süper yaa.bende sevmiyom bebek çantası. onu farklı bi şekilde alıcam. hani spora giderken kullanılan çantalar varya ondan düşünüyorum. takım almicam yani.hem ok kullanışlı oluyo,herşey giriyo kolaylıkla
aboooowwwwwwwww nasıl b,itcek bu eksikler
kızlar ben giyim eşyaları için bunlaroı planladım.sizce nasıl az mı yeterli mi ? diğer ihtiyaçlarınıda bölüm bölüm yayınlıycam listeye göre alışveriş yapayım..büyük küçük olmasın..bir d e bizim bebeklerin 1. ayı yazlık , 2-3-4 . ayları sonbaharlık ve 5-6-7-8-9. ayları kışlık kıyafet almamız gerekiyor.ben ona göre alışveriş yapayım diyorum.bide kışlıkları şimdilik bulabileceğiz ama 1 aya kalmaz artık.o yüzden pekte geç kalmak istemiyorum a ma işte şu test sonuçları...
GİYİM İHTİYAÇLARIMIZ
1. Hastane çıkışı
2.Yenidoğan bezi
3.Bady ( uzun ve kısa kollu )
0-3 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu
3-6 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu
6-9 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu
4.Tulum
0-3 ay 3 tane
3-6 ay 6 tane
6-9 ay 6 tane
5.Pijama
0-3 ay 2 tane
3-6 ay 3 tane
6-9 ay 4 tane
6. önlük 4- 5 tane
7. çorap patik her boy 3 çift
8.eldiven
9.mendil
10.şapka
11.yelek
12.hırka
13.mont ya da astronot
kızlar ben giyim eşyaları için bunlaroı planladım.sizce nasıl az mı yeterli mi ? diğer ihtiyaçlarınıda bölüm bölüm yayınlıycam listeye göre alışveriş yapayım..büyük küçük olmasın..bir d e bizim bebeklerin 1. ayı yazlık , 2-3-4 . ayları sonbaharlık ve 5-6-7-8-9. ayları kışlık kıyafet almamız gerekiyor.ben ona göre alışveriş yapayım diyorum.bide kışlıkları şimdilik bulabileceğiz ama 1 aya kalmaz artık.o yüzden pekte geç kalmak istemiyorum a ma işte şu test sonuçları...
hmmmm vallaha fenerbahçe burun sahil ,orası da caddeye yakın biliyorsun....bence bağdat caddesi fenerbahçe burun kapsamlı bi gün olabilir...yaw adamı deliler gibi gezdirecemm diye parçalama kendini...önemli olan birlikte olup vakit geçirip,güzel şeyler paylaşmak olsun derim ben
ayy bi yandan da okula hazırlık yapıyorum ..evrak işlerim felan var..beynim durmuş vaziyette...aklıma bişi gelirse yazarım
merhaba canım.. onları ayrı bi kategoriye koydum.bunlar yalnızca giyeceği şeyler..sayıları az mı yaa..kayınvalidem çok alma deyip duruyoo sanki aldımda koydum..
cnm sahil yolunda burası... barlar sokağı çıkışında ki migrostan aşağı doğru mcdonaldsın yanı hemen 2 katlı zaten görürsün hemen :))
inşallah çok güzel bi gün geçirip bütün sorunları çözersiniz... :))
Benden baska siteye girmekte sorun yasayan var mi?
Hastane Çantasına Koyacaklarım
Anne için;
-Emzirmeye uygun pamuklu iki adet gecelik veya pijama
-Sabahlık
-Kısa pamuklu veya yün çorap
-Atlet ve pamuklu bodyler
- Havlu ve bezler
-Pamuklu kilotlar
-Pamuklu, ağı ve kenarı geniş külot. (Eğer sezaryen ile doğumunuz gerekli görülmüşse, ameliyat yerinin zarar görmemesi için belinize kadar çıkan lastikli külotları tercih etmeniz gerekir.)
