kızlar az önce duştayken böyle tırnak büyüklüğüde kanlı sümük gibi bir şey geldi bu nişan mı oluyor düştüğünü yani geldiğini hissetmedim.pembe kırmızı arası renkte.bu nişan mı nişansa bundan ne kadar sonra doğum başlıyorminimum ve maksimum süresi var mı benim leğen kemiğimde darlık var normal yapıp yapamayacagım kesinleşmedi cmtsi tekrar ölçülecek.eğer bebeğin kilosu ve baş çapı artmışsa ona göre karar verilecek doktor normal deneyebiliriz son anda sezeryan acil gerekebilir dedi son kontrolde.o yüzden bu gelen şeyden şüphelendim.sancım yok kasılmam düzenli değil ara ara ağrı giriyor alttan.zaten günlerdir diş ağrısıyla kıvranıyorum yüzüm şiş antibiotik kullanıyorum
hadı hayırlısı guzelım sende bebegıne sağlıkla kavus ınsallah.bnm nısan su gelmesı gıbı bır durum hıc olmadı ama kanlı gelen sey mutlaka doğuma yaklasmıs manasındadır bılırım ben.nokta kadar kanım gelmıstı bnm doktor kılcal damarlar catlayablr son zamanlarda demıstı.ama bnmkı toplu ıgne bası kadardı.bnce nısan olabılır senınkı 2gunu bulabılırmıs dıye bılıyorum nısandan sonra 2-3-5 gun yanı hemen olmazmıs doğum.ama su gelırse doğum ha geldı ha gelecektır demek bunu bılıyorum guselım.hadı hayırlısı ALLAH senıde yavruna kavustursun.KIMLER DOĞURDU KIMLER BEKLIYOR INAN HIC HABERIM YOK KENDI DOĞUMUMDAN SONRA TAKIP EDEMEZ OLDUM EVIMIZDE HALA KALABALIK AILEM AY SONUNA KADAR BEN DE.YALNIZDA KALMADGMDAN ACIP OKUMAYA FIRSAT BULAMIYORUM ARA ARA YARIM YAMALAK TAKIPTEYIM ANCA.SENINDE BU YAZINI GORMESEM DOĞURMADIGINDAN HABERDAR OLMAYACAKTIM :)
bilmeyince recep neylesin acep :))) ehuehuehue nası kafiye ama :))sağol canım :))
ya kuzum cok uzuluyorum sana bide çok kızıyorum cevrendekilere
sen bi dunya kan kaybet 3 gün yogun bakımlarda yat dogum bi taraftan bebek bi taraftan senin takatsiz halsiz oluşun bir taraftan valla millette vicdan yok yaa hiç olmazsa 40 ın çıkana kadar annenablan k.validen falan dönüşümlü evinde kalsalardı yemek temizlik yaparklardı gündüz 1-2- saat bebkle ilgilenirlerdi de sende dinlenirdin birazz
valla çok uzuldum yaaa eşinin rahatsızlanmasıda tuz biber olmuş umarım sen iyisindir de dayanbilirsin allah güç kuvvet versin canım sana
sağma olayına da takılma sırf anne sütü alıyor yan egüzel bak bizler mama takviyesi yapıyoruz sağınca azalacaksa sen işe başladığında da azalacak mecburen hiç onu düşünme yani bunca hengamede bi o kaldı zaten
kızını nehirciğide öp benim için :)) ne guzel bir duygu dimi :))) oyyyyy yerim ben bunlarııı yaaa:)))
bence nişan benim dr böyle tarif etmişti :)
yok canım aktardan almadım, aktardakı yağların guvenırlığınden süpheliyim ben. gayet bildiğimiz bir marka sızma zeytin yağını aldım. ama şimdi onuda bıraktım, herşeyı ıkı gun deneyıp bırakıyorum zaten.
