2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aaa ne güzel:) ilk bebğinmi senin cinsiyeti belli oldumu sağlıklı hamilellikler
evet cnm ilk bebeğim..
benim cinsiyet belli olalı 2 ay oldu kızımız olacak cnm...
cnm ben devamlı dolma biber domates salatalık yiyorum
ama tabi organik olanları tercih ediyorum..
bu arada kızlar önümüzdeki hafta sonu istanbula alışverişe geleceğiz sizce nerelere gitmeliyiz? avrupa yakasında önerilerinizi bekliyorum

istanbul avrupa yakasına geleceksen tabiki eminönü havuzlu han
fatihte civil bebe
bebek arabası park yatak falan gibi ihitiyaclrın içinde saraçhaneyi tavsiye ederim fatih çok yakın oda..

canım bende arada yiyorum canım çok çektiği zamanlarda yani. yoksa çocuğumda olduğu için ona hep mevisiminde olan yiyecekleri yedirmeyi tercih ediyorum . kışı bizim eve hiç domates salatalık falan girmezdi ama şimdi hamile olunca canım çok çekiyo bazen arada alıyorum (

Ben de Recep Has'a gittim ve çok memnun kaldım.

Evet aynı şeylere bakılıyor.Onlara ilaveten bebeğe giden kan akımına bakılıyor.Birde rahim ağzı uzunluğuna.Gerçi rahim ağzı uzunluğu için illa ayrıntılı olması grekmiyor.

Çok canım çektiğinde yiyorum bende.Aksi gibi önceden yemediğim halde şimdilerde çok yiyesim var.Artık yarar zarar dengesini kurmaya çalışıyorum.

valla, ben tüm hamilelik boyunca hem domates hem salatılık yedim ama alırken hep organik olmasına dikkat ettim.

slm kızlar bende domates ve salatalıkçıyım. ve bende yine sizin gibi bütün kış yedim her ne kadar şüpheyle içim titreye titreye yediysemde ama napim dayanamıyorum domates salatalığa yaz kış.
dr diyetimde belirtmişti sınırsız yiyebilirsin die... içiniz rahat olsun artık hormonda kalkıcak ortadan.
yaz geliyor...
bu arada erken belki ama soriim bi, lohusa şerbeti düşünen varmı aranızda ben o tepsilere bayıldım yhaaa...
kafam eserse alırım yaparım belki?
siz ne düşünüyorsunuz?

canım dün gittiğim mevlütte ikram ettiler tadı da çok hoştu ben de yapacağım inşallah

yapalım ya tatlı şeyleri sevmiyorum ama güzel bi anı olur.
peki nerde sunacağız? onu bilmiyorum
ev/hastane?

bende lohusa şerbeti ikram etmeyi dşübüyorum ama evde
zaten ağustosata olacağı için doğum herkes niyetli olacak gelenlerden çoğu
iftardan sonra gelenlerede çikolata ve normal içecek ikram edilir
eve gelincede yine iftardan sonra gelenlere soğuk soğuk lohusa şerbeti ikram ederim diye düşünüyorum
ama o bardak sürahi takımlarını kendm yaparım

bugün topik epey sessiz neredesiniz kızlar...
sizlere bişi soracam phılıps avent biberonun 2 çeşiti var 125ml de
pes tekli ve pp tekli
alan arkadaşlar hangisini aldınız?ne fark varki aralarında

fiyati yuksek olan sicaga daynikli imis;
yani mamayi vs. icine koy, disari git mesela, sogutmafan tutuyormus,
jokerdeki kiz oyle aciklamisti bana ;-))

peppermint gelmiş
kız naptın dün nasıl geçti neler aldın?

geldim cnm,
gecmisi okumaya calisiyordum,
basarili olamadim, yarisina kadar okuyabildim))

dun sabahtan gittik havuzlu hana,
epey bisey aldik
fiyatlar konusunda soyle soyleyim, marka ola seylerin fiyatlari pek farketmiyor; bir de cok cok ucuz gelmedi bana orasi, bazi pahali olan seyler vardi almadim;
yastik ornegim; 35 tl dediler,
yorgan 55 tl
havlu 30 tl idi (mothercarede 3'lu havku seti 35 tl idi, ordan alirim diye dusundum )
bunlari almadim
ama aldigim seyler de cok

