günaydın kızlar,
selamlar...
uzun zaman oldu bir satır yazmayalı,
nereden başlayayım bilemiyorum
3 lü testimin sonucu çıktı ve 2 doktor amniyosentez yaptırmam gerektiğini
1 doktor ise sadece yaş riski dedi ve ben geçen salı amniyosentez yaptırdım
sonucu 3 hafta sonra çıkacak ve dilerim hiç bir problem olmadan sağ salim
bedenen ve zihnen tam ve hayırlı olarak oğlum ali'yi kucağıma alırım (tabii normal doğum olarak)
gerçi şu an için önemli olan bebeğimin sağlıklı olması
bu hafta işe başladım ve GMSİ haftasından dolayı çok yoğun çalışıyorum dün akşam bir ara topiğe baktım
ancak yazma fırsatım olmadı şimdi erkenden yazıp haber vereyim dedim,
face de pek giremiyorum, derslerde tam gaz gidiyor ve ben geçen hafta gidemedim,
ödevler ise 3 hafta sonra teslim edilecek anlayacağınız pek sakin bir dönem beni beklemiyor,
cemrem allahtan iyi ve dün kardeşi için kimseye vermediği pinguisinden bana verdi
benden şimdilik bu kadar
topiği sessiz bırakmayın kızlar
geçen c.tesi annemin misafirleri gelmişti ve meloferin incir tatlısı tarifini bulamadım ve internetten bir
siteden tarifi alıp yaptım ve çok beğendiler, topu topu 2 kez yaptım ve çok beğenildi,
kızlar bence alternatif değişik bir tatlı olarak sunulabilir
Allah Allah ben de yapıyom incir tatlısı :) ama ben burada paylaşıp paylaşmadığımı hatırlamıyomBen kek şeklinde pişirip üstüne krema dökülenden yapıyorum... Çok güzel oluyor arkadaşlar, yapmayan varsa yapsın.. içine nescafe de knulunca ayrı bi lezzet oluyor.. şiddetle tavsiye...
Maralcım sağlıcakla al kucağına İnşallah!.. Oh bir kızın bir oğlun olacak ne güzel...
gunaydın maralll..guzel hayırlı haberler al inşallah..yaş kaçtı dıye sorsamm ayıp olur mucemre hazır demek artık Ali yi karıslamaya:)
Allah Allah ben de yapıyom incir tatlısı :) ama ben burada paylaşıp paylaşmadığımı hatırlamıyomBen kek şeklinde pişirip üstüne krema dökülenden yapıyorum... Çok güzel oluyor arkadaşlar, yapmayan varsa yapsın.. içine nescafe de knulunca ayrı bi lezzet oluyor.. şiddetle tavsiye...
Maralcım sağlıcakla al kucağına İnşallah!.. Oh bir kızın bir oğlun olacak ne güzel...
erken kalkan yol alır diye boşuna dememişler marall :))))))) sonrada iyiki yapmışım diycenn bişzde yapaydık eydii dicez
maral'cım umarım test sonucun iyi çıkar ve hayırlısıyla oğlun Ali'yi kucağına alırsın.
meloşşş kız yaparsın tabı cnmm..ama sende duymadım hıc..senın bı kebabın vardı çökertme mı sanırım ,bide besammelı tavuklu börek..sende onla eşleşmişin kafamda...
az ayrıntılı yazsana bu incirliyi
beşamelli tavuklu böregi de yaz bari melofer
kızlar çok teşekkür ederim,
dilerim sizlerde sizin için uygun olan zamanda hamile kalır ve gönlünüzdeki cinsiyetteki bebeği sağlıkla kucağınıza alırsınız,
benim yaşım 38 canım ve 35 i geçince amniyosentezi genelde öneriyorlar ancak yapıp yapmamak anne ve babaya bağlı,
bende yaş riski dışında 3 lü testimde oranım daha düştüğünden yapmam önerildi, 2 li testim daha iyiydi 200 küsürden 151 e
düşünce yapmam önerildi, hatta doktor 2 li testin iyiymiş neden 3 lü yaptırdın diye sormuştu bende kendim istemedim, 3 lü
için kan vermem gerektiği söylenince sonuç otamatikmen düşük çıktı
dilerim sonucum güzel çıkar ve buradan sizlere paylaşırım.
bu arada melofer yanlış hatırlamıyorsam incir tatlısının tarifini istediğimde en son sen tarifi bana yazmıştın, ve ben de senin tarifin gibi yapıyorum
nefis oluyor, çökerme kebabında çok güzel oluyor
Biri tarif mi dedi? Hemen efendimm buyrun.. Denenmiş ve afiyet testinden geçmiş tariflerdir ...
