selamlar herkese dünkü doktor kontrolumu anlatmıştım şimdi usg çıktısına baktım fl değeri 1 hafta geri yazıyor.6.66 yazıyor.çok üzüldüm dünden beri.cmtsi kontrole gideceğim.şu aklıma geldi benim eşim uzun boylu epey.ancak bacakları daha kısa üst gövdesi uzun.bebeğim babasına benziyordur belki diye tesellli bulmaya calışıyorum
stzmnbende tam bundan bahsedicektim..senin hem kağıt tutacağı hem çerçevemi ?güzelmiş...ben sadece çerceve araöıştım yoktu...sonra bu modeli gördüm..öğretmen arkadaşlarıma dağıtıcam...bende 18 tane aldım...ayrıca aynı yerde tül satılıyordu tülde aldım ben...üstünede isim yazdırdım...my little sun shinesenin için aldığımın etkrar fotosunu koyayım..buarada üstüne şunu yazdırdım..sen fikir istiyordun bi ara :'' beklemekten sıkılmıştım gülse bebek 20.07.2011'' nasıl?stzmntekrar sana şunu diycem ben üstüne kağıt yazı zımbaladım ya..ama sonuçta tülden çıkınca yazıda gidecek..azönce arkadaşım bana bir fikir verdi..yaptığımda onuda paylaşırım..üstüne asetatlı kalemle yaz dedi..sende öule yapabilirsin ..nasıl olsa ahşap...saksı kısmına yazılabilir hem kalıcı olur....Eki Görüntüle 245864 Eki Görüntüle 245865
selamlar herkese dünkü doktor kontrolumu anlatmıştım şimdi usg çıktısına baktım fl değeri 1 hafta geri yazıyor.6.66 yazıyor.çok üzüldüm dünden beri.cmtsi kontrole gideceğim.şu aklıma geldi benim eşim uzun boylu epey.ancak bacakları daha kısa üst gövdesi uzun.bebeğim babasına benziyordur belki diye tesellli bulmaya calışıyorum
Arkadaslar Merhaba,
Kanama ile ilgili yazdiklarinizi okudum, 1 aydan fazla suruyormus. Bazilari 40'i cikinca biter diyor, benim ebem de sut verenlerin daha uzun surdugunu soyledi. Ben erken dogum yapmis biri olarak (sezeryan) 6 hafta oldu, kanamanin rengi sarimsi kahverengimsi oldugunu soyleyebilirim, umarim yakinda biter.
Bizim kizimiz da hala cok gazli...Metsil, zinco kullaniyoruz. Bir de bugun kayinvalidemin Ingiltereden getirdigi Gripe Mixture diye birseye basladik bakalim o nasil etki edecek. Bir cok tecrubeli anne gaz olayinin 3 ay sonra cok hafifledigini yaziyor umarim oyledir. Ilk hafta gaz filan yoktu sevinmistim, sonradan ogrendim ki dogumdan sonraki 3 hafta icinde gaz olayi baslarmis!
Dogum yapan arkadaslar gozunuzaydin!
Dogum yapacak arkadaslar, sanirim cok az kisi kaldi! Allah bir avazda kurtarsin.
Saglikla gelsin canim, eminim O da simdi hazrilaniyordur.
canım o çok kötü birşeydir bilirim çok az rezene versene 40 cc kadar falan o bayağı rahatlatıyo . eğer geçmezse ben zinco-c de veriyorum . rezene bayağı rahtalatıyo hem uykusunuda getiriyo. kıyamam ona ya geçer inşallah...
canim ayni durum bizdede var. tansiyonum dusuyor artik benimde bazen aglayasim geliyor. bide o aglayinca panik yapiyoruz biz ya baska bisey varsa diye. bize gelen pediatris iste emzirirken mide asagida kafasi yukarida birsekilde dogru pozisyonda emzirmemizi. her emzirmeden sora yarim saat gaz cikarmamizi sorada 30 derece vucut yukari pozisyonda relaxing birseyi varsa graco gibi. hani vucut cok az belden yukari gibi pozisyonda. ole oturtmamizi soledi bi sure. bizde gaz pozisyonunda gezdirdikten sonra annem hani bole eskiler bacagina yastik koyarda sallarya ole yatiriyor salliyor bi ole susuyor. bazen gracodada susuyor ama bu en rahat ettigi pozisyon. bide burda camomile papatya oluyor galiba ondan veriyorlarmis bebeklere ama biz vermedik. bide trde mesela ilac falan veriyorlarmis bebeklere d vitamini falan ama burda anne sutu ile beslenen cocuklara ozellikle hicbirsey vermiyorlar.
