Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bu cupcake tarifinden yaklaşık 10-12 tane çıktı . 3 posta yaptım. fırını açık bırakktım.poğaçaları koydum . 20-30 dk.oldu poğaçalar pişmedi.bi baktım fırın soğuk . çıldıracaktım. görümcem bahçeşehir esenkent te oturuyor eşim ona gidip mini fırın aldı geri kalan şeykeri c.tesi ve pazar sabah ı yaptım . o fırına da alışık değilim geç pişiriyormuş. neyse yine de güzel oldu. pazartesi tekrar fırını bir deneyeyim dedim . servis yazdıracaktım fırın çalıştı . çok komik
Lolipop kek , yapmak istediğim bir lezzetti, tadı ve görüntüsü enfes olan bu tadı mutlaka denemelisiniz ....ve tadına bakan herkesi kendinize hayran bırakacağınız bir lezzet olduğunu göreceksiniz ....
O halde malzemelere geçelim;
1 paket kakaolu kek
Bir paket orman meyveli krem şanti
file badem ,ceviz ,fındık ( üçünden birini kullanabilirsiniz ben fındık denedim)
dışı için glazür bitter çikolata ( beyaz çikolota yada gıda boyasıyla renklendirip renkli kaplama çikolotalar yapabilirisiniz)
tahta lolipop çubukları
süsleme için renkli küçük şekerlemeler
yapılışı; robotta keklerimizi ve kullanacağımız bir avuç fındığı ( badem yada ceviz) iyice çekeriz . krem şantiyide bir bardak süt ile çırparak elde ettiğimiz kremayı kek karışımının içine ekleyelim.
Ve karışımdan küçük kek toplar oluşturup buzdolabında dinlenmeye bırakalım.Bu arada glazür çikolotamızı benmari usulü eritip tahta çubukları çikolataya bandırarak küçük keklerimize batıralım bu kaymasını ve tahtada sabit durmasını sağlıyacaktır !!! keklerimizi sabitledikten sonra çikolata ile kaplama zamanı ,tüm kekleri çikolataya bandırıp renkli şekerlemelere batırıp yağlı kağıt üzerinde çikolatanın donmasını bekliyelim.( yağlı kağıt haricinde çikolata yapışıp keklerinizin bozulmasına neden olacaktır ) ve 15 dk içinde özeliklede bu soğuklarda küçük lezzetli keklerimiz hazır olacak afiyet olsun :)
seneye de herhalde minnie mouse temalı yapacağım . çok klasik ama Bade çok seviyor. onu görünce mous diyo çığlıl çığlığa. 3 parça hediyemiz de minnie mouse la ilgili . bu sefer kırmızı-siyah-beyaz kullanacağım.
Bade lolipop kekelerin başından ayrılmadı . aynen şöyle diyo üst üste . bi tane aliiim yiyim. bi tane aliiim yiyim.
zefey lolipop kek ve vanilyalı cupcake bloguna ekle bence denenmiş , lezzeti ve görüntüsü ile partilerin vazgeçilmezi olabilir.