2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ne olur yardım...
göğüs uçlarım fene şekilde yaralar emzirmek işkenceye dönüşüyo resmen
lansinoh nas nalonin kullandım bi faydası yok
göğs kalknaı süt toplamadan başka işe yaramıyo ne yapıcam yaaa

arkadaşım merhaba bende 2 gün önce doğum yaptım ve şimdi girebildim nete..doktor banada bacak boyu kısa demişti ve kafası büyük demişti..hepsi ölçüm hatası çıktı..hiç kafana takma allaha emanet yavrularımız...allahın izniyle sağlıcakla alırsın eline...

arkadaşlar bu arada doğum hikayemi en kısa sürede yazıcam.malum bebek doğunca yoğunluk oluyor:)ama bu harikaaaaaaaaaaaaaaaa bi duygu..kısaca cumartesi 10:10 da 3.310 gr epidural sezeryanla oğlum dünyaya geldi.darısı başınıza hepinize sevgiler

Tatlım görmüştüm şekerleri çok sevimliler :))) Dediğin doğru aslında asetatlı kalem çok mantıklı.

Tatlım aynen dediğin gibi olabilir. Geçen doktoruma sorduğumda FL x 7 doğru sonuç veriyor mu dşye o da bazen gövde ve bacak boyu farklı olabiliyor o yüzden çok da güvenilir olmasa da az çok fikir veriyor dedi. Yani eşine çekmiş olma olasılığı baya yüksek

Hala çok hareketli ama... Doktorum çok hareketliyse daha gelmesine var demektir diyor.

kızlar gaz işi bizi de mahvetti 5 günlük bebek 2 gündür felaket ağlıyor o ağladıkça ben ölüyorum kızlar uzun uzun hikayemi anlatmak istiyorum ama zaman bulamıyorum kızım çok huysuz hep gazi var aman Allahım uyuyana kadar çok zorlanıyruz 2 gündür o ağladıkça içimn acıyor. sorularınıza gelince annelik muhteşem ir duygu ben epidural sezeryan oldum bebeğimi sıcak sıcak yanağıma verdiklerindeki duyguyu anlatamam hele doğduğunda ağlama sesi ben de ağladım sütüm hemen geldi ama emzirme işi 2. gün kolaylaştı bebiş ağlıyor sonra anlatacağım gaz sorunu bizi mahvetti

evt arkadaşım çok şükür aldım bebişimi elime darısı başınıza..doğum hikayemi yazıcam ilk fırsatta

Selam kızlar...
Bugün çok iş yaptık biz:)) 1. ayımız doldu, doktor kontrolümüz vardı. 900 gr almış bebişim, gerçi doğum kilosuna göre 850 gr. Doktor en az 600 g almasını istiyoruz dedi. Kalça ultrasonumuzu çektirdik, herşey yolunda çok şükür...
Sağlık ocağında da aşımızı olduk geldik eve...

Yeni doğum haberi yok sanırım...Çoğunluk bebişi ile ilgileniyor, topik boş:)

kızlar nabersiniz artık pek giremiyorum girsemde okuyup çıkıyorum benim kız ya kucakta yada memede uyanıkken hiç yatmak istemiyo ağlıyo hep kucak istiyo gezinmek istiyo nasıl alıştırdık bende hiç farkında değilim napıcaz böyle hiç bilmiyorum çok zor oluyo bide geceleri uyumuyo geceyle gündüzü karıştırdı ama şimdi yavaş yavaş dönmeye başladı bizde gaz için Nurse Harvey's i kullanıyoruz doktorumuz onu verdi bitkiselmiş 5haftalık olduk ve kilosu 4.5oldu 3.31o doğmuştu doktorumuz baya kilo almış
arkadaşlar bide sizin bebişler ne renk kusuyo benim kız beyaz kusuyodu bu sabah emdikten sonra hepsini çıkardı yanıma yatırmıştım üstüm yatak falan battı bbaya şarlattı böyle püskürür gibi rengide sarıydı korktum bende acaba üşüttü mü ama bidahada olmadı

offf yaaa ben su emzirme sistemin i anlamadım yapamıyorumda dr anlatıyorda olmuyor yani bebeğim farklı davranıyor sistematiğimiz yok

Denemelere devam ettikce eminim bir sistematik oturtacaksiniz. Ben de hastanede cok becerememistim hatta sertifika bile verdiler ama ancak evdeki calismlarin sonunda tam anlamiyla basariya ulastik fakat yine de sutum az ama yinede mama ile birlikte garnitur oalrak veriyorum.