dun aksam eşim gelirken bebelac ac almiron u getirmiş. hemen yedirmeye basladım kuzuma ama hemen etkı etmez tabı, bir kaç gun gecmesi lazım. ama cok enteresandır, acaba sizin bebişlerde kendiliğinden gaz cıkartabılıyormu alttan yada üstten?
benımkı ısıne gelince hem alttan hem üstten cıkartıyor patır patır ama anlamadığım peki o zaman bu ıkınmalar ne refleksmı acaba? cunku hanı acı veren bısey olsa mutlaka uyanır uykusundan, kı uyanıkkende yapıyor o ayrı. hanı ıkınsın tamam bısey demedıkte, zorlanmasından dolayı ya popışında yırtılma olursa, yada fıtık. hemen oluşabılıyormus cunku.
cumartesı gunu dr randevumuz var. 1. ay aşısı ve kalça usg si çekilecek. insallah dr sarılığınızda gecmıs derse cok sevınıcem. bırde benım dr mama ve ilaca cok karsı olan bır dr. bana ısrarla emzır demıstı. ama emmıyor ne yapayım acmı kalsın yawrum. bakalım nasıl soylıcem tamamen mamaya gectığımızı,kesın fırcalıcak benı ama napayım hangı anne ister hazır mamayı dımı ama.
kızlar etrafımdakılere acayıp kıl oluyorum ya, loğusalık falan değil bu. hanı birine diyorumkı cok gazlı. cevap hazır oooooooo dur bakalım daha sen ne gordun. daha şu olacak, bu olacak gibi bisürü olumsuz sözler.
yada cok bılmışlıklerden de cok sıkıldım. insanlarımız hala okadar sığ ki ,hala anlayamamışlar her insanın (bebeğin) farklı olabıleceğini.
anlatsam denilen şeyleri dağ olur resmen:))))) neyse çenem açıldı yıne.
eyeszay canım hangi marka kanguru kullanıyorsuni? gunde kaç saat kullanıyorsun?
chıcco nunkını gordum ınternette, 3 pozisyon oluyormus yatar durumuda var yanı. 130 gibi fiyatı var. kullanırmıyım acaba alsammı. ay aldık koca koca arabaları şimdi oyyyyle duruyor yatak odasında bır dunya yer kaplıyor:))))
sizler dr falan gotururken neyle goturuyorsunuz kızlar?
ya bırde benım kız saat başı 60 ml mama yıyor normalmı sızce? vermesem kıyamet kopuyor alimallah, babasına çekmış boğaz konusunda.
kutu uzerınde gunde 7-8 kere 60 ml yazıyor ama bızım saat bası yedırdığımızı dusunursek aman allah. ne olacak halımız boyle bılmıyorum.
normaldır cnm olmasa soylerlerdı.benım oğlumda 2800 doğmustu 5.gun 2700 e dustu.sonra 7 gun sonra tartıldık 3200 olmus 7 gunde 500 gr yanı benımkıde ama boyu 1 cm cık uzamıstı 51 olmus.sut endıse sutun yaramıs dedı doktor endıse etme guselım maşallah yavrularımızaKızlar selam,
kızımı banyo yaptırdık,emzirdim ve uyuttum. Uzun zamandır yazamadım.
Geçen gün anneme gittik, sabahtan geceye kadar ordaydık. Eve gelince kızım sabaha kadar uyumadı. Dün de huzursuzdu. Bugün normale döndü.Evi yabancıladı diye düşündüm. Sizde de oldumu böyle bişey?
Bu arada pazartesi günü sağlık ocağında kontrolümüz vardı. Kilomuz 3200 olmuş 19. günde. Boyumuz 55 cm çıktı. Çok fazla uzun dedim hemşireye. Tekrar ölçtü ama 55 cm dedi. Bu kadar uzaması normal mi. İlk doğduğunda boyu 48,5 cm kilosu 2538 gr dı... 9 günde 500 gr almış. Normal mi sizce?