İNCİRLİ TATLI
* 10 adet inciri sıcak suya ıslatıp küçük küçük doğradım
* 3 yumurta
* 1 bardak şeker
* 1,5 bardak un
* 1 bardak ceviz
* 1 kabartma tozu ile kek gibi çırparak yapıyorusn.
En son inciri karıştırıp kare borcamda 160 derecede pişiriyorsun. Hamuru biraz sert oluyor ama endişelenme..
* 1 lt süt
* 2 kaşık un
* 2 kaşık nişasta
* 1 bardak şeker
Muhallebi gibi pişir, altını kapattıktan beş dakika sonra *1 pk krem şantiyi ekleyip mikserle çırp.
Keki fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletip üzerine şerbet dök.
Şerbeti için:
* 1 yemek kaşığı neskafe
* yarım su bardağı şeker
* 1,5 bardak su
Şerbeti döktükten sonra hazırlamış olduğun kremayı üstüne yay.
BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK
Malzemeler:
2 adet yufka
Haşlanmış tavuk göğüs eti
Dereotu
Tuz
yumurta
galeta unu
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı un
yağ
süt
1) Önce beşamel sosu hazırlıyoruz.
2) Yufkanın birinin bütün olarak tezgaha seriyoruz
3) Üzerine hazırladığımız beşamel sosunu sürüyoruz, her tarafına sürmek lazım
4) İkinci yufkayı birincinin üstüne kapatıyoruz.
5) Sigara böreği yapar gibi önce kesiyoruz. Yufka küçükse 8 parçaya, büyükse zevkimize göre daha küçük parçalara ayırabiliriz.
6) Didiklediğimiz tavuk göğsüne bolca dereotu koyuyoruz, tuz atıyoruz ve harmanlıyoruz.
7) Yufka parçalarına bolca tavuklu karışımdan koyup sigara böreği gibi kapatıyoruz
8) 1 yumurtayı çırpıyoruz.
9) Hazırladığımız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.
Not: Dereotu sevmeyenler tavuğu sade veya karabiberli yapabilir ama, denettirdiğim dereotu sevmeyenler bile dereotlunun daha lezzetli olduğunu söylediler.
Aynı böreği başka bir şekilde de yapıyorum artık ve o daha hafif oluyor...
Malzemeler aynı..
HAzırlamış olduğum beşamel sosla didklenmiş tavukları karıştırıyorum. Tuz ve dereotu koyuyorum.
İki yukfanın arasına sıvı yağ sürüyorum, sigara böreği şekllinde kesip, beşamelli tavuklu harç ile sarıyorum.
Hazırlanan börekleri önce bir tabağın içindeki suda ıslatıp sonra galeta ununa bulayıp direkt fırına veriyorum. Galeta unları kızarında börek de pişmiş oluyor... Çok lezzetli mmmm....
maralcim hamile imiş sin tebrikler benim için daha zaman var uzun bi sure düşünmüyorum
zeynepcim truff tarifi için teşekkürler bugün denicem tatlim
kızlar çok teşekkür ederim,
dilerim sizlerde sizin için uygun olan zamanda hamile kalır ve gönlünüzdeki cinsiyetteki bebeği sağlıkla kucağınıza alırsınız,
benim yaşım 38 canım ve 35 i geçince amniyosentezi genelde öneriyorlar ancak yapıp yapmamak anne ve babaya bağlı,
bende yaş riski dışında 3 lü testimde oranım daha düştüğünden yapmam önerildi, 2 li testim daha iyiydi 200 küsürden 151 e
düşünce yapmam önerildi, hatta doktor 2 li testin iyiymiş neden 3 lü yaptırdın diye sormuştu bende kendim istemedim, 3 lü
için kan vermem gerektiği söylenince sonuç otamatikmen düşük çıktı
dilerim sonucum güzel çıkar ve buradan sizlere paylaşırım.
bu arada melofer yanlış hatırlamıyorsam incir tatlısının tarifini istediğimde en son sen tarifi bana yazmıştın, ve ben de senin tarifin gibi yapıyorum
nefis oluyor, çökerme kebabında çok güzel oluyor
maralcığım oğlun oluyormuş çok sevindim. hayırlısı olsun inşallah. merak etme amniyosentez sonucun iyi çıkacaktır. dediğin gibi yaştan dolayı risk olmuştur. sağlıcakla al bebişini kucağına.
gunayyydınnn
maralımmmkısss erkek olmasının sırrı var mı ?? yöntem acısından yanıı