Maşallah bebişlerimiz arka arkaya gelmeye devam ediyor. Allah sağlıkla huzurla analı babalı büyütmeyi nasip etsin.. darısı da başımıza inşallah:)
sezençağla kubra1985 sizlerde sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza almışsınızdır şimdi inşallah iyi haberlerinizi bekliyoruz..
oo ne kadar çok komşum varmış ben de Beylikdüzü'ndeyim..
bu arada ben mi göremedim lemontree den haber var mı? bir de sulesiiden...
offf yaaa ben su emzirme sistemin i anlamadım yapamıyorumda dr anlatıyorda olmuyor yani bebeğim farklı davranıyor sistematiğimiz yok
herkese merhabalar...
ben de doğum yapalı bugün tam 1 ay oldu.. 20 yemmuzda 38+1 de 3450 gr oğlumu kucağıma aldım sezeryanla.. ondan sonra da koşturma başlaı.. başımıza gelenleri anlatsammmm.. ooooo
ameliyatın 2 gecesi acillik oldum, kustum wc ye çıkamadım lavman yapıldı... bana ameliyatta bağırsakların delinmiş, hemen cerrah bul, karnını açıp tekrar dikicekler dendi.. korkumu anlatamam, dr a benim 3 günlük oğlum var diyorum, bişi olmaz büyür bi şekilde diyo.. neyse sonradaan anlaşıldı ki öyle bişi yokmuş.. ama bana yetti o..
5. gün oğlumun sarılığı 18 e çıktı yatırdılar hemen yoğun bakıma. akşam ben emzirirken genzine süt kaçmış galiba morardı elime. Allahtan hastanede yoğun bakımdaydık da hemen oksijen verdiler düzeldi ama beni görmeniz lazımdı.. bütün gece ağladım.. çok korktum oğluma bişi oldu diye. o gece sütüm gittiii...
neyse hastaneden çıktık 1 gün sonra, eve geldik 1 hafta sonra dr a gittik 3200 gr a düşmüş, dr mama takviyesi verdi. eve geldik oğlum bi uyudu kalkmıyo.. neyse azcık uyandı emzirdim sütüm olduüu kadarıyla, mama vedik kustu.. akşama kadar 2 defa daha kustu, hemen dr u aradık götürdük, oğlumu yine aldılar elimden yoğun bakıma.. bu defa enfeksiyon şüphesiyle.. ve 5 gün hastanedeydik. ilk 2,5 gün küvezdeydi, sonra beni de aldılar yoğun bakımın yataklı odasında 2.5 gün daha kaldık.. oğlum ilk gün 30 cc mamayı bile yemiyodu, meğerse mikroptan dolayı beni 1 hafta düzgün emmemiş, ben de hep doydu sandım.. 2.5 gün sonra antibiyotik etki edince birden düzeldi hem mamayı hem beni aldı..
sonunda 5. gün çıktık hastaneden. ama garip olan kanında hiç bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmaması.. kana göre hiç bişiyi yok.. dr böyle olabiliyo dedi. zaten başta da çıkmamıştı ama dr önlem olarak hemen yatırdı antibiyotiğe başladı.. sağolsun, çok iyi bir dr..
ama oğlum mahvoldu, eli ayakları hep damar yolu, serum bağlandı... o oynadıkça damar yolu çıkıyo tekrar bağlıyolar..
