• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cnm ben hareketleri göbek deliğimin 4 parmak fln altında hissediorum bazen daha da aşağıda olabiliyor... ama endişelencek bişey yok, çünkü pzrtsi günkü kontrolümde dr. da aynı yerlerde ultrasonu gezdirip bebeği inceledi... hatta konusu geçti ben çok aşağıda hissettiğim için gaz olabilir die düşünüodum dedim , dr. da bebekler bu haftalarda bu bölgelerdedir dedi... :)

cnm ben bi kere bu ünlü markaların konserve ton balıkları oluor ya onlardan zehirlendiğim için takıntılıyım bu konuda ... balık konusunda çok araştırma yaptık eşimle çünkü hamilelik döneminde çok önemli bi besin bizim için...
öncelikle kesinlikle dip balığı yememek gerekiyor, dolayısıyla elimizde kalanlar levrek, hamsi, istavrit, sarıkanat... bunlar yaşadığımız bölge civarda avlanabilen balıklar olduğundan balık pazarından taze olarak bulunabilir... ben kesinlikle bunları tavsiye ediorum...
ayrıca daha çok okyanus balığı olarak bilinen somon da inanılmaz faydalı hatta omega 3 deposu... ama bulduğunda tazeliğine nasıl güvenirsin bilemiorum cnm...
ben ağırlıklı olarak mutlaka haftada 2 kere levrek yiyorum ama havuz deil de deniz levreği olması önemli... çünkü havuz levreklerini neyle beslediklerini bilemediğin için sıkıntı olabilir, sadece bi öneri... :))

ben haftada bir çipura yiyorum olurmu:)) ama bu senin dediğin levrek ve çipura için deniz balığı olayını çok araştırdım ben bi ton balıkçıya gittim deniz balığı bulucam diye bana dediler kim deniz balığı derse yalan söyler dediler. heralde avlanma yasağındanmı ne bişiden dolayı artık deniz balığı yokmuş bu cinslerde. gittiğim bütün balıkçılar öle dedi. carrefourda kiler üsküdardakiler ümraniyedekiler..

gunaydin kizlarr

bisey sorucam

ben hic sirt ustu yatamiyorum, karnim geriliyor sanki kasiklarim agriyor, bir de nefesim daraliyor
yuzustu zaten yatamiyorum. sadece yan yatabiliyorum

sizde de oyle mi?

aslında zaten yatılmaması gerekiyor. bebeğe giden kan dolaşımını etkiliyor. ama ben maalesef yan yatamadığım için arada bi uyuyamadığım zaman sırt üstü yatıuorum uyumaya yakın dönüorum.

Günaydın kızlar,
dün kontrole gittim, detaylı utrasona bakıldı, allaha şükür herşey normal çıktı veee bir kızım olacak :))):emir_bebek: Sonunda öğrendik. İlk başta çok hareketli değildi, doktor bi çikolata ge öyle devam edelim dedi. Çikolatadan sonra kıpır kıpırdı kızım. Bide başparmağını emdi sürekli. Kontrolden sonra hemen kızıma bikaç bişey aldım. Bu arada üçlü testi doktor yapabilirizde yapmayabiliriz de dedi. Kararı bana bıraktı yani. İkili yeterli dedi ama ben dayanamadım 3lüde yapıldın dedim. Bir hafta sonra onun sonucunu alacağız.

ohh ohh maşallah canım gözün aydın.

günaydın kızlarrr....

az önce aşımı oldum geldim..önce bişey yoktu ama şu an hafif ağrımaya başladı..
sağlık ocağında ebe bizi muayene etti :)) kalp atışımız 149 çıktı :nazar: :)) bacaklarımda ödem buldu ama hafif dedi.ayakta mı kalıyosun dedi iviiitt dedim.eve gelibce bacaklarını dinlendir tuzu azalt dedi.tansiyonum 10/6 çıktı.düşük dedi ama benim hep böyle çıkar kiii...bi d e kan aldılar benden kan hapı verelim d ediler istemiyom d edim.bana dr başka yazıyo dedim o da bitti yarın dr gidicez orda yazdırıım hem kan sonucunu gözteririm :)) 1 ay sonra şeker yüklemesi ve tetanoz tekrar yapcaz dedi.şekieri niye bunlar yüklüyo ahstanede olmuyo mu????

