2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Igdenaz, gozunuzaydin, seni ve esini cok tebrik ederim. Ben de ilk 3 gunu hastanede zor gecirdim. Her gecen gun iyiye gideceksin, mutlaka evin icinde yuru hareket et, gazini cikar.
Bir haftaya kadar agrilarin cogu bitiyor, gecmis olsun.

Mgokberk, billuribin degerinizin dustugune sevindim, umarim en kisa surede tamamen sariliktan kurtulursunuz.

Eyeszay, gozunuzaydin, bebisinizi gule gule mutlulukla buyutun.

Arkadaslar, tum yazilanlari okuyamadim simdi kizim uyandi. Baska dogum yapan varsa umarim kacirmamisimdir. Dogum yapacaklara da bol sanslar ve kolayliklar diliyorum.

son günler cidden zor oluyor benim de sırt boyun ağrım beni mahvetti çok geçmiş olsun canım umarım istediğin zamanda bebeğini kucağını alırsın sağlıkla alırsın inşallah
şu doktorlara da hiç güven kalmadı artık. canım nasılsa haftan baya ilerlemiş stres yapma doğsa bile bolca kilosunu alır.

semnat83 canım iyi olmana sevindim benim de karnım hala yukarıda merak etme

sağol cnm
ewt kime inancağımı şaşırdım.inşallah hayırlısı sağlıklı doğsun yeterki

Son düzenleme:
selam kizlar. dun yazamadim cok biseyler hazirlamakla ugrasiyorduk. nasil herkesler?? biz iyiyiz sukur sabah pediatris doktorumuz geldi eve bakti kizimiza. kollarindan cekip hop hop hoplatti aklim gitti. sora bana iste biseyler gosterdi falan. dogumum gercekten 0 aci ile gecti diyebilirim. epidural normal dogum yapacak olanlar hic korkmasin. Ama benim tabi dogumu yapay yolla baslatmak zorunda olduklari icin oldukca komik anilarim oldu. daha dogrusu simdi komik geliyor:)) o gun iste size hoscakal dedikten sonra gittik hastaneye. yolda gulup duruyoruz ikimizde boyle saskin degisik duygularla. girdik iceriye bizimle birlikte bir cift daha vardi. bana iceriye yanliz girip 1 saat yanliz kalmami soleyince gorevli bir bagirmaya basladim alexandrosa. istemiyorum ben yanliz hicbiryere girmem. bu ne bicim hastane. nasil buranin en iyi hastanesi. ne ilkel bilmemne basladim bagirinmaya. sonra mecbur tipis tipis aldilar iceriye. hemsire bana odami gosterdi. ben orda kalakaldim napicagimi bilemedigimden. bide isin ilginci burda herkes biliyor dil koyluler bile. koskoca hastanede bulamadik ingilizce bilen birini. neyse ben basladim aglamaya telefonumuda aldilar bisureligine. hemsire geldi ustumu cikarmami soledi bana kiyafetler verdi. sonra bana anlatmasi gerektigini anlatamadigindan esimi cagirdilar. ben basladim aglamaya. gotur beni burdan. istemiyorum. normal dogumda istemiyorum. devlet hastanesine gidelim. bu nasil yer. psikolojim mahvoldu. oda surekli sakin ol gidemeyiz biyere falan. neyse sonra iste ona anlattirdilar benim ne yapmam gerektigini ciktilar. once hemsire o buyuk tuvalet seyini yapti. bilmiorum adi ne. tuvalete gittim.sonra dus aldirdilar. sonra hemsire gelip zaten tras ettigim bolgeyi yeniden nerdeyse mikroskopla tras etti:))aaa yok bu en onceydi. neyse sora iste beni makineye baglayacaklari baska bir odaya aldilar esimide aldilar. kabus zaten o zaman basladi. bebegin kalp atislari ile sanci makinesi. sabaha kadar onda nasil yatilir kimildamadan. uyuyamadim sinirlerim gerildi. basladim alexandrosa hepsi hataydi. zaten normal bi insan bebek yaparmi. besliyorsun besliyorsun kocaman oluyor simdi nasil cikicak. keske eski zamana geri donsem. nefret ediyorum herseyden istemiyorum bebek. ama akliniza gelebilecek hersey butun gece. bilmiyorum esim nasil katlandi. diger kizin kocasi aslinda hepsinin kimse hastanede kalmamisti. ne bicim erkek bunlar anlamadim. alex sabaha kadar sandalyede uyudu. o arada beni dinledi. dogumdan sonra dinlerken neler hissettigini anlatiyor bana cok komik:))) ok gelelim en korkunc faciaya. zaten stressden normalde sevdigim serum baglama ve kan alma bile acitmaya dayanilmaz olmaya baslamisken, ki acinin artik psikolojik olarak azalip artabilecegi gerceginide bikere daha anladim. o vajinaya surulen kremin zamani geldi. sukurki hicbiriniz zaten boyle bisey yasamayacaksiniz genelde tr de normal dogum baslatma olayi yok. hemsire gelip o kremmi ilacmi neyse vaginanin icine ama taaaa derine bebegin oldugu yere plasentaya suruyor. dusunun aciyi artik. yanimdaki kizda bende bagirmaktan bi hal olduk. korkunctu, ee bide o acidan sora nasil kalinir yani basladim dahada kotu seler solemeye alexe. dedim ne bicim insansin anlamiomusun eve gitmek istiyorum. panik atagim tuttu korkudan korkunctu. neyse o facia gece hic uyumadan bitti. sabah beni gene kendi odama aldilar. hemsire agri serumunu saat 8 falan gibi seruma koydu. sancilarin baslayacak dedi istedigin zaman soleyebilirsiin epidurali yapmamizi. bende tamam dedim. aklimda genislik 5 cm falan olana kadar dayanabilirim var. ama korku ciddi anlamda beni benden aliyor. neyse bu arada benim gecede sanci cikmisti makinede bu arada. butun gece 120 lere kadar cikti. durun sarjim bitiyor kapanmadan bu kismi yollim