çok zor günler geçirdik
şükür şimdi iyiyiz
sarılık için üzülen arkadaşlar.. hiç üzülmeyin, ben çok üzüldüm, Allah daha beteri de var kulum dedi, şükredin sadece
hepinizi öpüyorum.. oğlum mmırıldanıyo yazarım yine
kızlar gaz işi bizi de mahvetti 5 günlük bebek 2 gündür felaket ağlıyor o ağladıkça ben ölüyorum kızlar uzun uzun hikayemi anlatmak istiyorum ama zaman bulamıyorum kızım çok huysuz hep gazi var aman Allahım uyuyana kadar çok zorlanıyruz 2 gündür o ağladıkça içimn acıyor. sorularınıza gelince annelik muhteşem ir duygu ben epidural sezeryan oldum bebeğimi sıcak sıcak yanağıma verdiklerindeki duyguyu anlatamam hele doğduğunda ağlama sesi ben de ağladım sütüm hemen geldi ama emzirme işi 2. gün kolaylaştı bebiş ağlıyor sonra anlatacağım gaz sorunu bizi mahvetti
kızlar nabersiniz artık pek giremiyorum girsemde okuyup çıkıyorum benim kız ya kucakta yada memede uyanıkken hiç yatmak istemiyo ağlıyo hep kucak istiyo gezinmek istiyo nasıl alıştırdık bende hiç farkında değilim napıcaz böyle hiç bilmiyorum çok zor oluyo bide geceleri uyumuyo geceyle gündüzü karıştırdı ama şimdi yavaş yavaş dönmeye başladı bizde gaz için Nurse Harvey's i kullanıyoruz doktorumuz onu verdi bitkiselmiş 5haftalık olduk ve kilosu 4.5oldu 3.31o doğmuştu doktorumuz baya kilo almış
arkadaşlar bide sizin bebişler ne renk kusuyo benim kız beyaz kusuyodu bu sabah emdikten sonra hepsini çıkardı yanıma yatırmıştım üstüm yatak falan battı bbaya şarlattı böyle püskürür gibi rengide sarıydı korktum bende acaba üşüttü mü ama bidahada olmadı
ilk 1 hafta anlamsız ağlamalar bizdede vardı ama şimdilerde daha iyi keyifsizse ağlıyor açsa gazı varsa altı pissekızlar gaz işi bizi de mahvetti 5 günlük bebek 2 gündür felaket ağlıyor o ağladıkça ben ölüyorum kızlar uzun uzun hikayemi anlatmak istiyorum ama zaman bulamıyorum kızım çok huysuz hep gazi var aman Allahım uyuyana kadar çok zorlanıyruz 2 gündür o ağladıkça içimn acıyor. sorularınıza gelince annelik muhteşem ir duygu ben epidural sezeryan oldum bebeğimi sıcak sıcak yanağıma verdiklerindeki duyguyu anlatamam hele doğduğunda ağlama sesi ben de ağladım sütüm hemen geldi ama emzirme işi 2. gün kolaylaştı bebiş ağlıyor sonra anlatacağım gaz sorunu bizi mahvetti
slm kızlar doğum yapalı bugün 12.ci gün hareketlerimde zorlanmıyorum şükür rahatım ama karnıma dokunduğumda yada hafif bastırdığımda hala uyuşuk sizinde öylemi????
canım bende tamamen aynı sorunları yaşıyorum kucağa alıştı galiba diyorum ama benim kızın sancısı yoksa rahat yatağında yatıyor sancısı olduğunda kucak istiyor..gece ve gündüzü dediğin gibi karıştırdı diye düşünüyordum azönce uzman tvde gaz sorunuyla ilgili dr. konuştu..gaz sorununda bebeği kucağa almak işe yarıyormuş ayrıca gaz sorunu daha çok gece olurmuş...benimkinde zaten gaz sorunu var..belki seninkindede gaz sorunu olduğu için bu şikayetlerin var...