yahu ne güzel sağlık ocağıymış o herşeye bakmışlar:)) bizim sağlık ocağıda herşeyi bana sordu. bu arada sana bu tetanosu erken yapmadılarmı canım ya ben 20. haftamdayım daha var yaptırmama.

günaydin kizlar keyifler yerindedir umarim ben bi kac gündür giremiyorum dogru düzgün esim izinliydi 2 gün gezdik bizde bol bol günes varken faydalanalim dedik yarin doktora gidiyoruz cok heyecanliyim umarim hersey yolundadir simdiden stres yaptim bu gece uyuyamicam herhalde :) :18: umarim bu sefer cinsiyetini de ögrenebiliriz

hehe bende merak ediyorum bakalım neymiş seninkinin cinsiyeti. içimden bi his kız diyo:))

koyu kahverengi bir çizgi ise o normalmiş gerçi belki biliyorsundur :) (bende arkadaşımda gördüm de, sende de olacak demişti)

nerde o kahverengi çizgi? bende yok

zynptnc cnm yatis pozisyonlari ile ilgili verdigin bilgiler icin cok sagoll..

nil_cicek cok sevindim, kizin oluyormus. ayrintili da iyi gecmis.
ya ben de 2 nisan da cikolata yemeyi unutmayayim doktordan once .

günaydın kızlar çok fazla vaktim yok, derse gireceğim şimdi dünden beri yazacağım fırsatım olmadı bitürlü,
dün forum istanbulda bi mağaza keşfettim, H&M adı, tarz kıyafetler var, bizlerde giyenebiliriz ordan diye baya bi bakındım, sonra bide ne göreyim hamile kreasyonu da varmış, çok beyendim fiyatlarda uygun, yazlık hamilş tişörtleri falan 20 civarındaydı. ilgi ve bilgilerinize :)

bu arada alexandros tetanos aşısını araştırmış atinadada sormuş. bebek için hiçbir tehlikesi yoktur daha önce yapılmadıysa yapılması faydalıdır demişler. atinadada diğer avrupa ülkelerindeki gibi her 5 yılda 1 normal insanlara tetanos aşısı yaptıkları için hamilelikte özellikle yapmıyorlarmış nede olsa aşın var diye.

selam kızlar
geçmişi okuyamadım inşallah hepiniz iyisinizdir:))
kaç gündür batuhanla ben grip olduk başımı kaldıramıyorum bütün eklemlerim , gözüm, ayaklarım ağrıyo resmen. batuhanda ateşli hapşuruk burun akıntısı hepsi var ikimizde de sanırım eşimede geçirdik hastalığımızı.

günaydın kızlar çok fazla vaktim yok, derse gireceğim şimdi dünden beri yazacağım fırsatım olmadı bitürlü,
dün forum istanbulda bi mağaza keşfettim, H&M adı, tarz kıyafetler var, bizlerde giyenebiliriz ordan diye baya bi bakındım, sonra bide ne göreyim hamile kreasyonu da varmış, çok beyendim fiyatlarda uygun, yazlık hamilş tişörtleri falan 20 civarındaydı. ilgi ve bilgilerinize :)

aaa super canimm
benim isyerimin cok yakinina acildi.
bi 15-20 gun sonra yazliklara bakicam ben de canim..

