- 28 Ekim 2011
- 1.825
- 347
işte iki buçuk yaşında ama planlamamda yakın zamanda düşünmüyorum maalesefki ama bi kızım olsun çok isterim allahım hayırlısıylan
PERDE PİLAV:
1- Hamuru için:
1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 50 gram tereyağı, yarım çay bardağı sıvıyağ, bi tutam tuz, un
(Malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bi hamur yoğrulup, dinlenmesi için dolaba koyulur.)
2 - Tavuk
Bir kilo kemikli tavuk, düdüklü tencerede 15 dk haşlanır. (Suyu pilav için kullanılacak.)
Haşlanan tavuklar soğuduktan sonra, kızgın yağda kızartılıp, soğuması için bekletilecek.
2- Pilavı İçin
3 bardak pirinç ( tuzlu kaynar suyla 15 -20 dk ıslatılacak)
4. 5 bardak tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağ, biraz sıvıyağ
Malzemelerle pilav hazırlanıp, dinlenmesi için bırakılacak.
3- İç malzemeleri:
Bir çay bardağı kadar Kavrulmamış badem (bir gece önceden ıslatılacak. Ertesi gün kabukları temizlenip, bademler ikiye ayrılacak)
Bir çay bardağı kadar, antep veya siirt fıstığı.
İki üç yemek kaşığı kuş üzümü (yarım saat kadar sıcak suda bekletilecek)
4- Baharatlar
Bir buçuk tatlı kaşığı kadar karabiber
Bir buçuk tatlı kaşığı kadar yenibahar
YAPILIŞI: (Malzemeler 10 kişilik kelepçeli kek kalıbını dolduracak kadar)
1 - Kelepçeli kek kalıbının tabanları ve kenarları, bol tereyağı ile yağlanır. Bademler bombeli yüzeyleri tabanlara yapışacak şekilde, istenilen şekilde tereyağlı kek kalıbına yapıştırılıp, yağın donması için kalıp buzdobalına konulur.
2 - Soğumuş olan tavuklar fazla küçültmeden parçalanır, biraz yenibahar ve karabiberle karıştırılıp, kenara alınır.
3- Dinlenmiş olan pilav, geniş bi kaba alınır, üzerine karabiber, yenibahar, fıstık, badem ve kuş üzümü katılır, iyice harmanlanır.
4 - Dolapta dinlenen hamurdan ufak bi parça ayrılır, kalan büyük hamur parçası merdane yardımı ile, fazla ince olmayacak şekilde açılır, kalıbı kaplayacak ve biraz dışına taşacak şekilde kalıba yerleştirilir.
5 - Pilavın yarısı, kalıba, hamurun üzerine dökülür, arasına tavuklar yerleştirilir, kalan pilav da üzerine dökülür.
6 - Önceden ayırdığımız küçük hamur parçası, pilavın üstünü kapatacak şekilde açılır ve kalıbın üst kısmına konulur. Kenarlarda kalan hamurlar da kalıptaki hamurun üstüne kapatılır, üstüne terayağı sürülüp, 180 derecelik fırında hamur iyice kızarana kadar pişirilir.
(Fırının en alt kısmına içinde yarıya kadar su bulunan bi tepsi koyulması lazım. Çünkü Kek kalıbının altından sızan yağlar, fırına dökülüp yanmaya başlıyor)
Çok güzel anlatmışsın kalemine sağlık :) Eminim göründüğü kadar lezzetlidir.
Ben bu pilavdan hiç yemedim, kendim de hiç cesaret edip yapmadım. Pilav lapalaşmıyor mu hamurla tekrar pişince?
Çok güzel anlatmışsın kalemine sağlık :) Eminim göründüğü kadar lezzetlidir.
Ben bu pilavdan hiç yemedim, kendim de hiç cesaret edip yapmadım. Pilav lapalaşmıyor mu hamurla tekrar pişince?
sadece bi kez yaptım bende kızlar ama arcemek gibi öle detaylı değil bizde öle iç pilav gibi seven kimse olMADIĞINDAN SADECE TAVUK PİLAV DİDİP İÇİNE GARNİTÜR KOYMUŞTUMM HEY GİDİ GENÇLİKK BEEEEE DAHA EŞİMLE N,İŞANLIYDIK :))))))))
kızlar dinleyin
ındıla derniere danse
Tey tey kızımıza bak hele, beceriklilik sonradan değil doğuştan var, nişanlıyken perde pilavı yapıyormuş, hem de 20 yaşında mı ne evlenmiş.. Kesin ilkokula giderken de evde bisküvili pasta yapıyormuşsundur sen :)
Bu şarkıya fena takıldım ben de, paso onu dinliyorum. yanımdaki arkadaşa fenalık geldi bunu dinlemekten...
çok çeşit yoktu kızz ozamanlar yokklukta vardıı
Ben pek bilmezdim canım ama annem bizi mutlu etmek için hep bişeyler yapardı. Ama en çok da kek kabarmadı diye üzülürdü, kız nasıl kabarsın koca davul fırın tepsisine 3-4 tanecik yumurta kırardı. Bi de eliyle iki karıştırırdı o kadar. Şimdi küçücük kalıba koyuyoruz 3-4 yumrtayı, 10-15 dakka çırpıyoz kabarsın diye..
Benim hiç merakım yoktu ne yemek işine ne ev işine.. Şimdi biraz yemek yapmayı seviyom ama ev işini hala sevmiyom
Of artık buralar ne ıssız:) Eskiden bi iki gün girmesem meraktan çatlardım. Geçmişi okurdum falan. Şimdi hiç takılamıyoruz burda:)
günaydın kızlar,
selamlar...
uzun zaman oldu bir satır yazmayalı,
nereden başlayayım bilemiyorum
3 lü testimin sonucu çıktı ve 2 doktor amniyosentez yaptırmam gerektiğini
1 doktor ise sadece yaş riski dedi ve ben geçen salı amniyosentez yaptırdım
sonucu 3 hafta sonra çıkacak ve dilerim hiç bir problem olmadan sağ salim
bedenen ve zihnen tam ve hayırlı olarak oğlum ali'yi kucağıma alırım (tabii normal doğum olarak)
gerçi şu an için önemli olan bebeğimin sağlıklı olması
bu hafta işe başladım ve GMSİ haftasından dolayı çok yoğun çalışıyorum dün akşam bir ara topiğe baktım
ancak yazma fırsatım olmadı şimdi erkenden yazıp haber vereyim dedim,
face de pek giremiyorum, derslerde tam gaz gidiyor ve ben geçen hafta gidemedim,
ödevler ise 3 hafta sonra teslim edilecek anlayacağınız pek sakin bir dönem beni beklemiyor,
cemrem allahtan iyi ve dün kardeşi için kimseye vermediği pinguisinden bana verdi
benden şimdilik bu kadar
topiği sessiz bırakmayın kızlar
geçen c.tesi annemin misafirleri gelmişti ve meloferin incir tatlısı tarifini bulamadım ve internetten bir
siteden tarifi alıp yaptım ve çok beğendiler, topu topu 2 kez yaptım ve çok beğenildi,
kızlar bence alternatif değişik bir tatlı olarak sunulabilir
gunaydın maralll..guzel hayırlı haberler al inşallah..yaş kaçtı dıye sorsamm ayıp olur mucemre hazır demek artık Ali yi karıslamaya:)
incir tatlısı nursenaca nın idi snaırım...çünkü adını duyunca hmn aklıma o tatlı gelirdi ama hıc yapmadımburdan selamlar kendısıne..