-Eve dönerken giyebileceğiniz uygun bir giysi
-Tarak, saç tokası, dudak nemlendiricisi, makyaj malzemeleri, diş fırçası, diş macunu
- Askılarında lastik olmayan, göğsün tamamını içine alacak şekilde geniş, alttan göğsü destekleyen, pamuklu ve emzirmeye uygun loğusa sutyeni
- Meme ucu kremi
- Göğüs pedleri
- Bol miktarda hijyenik ped
- Terlik
- Kitap, dergi, mp3, vs...
- Fotoğraf makinası ve kamera
- Misafirler için şeker, çikolata, kolonya
Bebek için; -Pamuklu, dikişleri misina değil iplikle dikilmiş, dantelleri sentetik olmayan zıbın ya da atlet
-Patiksiz ve düz parçalı alt pijama
-Patiksiz, düz parçalı tulum
-Pamuklu, dantelleri ve dikişi sentetik olmayan başlık
-Pamuklu çorap
-Pamuklu, ince battaniye.
-Bebek mendili.
-Kirli çamaşır torbası.
-Mevsime uygun yelek ya da hırka.
Alacaklarım
Kişisel Bakım• Kolay emzirmeyi sağlayan önü açık gecelik
• Pijama takımı 2 adet
• Çorap 3 adet
• Emzirme sütyeni 2 adet
• Toka, taç, kırmızı kurdele
• Göğüs pedleri
• İç çamaşırları
• Hijyenik pedler
• Lohusa külodu
• Göğüs koruyucular
• Göğüs pompası
• Emzirme sütyenleri
• Göğüs koruması ve göğüs kremi
• Emzirmek için yastık
- Bebek şekeri yada kokusu
UykuDondolino
Dondolino için yatak takımları ( yastık,yogan,çarşaf,..)
Cibinlik
Battaniye (ince ve kalın)
Beslenme Mama tabağı ve kaşığı
Bebek bardağı
Mama ve biberon taşıma çantası
Suluk
Biberon (dr.browns)
biberon emzikleri
Emzik
Emzik Kutusu
Emzik Zinciri
Biberon ve emzik hijyeni için sterilizatör
Babycook
Biberon ısıtıcısı
Biberon fırçası
Cam rende
Emzirme Yastığı
Gezme ve Eğlence
Puseti çıkan 2 yönlü bebek arabası
Dönence (Fisher Price Mutlu Düşler Türkçe Konuşan Dönence)
Işıklı Projektör
Salıncaklı ana kucağı (Chicco Polly Salıncak)
Yüzebilir banyo oyuncakları
Bebek malzemesi çantası
Kameralı telsiz
Oyun parkı ve halısı
Çıngırak
Oda dekorasyon seti, sticker
Banyo ve TemizlikAğız silme ve yaka mendilleri
Önlük
Temizleme havluları
Temizleme pamuğu
Tarak ve Fırça Seti
Konak Tarağı
Tırnak Makası
Buhar Makinası
Küvet, küvet için ayak ve filesi
Bebek banyo süngeri
Banyo termometre
Başlıklı banyo havlusu
Dişlik
İlaç kaşığı
Vücut termometresi
Göbek bağı bandı
Burun aspiratörü
Organik ıslak mendiller
Çocuk bezi
Kulak pamuğu
Pişik kremi
Nemlendirici Krem
Pudra
Şampuan, bebek sabun, bebek kremi ( organikcare baby )
Alt açma minderi
İnce alt açma örtüsü
Bebek masaj yağı
Baby Deterjan
Kulak Çubuğu
Diş Kaşıyıcı
Maşrapa
Kirli sepeti
Atık bez kovası
Sıcak su torbası
Giyim
Ayaklı Tulumlar
Hastane Çıkışı
Bodyler
Atletler
Patik, eldiven, bere, çorap
Hırka, yelek
Alttan çıtçıtlı uzun kollu, yarım kollu bodyler +
SEYEHAT İHTİYAÇLARI
1.Puset
2.Oto koltuğu
3.Ana kucağı
4.Bebek çantası
5.bebek arabası
ben bebek çantası olarak sırt çantası kullansam olurmu ki? sırt çantası daha pratik ben o kocaman çanntaları taşıyamam heralde kendimi hayal ediyorum da gülüyorum :)) zaten eşim sen bebek arabasını kullanamssın diyo kendin tek başına yürüyemiyosun diyooo kullancakmış
Ben sampuanini elimle vucudunda gezdirsem yeter diye dusunuyordum ama kullaniladabilir okumam lazim.