selam arkadaşlar; doğum yapanları tebrik ederim. darısı bizlere inşallah. benim bir sorum var: nişan koyu sarı yeşilimsi sümüksü bişey midir bi de miktarı ne kadar olur aşağı yukarı??

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım, doğum yapan arkadaşları kutluyorum inşallah o yüce duyguları yaşamak hepimize kısmet olur. Bende doğuma odaklamış durumdayım, gerçi daha çok var ama bi aksilik yaşamadan normal doğum olmasını istiyorum hep, sizin düşünceleriniz neler, normal doğuma hazırlık yaptınız mı, veya önereceğiniz bişey var mı?

iste sancilar basladi. aslinda sanci degil kasilma. hic agri falan yok. hemsire geldi istiyorsan epidurali yapalim dedi. yok dedim gerek yok daha sonra. ondan sonra iceriye bakti elini iceri soktu sokmadi suyum patladi ama ben bilmiyorum kac litre suydu o ole. hic aklimda ole bisey canlanmamisti. sonra kadin doktor suyu patlaticakti ama gerek kalmadi kendiliginden fizyolojik olarak patladi bu cok iyi dedi. sonra gitti gene geldi aciklik kac cm sordum 1 cm dedi. gitti. ben stress, odaklanma, panik atak sonucu daha fazla bekleyemedim. ve birde epiduralci gec gelir diye korktum yapin dedim. epidurali yaptilar. icinde sakinlestiricimi var nedir bi anda sakinlestim bulutlarin uzerinde ucmaya basladim. sonra artik uykusuzluktan biraz uyumusum. doktorum geldi muayene etti daha 2 cm anca olmustu aciklik ilkten cabuk acilmadi. neyse dedi 2 gibi dogar bebek cok kolay olucak dedi. iyi dedim uyumusum sora epiduralin etkisinin gecmesi ile bi uyandim. tavan yapmis sanci:)) hemen alexandrosu uyandirdim cabuk cabuk epiduralciyi bul gecti etkisi diye panik halde. geldi hemsire iste epiduralcide geldi. cok az bi doz daha verdiler. bu arada epidurali sezeryandaki gibi vermiyorlar. cok az veriyorlar dozu ikinabil diye. ondan kasilmalari hissediyorsun ama agri hic yok. cok guzel bisey yaa beni bole birde mutlu etti:))) sarhos gibi.

aynı şeyleri bende yaşıyorum canım ve benim açılmam başladı 2 gündür hastaneye gidip geliyoruz doktor pazartesiye kadar doğurursun dedi bence sende hazırlıklı ol derim.

