2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

amanın. yahu ben bişey anlamadım kafam karıştı valla. ne değişik sistemleri var. bizde en ufak bişeyde hastaneye doktora:)) bide şimdi tv programlarımız var gerkes doktor gibi oldu iyice. ama genede en hastalık hastası milletiz heralde. bilemedim hangisi iyi hangisi kötü. ama bebeği görmeyince merak ediyor insan. gerçi şöle bi şansımız var bebek hareketleri başlayınca o kadar meraklanmıyorsun. bende en azından öle oldu. hiç bu kadar bekleyemiyordum ultrasona girmek için. ama şimdi daha sakinim nede olsa bi tekme atıyor merak ettiğimde:))

sana şöle bişey söliyim ama bende athinadayken çok tahlil yapmıolardı. buraya bigeldim benimle eşit olan kızlar bisürü test tahlil yaptırmışlardı. ama düşündüm kağan kocatepede diyorya hiç doktora gitmeyen bir gebe bile hamileliği %90 başarı ile sonuçlanır. yani doğum yapmaya yakın bir gebe artık ilk 3 ayı geçen bebeğin sağlıklı olma olasılığı çok yüksektir çünkü embriyo ya hep ya hiç kuralına göre çalışır dedi. bir kusuru varsa mutlaka düşükle sonuçlanacaktır gebelik. bunun dışında sadece %10 luk bir kısım sağlıksız bir bebek dünyaya getirebilir bizde bu testlerle o %10 un içine giren kişileri anlamaya çalışıyoruz diyor.

diğer bir sağlık ocağından edindiğim bilgi. ordaki hemşire dediki avrupa ülkelerinde ve gelişmiş ülkelerde nufus sorunu olmadığı için onlarda doğum olması iyi bir olay. ve sağlıksız bir bebek dünyaya gelmesi durumundada sosyal güvenceleri ile bakabilecek donanıma sahipler. bu yüzden bebeklere çok fazla bakılmıyor dedi. ama türkiyede nufus artış hızı zaten fazla olduğundan ve kişi başına düşen milli gelir az olduğundan dolayı hastalıklı bir çocuğa bakabilecek aile sayısı az ve durumda saptanması bizde daha önemli. ondan biz daha çok test yapıyoruz demişti. bilemiyorum ne kadar doğru.

kızlar bu arada yakın olan varsa istinyeparktaki H&M'de hamile koleksiyonu yok bilginize,

...

aa çok teşekkürler walla ben orayıda bi karıştırayım diyodum baharlık bi üst beyenmiştim de model falan çok tatlı olmuştu bedeni ni bulamamıştım, gerek yok desene, sapphire dekine müracat, orada varmıki hamişler için
peppermint ciğim sen bakınca habererimiz olsun olurmu canım :)

yarin oglen gidicem cnm buyuk ihtimalle

haber veririm size.

simdi googledan baktim da 2010 H&M hamile giyim diye,
cok tatli seyler var

insallah buluruz valla

cnm sen 19.haftandasın erken değlmiki detaylı ultrasın için
bu arada herşeyin yolunda olmasına çok evindim ne mutlu sana

cnm hatırlamıyorum ama senin bebeğin cinsiyeti erkek mi?
erkek bebek annelerinde oluyomuş öle benim ablamdada oldu doğumdan 3 4 ay sonra kayboldu
erkek bebeklerin testesteron hormonuyla alakalıymış dedi dr..

canım çok faydalı oldu bence ellerine sağlık:))
gözün aydın kız annelerinin arasına hoşgeldin :)))
aaa ne zaman çıkarmış o çizgi bende daha yok:?
aaa ben 4hafta önce gitmiştim ama hamile reyonu yoktu getirmişlermi süper ya bi gidim bari :))

çok geçmiş olsun canım :)))