canım benim 100 mesajım olmadığı için özelden cevap veremiyorum, ayrıca daha yeni gördüm mesajını kusura bakma, çokkk teşekkür ederim :)
her mesajın altında sağda alıntı ile cevapla yazıyor, onun yanında da mesaj balonu + var, oraya tıklayarak cevaplamak istediğin mesajları tek tek seçiyorsun, sonunda da konuya cevap ver diyip hepsine cevap yazabiliyorsun, kolay gelsin :)

ben haftada bir çipura yiyorum olurmu:)) ama bu senin dediğin levrek ve çipura için deniz balığı olayını çok araştırdım ben bi ton balıkçıya gittim deniz balığı bulucam diye bana dediler kim deniz balığı derse yalan söyler dediler. heralde avlanma yasağındanmı ne bişiden dolayı artık deniz balığı yokmuş bu cinslerde. gittiğim bütün balıkçılar öle dedi. carrefourda kiler üsküdardakiler ümraniyedekiler..

Balıkçılara sorduğunda deniz levreği mi diye evet diyorlar ama kastettikleri denizdeki havuzlarda yetişen balık olması, yani yine yem ile besleniyor ama en azından denizde... Belki deniz levreği bulunabilir ama eminim fiyatı çok yüksektir.

nerde o kahverengi çizgi? bende yok

Göbeğimizin tam ortasında, en yukarıdan aşağı doğru iniyor boylu boyunca. Göbek büyüdükçe tam ortadan esnediği için kahverengi reng bir çizgi oluyor ama doğumdan sonra kayboluyormuş. Ben görünce çok şaşırmıştım, sonra bende de çok az da olsa oluştu benzer bir çizgi. Sanırım göbeğim büyüdükçe rengi koyulaşacak ve de boydan boya olacak, şimdilik sadece göbeğimin alt kısmında.

Bu arada ben 18. haftamdayım ve şu ana kadar 5 kilo aldım :( böyle giderse çok kötü olacak, bu hafta yeniden havuza başlamayı düşünüyorum, grip olmuştum biraz daha geçsin, az kilo almak için önerileriniz var mı? İştahım öyle arttı ki sormayın gitsin :(

bu arada alexandros tetanos aşısını araştırmış atinadada sormuş. bebek için hiçbir tehlikesi yoktur daha önce yapılmadıysa yapılması faydalıdır demişler. atinadada diğer avrupa ülkelerindeki gibi her 5 yılda 1 normal insanlara tetanos aşısı yaptıkları için hamilelikte özellikle yapmıyorlarmış nede olsa aşın var diye.

O zaman bana da yapılmayacaktır muhtemelen, arkadaşıma da yapılmadı zaten, yaptırmak gerekiyor mu ki?

Balıkçılara sorduğunda deniz levreği mi diye evet diyorlar ama kastettikleri denizdeki havuzlarda yetişen balık olması, yani yine yem ile besleniyor ama en azından denizde... Belki deniz levreği bulunabilir ama eminim fiyatı çok yüksektir.

Göbeğimizin tam ortasında, en yukarıdan aşağı doğru iniyor boylu boyunca. Göbek büyüdükçe tam ortadan esnediği için kahverengi reng bir çizgi oluyor ama doğumdan sonra kayboluyormuş. Ben görünce çok şaşırmıştım, sonra bende de çok az da olsa oluştu benzer bir çizgi. Sanırım göbeğim büyüdükçe rengi koyulaşacak ve de boydan boya olacak, şimdilik sadece göbeğimin alt kısmında.

Bu arada ben 18. haftamdayım ve şu ana kadar 5 kilo aldım :( böyle giderse çok kötü olacak, bu hafta yeniden havuza başlamayı düşünüyorum, grip olmuştum biraz daha geçsin, az kilo almak için önerileriniz var mı? İştahım öyle arttı ki sormayın gitsin :(
hazir meyvesularini icme,
kizartmadan ve aburcuburdan (cips, biskuvi, cikolata vs ) uzak dur
serbetli tatli yerine sutlu tatlilari tercih et :34:

bunlari soyleyebilirim cnm

ha bir de az ve sik ye :54:

