• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

20. haftamdayım sağlık ocağına 23. haftada gidicem tekrar. doktorum orda vurul dedi. pts kayıt yaptırdım. demekki ozaman yapılcak şeker yükleme testi yapıcaklarmış bana 23. haftada. aman geç kalmıyım ödüm kopar benim çok telaşlıyım ayıptır söylemesi korkağım da:26:

23. haftada yaptırdığında sorun olmaz canım benim kızkardeşim 32. haftasında yaptırdı bişey olmadı:)))

kızlar bebklerınızı buyuynce krese vermeyı dusunmüssünuz ben anasınıfı öğretmenı olarak hıc tavsıye etmıyorum evet eğitim cok önemli ama 2 yasında krese baslayan çocuklar malesef ileride okuldan sıkılıyolar ve okulu sevmıyolar ileride cok zorlanırsınız okula gıtmek ıstemeyecek derslerını sevmeyecek ve dolayısıyla hiçbirşey öğrenemeyecek ve çocuk anne babasının onu basından attıklarını düşünecek ve içine kapanacak anne ve babaya karşı içinde bir nefret olacak bence bır daha düşünün derım ben

Bence de 2-3 yaşındaki çocuklar için tüm gün kreş erken. Çok küçükler daha yazık:58:
Benim yeğenim 3-3,5 yaşında yarım gün gitmeye başladı. Yani sadece yaşıtları ile oynayabilsin, belli bir düzene/kurala alışsın diye. Annem 10 gibi götürüyordu, 13:30 da yemeğini yiyince alıyordu. 3-4 saat onun için de oyun saati oluyordu ve biz çok yararını gördük. Paylaşmayı ve dediğim gibi okulda bazı kuralların olduğunu ve uymak zorunda olduğunu öğrenmişti. Hiç bencil bir çocuk olmadı, paylaşmayı da sever ki ailede tek torundu,tüm ailenin ilgisi onun üzerindeydi, çünkü 4 aylıkken babası vefat etmişti. Okula giderken de öyle zor adapte olmadı.

kızlar bebklerınızı buyuynce krese vermeyı dusunmüssünuz ben anasınıfı öğretmenı olarak hıc tavsıye etmıyorum evet eğitim cok önemli ama 2 yasında krese baslayan çocuklar malesef ileride okuldan sıkılıyolar ve okulu sevmıyolar ileride cok zorlanırsınız okula gıtmek ıstemeyecek derslerını sevmeyecek ve dolayısıyla hiçbirşey öğrenemeyecek ve çocuk anne babasının onu basından attıklarını düşünecek ve içine kapanacak anne ve babaya karşı içinde bir nefret olacak bence bır daha düşünün derım ben

Canım ya benm kuzenimin 2 kızıda 2 yaşından okula başlayana kadar kreşe gittiler. Şimdi derslerinde çok başarılılar. Öğretmenleri diğer çocuklardan çok farklılar demişti. Bizim ailede olumsuz örneği yok... Tabi her çocuk böyle demiyorum, öğretmen olarak sende örnek çoktur...

Ben yinede gönderilmesi taraftarıyım:34:

Gunaydin arkadaslarrr,

hamileligimiz nasil ilerliyor , konusmadik bu aralar

kizlar benim istahim 2 haftadir duzeldi, kilo da almaya basladim. yarin doktor tartinca bakalim gorucez toplam kac kilo almisim.
bulantim yok ama reflu var, hele isyerinde ya da disarda yedikten sonra agir geliyor yemekler rennie icmeden duramiyorum..
bir de kasik agrilarim var ara ara..

bunlar disinda bi sikayetim yok sukur.

yarin ki dktor kontrolunu cok merak ediyorum,
umarim doktor aceleye getirmez, uzun uzun gosterir yavrumu. umarim sagligi iyidir, hersey yolundadir.

sizler nasilsiniz kizlarr ??
cnm inş yarın sorunsuz bi kontrol geçirirsin...
Kızlar AFP test sonucum çıkmış..