al benden de o kadar 10 gündür doğru düzgün yürüyemiyorum sadece sağ bacağım ve sadece üstüne basaken veya giyinirken her gören bebek baskısındandır dedi bana da mantıklı geldi çünkü dediğin gibi öncesinde aşağı doğru baskı hissetmeye başlamıştım. kadın doktorum fizik tedaviye yöndendirdi o da hemen emin olmadan fıtık olabilir bahanen de varken sezaryan yap diyo lütüfmüş gibi ama ben fıtık olduğunu düşünmüyorum canım ya benim düz oturtup boynumu aşağı doğru ittirdi belinde baskı varmı dedi yok hiçbişey hissetmedim zaten tuvalette ıkınırkende sorun yaşıyosundur dedi öyle bişeyde yok ayak baş paraklarımı ileri geri ittirdi sağ tarafta güç kaybı var bak diyo ama evde denedik hiçbişey yok zaten şimdi gitsende film felan çekemediklerinden havada kalıyor herşey doğumdan sonra devam ederse gel bakalım dedi... şimdilik yapacak bişey yok yani ilaçta vermiyorlar kendimizi çok zorlamadan dayanıcaz artık. ben inanıyorum bebeğin baskısından ve doğumdan sonra geçecek :)

kizim agladi onu doyurdum kizlar devam ediyorum. neyse iste epidurali verdiler tekrar. o zaman agrilarin cok oldugu zamandi ama gercektende korktugum kadar boyle dayanilmaz degildi ama soledigim gibi bende bilinmeyen biseye karsi asiri korku panik herseyi oldugundan fazsla algiliyordum. panik atagim tuttu cunku bide. neyse epidurali verdiler gene ucmaya basladim. aradan daha 10 dakika gecmedi hemsire geldi benim buyuk tuvaletim geldi acil gitmem lazim dedim. dur bakiyim dedi. icimden neye bakicak diyorum. cunku bikere daha geldi beni ilk o odaya aldiklarinda bana bi tabak gibi bisey verdi buna yap diye. esim odada hemsireler basimda. durdum durdum yok ben buna yapamam tuvalete gidiyim dedim. neyse soktuler makineleri gitmistim ilk. ama diyorum simdi izin vermicek herhalde dogum yaklasti diye o tabaga yap dicek bana diyorum. bakti bebisimiz gelmis simsiyah saclari var dedi. icimden nasil yani derken doktoru cagiriyorum dogumhabeye gidiyoruz dedi. doktoru aradi. doktor geldi ikin dedi bilmemne. alexi aldi basini gosteriyim bebegin diye o akillida gitti bakti. sora dogumhaneye aldilar 2 kere ikindim. yavas yavas doktor cikardi hicbirsey duymadim sora bana verdiler prensesimi. aklim basimdan gitti. tabi biz bebegi severken plasentayida almis doktor hic onlari duymadim hatirlamiorum. sora iste bebisle kaldik biraz dogumhanede sora beni bi pansuman yerine goturduler. orda cok uzun kaldim beni unutmuslar. epiduralin etkiside gecti pansuman yaparken acidi biraz. sora iste odama cikardilar sora bebisimiz geldi hep benimle kaldi. bebegi beslerken uterus kasilmalari oluyor. eskiye dondugu icinmis. onlardan cok cektim bide ilk 2 gun agrim vardi heryerimde. simdide sirt agrisi falan ama hicbiri cekilmeyecek gibi degil. bebisin mutlulugundan duymuyorsunuz bile. bole iste kizlar. sorunuz olursa sorarsiniz. ama hic korkmayin.

son günler cidden zor oluyor benim de sırt boyun ağrım beni mahvetti çok geçmiş olsun canım umarım istediğin zamanda bebeğini kucağını alırsın sağlıkla alırsın inşallah

evet cnm son günler gecmek bilmiyo insan ne zaman gelicegini bilmeyince daha da bi stres oluyo hayirlisiyla gelsin bebegim de baska bisey istemiyorum.

aynı şeyleri bende yaşıyorum canım ve benim açılmam başladı 2 gündür hastaneye gidip geliyoruz doktor pazartesiye kadar doğurursun dedi bence sende hazırlıklı ol derim.