Aslında sorman çok güzel olmuş, bende ilk geldiğimde merak ettiğim konuların başında geliyordu neden bu ülkede çok fazla engelli ya da sorunlu, bakıma muhtaç insan olması. Sonradan araştırdım, yüzde olarak Türkiyede'ki down sendromlu sayısı ile buradaki sayı çok çok yakın. Tam rakamı hatırlamıyorum ama biri %10.1 ise diğeri %10.5 gibi bir fark vardı. burada sosyal hakları daha fazla hem devlet bakıyor hem bir yere gideceksen taksi çağırabiliyrosun ya da sana bakan biri oluyor zaten o ilgileniyor seninle, otobüse tekerlekli sandalyenle binebiliyorsun... ama hemşirenin tespiti de doğru, nüfusu arttırmaya çalışıyorlar. Ama ben bir iki yaş daha büyük olsaydım 2'li/3'lü testler bana da yapılacaktı. Zaten ben sorunca ebem açıkladı, bunları bilmen aslında hamileliğini etkileyebilir o yüzden risk grubunda değilsen bu açıklamaları yapmıyoruz demiş ve anlatmıştı. Eğer istersen 500-600 tl ye bu testleri yaptırabilirsin(risk grubundakilere rutin olarak yapılıyormuş) demişti. Ancak bunlar sadece ihtimal, bu testler sonucunda bebeğinin sağlıksız olma riski yüksek ise aldırabilirsin ama aldırdığın bebek sağlıklı bir bebek de olabilir demişti. Risk ciddi ise karından sıvı alınarak da inceleme yapılabiliyormuş ama bebeğe zarar verme ihtimali varmış. Uzunca düşündüm, bebekte kusur olması durumunda ondan yaşam hakkını almaya hakkım olup olmadığını düşündüm. Sonunda bu bebeği istediğime karar verdiğim için onca stresi de yaşamaya gerek yook dedim. Çünkü risk yüksekte olsa bebeğin normal doğma ihtimali var, risk düşük de olsa bebeğin kusurlu doğma ihtimali de var. Yani riski öğrenince içimiz rahatlıyor ama o riskler yine var yine var... Ve yaşadığımız onca stres... O zamanlar pek bilgim de yoktu aslında, duygularımla hareket ettim. Pişman mıyım? Değilim, ben hamileliğim boyunca neredeyse hiç stres yaşamadım ve keyfine vara vara geçiriyorum hamileliğimi. Testler arasında boğulmadım yani. sonra bu siteyle tanıştım, arasıra yaaa şu test de varmış yaptırmalı mıydım diye geçiyor ama onda da eşim rahatlatıyor beni :) Hatta dün yaşadığımız gibi bu kadar da rahatlatma ama yaaa ya bir şey varsa modunda bulabiliyorum kendimi :) Sizin şanslı anneler olduğunuzu düşünüyorum, çünkü çok iyi doktorlara gitme ihtimaliniz var, azıcık endişelenseniz kontrol olabiliyorsunuz. eğer burada doğum büyüseydim, hamileliğin çok çok doğal bir süreç olduğuna inanan biri olacaktım ve çok daha az stres yaşardım. Ama Türkiye'de ve sürekli kontrol edilerek hamileliğimi geçirmeliyim mantığıyla büyüdüm, hamileliğimin başında ultrasona girmeliyim, kan testi almadınız ki ya hamile değilsem diye çok klinik gezdim :) Ama artık tekmeleri hissedebiliyorum ve onu hiç görmeden içimde yaşamak çok farklı bir duyguymuş, giderek daha rahatlıyorum sanırım. buradaki sistemi de mantıklı bulmaya başlıyorum. ama kanımı kontrol etmemelerini de sağlıklı isen hamilelikte de çok fazla demiir, kalsiyum eksikliği yaşamazsın diye düşünmelerine bağlıyorum artık :) Duygularım gün içinde bile kolayca değişebiliyor ama genel olarak pozitif ve endişenin az olduğu duygular baskın geliyor. Birde hiç sorun yaşamamış olmamın etkisi de var sanırım(çok şükür inşallah hep böyle olur).

ayni seyi ben de duydum,
ablamda da olmustu, doktoru soylemis ona da.

ben de cizgi falan yok henuzz

kiz mi geliyor ki acepp

kızlar göbek altındakı cızgı 4 aydan ıtıbaren koyulasmaya baslıyor ve doğumdan bır sure sonra kayboluyor hamılelıkte bebebk erkek se koyu oluyor benım koyu renklı sımdı

Gebeliğin en ilginç yönlerinden biri de 20. gebelik haftasından itibaren normal tekil bir gebelikte rahiminizin en üst noktası ile kasıklarınızın ortasında yer alan pubis kemiği arasındaki mesafenin santimetre cinsinden ölçümünün yaklaşık olarak gebelik haftasına tekabül etmesidir...
bunu bılıyomuydunuz kızlar ben bılmıyodum gebelık.org varya orada yazıyor cok ılgınc dımı ama bazen kısa olabılıyomus endıselenmeye gerek yokmus

Geçmiş olsun, bol bol ballı/pekmezli ıhlamur için ben öyle atlatmıştım.

resmen Allah'a emanetsiniz umarım hiç sorun yaşamazsın canım ben kaç defa yaptırdım o testleri hem de her istediğimizde yaptırıyoruz. özel falan olayı yok mu ne saçma

Ya ben de sadece hamileliğimi öğrendiğimde yaptırmıştım genel tarama testlerini bir daha da yaptırmadım, kan/idrar tahlili. Doktorum istemedi, herhangi bir şikayetim olmadığı için.
İnternette hangi haftalarda hangi testler istenir gibi bilgiler var ya, orda 5.muayenede (24-28. haftalarda oluyor bu genelde- 6.ayımızda yani) genel tarama testleri yazıyordu. Doktor da o zaman ister diye düşünüyorum. Cumartesi 4. muayenem var, o zaman sorarım bir.