1 ad. emzirme minderi
3 ad. penye battaniye
1 ad. bebegin icine onup tasindigi kalin battaniye
1 ad. nevresim takimi
unybaby yenidogan
kulak cubugu
coraplar aldim bisuru
bi tane ayakkabi
1 tane kulotlu corao aldim kizima, ayakkabilariyla uzerine de bi elbise alip bayramda giydiricem insalah
banyo filersi
banyo sungeri
(kuvet almadim tasima sorunundan, buralardan alicam)

bunlarin tamamini bebe ve ceyiz sarayindan aldim; 150 tl tuttu

leitza idi sanirim adi ordan da 20 ad.biblo (hastanede vermek icin)
+35 ad. lavantali bebek sekeri (mevlutte vermek icin ) yaptirdik
onlarda 85 tl tuttu

kapi susu falan baktim, esim cok erken buldu; bir de dedi ki hastane odasini ben cicekci cagirir susletirim dedi, dogum aninda yok kapi susu, tul vs mi tasicaz bi de hastaneye dedi; bisey diyemedim

chicco outlete gittim;
minicik karisik ilgisiz igrwnc bi magaza; hemde outlet fiyatlari dahi asiriysdi, ordan bisey almadim

idilbaby'ye gittim.,
begendigim hast.cikisinin fiyati ordada ayniydi; 20li 130 tl nakit 117;
hadi 110 yapalim dediler, diger magazalarda bunu dahi yapamazlar; barkod fiyati olan 117den asagi inemezler dedi. hadi bi 7 tl farkla almis oldum hast. cikisini.
idilden biri 0yas, biri 0-3 ay iki tane penye yelek aldim 11 tl ve 9 tlye.

aldiklarim bu kadar,
belkii aksama fotolarini cekerim.

epey ihtiyacini aldik kiziizin, guzel gunlerde kullanir insallah

-donence bakamadim, firsat olmasi

yorgan+yastik almaktan cazgectim gibi; yatas ya da tacdan bebek uyku seti bajkicam, yorgani yastigi icinde

ha bir de lohusa geceliklerine baktim; cok basit modeler 60-70 tl idi. begenemedim
bi yerde 130 tlye gecelik+pijama+sabahlik tk vardi 130 tl; o da pahalimi ucuz mu emin olamadim; sanki bu fiyata nmarka alinir gibi geldi biraktim

eminınu tecrubelerim bu kadar kizlar

Evet aynı şeylere bakılıyor.Onlara ilaveten bebeğe giden kan akımına bakılıyor.Birde rahim ağzı uzunluğuna.Gerçi rahim ağzı uzunluğu için illa ayrıntılı olması grekmiyor.

bilgilendirdiğin için teşekkür ederim canım....

cnm peki jokerden sen hangi biberonu aldın?ben ucuz olanı almaya karar verdim şimdi sen öyle deyince,baktım bebeğim emmiyo mamaya ihtiyac duyuyo o zamna pahalısını alırım madem diye dşündm ama..

yastık yorgan gerçekten pahalıymış cnm yaa
ama olsun epey ihtiyacını görmüşsün penye battaniyeler çok kullanışlı oluyomuş iyi yapmışın çok almakla
diğer cicilerinizide güle gle kullan cnm hadi çoğunu bitirdin sayılır....
peki sen bebeğin banyo küvetine sevi bebenin çok kullanışlı filesini almayı düşünüyomusun
nerelerde bulabiliriz acaba fikrin varmı cnm?

ben de ucuz olani almistim biberonda; sicak korumalisini mama yemeye baslayinca alirim diye dusundum cnm.
cnm sevi bebe banyo filesi havuzlu han da vardi,
ama satici adam onun yerine normal fileyi tavsiye ederim dedi,
onun esprisi bebek oturmaya baslayinca da oturur pozisyona getirip yikamakmis; zaten bebek oturmaya baslayinca altina 2 parca giysisini serer ustune oturtur oyle de yikarsin dedi.
hem de benim bebegi suyun icinde yikamak fikri hosuma gitmedi; file ile suyun ustunde kaliyor ya, oyle daha mantikli geldi cnm.

sagol cnm, cogu bitti sayilir; ama sanirim bebek gelene kadar bitiremicez eksikleri, ayni ceyiz hazirligi gibiymis, nasil dugune kadar devam ediyordu eksikler, bund da oyle,
hep aklima bisey geliyor. )
ama azalttik sukur.

kızlar bende dün şeker yüklemesi yaptım 177 çıktı. 2 hafta sonra tekrar gidicem 100 lük yükliceklermiş ona göre ilaç tedavisine başlıcakmışız. doktor diyet vermedi sadece tatlı ve hamur işlerinden uzaklaş dedi. netten baktım biraz ama ne yemem ve yememem konusunda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
ayrıca belirtiler bende şöle idi; çok çabuk acıkıyorum, çok su içiyorum, çok tuvalete gidiyorum nerdeyse yarımsaatte bir ve sanırım en belirgin belirtisi şu yemek yedikten sonra uykum geliyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…