Risk 1/33000 düşük risk grubu yazıyor. Çok şükür:64::64:
:nazar: çok güzel bi sonuç cnm,ayrıca benimde zeynepela gibi 1/10000 çıkmıştı dr um süper dedi kapattı konuyu...
sorma canim ya bu erkeklere illa naz yapmak lazim herhalde normal bi hamilelikte pek ilgi görülmüyo anlasilan onu da becerebilsem keske :))

bebisi düsünmemem imkansiz zaten sürekli ben burdayim diye hatirlatiyo kendini tekmeleriyle iyice sertlesmeye basladi hareketleri :)

cnm bozma morelini bazen erkeklerde böyle oluyo önemli olan sizin bu durumu sürdürmemeniz,ne o hemen uçak biletleri bakmakta ne oluyo..

canım ne güzel sen belgenide almışsın.:nazar:
ben daha smmm stajımı yapıyorum.doğuma kadar çalışıcam ama ondan sonra ne olacak bende bilmiyorum.annem uzakta, kayınvalidem yakın ama hiç üzerine alınmıyor.işten çıkma yazık emeğine diyor bir yandanda çocuğa ben bakamam bakıcı tut diyor.ben el kadar yavruyu hemen bakıcıya vermek istemiyorum en azından 1 yaşına gelene kadar.sanırım o zamana kadar ara vermek zorunda kalıcam.

cnm uzulme, dondurursun sen de stajini 1 yil.

benim esimde staj yapiyor henuz, bir de is degistirirme durumu var, sidi gidecegi yerde staj yapma imkani olacak mi belirsiz.
yani napalim bunlar hayatin sonu degil
huzurumuz, canimizin sagligi ve de bebeklerimiz onemli canm.

takma kafana

gelisimci , only_smile kizlar dediginiz gibi annemin konusmasi gerek abimlerle, ama yigenimi de cok seviyorum ben, ona da kiyamiorum;
olmazsa anneme onu da al gel bize hergun, 2sine bir bak diycem
evlerimiz yakin,
annem sabah gelsin yigenimle, aksam da onu alip donsun
(tabi annem zorlanmazsa )

herzaman_seninle sagol cnm,
insallah guzel gecer kontrolum

kizzzlarrrr

dua edin de ben de cinsiyeti ogreneyim artik yaaaaaaaaaaa:84: :84:

benim esimde staj yapiyor henuz, bir de is degistirirme durumu var, sidi gidecegi yerde staj yapma imkani olacak mi belirsiz.

takma kafana

gelisimci , only_smile kizlar dediginiz gibi annemin konusmasi gerek abimlerle, ama yigenimi de cok seviyorum ben, ona da kiyamiorum;
evlerimiz yakin,
canım öyle annenede yazık.. bizde iki kardeş hamileyiz annem bakacak ama yanına bi bakıcı tutmayı düşünüyoruz.bakıcı evin işleriyle ilgilenir annemde bebeklere bakar diye düşünüyoruz.sizde öyle yapabilirsiniz.annenin dediklerini yapacak birini tutabilirsiniz yanına.

Son düzenleme:
herzaman_seninle sagol cnm,
insallah guzel gecer kontrolum

kizzzlarrrr

dua edin de ben de cinsiyeti ogreneyim artik yaaaaaaaaaaa:84: :84:

Canım inşallah öğrenirsin yaaa, insan çok meraklanıyor.

Bide hamileliğin en heyecanlı kısmı cinsiyet öğrenme bence :1:

:nazar: çok güzel bi sonuç cnm,ayrıca benimde zeynepela gibi 1/10000 çıkmıştı dr um süper dedi kapattı konuyu...

Sağol canım...
Canım düşük risk çıkması önemli, çok şükür herşey yolunda..

Doktorumla görüşmedim testten sonra. Olumsuz bişey olursa ararım seni dedi. :26:

Son düzenleme:
kızlar 3 gündür göbek deliğimin çevresinde acayip bi ağrı var.. eğilip kalkamıyorum bile

aranızda var mı böyle bi ağrı yaşayan

haklısın canım :)) doktorun ağzında çıkacak şeyleri beklemek çok heyecan verici:9:
gerçi ikincide doktoru beklemeden ben gördüm söyledim cinsiyetini doktorum çok gülmüştü:52:

haklısın canım :)) doktorun ağzında çıkacak şeyleri beklemek çok heyecan verici:9:
gerçi ikincide doktoru beklemeden ben gördüm söyledim cinsiyetini doktorum çok gülmüştü:52:

Tecrübe konuşuyor desene :16:

Bende heyecandan ölücektim nerdeyse. Hadi söyleyin diyip durdum doktora. O da iyice heyecanlandırdı beni.

