2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam guzel anneler:))))
bugun hava cok guzel serin esiyo. gece cok rahat yattim serin serin:)))))

eyeszay canim bebegin cok tatli bende kimseye benzetemedim. Allah anali babali buyutsun...

dün kontrolümüz vardı.doğum tarihini 29 ağustosa verdi.eğer aksilik olmazsa büyük gün o gün.bebeğim 2 600 olmuş.bu 15 günde pek kilo almamış.yememe çok dikkat etmem gerekiyor.

aldı awezcim kelepçe gibi olan bombeli bileziklerden aldırdım :66:

valla bu fırsatı kaçırmak istemedim.. bi daha ne zaman alırki dedim zaten olur olmaz herşeye harcama yapıyor biraz da benim için kassın acımıyorum artık kendisine..:39:

canım aklıma gelmişken eşim değil ama:9:annemler bana ve kızıma bilezik aldılar....kayınvalidem çeyrek takıcaktı annemden duyunca bende torunuma bilezik alayım dedi..ama henüz ne gelen vaaarrrrr ne giden :9:

kizlar eve oglen geldik ama oglenden beri bi oturamadim. nasil herkesler. biz bigun erken ciktik. 4 gun kalmamiz gerekiyordu prosedur oleymis burda. evamiz tahminimizden cok cok erken sali gunu saat 2 yi 10 gece dogdu. dogumda hicbirsey duymadim aci olarak diyebilirim. normal dogum oldugu icinde hemen emdi ilk kolastrum sutunu. simdi normal sutumuzde geldi. hersey iyiydi. daha detayli anlaticam dogumu vakit bulunca simdi biseyleri duzenliyoruz. bebisin fotolarini koydum face e. herkese cok kolay dogumlar diliyorum. kimse korkmasin.
canım gözün aydın..allah uzun sağlıklı ömürler versin.....fotoğraflarınızı gördüm maşallah çok tatlı..şimdiden minik elbiselerde giymiş....

derin olmasını istemiyorsan ikeanın ayarlanabilir beyaz beşiği var tablası ortada biraz büyüyünce aşağı indiriliyor fiyatı da çok yüksek değil mobilya düşünürsen ona bakabilirsin.diğer dediğiniz beşiği bir tanıdığım kullanıo biraz derin gibi.alttan destek gerekebilir başlarda.bir de halı bulamadığını yazmışsın biz kaşmirden aldık disney serisiydi erkek bebekler için bir kaç tane alternatif var biz winnie the pooh lu aldık mavi renkte karakterler futbol oynuyor bakabiilirsin oraya.

bu arada bikesha dan haberi olan var mı ben mi sayfalarda kaçırdım

canım o halılar çok güzel..bende kaşmir disneyland lisanslı bebek mini ve mikili aldım...bebeklerimize aldığımız ciciler kısmında paylaşmıştım..
bu arada bende bikeshayı çok merak ettim ..bi arayayım ulaşırsam size bilgi veririm

kızlar ben pek ıyı haberlerle gelemedım.
bebegım hıc kılo almamıs yanı 200 gr alabılmıs 2326 olmuş.SAT a gore 37 haftadayım ama bebegım 35ı anca doldurmuş.gecen gıttgmde boyle dememıştı doktor agustosn ılk hftasından sonra sezaryanla alablrz demıstı ama bu mumkun deıl.şimdide ıstersen 15ınden sonra alablrz dıyor oğlusum daha buyumemıs kılo almamıski nasıl aldıralım.31 agustos doktor nöbetcıymıs ogune karar verdık sımdılık.bayramın 2.gunu yanı.bayramda 1hafta oncesı ve arifesi eşimn ıslerı yoğun oldgndan hıc oncesını dusunmedık.yanı bebegım sızlerın normal doğuma gıttıgı haftada sezaryana gırecek bılıyorsunuz benım omurılıgımde sorun oldg ıcın normal cok zor gozukuyor bende zorlanmak ıstemedgmden kolaya kaçıyorum.bebegm daha kanala gırmemıs rahım duvarıyla arasında mesafe varmıs acıklık falan yok.anlıyacagnz SAT ım la bebegım hıcmı hıc uyumlu deıl ve bunu aptal doktor yenı farkedıyor yanı ızahını bıze yenı yapıyor kafam allak bullak bız onmzdekı hafta doğacak beklerken bu ayı dolu dolu gecırıceğmz oğrenıyoruz.ustune bırde annemde normal yap bısı olmaz dıye bnı ıkna etmeye calısır tavırları ıyıce sınırlerımı bozdu doktorun ynnda bıle tutamadım o sınırle ona soylendım.dönüştede kayınvalıde aradg ıcın ona gttk bıde bılenler vardr kayınvalıdemn bır çorapp bıle almamıs olmasından ılgısızlgnden yakınıyordum ya o sınırle onun yuzunu gorunce(polyanna gıbı kızım kızım demelerı) canımı ııce sıktı ablamla telde dertlesrken sınırımden ağladım.halada kendıme gelebılmıs deılım kaçıncı haftadayım nerdeyım nasıl bılmıyorum..sadece dokunsalar ağlıcam onu bılıyorum