:kkk:
Burada beni en şaşırtan şey şu : Kan değerlerimi kontrol ettirmek istiyorum demek gibi bir hakkkım yok ya da idrar yolu enfeksiyonu için idrar testi verme imkanım da yok. illa belirtiler olacak, saçom dökülecek, yüzüm bembeyaz olacak.... Ne ilginç memleket yaaa... Geçen arkadaşım acile gitti, şansa idrar testi bıraktı mesela ve idrarında bakteri bulundu(vücudunda belirtisi yoktu) şans eseri tespit edildi ve antibiyotik ile tedavi oldu. Acile gitmemiş olsaydı ilerleyecekti sonuçta. 5 ayda sadece bir kez mi kan değelerine bakılır hiç aklım almıyor yaaaaa :( Çok şanslısınız kızlar, çook...

resmen Allah'a emanetsiniz umarım hiç sorun yaşamazsın canım ben kaç defa yaptırdım o testleri hem de her istediğimizde yaptırıyoruz. özel falan olayı yok mu ne saçma

:kkk:

resmen Allah'a emanetsiniz umarım hiç sorun yaşamazsın canım ben kaç defa yaptırdım o testleri hem de her istediğimizde yaptırıyoruz. özel falan olayı yok mu ne saçma

Özel olayı var ancak ücretler muamele her şey aynı malesef. Pazartesi kan vermeyi de deneyeceğim ama cevaplarının ne olacağını çok iyi biliyorum. Maliyeti ne olabilir ki kan testinin :(

Ultrasonda eğer 3D/4D görüntülerini istersek, o zaman özele gitme şansımız var, eğer detaylı ultrason dedikleri buysa muhtemelen yaptırırız ama sadece DVD için, bebeğin yüzünü görmek için ise yaptırmayı gereksiz görüyorum. Ben bebeğin yüzünü değil sağlığını merak ediyorum. Olumlu düşünmem lazım, endişe etmemem lazım, her şey zaten olacağına varır demem lazım.... :(

hazir meyvesularini icme,
kizartmadan ve aburcuburdan (cips, biskuvi, cikolata vs ) uzak dur
serbetli tatli yerine sutlu tatlilari tercih et :34:

bunlari soyleyebilirim cnm

ha bir de az ve sik ye :54:

makarna , börek falan bunlar bozuyor beni biliyorum :( az ve sık yemeliyim, evet haklısın....

selam kızlar
geçmişi okuyamadım inşallah hepiniz iyisinizdir:))
kaç gündür batuhanla ben grip olduk başımı kaldıramıyorum bütün eklemlerim , gözüm, ayaklarım ağrıyo resmen. batuhanda ateşli hapşuruk burun akıntısı hepsi var ikimizde de sanırım eşimede geçirdik hastalığımızı.

çok geçmiş olsun canım. dikkat edin kendinizeeee

valla ben bu balık işinden hiç anlamıorum. ondan sordum ne yemek faydalı diye. ben çipura yiyorum durmadan daha lezzetli gibi geldi levrekten. levrek almıştım bi haftada. tekrar deniyim bakalım.

bu arada kilo konusunda bana doktorum saat 8 den sonra meyveden başka bişey yeme demişti bende öyle yapıyorum. kilo almadığım gibi bide bi kilo verdim ama:(( 8 e kadar yiyorum yiyorum 8 den sora bitek meyve.

O zaman bana da yapılmayacaktır muhtemelen, arkadaşıma da yapılmadı zaten, yaptırmak gerekiyor mu ki?

yapılsa iyi olur diyorlar canım. sen doktoruna gittiğinde söyle. ben hep burda olmadığım için yaptırmadım tetanos yaptırmam gerekirmi diye. sen orda government hastanesinemi gidiyorsun yoksa özel muayenehanemi canım?