Sonunda mutlu sonn:69:

canım öyle annenede yazık.. bizde iki kardeş hamileyiz annem bakacak ama yanına bi bakıcı tutmayı düşünüyoruz.bakıcı evin işleriyle ilgilenir annemde bebeklere bakar diye düşünüyoruz.sizde öyle yapabilirsiniz.annenin dediklerini yapacak birini tutabilirsiniz yanına.

evet bunu ben de dusundum cnm.
artik ogunler bir gelsin de dusunucez bakalim

bu sefer kesin öğreneceksin bak içime doğdu

dualarımız seninle. bu sefer öğrenirsin inşallah.

insallah ogreniriz kizlar yaa
bu oglen metrocitye gittim, mothercare da cok tatli takimlar var;
ama kiz-erkek belli olmayinca secemedim.
54 tl ye, 6 li tk vardi, mothercare'e gore iyi bi fiyat diy mi?

takma kafana

evlerimiz yakin,

canım evet daha şimdiden hayatımızın en önemli varlıkları bebişlerimiz.sağlıkla gelsinlerde onlar.
eşin inş en kısa zamanda daha iyi bir yere geçer canım.
bu arada ya doktorun artık söylesin bebişinin cinsiyetini valla ben bile meraktan çatladım.

şimdi devam ediyorum hepinizin sorularına döncem ondan sonra. şimdi nautilusdeyiz starbucks da oturduk. işte böyle durgun bişey sölemeye çalışıyor söleyemiyor. bende çok üzgünüm o arada. hatta kızgın gibiyim. bütün bu olanlar, ayrı kaldığımız onca zaman, kaçırdığımız onca şey. bütün bu yalanlara inanmasının kızgınlığı, ne kadar ben haklıyım ne kadar o haklı onu bilememek. herşey karmakarışık etti beni bi anda. neyse baktı öyle bebeğin fotosunu çıkarmıştım bende ona bakıordum falan. bu arada bebişimz benim tam bir kopyam. işte dedi inanamıyorum dudaklarına bakarmısın ne kadar karakteristik seninle aynı dedi. işte konuşurken ederken bişi böle sölemeye çalışıyor gibi. baktım napıyordun dedim. düşünüyorum dedi. ne düşünüyorsun dedim. practical things dedi iki saattir türkçesini bulamadım böle yazdım şimdi anlayın. sonra döndü bana dediki ben bebeğin doğumunu kaçırmak istemiyorum dedi. bunun imkanı yok. artık hiçbişeyini kaçırmak istemiyorum dedi. daha öncede bana burdamı doğurmak istiyorsun diye sormuştu bende evet demiştim. işte dedi yunanistana dönmek istemiyormusun dedi. bende durdum hiçbişey söleyemedim. o kadar karmakarışıkki herşey dedim. ben bu insanları tekrar görmek istemiyorum o stressi yaşamak istemiyorum dedim çünkü içimde çok büyük bir nefret var. oda bütün bunlar insanların değil bnenim suçumdu çünkü onlar hiçkimse. bu kadar darmadağın olmadan bütün doğruları bulmak benim sorumluluğumdu dedi. benim suçumdu. ben nedense ona kızamıyordum ama kızlar. öle şeler sölenmişki birbirini o kadar kısa sürede tanıyan 2 insan için darmadağın olmasını anlıyorum. normalde çok anlayışsız biriyimdir ama bunu anladım. benim ondan önce yunanlı ünlü bir model sevgilim vardı çok yazıp çizmişlerdi basındada çok büyük aşktı çünkü. biz onunla ayrıldıktan sonra ben alexandrosla tanışana kadar hiçkimseye aşık olamadım. onunla çıkmaya başladığımızdada kafam çok karışıktı. mesleğinden herşeyine kadar çok korkularım vardı. kısa zamandada aramızdaki elektrik romantizm herşey bizi o kadar bi tutkunun içine sürüklediki bi anda aile olduk. hazır değildik belkide hiçbişeye. hayatımızı şekillendirene kadar çok çatıştık, çok kafa karışıklıklarım oldu. bende çok hatalar yaptım. herkes aslında hala eski sevgilime aşık olduğumu düşünüyordu. bende bunu düzeltmemiştim çünkü aslında eşimin onu kıskanmasını istedim hep. sebebide ben hayatımda ilk defa çalışmıyordum. tutup işte arkadaşlarımla çok görüşöüyordum bütün hayatım onun konserlerinde kızların çığlıkları, onun hayranlarının konser çıkışı ona yapışmaları, ona aşık olan kızlar, sahnede bu şarkı eşime diyip bana şarkı sölediği halde tuvalette nerde onu sıkıştırsam diye bakan hayran kitlesinin içinde öyle sıkışmış hissediyordum ki kendimi... ona hep yetersiz olduğunu hissettirdim. mükemmel olmadığını, hiçbirzaman duygularımı çok belli etmedim. çünkü ben güçsüz hissetmeye hiç alışkın değildim. her gece, her konserde, aslında her tanıştığımız insan bana eşin seni çok kıskanıyor olmalı derdi. yaptığın iş vs. ama aslında ben onu çok kıskanıyordum çünkü yaptığım herşei bırakıp bi ev hanımı olmuştum:)) beni kurtaracağını umduğum şeyde eskiden yunanistanın en yakışıklı modeli ile çıkıyor olmam yada umursamazlığım gibi hissediyordum....... sonundada bütün bu davranışlarım onun benim onu hiç sevmediğime yada aldattığıma kolayca inanmasına yol açtı.