Listeleriniz cok guzel olmus, ben erteledikce erteliyorum, ilk 15 gun yurt disinda olacak bebek, sonra tr ye donecegiz ilk gunlerce gerekenleri almak lazim ama ilk gunlerde ne gereekir onu daha tam bilmiyorum :)
benimde ilk olduğu için tecrübesizim. araştırmak yada alanlardan tavsiye edinmek daha güzel,anlaşılır olur tabi. hepimiz alışverişe başlayınca aldıklarıomızı yazarız,böylelikle eksikler de çıkar meydana
evet canım çok şey var.bend e özellikle kategorilere ayırdım ki mesela sırayla önce giyim , sonra banyo ihtiyaçları gibi birden alınır ve unutulmaz..hemde ona göre bütçe ayırmış oluruz..ben şimdi bunları bi araya getirmeye çalışayım..
arkadaşlar bebeklerinizin kulaklarına kulak pamuğu falan sokmayın. eksik listenizden çıkarın.çok zararlı ben banyo yaptıktan sonra bir tülbentle alıyorum o kadarcık.
1. GİYİM İHTİYAÇLARIMIZ
1. Hastane çıkışı
2.Yenidoğan bezi
3.Bady ( uzun ve kısa kollu )
0-3 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu
3-6 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu
6-9 ay 3 uzun kollu - 3 kısa kollu
4.Tulum
0-3 ay 3 tane
3-6 ay 6 tane
6-9 ay 6 tane
5.Pijama
0-3 ay 2 tane
3-6 ay 3 tane
6-9 ay 4 tane
6. önlük 4- 5 tane
7. çorap patik her boy 3 çift
8.eldiven
9.mendil
10.şapka
11.yelek
12.hırka
13.mont ya da astronot
BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK İHTİYAÇLARI
1. Yalancı emzik ve emzik kutusu ( 2 ayrı marka hangisini severse)
2.dişlik
3.tırnak makası
4.tarak ve fırça
5.bakım çantası
6.ilaç kaşığı
7.kulaktan ölçme termometre
8.burun aspiratörü
9.göbek bağı bandı
10.ıslak mendil
11.temizleme havluları
12.ağız bezleri
13.alt değiştirme örtüsü
14.steril pamuk toplar
15.gazlı bez
16.bebek deterjanı ve sabunu
17.kulak çubuğu
3. BANYO İÇİN
1. Bebek küveti ve filesi
2.banyo süngeri (organik)
3.bornoz
4.bebe şampuanı , sabunu ve losyonu
5.pişik kremi
4. BESLENME ARAÇLARI
1.Biberon ( cam ve plastik en az 2 marka )
2.Biberon emzikleri
3.emzirme minderi
5.mama tabağı ve kaşığı
6.mama sandalyesi
7.aptamil mama ( ne olur nolmaz çocuk aç kalmasın , inş gerek kalmaz ama :))
5. SEYEHAT İHTİYAÇLARI
1.Puset
2.Oto koltuğu
3.Ana kucağı
4.Bebek çantası
5.bebek arabası
6.MOBİLYA VE ODA İHTİYAÇLARI
1.Karyola yani beşik işte
2.yatak
3.yastık
4.gardırop
5.şifonyer
6.yorgan ve nevresim takımı
7.cibinlik
8.dönence
9.oda temometresi
10.battaniye
11.pike
12.halı
13.gece lambası
ANNE İHTİYAÇLARI
1. Hijyenik kadın pedi
2.Göğüs pedi
3..Emzirme sütyenleri
4.Loğusa külodu
5.Göğüs pompa seti
6.Meme ucu kremi
7.önden açılan pijama ve gecelik
8.terlik
9.çorap
10.atlet
11.hırka ya da yelek ( yazın doğuracaz ama loğusayız üşütmemek lazım)
12.toka-tarak
13.diş macunu diş fırçası
14.kağıt havlu
15.normal havlu
16.ruj-rimel-allık
17.eşofman altı - tişört ( hastaneden pijamayla çıkmak istemem heralde :))
18.fotoğraf makinesi -kamera[/B]
kızlarr ben bu kadar yapabildim.umarım işinize yarar.buraya eksik olanları ekleyebiliriz.sişzin aklınıza gelen şeyleri olmazsa bana yazın ben bu listeye ekliyim.sürekli güncelleştiririz.valla şeytan diyo çık yasemin al listeni eline başla alışverişe.. :)) şu test amnio sıonucum Allah ın izniyle bi gelsin tertemiz , hemn baişlamak istiyorum...
