Doğuma Hazırlık 2011- Ankara Anneleri ve Adaylari Alisveris Paylasim Alani

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba kızlar.
Ben Ekim annesi olacağım işallah.
Henüz birşey almadım Hoca erkek dedi ama 15+1 deyiz her ihtimale karşı cinsiyet değişirse diye hiçbirşeye bakmıyorum.

10 yıl önce aldığım kullanmak nasip olmayan şeyler var. İlk hevesimdi evin biryerlerine tıktım. Görünce acılarım tekrarlıyor. Belki son aylarda birşeyler almaya başlarım.

Bu arada Mothercare de her ayın 15 de indirim var bilginize.

cok sagol loituma verdiğin bilgi icin bende digitalle ölcüm yapmıstım . saglık ocagınada hic gidemiyorum calıstıgım icin ve calıstığım bölgede maalesef ne saglık ocağı nede eczane var

kızlaaarrr benim de oğlum olacakkkk
Hayılı olsun! 2011 bebeklerinin çoğunluğu erkek.

Hoşgeldin aramıza!
Ben erkek bebek bekliyorum. Bana ilk doktorum kız demişti. Sonra 16 haftalıkken şu andaki doktorum erkek dedi. Kızımda da tam tersi olmuştu. Bence tamamen belli olsun, o zaman alışverişe başlarsın. Ama illa başlamak istersen, beyaz renkle başlayabilirsin. Sen geçmişi düşünme şimdi. Olumlu bakmaya çalış.

cok sagol loituma verdiğin bilgi icin bende digitalle ölcüm yapmıstım . saglık ocagınada hic gidemiyorum calıstıgım icin ve calıstığım bölgede maalesef ne saglık ocağı nede eczane var

olsun canım ama sen itibar etme digitale. bu gün hastanede dikkat ettim hemşireler tansiyona bakarken hamile tansiyonu die bi deyim kullanıyo aralarında demekki hakkaten var öle bişi.

Gebelik döneminde dolaşım sisteminde ortaya çıkan bu değişiklikler nedeniyle kalbinizin ani pozisyon değişikliklerine cevabı yavaşlar ve durup dururken olabileceği gibi genellikle ani yapılan hareketlerde tansiyonunuz düşebilir. "Postural hipotansiyon" adı verilen bu durumda ani yapılan ayağa kalkma hareketlerinde tansiyonunuz aniden düşebilir ve buna bağlı belirtiler ortaya çıkabilir.

Gebelikte tansiyon düşmesine bağlı baş dönmesi, bayılma hissi normal kabul edilebilir. Eğer bu şikayetler sık ortaya çıkmıyorsa ve bilinç kaybı gibi ağır bir durumla sonuçlanmıyorsa gebeliğiniz üzerinde olumsuz bir etkisi olması beklenmez.

Tansiyonunuz düştüğünde klasik öneri "tuzlu ayran iç" şeklinde olsa da daha iyi olanı bacaklarınızı resimde gördüğünüz gibi yükseltmek ve bu pozisyonda birkaç dakika kalmaktır. İster evde, ister işte olun, tansiyonunuz düştüğünde en yakın divana veya uygunsa yere uzanarak bacaklarınız yükseltin ve şikayetlerinizin geçmesini sağlayın. Bu hareket kalbe daha fazla kan dönmesini sağlayarak tansiyonunuzu kısa zamanda normale döndürür.

Toplumumuz geleneksel olarak tansiyon ölçmeye "çok meraklı" bir toplumdur. Sokaklarda elinde tansiyon aletiyle dolaşarak tansiyon ölçen ve yaptığı bu "mini check-up" sayesinde geçimini sağlayan insanlar giderek azalmış olsa bile bu merakımız evlerde yaygın olarak kullandığımız aletlerle varlığını sürdürmektedir.

Dijital aletlerle zaman zaman tansiyonumuzu gözden geçirmek sağlığımıza katkısı olan bir alışkanlık olsa da bu durum anne adayları için geçerli olmayabilir. Üstte solda gördüğünüz geleneksel tansiyon aletini cazibesi ve kolay kullanımıyla gölgede bırakan ve sağdaki resimde gördüğünüz dijital aletler gebelik döneminde doğru sonuç vermezler ve küçük tansiyonunuzu gerçeğinden daha düşük ve hatta "sıfır" olarak bile ölçebilirler.