canım son haftalarda bebekler bazen haftasıyla uyumlu gitmiyor..ama çok şükür sorunda çıkmıyor..takmaya kafaya canım...bu arada benim kayınvalide de seninkinin tıpkısı:9: kafaya taka taka bi hal olmuştum..ama artık koyverrdim gitti :9:

benimde sancım oldu çarşamba günü dr gittim hemen nst bağladılar baktı doktorum bir hafta daha beklesin dedi diladin verdi günde üç kere iyi geldi benim ikinci bebeğim sezaryen ilki buda doğal olarak sezaryen 10 ağustosta sabah 9 da eşinle gel dedi sezaryen öncesi tahliller yapıcam dedi bende 10 damı doğumumuz dedim yok 11 yada 12 sinde bebeği alırız konuşuruz o gün dedi ya ilk doğumumda öyle bir gün öncesi çağırmamıştı diyorum sitres yapmıyım diyemi öyle dedi acaba sezaryen olan arkadaşlar cevaplayın lütfen size tahlil falan yapıldımı ameliyat öncesi
?şimdiden teşekkürler herkeze iyi geceler...

günaydınnn herkese, canım dün beni de aradılkar 10 ağustos günü sabahtan gel tahlillerini yapalım 11 ağustos ta bebişiii alıcaz dediler, normal bi durum heralde tansiyon kan kontrolü falan yapılcak heralde panik yapma :49:

selammm kızlarr..umarım herkez iyidir..ya bi çoğumuz doğum yapmış heralde..ay ne çabuk geçti zaman..ya bende biraz vajinusmus olayı var sanırım ve bundan dolayı çatı muaynesini nasıl yaptırıcam diye kara kara düşünüyorum..aranızda çatı muaynesi yaptıran varmı..varsa biraz anlatırmı nasıl yapılıyor ve acı veriyormu..normal doğum çok istiyorum bu yüzden bu korkumu yenmem gerek...lütfen tecrübelerinizi yazın kızlarr..

Selam kızlar. artık doğumu bekleyenler baya azaldık. ben de pazartesi günü oğluşumu kucağıma alıcam. şimdiden heyecan bastı valla.
pazartesiden sonra 3 kişi olucaz inşallah. 9 ay geçti de şu 2 gün geçmek bilmiyor yaaa:52:

Selam kızlar. artık doğumu bekleyenler baya azaldık. ben de pazartesi günü oğluşumu kucağıma alıcam. şimdiden heyecan bastı valla.
pazartesiden sonra 3 kişi olucaz inşallah. 9 ay geçti de şu 2 gün geçmek bilmiyor yaaa:52:

gerçekten zaman kısaldıkça daha zor geliyor. rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

dün kontrolümüz vardı.doğum tarihini 29 ağustosa verdi.eğer aksilik olmazsa büyük gün o gün.bebeğim 2 600 olmuş.bu 15 günde pek kilo almamış.yememe çok dikkat etmem gerekiyor.

cnm bizim sanırım senle SAT tARİHLERİMİZ YAKIN benmki de 35+0 da 2.620 gr dı dr haftasıyla gayet uyumlu dedi.Sağlık ocağındaysa 1 hafta önden gidiyo dedi.İlk bebekler genelde 2.850 -2.900 gr olur dedi hemşire. Ama normal yani senninki de.Hatta benmkinden daha uyumlu...:) Bide senn kız mı erkek mi ? Kızlar biraz daha ufak olur.Benmki erkek.