Sizin minikler kaç kilo almış?
cumartesi bizimde aylık kontrol usg ve aşımız var :))) senin ki seni emmiyormu yoksa sütünmü yok ben anlamadım emmiyorsa sağıp ver
sütün yoksa zaten mevzu etmeye gerek yok malum
:))
ya slinglere bende takıldım ama kimi iyi kimi kötü diyor bide benim kız yastıkta büyük bizim uyuduğumuz yastıklarda uymaya bayılıyor valla kaldırabilene aşkolsun yastıktan al düz zemine koy anında uyanıyor hiçde sağlıklı değil yastık üstü yamuk yumuk ne yapsam ki:???
ya hani herkes fazla kalan sütü pompa ile sağın diyordu...niye sütü bitiriyor anlamadım ben. En son eyeszay'a da doktor söylemiş. Nedenini söyledi mi canım??
merhaba kızlar :))
ayy fırsat bulup giremiyorum topiğe bissürü şeyi kaçırıyorum.. sorularım var size..
kilolardan konuşulmuş bi ara 12 kilo almıştım 10u gitti. ama göbeğim 3 aylık hamileymişim gibi.. gerçi ne yalan söyleyeyim göbek problemim hep vardı. zayıf olunca göbiş daha çok dikkat çekiyo lohusalık bitsin egzersizlere başlıycam. bu göbek durumları için bildiğiniz bi çözüm var mı?
bi de kızlar ben hiç mama vermiyorum.. inatla emziriyorum sütün yetip yetmediğini nasıl anlıycaz. kakasını güzel yapıyo, ama kilo pek almadı gibi geliyo bana .. 3 kiloydu zaten hastaneden çıktığımızda.. 1 ayda en az kaç kilo alması lazım.. bu arada mothercareden aldığım newbornlar anca olmaya başladı.. ilk başlarda elime sadece kıyafet geliyodu.. halbuki o kıyafetleri aldığımda ne kadar minik geliyodu ...
bütün bebişleri kocaman opuyorummm
.kızlar hem gaz gıderıcı hemde sut coğaltıcı dereotu olayını bılen deneyen varmı?
kızlar hem gaz gıderıcı hemde sut coğaltıcı dereotu olayını bılen deneyen varmı?
merhaba kızlar bizde bugün 13 günlük olduk..benim kızım erken geldi biraz ama 2950 doğdu şuan 2860
gündüzlweri süt sağıp akşamlarıda mama veriyorum .bazen 60 lık bazen 80 lik içiyo..sabaha karşı çok acıkıyo sizdede öylemi oluyo.
bide nasıl giydiriyosunuz camları açmıyoprum sadece oturduğum yer açık çok sıcak
kıyamam yaaa bende bı ısık tutayım en ıyısıPatrica ben kızımın popo çatlağını pişik olmuştu ona bakarken gördüm. Altını temizce silsekte makatın içe doğru kısmında birdamla bile kaka kalsa yara yapıyor ve orada çatlak oluşuyor. Bebek canı acıyacak diye kaka yapmıyor bu seferde kabız oluyor. Resmen hemoroıd kremi kullanıyoruz.
Bence tüm anneler ışıkta bebişin poposunu hafif açıp baksın. Açık yara şeklinde yırtık gibi hemen anlaşılıyor zaten.İlacı on gün kullanacağım. Beşinci gün ve çok rahatladı yavrum.
gel canım gel aynısı var hepimizde:) tuhaf surat hareketlerı varmı kızarmanın yanında.slm hanımlar oğlum 10 günlük oldu.bebeğim uyurken hafif hafif inliyo korkuyorum valla.sizinde bebekleriniz de böyle problemi olan var mı.bir yeri mi ağrıyor diye endişeleniyorum.doktor ontrolu normaldi.ama bu inlemesi beni çok üzdü.
canım yaradığına sevndım nasıl yapıyorsun tarıf edermısın. ben suyunu ıcmeye basladım cay gıbı..
gaz giderici olarak değil de süt arttırıcı olarak denedim.hala da yiyorum.bana yaradı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?