Ortaya çıkan damarsal değişiklikler nedeniyle gebelik döneminde tansiyon ölçme yöntemi daha farklıdır ve dijital aletler hamile tansiyonu ölçmeyi "bilmezler". Dahası konuyla ilgili eğitim almamış bir kişi normal klasik aletle bile doğru ölçüm yapamayabilir.

Anne adayının tansiyonu takip gerektiriyorsa ölçüm mutlaka doktor veya konuyla ilgili eğitim almış ebe-hemşire tarafından yapılmalıdır.

paylaşımın için teşekkür ederim canım bunlardan haberim yoktu hiç. Sen kaç haftalık hamilesin canım ben 24 haftalığım.

bende c.tesi gün gidicem dr.a her gittigimde ölcüyo tansiyonumu normal cıkıyodu bakalım bu kez nasıl cıkıcak.

olsun canım ama sen itibar etme digitale. bu gün hastanede dikkat ettim hemşireler tansiyona bakarken hamile tansiyonu die bi deyim kullanıyo aralarında demekki hakkaten var öle bişi.

banada şükran hanmm belki normal de yaparsın dio senin rahmin geniş dio ama ben korkuyorum zamanı gelsin çatı muanesi yapalım öle karar verelim dedi ama ben sezeryan istiyorummm sizin ne zaman randevunuz keşke ordA karşılaşsak barii facebok adresiniz varmı varsa arkadaş olalım ordann

selam annecikler ve adayları.ben martta dogum yaptım ikinci bebegim bu.sizlere tavsiyem öyle cok şey almayın.dogan her bebek kısmeti ile gelir.ilk oglumda acil ihtiyacları aldım sadece.sonra bizde besik getirme vardır.onu yaptık.büyükler beşiğini yatak odasını aldı diger akrabalarda o kadar cok kıyafet getirdiki hepsini giydirmedim bile.iyiki kendim almamışım dedim.şimdiki oglumada öyle kendim bikaç zıbın aldım yine bebek görmeye gelenler dolu kıyafet getirdi.eee malum abisinin kıyafeti de dolu.ne demişler çocugun giydigi haram yedigi helal herkese hayırlı evlatlar...

Hoşgeldin :) Umarım bebeğine sağlıkla kavuşursun.

kızlar hangi hastaneye gidiyorsunuz?

Son düzenleme:
Annem Bahçelievler 3.caddede bi mağazadan Kristalin nevresim takımını 28 liraya almış.Benim baktığım yerlerde 35 civarıydı,burası ucuz yani.Adını hatırlamıyor ama pazarın karşısındaymış.Bu arada baskısı çok güzel ve renkleri çok canlı.

kızlar ilk bebeği olanlara anneler ablalar akrabalar diyim kısacası. bebek çeyizi hazırlamıyo mu? bizde öyle bi adet var herkeste varmı merak ettim.

kızlar ilk bebeği olanlara anneler ablalar akrabalar diyim kısacası. bebek çeyizi hazırlamıyo mu? bizde öyle bi adet var herkeste varmı merak ettim.

ben hiç duymadım ama annem yapıyomuş bişiler. ablam abimde yok zaten ama sağolsun okulda arkadaşlarım pek hevesli cinsiyeti öğrenelim die beklediler seminer dönemi baya bişeyler hazırlayacaklar hatta bebek şekeri olayına el atacakmış iş teknikçilerimiz :) benimkini okul hazırlayacak gibi duruyo.

ben bu gün saçımı boyattım organik boyayla. doktorumdan izin çıktı sonunda
çok mutluyum yaşlı nineler gibiydim beyazlarımla
bişey daha dün eşim optimuma uğramış baya ucuz diyo park yataklara arabalara bakmış hafta sonu yada cuma okul çıkışı bi bakayım bende yazarım

bizde annemler bebek odasını a dan z ye herşeyini hazırlıyolar.arkadaşlarının destek olmasına sevindim cnm.

güle güle kullan cnm saçlarını.ben bakır tarçına boyatıyorum normalde.beyazlarım bikaçtane.açıkcası bebek için boyatamıyorum.dip boyam geldi.sanırım doğana kadar bekliycem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…