Yasal olarak ilk7 gun ucaga binilmiyor sadece ama biz nezaman donmeye karar veririz o da tam belli degil ama her sey yolunda giderse hemen donmek istiyorum...
eyesnazcım beğendiğine sevidim listeyi..bu listede luzumsuz hiç bişi yok.hatta eksik olabilir.hediye işini ben şöyle düşünüyorum.geneld e kıyafet gelir zaten.kıyafet listesid e zaten gördüğünüz gibi çok şey yok.temel ihtiyaçlardan 3 er beşer tane..hediyeler de istediğin gibi olmayabiliyor , bize zaten örgü kıyafetler çoğunlukta hediye gelir.onlarda lazım şeyler..kıyafet alırız daha bu listeye ek olarak...ama diğerleri oldukça derli toplu gibi ...
zaten bebekler hep tulum ve zıbınla gezmicek dimi pantolon gömlek kızlara elbise kilotlu çorapta alınır.benim yazdıklarım temel alınması şart şeyler..diğerlerini zaten gördükçe duramayıp alırız..
canım valla süper bişey. sen listeyi yap bizde aklımıza geldikçe söyleriz sen eklersin bizde bu listeden bakıp anlarız tamammı liste diye. çok güzel fikir. sora listenin üzerinde konuşuruz falan. çünkü ben bu listeyi nasıl yapıcağımı şaşırdım. hatta diğer topiklerdeki annelerle paylaşırız liste bitince onlarda bize marka önerisi yada işte gerekli gereksiz gibi şeyler yazarlar. süper oldu bu. bende nasıl yapıcaz listeyi diyordum. o zaman öle yapalım değilmi
bu arada test için endişelenme artık canmım. kesin eminim bak kalpten iyi çıkıcak herşey görürsün.
evet dediğin doğru. annem ilk gün şeyleri için dedi çünkü çabucak büyüyo boy atıyo fazla giyemiyor diye binlerce şey almaya gerek yok dedi. neyse yukarıdada dediğim gibi listeyi yapalımda diğer topiklerdeki annelere sorarız hep beraber. hem bize markada yazarlar hemde fikirlerini belirtirler listemizle ilgili.
vallah, tekerlikli yatak aklıma hiç gelmedi, iyi ki söyledin. aslında düşününce, bu yatağı biz sık sık hareket etmek zorunda kalacaz. yarım dönem bizim yatak odasında olacak sonra kendi odasına geçecek. valla, tekerlikli bana şimdi çok mantıklı geldi. hiç de tekerlikli olana bakmadım şu ana kadar
evet canım liste benim de içime çok sindi..kızlarda gelince bakarlar fikri olan söyler ekleriz , çıkarırız diyemiyorum çünkü hakikaten luzümsuz bişi yok listede..en azından alacaklarımız belli oldu , gereksiz harcama yapılmaz.almayı hedeflediğimiz şeyleride markasını , fiatını dediğin gibi herkese danışır en kullnışlı olanını bulup alırız.
ne çok şey varmış dimii..battık valla biz öğretmen maaşıyla :)) biz zaten bu ay sadece amnio testi için 1400 tl ödedik.sonucum iyi gelsinde hiç önemli değil...
inş canım senin dediğin gibi tertemiz gelecek sonucum bende buna inanmak ve öyle olmasını istiyorum...