yani biraz böle çok özele girerek anlattım duygularımı ama sanırım ihtiyacım vardı ve çok rahatlıycaktım yazarken. neyse devam ediyorum. sonra işte benim yunanistana gelmemi bebeğin doğumunu kaçırmayı hiç istemediğini. bebeğin ailesiz olamayacağını. hiçbirşey istemiyorsam yada onunla yapamasam bile bebek için denememiz gerektiğini söledi. evini değiştireceğini bebek için daha uygun bi eve taşınacağını. birde şöle bir sorunumuz var tabi bende onu anlattım. babam benim alexandrosu affetmeme asla izin vermez. geldiğini bilmiyordu. ben 2 gün kendi apartmanımda kalıcam arkadaşlarım gelicek falan dedim sölemedim onun geleceğini. çünkü beni kesin öldürür. kağıtları al şu boşanma işini hallet diye sorunup duruyor zaten. neyse oda dedi bütün herşey anlatılmalı babana. ailemle beraber gelelim dedi yani bunu natilusdemi konuştuk evdemi bilmiorum. neyse hatırladıkça yazarım detayları. burası böle oldu sora eve geçtik sora bi arkadaşım geldi. bu konuları biliodu. oda objektif bişekilde bişeylere yardımcı oldu. sonunda benim önce annemle konuşmama. annemin babamı az buçuk ikna etmesine. sora onun ailesiyle buraya gelmesine. sorada napıcaımızı konuşmaya karar verdik. benim paskalyada oraya gitmemi istedi ama uçak olayını anlattım fobim olduğu için zor olur diye. selaniğe gel o zaman gemi ile falan ben ordan alıyım seni dedi ama bilmiyorum. sonra işte ertesi gün havaalanında bütün gün karnımla bebişle ilgilendi. gerçi sürekli ilgileniyordu hatta akşam bi ara ters bi hareket yaptım. kaskatı kaldı bebiş hareket etmemeye başladı korktuk ikimizde o arada bide ben o kadar yorgundumki o eli karnımda bekliyorduk bi andada uyuyakalmışım. sora oda eli karnımda uyuyakalmış bir panikle kalktık aniden bebek diye. bizimki hemen bi anda tekme attı nasıl bir sevindik nasıl bir çığlık attık. nasıl korkmuşuz. bide zaten o daha çok korkuyor şimdi karında olunca böle. bazen dengem şaşıyor yürüyen merdivenlerden düşüyordum falan nasıl korktu tuttu beni. bide ayasofyanın orda düşüyordum öle. böle çekiniyor nerdeyse dokunmaya bile bebeğe bişey olucak diye:)) gerçekten çok güzeldi. ertesi günde havaalanında herşey dahada romantikti. çok güzel şeyler söledi. sonra pasaport kontrolunde ayrıldık. o uzaklaşınca ben tutamadım kendimi ağlamaya başladım. sürekli bana bakıodu ama sanırım görmemiştir. daha içeri gitti hemen mesaj atmaya başladı ben şimdiden çok özledim sizi diye. sonra işte baya mesajlaştık. güzel sözler vs.. böle yani:))

eyeszay

gözlerim dolu dolu okudum inann.. günlerdir çok yazamasam da okuyorum.. ben sana eşimle aram iyi değil dediğinde unutulur mu dediğinde.. insan unutuyo demiştim, unutmasa da derine gömüyo.. İnşallah sen de yaşadığın bbütün aksilikleri unutacaksın 3 kişilik mutlu bi aile olacaksınız...

evet bunu ben de dusundum cnm.
artik ogunler bir gelsin de dusunucez bakalim

insallah ogreniriz kizlar yaa
bu oglen metrocitye gittim, mothercare da cok tatli takimlar var;
ama kiz-erkek belli olmayinca secemedim.
54 tl ye, 6 li tk vardi, mothercare'e gore iyi bi fiyat diy mi?

Canım ben 20 parçayı İdil Baby'den 108 TL'ye aldım. Mothercare'de pahalı biraz aslında.

Biraz daha dolaş canım. Belki daha hoşuna gidenler olur...

Back