cnm ben daha persembe gittim doktora acilma yok dedi bana. ama doktordan sonra hic yerimde durmadim diyebilirim eksikleri bitirmek icin kosturdum durdum. cünkü bundan önce erken dogum tehlikesiyle yatiyodum hep. insallah yavas yavas acilma olur da gelir bebegim.

eyeszay cnm ya ne kadar tatli bi kizin var öyle :) fotograflarini görünce öyle cok duygulandim ki anlatamam. dogumu da ne kadar güzel anlatmissin öyle uzun uzunnn. bana cok cesaret verdin. hep aklimda nasil olucak sorusu var son günlerde ama esime bile dedim senin dogumunun cok kolay gectigini :) gecen gün doktorum da ayni seyi söyledi zaten cok normal bisey dogum olayi korkulacak bisey degil agri ceksen bile sonunda bebegini kucagina alicaksin bunlari düsünme demisti. sende ayni seyleri yazmissin. icimi ferahlattin diyebilirim. darisi benim gibi dogumu bekleyenlerin basina ma bu belirsizlik öldürüyo insani :) minik prensesini de seni de öpüyorum cnm.

canım çok rahat doğum yapmışsın inşallah bütün normal doğum yapacak arkadaşların böyle rahat olur doğumları. ben de çok isterdim ama malesef bitakım nedenlerden dolayı haftaya çarşamba sezeryan olacağım

Selam kızlar,
Eyeszaycım; büyük bir heyecanla okudum yazdıklarını. Bende epidural normal istiyorum. Hiçbirşey hissetmemiş olman süper, bana da cesaret geldi diyebilirim.

Bu arada tebrik etmeyi unuttum. Allah analı babalı büyütsün canım.
Resmini göremedim çünkü faceni bilmiyorum. Buraya da eklersen görebiliriz...Eminin çok şirin bi miniktir.

3150 gr doğmuş, maşallah
Sanırım daha az kilolu doğar demişti doktorun. Ultrasonla uyumlu mu çıktı kilosu?

eyeszayyyy
cnm ne güzel ayrıntılı anlatmışsın doğumu
ilkten paniklenmişsin epey ama sonuna değer
nasıl eva mina emiyomu geceleriniz nasıl geçiyo
çook istememe rağmen normalin hiç bi türünü olamıyorum

Son düzenleme:
kızlar kayınvalidemden hiç hoşlanmıyorum..özellikle çocuğum için babannesi yesin onu diyip garip sesler çıkarınca...yaaa sevemiyorum sahte geliyo..sevmesin benim çocuğumu.sevmesiiiiiinn

kızlarr benım gunler nasıl geçecek sıcaklar fena bastı.annemle kardesmde doğum onumuzdekı hafta olack dıye memleketten geldıler onlarda sıcagına alıskın deıller buranın evden cıkmak zor gelıor eee bnde yalnızken evde sıkılıp dukkana gıderdım zama gecerdı smdı annemle evdende cıkılmıyor suan o uyuyor ben sıkıntıdan ppatlıom yalnız olsam cıkardım evden.3haftam var daha ne yapıcam ben ya.ben sezaryan dusundugumden doktorum 15ınden sonra alınabılır dedı ancak pek ılımlı deıl 31ıne kdr beklıyelm dedı ( yanı ben 41.haftamın ıcınde oluyorum) tamam beklıyelım hem bebegmde buyusun ama dıorumkı ben ogune kdr beklersem zaten sancım gelır doğururum heralde umarım doğururum cunku sıkıntı basmaya basladı cok fazla.bebgım SAT la uyumlu gıtmedıgınden durabıldg kadar duracak kızlar oğlusum mınnacık daha..bnm derdım sımdı bukdr zamanı annemlerle nasıl gecırecez gıdeblck yerde yok e bende evden onlarsız cıkamıyorum eşim kendı alemınde zaten sabah bı uyandı tos tos agzından 1cumle cıkmadan evden cıktı arada cınslıgı tutar ama annemde yanlıs anlıcak dıye korkuorum arada kalıom yanı daha sımdıden bu uzuuun gunlerde ne yapıcaz..

massallah eyezsay ne güzel gecmiş doğumun
rabbim bebeğini size bağışlasın koy da resmını görelim facan yok bende

massallah eyezsay ne güzel gecmiş doğumun
rabbim bebeğini size bağışlasın koy da resmını görelim facan yok bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…