cnm ben silivri'de oturuorum, burası sahil ve biras daha balıkçılığın yoğun olduğu bi yer olduğu için taze deniz levreği bulmak daha kolay oluo... bi de silivri küçük bi yer olduğunda yerlileri ve esnaflar birbirini tanır o yüzden gittiğimiz lokantalarda deniz levreği yoksa genelde bilgisini verirler... bazen küçük yerde yaşamak daha güzel oluo :))

zynptnc cnm yatis pozisyonlari ile ilgili verdigin bilgiler icin cok sagoll..

cnm rica ederim umarım faydası dokunur :))

çok fazla şubesi yok diye araştırmıştım, senin işyerin nerdeki,
ay ben kaçtım bye ...

kızlar bu arada yakın olan varsa istinyeparktaki H&M'de hamile koleksiyonu yok bilginize,

deniz levreği var cnm ama dediğin gibi fiyat farkı oluo...

Özel olayı var ancak ücretler muamele her şey aynı malesef. Pazartesi kan vermeyi de deneyeceğim ama cevaplarının ne olacağını çok iyi biliyorum. Maliyeti ne olabilir ki kan testinin :(

Ultrasonda eğer 3D/4D görüntülerini istersek, o zaman özele gitme şansımız var, eğer detaylı ultrason dedikleri buysa muhtemelen yaptırırız ama sadece DVD için, bebeğin yüzünü görmek için ise yaptırmayı gereksiz görüyorum. Ben bebeğin yüzünü değil sağlığını merak ediyorum. Olumlu düşünmem lazım, endişe etmemem lazım, her şey zaten olacağına varır demem lazım.... :(

özel muayenehaneler yokmu. ben athinada özel muayenehaneye gidiyordum ve doktor athinanın en iyi doktorlarından biri olduğu halde muayene ücreti çok ucuzdu. doğumda çok yüksek fiyat alıyordu. onlar uygun labaratuarlara yönlendirme yapabilir bence hemde telefon ettiğinde bile özel ilgi. bi araştır derim.

bu 3d/4d bebeğin yüzünü görmek için falan değil sadece. evet ben bebeğime ileride inanılmaz b,r anı olacağı ve anne iyiki yaptırmışsın diyeceği içinde istiyorum ama istememin daha büyük bir nedeni bebeğin bütün organlarına bakılıyor. parmakları bile sayılıyor tek tek. o açıdan ayrıntılı ultrasonu istiyor doktorlar.

yapılsa iyi olur diyorlar canım. sen doktoruna gittiğinde söyle. ben hep burda olmadığım için yaptırmadım tetanos yaptırmam gerekirmi diye. sen orda government hastanesinemi gidiyorsun yoksa özel muayenehanemi canım?

Burada özel gibi bir kavram yok ki, özel klinikler var ama muayene ücretleri, randevu sistemleri, hamilelere uygulanan randevular(zaten bir liste veriyorlar herkese, düzenli olarak listede yazanları yaptırıyorsun) falan her şey aynı, bana da çok ilginç geliyor. Alışamadığım çok şey var. Ultrason için özel görüntüleme klinikleri var, orası özel onu biliyorum, yani canın isterse yahu ben bir ultrasona gireyim yarın sabah 10da dediğinde, gidip ultrasona girebiliyormuşsun, bunu da yeni öğrendim. Bebeğin resimlerini bastırıp veriyorlar, ücreti de 500 - 600 ytl civarı.