selammm kızlarr..umarım herkez iyidir..ya bi çoğumuz doğum yapmış heralde..ay ne çabuk geçti zaman..ya bende biraz vajinusmus olayı var sanırım ve bundan dolayı çatı muaynesini nasıl yaptırıcam diye kara kara düşünüyorum..aranızda çatı muaynesi yaptıran varmı..varsa biraz anlatırmı nasıl yapılıyor ve acı veriyormu..normal doğum çok istiyorum bu yüzden bu korkumu yenmem gerek...lütfen tecrübelerinizi yazın kızlarr..

canım selam,
bende de geçimişte vaji vardı ilişki anlamında yendik ama muayneye izin vermedim bu yüzden sezeryan oldum doktorlar bu durumumun normal doğumda bebeği ve beni riske atacağını söylediler ben de normal doğum sevdasından vazgeçtim sen bir dene muayne olabiliyorsan normal doğum yaparsın doktorun yönlendirir seni ama masaya yatmadan durumu doktoruna anlat benimki bana çok kızmıştı:((

ben de açtı muayenesini merak ediyorum. 10 gün sonra bana da yapacaklar. Topic te sordum cevap alamadım :60: Ama hemşireye sordum o anlattı dr 2 parmağını içeri sokarak yapıyormuş. Orda kemikler varmış doğuma uygun mu değil mi çocuğun kafasına zarar verecek gibiyse sezeryana yönlendiriyorlarmış. Ve ancak parmakla anlaşılıyormuş, ultrason veya başka bi cihaz icat edilmemiş bunun için henüz...:18:

canım selam,
bende de geçimişte vaji vardı ilişki anlamında yendik ama muayneye izin vermedim bu yüzden sezeryan oldum doktorlar bu durumumun normal doğumda bebeği ve beni riske atacağını söylediler ben de normal doğum sevdasından vazgeçtim sen bir dene muayne olabiliyorsan normal doğum yaparsın doktorun yönlendirir seni ama masaya yatmadan durumu doktoruna anlat benimki bana çok kızmıştı:((

böyle bi sebepten normal doğumdan mahrum kalmak ne kötü dimi:(neyse bakalım 12 sinde kontrolüm var ozaman belli olur..cevabın için sağol arkadaşım..

ben de açtı muayenesini merak ediyorum. 10 gün sonra bana da yapacaklar. Topic te sordum cevap alamadım :60: Ama hemşireye sordum o anlattı dr 2 parmağını içeri sokarak yapıyormuş. Orda kemikler varmış doğuma uygun mu değil mi çocuğun kafasına zarar verecek gibiyse sezeryana yönlendiriyorlarmış. Ve ancak parmakla anlaşılıyormuş, ultrason veya başka bi cihaz icat edilmemiş bunun için henüz...:18:

vajinusmus gibi bi sorunun yoksa zor değildir..yani arkadaşım öyle söyledi...ama bizim durumumuzdakiler için zor sanırım:(

ara sıra belimde ağrı oluyor, bebek aşağı doğru baskı yapıyormuş da onun sonucu gibi... Ama bugün bir farklılık var : yürürken sağ bacağımın üzerine basamıyroum, çok ağrıyor(sancı giriyor gibi). Normal mi sizce? Fıtık falan değildir di mi?

bendede oluyor ama ben ödeme bağlıyorum

selam kizlar...

dünden beri cok kötüyüm ben yaa. belim, kalcamdaki kemikler, sirtim, kasiklarim acayip agriyooo :( kasiklarimdaki agri öyle tuhaf ki sanki yirtilicakmis gibi bi his var zaman zaman adet olucakmisim gibi agrilarim da var.kasilmalarim da oluyo ama düzenli degiller. özellikle geceleri daha cok oluyolar. dün gece midem berbat bi durumdaydi. cok yandi midem bulandi sonra bi panik oldum ki sirtimdan soguk terler bosaldi resmen dogurucam sandim. bu belirsizlik ne kadar zor bisey yaa. sizce bunlar dogumun yaklastigini mi gösteriyodur??? bi yandan dogsun istiyorum bi yandan korku heyecan cok karisik duygular icindeyim. annemle kardesim gelicek 10 gün sonra bebegim de cok bekletmesin istiyorum cünkü 1 ay kalabilecekler. gec dogarsa annemin bana pek bi yardimi olmicak ondan cok stres yaptim herhalde mideme vurdu :(

evet aylar geçiyor ama son günler ve saatler geçmek bilmemişti bendede :D

canım selam,

canım doğumu nerde yaptın? bursadamı çanakkalede mi?