COk seyler atlatmisiniz cokkk gecmis olsun. Oglus umarim yakinda yasitlarini da gececek.

Gaz problemi tecrubeli annelerden duydugum kadariyla 3 ay kadar devam edip ondan sonra azaliyormus. Acaba yeteri kadar yiyor mu? Biz ilk haftalar bebisi megerse az beslemisiz ondan da cok agliyormus. Gecmis olsun, gazsiz gunler ve geceler beklesin hepimizi....

canım bende tamamen aynı sorunları yaşıyorum kucağa alıştı galiba diyorum ama benim kızın sancısı yoksa rahat yatağında yatıyor sancısı olduğunda kucak istiyor..gece ve gündüzü dediğin gibi karıştırdı diye düşünüyordum azönce uzman tvde gaz sorunuyla ilgili dr. konuştu..gaz sorununda bebeği kucağa almak işe yarıyormuş ayrıca gaz sorunu daha çok gece olurmuş...benimkinde zaten gaz sorunu var..belki seninkindede gaz sorunu olduğu için bu şikayetlerin var...

ilk 1 hafta anlamsız ağlamalar bizdede vardı ama şimdilerde daha iyi keyifsizse ağlıyor açsa gazı varsa altı pisse
ilk 1 hafta dediğim gibi gazı olmasada ağlıyordu dakikalarca ne yapacağımı şaşırıp bende başlıyodum ağlamaya
gazından sebep ağladığına eminmisin?belki bi ağrısıda olabilir..15.günden sonra gazla ilgili ilaçlar varmış inş en kısa zamanda ağlamaları kesilir...

gazdan yaptığını zannetmiyorum canım çünkü daha kucağıma alırken susuyo koyarkende daha koymadan başlıyo kendimden ayırıyorum tam yatağa bırakırken başlıyo ağlamaya ağlamada yalandan ağlama yani:) gaz olduğunda çok ağlıyo kıvranıyo yavrum bide bacaklarını topluyo

tesekkurler guzel fıkır canım ancak benım saksı kısmının on tarafı cıcek desenlı arkasına yazılabılır ancak.bılemedıkı.ama 12 tane ya sadece annem ablam 2 teyzem en yakınlarıma verıcem onları onlar ıcınde hani mınıcık cerceve kısmına oğlumun fotosunu koyabılırım oyle verebılırım dıye dusundum.eşimin aldıgı biberon seklındekı suslemelerımede ya stıcker seklınde dıorum yada zımbalı sekılde matbaada ısmını ve tarıhımızı attıralım.bu arada tullu susleme aldgm yerde mutlaka varmıstr ama ben oylesıne grmstm dukkana aa bu guzel dedım aldım cıktım planlı deıldı.bu arada hemen hemen zevklerımız aynıymıs demekkı:)

cnm bende epıduralle normal doğum yaptım dediğin baş ve boyun ağrısı malesef oldu ve 1 haftaya yakın sürdü.ama bebeğini doğar doğmaz görmene değer bence ....

tesekkurler canım
bız eşimle konustukta bastan berı aklımızdakı epıduraldı bu saatten sonra kafa karıstırmaya gerek yok dedık.hem dedıgın gıbı herseye deger..bı parmagımız kesılınce acısı 3-5gun sürüyor.karnımdan yavrum cıkacak ıllakı agrı sızı olacak kuş gıbı gırıp cıkmak mumkunmu dedı eşim cokta haklı.

canımm benimde epiduraldi fakat öyle bahsettiğiniz bi ağrı olmadı

canım bazen benimkide öyle yapıyor...ama yer değişikliği farklılık gaz sancısı için iyimiş..kucağına daha alırken belki ondan susuyordur ama şuda olabilir karnı sana değiyorsa ağrısı azalıyordur bırakırken ondanda ağlıyor olabilir yada ..can sıkıntısındandırbende bazen ayıramıyorum karnını içe çekme gazyada kabızlıkta yapıyor...ama her gaz sancısında yapmıyor benimki...ama neyse şurda 2 ay kaldı..3.aydan sonra kendiliğinden gaz sancısı bitiyormuş...

