ,,denemek gerekkkkk

evet suzan suzii en son yaptığım ve çok beğenilen truff cığazımı senle paylaşıyoree
bir buçuk paket bımın kakaolu pasttabanı
bi paket sütle çırpılmış dr outker in orman meyveli kremşantisi

yapılışı pasttabanı elind ufala toz gibi hal alana kadar kolayca oluyo zaten sonrsında kremşantiyi ona kay yoğur men yuvarlak şekil ver bitter çikolatayı bi kaşık sıvıyağunda benmari erit sonra cubukları önden bittere batır sonra trufa sapla koy dolaba truf çubuğu tutunca beş dk sürüyo zati çıkar tekrar bittere batır sonrada üstünü neylşe süsliceksen yada neye batırcaksannn bu kadar cınımmmmmmmm

aydebanın tarifinin çakması bu

Maralcim hamile imiş sin tebrikler benim için daha zaman var uzun bi sure düşünmüyorum
Zeynepcim truff tarifi için teşekkürler bugün denicem tatlim

maralcığım oğlun oluyormuş çok sevindim. hayırlısı olsun inşallah. merak etme amniyosentez sonucun iyi çıkacaktır. dediğin gibi yaştan dolayı risk olmuştur. sağlıcakla al bebişini kucağına.

gunayyydınnn
maralımmm kısss erkek olmasının sırrı var mı ?? yöntem acısından yanıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…