böyle bi sebepten normal doğumdan mahrum kalmak ne kötü dimi:(neyse bakalım 12 sinde kontrolüm var ozaman belli olur..cevabın için sağol arkadaşım..

canım boşverin üzülmeyin...çoğumuz sezaryanla doğum yaptık..hepimiz farklı sebepten...benimde şeker ve tansiyon yüksek çıktığı için sezaryanla doğum yaptım...bende bu duruma üzülmüştüm..bende normal yapmak isterdim..ama inanınki doğumum çok rahat geçti..iyikide sezaryan olmuşum...hastaneden çıkar çıkmaz..hemen evi toprlamaya temizliğe başladım:9:hiç zorluk yaşamadım..inşallah sizinde öyle olur...

slm kızlar iyice daraldım artık.gazi hastanesine gidiyodum.ama doktor çentik var dedi bebeğe giden kan akışının az olmasıymış kilosunu etkiliyomuş.35 hafta 2 kilo dedi.belki erken alabilirler yada yatış yaparlar dedi.küveze ihtiyaç olursa gazide olmadığı için ege üniversitesine gönderdi.gittim tekrar ultrason nst falan çekildim kilosu orda 2.300 çıktı suyu sınırda dediler.yatmak istiyomusun yada 2 gün sonra tekrar gel dediler.yatmadım bende.hepsi başka söylüyo 36.37 hafta dediler 2 gün sonra gittim 35 hafta dediler.biri başka biri başka hesaplıyo. dün tekrar gittim evde durmak daha çok tereddütte bırakıyo yatış deselerdi yatcaktım ama gerek yok dediler suyu yeterliymiş nst biraz önemli dediler bi dedikleri bi dediklerini tutmuyo hiç memnun kalmadım nst yide doğumhanede çekildim bağıranlar çağıranlar iyice korktum normal doğumdan.şimdiye kadar video bile izlemedim ama yaşamış kadar oldum orda.pazartesi tekrar gitcem inşallah normal çıkar sonuçlarda orda doğum yapmak zorunda kalmam.

selam kızlar nasılsınz... doktor bana erken doğm riskine karşı bir hafta istrahat vermişti..1 hafta bitti bakalım pazrtesi kontrolüm var..rahim ağzım yumuşamıştı en son gittiğimde..
sizleri çok merak ettim birçoğunz doğum yapmştır hepsini kaçırdım...
ben 36+3 olmama rağmen göbeğim hala aşağı inmedi ne zaman inerki?

canım doktor 37. haftadan sonra çatı muayenesine başlar. çatal denen sandalyeye oturtuyo sonra parmağını içeri sokuyo.tabi baya ileri.10 saniye falan sürüyo.kendini çok kasmazsan acıtmıyo o kadar.ama sıkarsan biraz acıyo ama dayanılmayacak gibi değil.normal doğum yapacaksan bu durumu en az beş altı kez yaşıycan.ben daha doğurmadan beş kez baktı.tabi vajili değildim odurumda nasıl olur bilemiyorum.

canım doktor 37. haftadan sonra çatı muayenesine başlar. çatal denen sandalyeye oturtuyo sonra parmağını içeri sokuyo.tabi baya ileri.10 saniye falan sürüyo.kendini çok kasmazsan acıtmıyo o kadar.ama sıkarsan biraz acıyo ama dayanılmayacak gibi değil.normal doğum yapacaksan bu durumu en az beş altı kez yaşıycan.ben daha doğurmadan beş kez baktı.tabi vajili değildim odurumda nasıl olur bilemiyorum.

5-6 kez mi eyvahhhhhh.....Bunnu bilmiyordum bak.Demek 37. haftadan sonra her 20 ya da 5 gün sık sık görücem seni demesi ondanmış. :18: :18:

vaji sorunu yok ben de de çok şükür neyse tavsiyelerin için sağol en azından kendimi kasmam bari de biraz rahat olur...:49:

Back