stzmnbende tam bundan bahsedicektim..senin hem kağıt tutacağı hem çerçevemi ?güzelmiş...ben sadece çerceve araöıştım yoktu...sonra bu modeli gördüm..öğretmen arkadaşlarıma dağıtıcam...bende 18 tane aldım...ayrıca aynı yerde tül satılıyordu tülde aldım ben...üstünede isim yazdırdım...my little sun shinesenin için aldığımın etkrar fotosunu koyayım..buarada üstüne şunu yazdırdım..sen fikir istiyordun bi ara :'' beklemekten sıkılmıştım gülse bebek 20.07.2011'' nasıl?stzmntekrar sana şunu diycem ben üstüne kağıt yazı zımbaladım ya..ama sonuçta tülden çıkınca yazıda gidecek..azönce arkadaşım bana bir fikir verdi..yaptığımda onuda paylaşırım..üstüne asetatlı kalemle yaz dedi..sende öule yapabilirsin ..nasıl olsa ahşap...saksı kısmına yazılabilir hem kalıcı olur....Eki Görüntüle 245864 Eki Görüntüle 245865
cnm bende epıduralle normal doğum yaptım dediğin baş ve boyun ağrısı malesef oldu ve 1 haftaya yakın sürdü.ama bebeğini doğar doğmaz görmene değer bence ....
tesekkurler canım
bız eşimle konustukta bastan berı aklımızdakı epıduraldı bu saatten sonra kafa karıstırmaya gerek yok dedık.hem dedıgın gıbı herseye deger..bı parmagımız kesılınce acısı 3-5gun sürüyor.karnımdan yavrum cıkacak ıllakı agrı sızı olacak kuş gıbı gırıp cıkmak mumkunmu dedı eşim cokta haklı.
gazdan yaptığını zannetmiyorum canım çünkü daha kucağıma alırken susuyo koyarkende daha koymadan başlıyo kendimden ayırıyorum tam yatağa bırakırken başlıyo ağlamaya ağlamada yalandan ağlama yani:) gaz olduğunda çok ağlıyo kıvranıyo yavrum bide bacaklarını topluyo
tesekkurler guzel fıkır canım ancak benım saksı kısmının on tarafı cıcek desenlı arkasına yazılabılır ancak.bılemedıkı.ama 12 tane ya sadece annem ablam 2 teyzem en yakınlarıma verıcem onları onlar ıcınde hani mınıcık cerceve kısmına oğlumun fotosunu koyabılırım oyle verebılırım dıye dusundum.eşimin aldıgı biberon seklındekı suslemelerımede ya stıcker seklınde dıorum yada zımbalı sekılde matbaada ısmını ve tarıhımızı attıralım.bu arada tullu susleme aldgm yerde mutlaka varmıstr ama ben oylesıne grmstm dukkana aa bu guzel dedım aldım cıktım planlı deıldı.bu arada hemen hemen zevklerımız aynıymıs demekkı:)
canım, çok teşekkür ederim. ama dediğin gibi doğum konusunda ben galiba kendim kaşındım. zıplaya zıplaya gelince bebek tabiki yerinde duramaz. ama ilginç olanı, bebek son ana kadar zaten inmemiş. dağlara gitmeseydik belki kızım bir hafta sonra gelirdi ama böylede güzel oldu. hemde süzrpriz oldu. sadece tek aksilik kızım doğduktan sonra mobilyamız gelmiş oldu, o yüzden eşyalarını ancak yerleştirebiliyorum. doğum konusunda ise hep epedrual normal istiyordum ama epedrual daha verilmeden doğdu için canım çok yanmıştı. bazen keşke sezaryan olsaymış diyip duruyorum. ama olsun, herşey geçti bitti. bir bu dikişlerle kanama hemencik geçse baya rahatlayacağım.cnm masallah kızına allah analı babalı buyutsun
senınle dogum hıkayemız hemen hemen aynı bende 1 gun oncesı denıze hemde pıknıge gıtmıstım aynen senın dedıgın gıbı pıknık ıcın gıttıgımız yerın yolu berbattı ve karnımı fecı sarsmıstı
benım oglan 36+2 de dogmustu hatırlarsan ve ebemın soyledıgı kendını resmen zorla dogurmussun dedı
yanı o kotu yollarda sarsıla sarsıla gıtmek dogumu baslatmıs galıba ( tabı kısmet ne zamansa o zaman olur o baska belkı bızım pıknıge gıtmemız vesıle olmustur )
yalnız benım suyumun hepsı geldıgınden ben sezeryan oldum neysekı sen normal dogurmussun
ne guzel kızınla sana sağlık ve mutluluklar dılıyorum
kokla benım ıcın
canım, gayet normal, bu sıcaklarda sadece lohusalar değil normal insanlar bile dayanamıyorum. bende de işte aynısı oldu.herkes kucagına aldı meleklerını kımsecıler yok artık
onceden 1 gün gırmesem gesmısı okurken şaşı oluyordum
kızlar size bisey sorucam
yaa bende feci derecede lohusa gazı dedıklerı seyden oluyo
tek ıyı gelen rezene ama sorun su kı bendekı gaz bebege gecıyo sütten bu seferde o kıvranıyo
dogum yaptıgım ılk haftalar daha beterdı sükür simdi oyle degıl ama halen devam edıyo
doktorum ve hemsırem normal dıyorlar hemen hemen herkeste olurmus ama cevredem kımsede olmamıs
bıde su lohusa atesı varya ya gunde 40 sefer ter bosalıyo tepemden sonrada üşüyorum
sırf bu yüzden dısarı cıkmak istemıyorum çünkü eve gelınce bı bakıyorum üstüm basım su ıcınde
gunde 10 sefer üst degıstırıyorum. bütün gün yelek sırtımda gezıyorum ama yınede koruyamıyorum kendımı galıba
yaz hamılelıgı zormus bence kıs olsa en azından peteklerı yakar otururduk ??