tebrık edereım canım allah saglıcakla kucagına almayı nasıp etsın inş sonuclarında ıyı cıkar canım cok sevındım

tabi canım sonuçta senin kararların senin tercihlerin. herkesin doğrularıda farklıdır. mesela 2 li 3 lü testlerde risk çıkıpta diğer sıvı alındığında herşey normal çıkan birsürü anne var. ama böyle birşey kesinliğe kavuşunca allah korusun herkes için ben asla devam ettirmezdim hamileliğimi. banada tam tersi bencilmişim gibi gelirdi. çünkü bu tarz bebekler yada çocuklar ne kadar gördün bilmiyorum ama ben çok gördüm ve ilgilendim. hiçbirinin bu şekilde dünyaya gelmek istediklerine ve onlara sorulsa dünyaya geleceğim diyeceklerine inanmıyorum çünkü. bunu kendileride söylüyorlar zaten. normal çocuklara bakarken neler yaşadıkaları kurdukları cümleler insan kalbinin dayanacağı şeyler değil. anneye bağımlı ve yarın öbürgün anneye bişey olduğunda hayatlarını bile sürdüremeyecek durumdalar. ben böyle bir durumda bebeği ne kadar çok istersem istiyim böyle bişey yapmazdım mesela.

ama bunlar dediğim gibi çok extrem durumlar. genelde kromozom bozukluğu bulunan bir bebek düşükle sonuçlanıyormuş gebelikte. böyle bir bebeğin doğma riski %10 dünya ortalamasında. herneyse bu konu beni çok üzüyor ve tedirgin ediyor kapatmak istiyorum o yüzden. dediğim gibi ben çok ilgilendim çünkü. birde anne var komşumuz çevremde çocuğunda sağlık sorunu olan, şimdiki aklım olsa böyle bir yanlışı yapmazdım çocuğuma diyen.

bu ayrıntılı 3d/4d denilendede bişeylere bakıyorlar. onlarda baya bir sonuç veriyor. bu kadar testten sonra birde ayrıntılı yapıldığında zaten farkedilmeme durumu zor. çünkü gerçekten kendilerine özgü bir kemik yapıları var bu tarz sorunları olan çocukların. ben bi defaya mahsus ayrıntılıya girmeni öneririm. yada türkiyeye gelmeyi düşünüyorsan burda çok daha ucuz. 300 liraya gayet iyi biyerde yaptırabiliyorsun. birkerelik bi stress nede olsa. ama ben 2 li test 4 lü test kan testi oldukça stress yaşadım bu test zamanlarında.

ayni seyi ben de duydum,

kiz mi geliyor ki acepp

O çizgi herkeste oluyor diye biliyorum ben. Ama belki erkek bebek annelerinde daha erken dönemde oluşuyordur. Bende de yok henüz.

Son düzenleme:
kızlar ben pazartesi günü ne giyim:))) karnım bellimi olsun olmasınmı. benim aldığım kıyafetleri görenler koymuştum topiğe az çok bilirler tarzımı. bana bi öneri yapın yahu:))

evet cnm
dun ben de yazmistim aynini sdhkn arkadasimiza.

hatta ben dun aksam gobek deligimden pubise kadar olctum 17cm di )

:[/QUOTE]
ayni seyi ben de duydum,

kiz mi geliyor ki acepp [/QUOTE]

bende de çizgi yok. kesin erkek dedi doktorum. buarada canım göbeğin benimkine benziyo...
ama senin gözün kızda biliyorumm .. Allah gönlüne göre versin..

bnm kilom 1,5-2 kilo arasında oynuyo. bu bnm için mucize çünkü ben akşam mantı yese sabah 1 kilo alan insandım. şimdi göbeğim de pek yok.. var biraz da hamileden çok göbekli biri gibiyim. akşam ölçeyim bari.. kaç çıkacak meraktayım....

Son düzenleme:
ayni seyi ben de duydum,

kiz mi geliyor ki acepp [/QUOTE]

bende de çizgi yok. kesin erkek dedi doktorum. buarada canım göbeğin benimkine benziyo...
ama senin gözün kızda biliyorumm .. Allah gönlüne göre versin..

bnm kilom 1,5-2 kilo arasında oynuyo. bu bnm için mucize çünkü ben akşam mantı yese sabah 1 kilo alan insandım. şimdi göbeğim de pek yok.. var biraz da hamileden çok göbekli biri gibiyim. akşam ölçeyim bari.. kaç çıkacak meraktayım....[/QUOTE]

canım gobegın altından rahıme kadar var cızgı hamıle deılkende var o cızgi uzerınde kıllar var ama tuy gıbı belkı koyu deıldır senınkı ıncecık olsada var canım dıkkatlı bak

canım pubis bu rahim çizgisimiydi(yani bi zamanlar rahim olan küçükken hamile değilken:)) yoksa yandaki kemiklermiydi?

pubis hani iki yanda kemikler var ya onlar cnm
onlarin ortasindan gobek deligine kadar olculuyor sanirim.
ben soyle yaptim, tam hani tuy koklerinin bittigi yer var ya vaj.da ordan gobek deligine kadar olctum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…