sen hiç merak etme canım tertemiz gelicek sonucun. herşey bebişlerimiz için. dediğin gibi battık valla biz. gene istanbulda daha bi avantaj rekabetten ucuzluk yada kampanyalar var siz orda daha bi pahalıya mı gelicek ki( ama bebek işte dünyanın en güzel şeyi.
evet aynen diğer arkadaşlarada danışalımö yapalım listeyi. liste bitincede diğer topiklerdeki anne adaylarına sorarız hepsi marka falan önerilerini avantajlarını dezavantajlarını yazarlar.
evet canım çok iyi olur.dediğin gibi yapalım..
burası pahalı ve pek çeşitte yok artık eskişehir e falan d a gideriz biz..
aslında ben ayrıca kendi odamıza şu hasır gibi minik bebek yatakları var ya onlardan a lmayı çok istiyoru a ma alamam sanırım..baksana listeye ne çok şey var hangisine para yetiricez...neys e sağlık olsun da olduğu kadar olur bunlar da...
evet canım çok iyi olur.dediğin gibi yapalım..
burası pahalı ve pek çeşitte yok artık eskişehir e falan d a gideriz biz..
aslında ben ayrıca kendi odamıza şu hasır gibi minik bebek yatakları var ya onlardan a lmayı çok istiyoru a ma alamam sanırım..baksana listeye ne çok şey var hangisine para yetiricez...neys e sağlık olsun da olduğu kadar olur bunlar da...
ben kanguru alacağım vallaha...taşıyamam öyle bebiş arabası...babamız da hevesli....zaten halası verdi bize bebek arabası ve ana kucağı...biz de bi kanguru alacağız:)SEYEHAT İHTİYAÇLARI
1.Puset
2.Oto koltuğu
3.Ana kucağı
4.Bebek çantası
5.bebek arabası
ben bebek çantası olarak sırt çantası kullansam olurmu ki? sırt çantası daha pratik ben o kocaman çanntaları taşıyamam heralde kendimi hayal ediyorum da gülüyorum :)) zaten eşim sen bebek arabasını kullanamssın diyo kendin tek başına yürüyemiyosun diyooo kullancakmış
ben kanguru alacağım vallaha...taşıyamam öyle bebiş arabası...babamız da hevesli....zaten halası verdi bize bebek arabası ve ana kucağı...biz de bi kanguru alacağız:)
eyeszay
baktım şimdi evet göztepe medical parkda 2 ve 9 nisan'da var gözüküyor seminer...
2 nisan 13.30-17.30
9 nisan 15.00- 18.00
11.kat konferans salonunda...
http://www.huggies.com.tr/pdf/medicalpark-2nisan-1.pdf
linke bakın:)
meraba fıstıklar oku oku yetişemedim vallaa...
efsungcum, hippycim maşallahhh bebişlerinize kocaman olmuşlarr...
biz de bugün salonun şeklini değiştirdik , eşyalar üstüme üstüme geliyodu .. bişeyleri verdik ihtiyacı olanlara rahatladım valla ..
eyeszaycim inş. çok güzel geçer görüşmeniz.. nası heyecanlısındır şimdi sen
yaa ben bi kaç gündür sürekli göbişime bakıp büyümüş mü kontrol ediyorum, büyümüyo sanki... hep kafama bişey takıyorum yaa..
aynen canım bende kanguru çok seviyorum aslında. bebeği hani kucağında taşıdığın şey dimi?? ben kendimi biliorum ben arabadan hiç hoşlanmıcam ama işte uyuyacağı zaman falan içinde şart. ama kanguru kesin alıcam. çok seksi bişi o hihihi.
ayy bu arada seminere çok sevindim. kesin gidicem gene alırlarsa. birincinin ikincisini kaçırmıştım zaten arıyımda soriyim bakem haftaiçi. sen gidijekmisin??
ayy sorma heyecandan nasıl uyujam bugün bilmiorum. şaka gibi onca gün nasıl geçti. daha günler vardı şurdan size sölediğimde. asıl çarşamba neler yazıjam çok merak ediorum. belkide sinirden bitmiş olurum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?