sizde de bole olan varmı ??
sagol canım. aslında onları eşim koydu. ben henüz bir tane fotoğrafını bile yüklemedim. zaman olunca hem topiğe hemde face de koyarım.tekrar gözün aydın canım..facete resimlerinizi gördüm..çok şekersiniz.....
canım, hiç takma kafana. benim kıza kafa büyük olacak denildi ama gayet normal kafalı çıktı:) hele kilo ve boy hiç uymadı. bide benim hamilelik boyunca bebeğim hep 2 hafta öndeydi ama doğum yaptığım gün ege hastanesi tam 2 hafta geride hesapladılar. yani herkes farklı ölçüyor. o yüzden sen dert etme.selamlar herkese dünkü doktor kontrolumu anlatmıştım şimdi usg çıktısına baktım fl değeri 1 hafta geri yazıyor.6.66 yazıyor.çok üzüldüm dünden beri.cmtsi kontrole gideceğim.şu aklıma geldi benim eşim uzun boylu epey.ancak bacakları daha kısa üst gövdesi uzun.bebeğim babasına benziyordur belki diye tesellli bulmaya calışıyorum
benimde azıcık çatladı ama lansinoh bende tüm çatlakları hemencik götürüyor. demek ki kişiden kişiye değişiyormuş..ne olur yardım...
göğüs uçlarım fene şekilde yaralar emzirmek işkenceye dönüşüyo resmen
lansinoh nas nalonin kullandım bi faydası yok
göğs kalknaı süt toplamadan başka işe yaramıyo ne yapıcam yaaa
canım, çok çok tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün. fakat dediğin gibi ölçüler gerçektende hatalı oluyor. bende de hiç uymadı.arkadaşım merhaba bende 2 gün önce doğum yaptım ve şimdi girebildim nete..doktor banada bacak boyu kısa demişti ve kafası büyük demişti..hepsi ölçüm hatası çıktı..hiç kafana takma allaha emanet yavrularımız...allahın izniyle sağlıcakla alırsın eline...
arkadaşlar bu arada doğum hikayemi en kısa sürede yazıcam.malum bebek doğunca yoğunluk oluyor:)ama bu harikaaaaaaaaaaaaaaaa bi duygu..kısaca cumartesi 10:10 da 3.310 gr epidural sezeryanla oğlum dünyaya geldi.darısı başınıza hepinize sevgiler
maşallah bebişine. umarım böyle sorunsuz devam ederseniz...Selam kızlar...
Bugün çok iş yaptık biz:)) 1. ayımız doldu, doktor kontrolümüz vardı. 900 gr almış bebişim, gerçi doğum kilosuna göre 850 gr. Doktor en az 600 g almasını istiyoruz dedi. Kalça ultrasonumuzu çektirdik, herşey yolunda çok şükür...
Sağlık ocağında da aşımızı olduk geldik eve...
Yeni doğum haberi yok sanırım...Çoğunluk bebişi ile ilgileniyor, topik boş:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?