Sorun şu sanırım, yıl içindeki hastane/muayene masrafların belli bir tutarı geçtiğinde, sonraki kontroller/muayeneler ve hastalıkların/tedavilerin için ücret ödemen gerekmiyor. Bu özel bir kliniğe de gitsen, devlete de gitsen aynı. dolayısıyla insanlar baştan o ücreti ödeyip, kafasına esince muayene olmaya gelmesin diye, hastanelerdeki hasta trafiğini arttırmamak için belki de, cidden hasta değilsen/belirtiler yoksa doktor görmen zor. Hamilelikte özellikle; yahu ben bir kontrol olayım diye doktora gitmek istesen seni önce hemşire muayene ediyor, gerekli görürse doktor görebiliyorsun. Hemşire muayenesi de ücretsiz. Başka bir sorun da durumun çok acil değilse verilen randevu bazen 2 ay sonrasına olabiliyor. Doktora gidemeyeceğin bir saatte hastalanırsan ve durumun acilse de önce telefon ile sorman gerekiyor şu şu belirtilerim var ne yapayım, bekle oluyor ilk cevapları genelde :) Her telefon konuşması ve hastane muayenen de kayıt altına alınıyor. Eğer hastalığın yaza denk gelmişse en kötüsü bu :) Doktorların çoğu izinde oluyor :) Yazın kulağımda bir sorun olmuştu, uzman doktor görmek istedim, verilen randevu tarihi o kadar geçti ki... Türkiye'ye geldim, muayene oldum ve geri döndüm :) Şu ana kadar öğrenebildiklerim bunlar, ciddi hastalığın varsa iyi muayane oluyorsun aslında sağlık sistemleri kötü diyemem. Geçen acile gitmem gerekti, her şeyi incelediler. Ama bebek nasıl bakabilir miyiz dedim, göstermediler :) Bu rahatsızlığın bebeği etkilemez o yüzden ultrasona giremezsin dediler, ama ben endişe ediyorum artık psikolojim iyi değil dedim üzgünüm dedi doktor :)

özel muayenehaneler yokmu. ben athinada özel muayenehaneye gidiyordum ve doktor athinanın en iyi doktorlarından biri olduğu halde muayene ücreti çok ucuzdu. doğumda çok yüksek fiyat alıyordu. onlar uygun labaratuarlara yönlendirme yapabilir bence hemde telefon ettiğinde bile özel ilgi. bi araştır derim.

bu 3d/4d bebeğin yüzünü görmek için falan değil sadece. evet ben bebeğime ileride inanılmaz b,r anı olacağı ve anne iyiki yaptırmışsın diyeceği içinde istiyorum ama istememin daha büyük bir nedeni bebeğin bütün organlarına bakılıyor. parmakları bile sayılıyor tek tek. o açıdan ayrıntılı ultrasonu istiyor doktorlar.

En çok merak ettiğim de bu, ayrıntılı ultrason dediğiniz buradaki 3D/4D ultrason mu... Gidip görüşeceğim, eğer organları falan tek tek ve 40 dk boyunca ayrıntılı olarak inceleniyorsa girmeyi çok istiyorum. Ama bebeği bir yazılım ile 3D görüntüsünü görmek beni heyecanlandırmıyor, zaten görüntü çok da net gelmiyor bana, aksine garipsiyorum. Arkadaşımın görüntülerini izledim, yani beni heyecanlandırmıyor.

Burada sana ait, hamileliğini takip eden bir doktor yok malesef. yok çünkü özel klinik de olsa yıllık muayene ücreti sabit(tr deki özel bir hastenenin bir seferki muayene ücreti kadar bile değil ) ve bütün sene gidebiliyorsun. Devlet karşıladığı içinde uzman doktor görebilmen için hasta olman gerekiyor burada hamilelik bir hastalık gibi değil doğal bir süreç olarak kabul edildiğinden doktor değil ebe görebiliyorsun. Doğum ise tamamen ücretsiz, ebe değil doktor gerçekleştiriyor doğumu ancak doktorunu sen belirleyemiyorsun.

Bir şey daha ekleyeyim, burada hamilelik boyunca girdiğin ultrasonlar ayrıntılı ultrason sanırım çünkü arkadaşım girdiğinde dudakları , parmak sayısı falan normal mi diye bilgi vermişlerdi, çıktığında çok mutluydu her şey normalmiş demişti. Cinsiyeti ise sormazsan doktor söylemiyor çünkü buradakiler cinsiyeti genellikle doğumda öğrenmeyi tercih ediyorlar. O kadar rahatlar yani :)

Son düzenleme:
Back
X