benimde çiçek var saksının ön kısmında..arkasına yazarız..daha yazmadım gerçi..önemli olan kalıcı olması ve verdiğin kişiler doğum gününü hatırlaması ben zaten kağıt bastırdığım için kağıtları yine tülün üstüne zımbalıycam..çıkarıncada saksıda kalcak yazı....yakınlarına vericeksen tülde almaya vaktin yoksa öylede verebilirsin..tül çok fazla işe yaramıyor zaten sadece paket gibi oluyor..evet aynımış zevklerimiz...ben şimdilik bunu öğretmen arkadaşlara ve eşimin arkadaşlarına vermeyi düşünüyorum..diğer akraba eş dosta aynısınımı veririrm daha karar vermedim..benimde akrabalarım memlekette..annem orda mevlüt okutucak ..orda da dağıtırım ama belki buzdolabı süsü dağıtabilirim mevlüttekilere..

kuzum her an uyanabilir...size bi bakıp çıkayım istedim teyzoşlar...keyifler nasıl???
dün, annem, kız kucağındayken şarkı söylerken bizimki koptu gitti...ağlama felan kesildi bi anda...bugün 2 uyutmada da bu yöntemi kullandım...süper oldu ya...işe yaradı...sesimi beğendi kerata herhalde eheueh....repartuarımı geliştireyim bare hahaha:)

d vitaminini ne zaman veriyorsunuz kızlar?sabah?akşam? kafanıza göre???

bugün ilk kez yalnız kaldım kızımlaa...şu an için herşey yolunda ..maşalllah dieyim tütütütt...kaçtım ben şimdi...geçmişi de artık okuyamıyorum yaa...göz gezdirebiliyorum anca çabuk çabuk..eeee vaktimiz kızımıza ait çoğunlukla eheuehe...öptükkkkkkkkkkkkkk

gelişimci canım kızının ılk resımlerıne baktım sonra kolejlı coraplarıyla olanlara baktımda yavrun ne kadar buyumus kısa zamanda.

canım, çok teşekkür ederim. ama dediğin gibi doğum konusunda ben galiba kendim kaşındım. zıplaya zıplaya gelince bebek tabiki yerinde duramaz. ama ilginç olanı, bebek son ana kadar zaten inmemiş. dağlara gitmeseydik belki kızım bir hafta sonra gelirdi ama böylede güzel oldu. hemde süzrpriz oldu. sadece tek aksilik kızım doğduktan sonra mobilyamız gelmiş oldu, o yüzden eşyalarını ancak yerleştirebiliyorum. doğum konusunda ise hep epedrual normal istiyordum ama epedrual daha verilmeden doğdu için canım çok yanmıştı. bazen keşke sezaryan olsaymış diyip duruyorum. ama olsun, herşey geçti bitti. bir bu dikişlerle kanama hemencik geçse baya rahatlayacağım.

canım, gayet normal, bu sıcaklarda sadece lohusalar değil normal insanlar bile dayanamıyorum. bende de işte aynısı oldu.

tekrar gözün aydın canım..facete resimlerinizi gördüm..çok şekersiniz.....
sagol canım. aslında onları eşim koydu. ben henüz bir tane fotoğrafını bile yüklemedim. zaman olunca hem topiğe hemde face de koyarım.
canım, hiç takma kafana. benim kıza kafa büyük olacak denildi ama gayet normal kafalı çıktı:) hele kilo ve boy hiç uymadı. bide benim hamilelik boyunca bebeğim hep 2 hafta öndeydi ama doğum yaptığım gün ege hastanesi tam 2 hafta geride hesapladılar. yani herkes farklı ölçüyor. o yüzden sen dert etme.

benimde azıcık çatladı ama lansinoh bende tüm çatlakları hemencik götürüyor. demek ki kişiden kişiye değişiyormuş..

canım, çok çok tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün. fakat dediğin gibi ölçüler gerçektende hatalı oluyor. bende de hiç uymadı.

maşallah bebişine. umarım böyle sorunsuz devam ederseniz...

bu arada, kızlar, doğum yapan herkesi tebrik ediyorum. doğuracak olanlara ise allah yardımcınız olsun, inşal kolay ve sorunsuz bir şekilde bebeklerinize kavuşursanız...
ben şimdilik kızımın yanına kaçıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…