2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun caım Allah analı babalı büyütsün maşallah bebeğine ve sana ağrın geçmediyse doktoruna mutlaka söyle tekrar bi muayeneye git mikrop kapmış olma sakın yada iç kanama falan... aman aksatmadan git canım bi muayene ol nede olsa ameliyat geçirdin..

iğdenaz;

Canım hayırlı ugurlu olsun bebişin. Ben de fırsat buldukça giriyorum ama öyle geçmişi okumak ne mümkün son sayfada ne varsa ondan haberim oluyor:)
Canım ben sezeryandan sonra ağrı fln çekmedm hiç bünyeye göre değişiyor olabilir. İlk kaldırdıklarında ve yürüttüklerinde çor zorlandım gerçekten ama devam eden bir ağrım sızım olmadı çok şükür; hastanede yataktan kalkarken tuvalete giderken zorluk çektim ama 2. günden sonra yavaş yavaş geçiyor daha kolay kalkıyorsun oturuyorsun. 3-4. gününde çok daha rahat edeceğine eminim. Allah kolaylığını versin sana da....

Canım sarılık olmuş sanırım bebişin, neyseki düşmüş geçmiş olsun. Canım bebişin aç kalmaması gerekiyor kesinlikle mamayı hiç kafana takma; bizim eve bebek hemşiresi geldi geçen gün hastanenin hizmetiymiş o da anlattı emme ardından ya da 2-3 öğün emmenin ardından biberonla beslemelerde bebeğin biberona alışması söz konusu değil dedi.

kızlar size bir sorum olacak eşleriniz size doğum hediyesi aldı mı?çok özel değilse ne aldılar?bizim böyle bir adetimiz var eş,hanımına doğum hediyesi alır eskiden altın vs şeylerdi.(gerçi eşim pek bu adeti sevmedi sanırım) yani bu hediye bebeğe gelenle alakalı değil.

hanmlar bu bilurubn konusunda kan grupları nasıl olursa sorun çıkıyor mesela beim kan grubum A rh negatif eşiminki 0 rh pozitif bizde kan uyuşmazlığı var doğumdan önce iğne vurcaklar bide doğumdan sonra bebğin kanı pozitif ise vurcaklarmış benm durumumla sizinki farlı herhalde değilmi :26::26:

ewet cnm bizdede var bu (= bnmkide ilk başta sevmedi haklı kocişim ama ne yapsın hastane masrafları büyük doğum hediyesi ama yani dedim siparişimi verdm ona göre yani dedm ama alır bnm kociş

gözün aydın canım..allah bebeğine uzun sağlıklı ömürler versin...

bizdede vardır ama eşim tarafında hem yok hemde maddi olarak epey açıldık..alacağını sanmıyorum..beklemiyorumda..onu dara düşürmekte istemiyorum...normalde bu tür şeylere çok önem verirdim ama artık önemde vermiyorum....

aldı awezcim kelepçe gibi olan bombeli bileziklerden aldırdım

bizde de vardır o adet canım hediye alınır ilk bebeğim tüp bebekti masrafımız çok olmuştu o yüzden bişe aldırmadım ama bunda bekliyorumm:)

valla bu fırsatı kaçırmak istemedim.. bi daha ne zaman alırki dedim zaten olur olmaz herşeye harcama yapıyor biraz da benim için kassın acımıyorum artık kendisine..

valla bu fırsatı kaçırmak istemedim.. bi daha ne zaman alırki dedim zaten olur olmaz herşeye harcama yapıyor biraz da benim için kassın acımıyorum artık kendisine..

iyi yapmışsın canım güle güle kullan....bende belki 2. ye isterim..bu bebekte epey masraf yaptık...

evet canım seninki Rh uyuşmazlığı, bizimki AB0 uyuşmazlığı denen bişey. ikisinde de sarılık oluyo ama Rh uyuşmazlığında durum daha ağır seyrediyo, AB0 uyuşmazlığiında daha hafif oluyo...bir de sizin durumunuzda doğumdan önce sonra iğne yapılarak bunun engellenmesi saglanabiliyor ama AB0 uyuşmazlığında gebelik sırasında yapılabilicek bu tür bişey yok, doğumdan sonra sarılık durumuna dikkat edilmesi gerekiyor. ama her iki durum da çözümsüz değil Allahtan:)

bizde oyle adet degildir ama annem hamileligimin ilk donemlerinde de bana bakmaya gelmisti 1 ayligina, annem giderken esim anneme £500 ingiliz sterlini vermis bilezik alsin diye, tabi annem ilk gittiginde almayinca gelicegine yakin altin cok yukselmis bilezik icin az gelmis para oda 2 tane kulpsuz buyuk ata altini almis heheheh , cokta muhim degildi aslinda ama neyse zarari olmaz sagolsun yinede dusunmus kocacim.

kızlar bişey danışacagım size

bugun kontrolden geldim bebegimin BPD si yani baş cevresi capı 2 hafta önden gidiyor yani kafa capı SAT a göre 2 hafta büyük, ancak AC yani karın cevresi uzunlugu 2 hafta geriden gelişiyor kilosu da haftasına göre az... bu şekilde ultrason ölçümlerinde dengesizlik ve tutarsızlık olan varmı... Doktorum gelişim geriliği
var dedi, tıp fakültesine yönlendirdi ayrıntılı doppler için... ama bugun cuma en erken pazartesi gidebilirim o da umarım ileri tarihe randevu falan verilmez hemen cekilebilir.. netten araştırdım gelişim geriliği oldukça problemli bir durum... erken doğum, mecburi sezeryan bunlar neyse benim yaşayacağım problemler ama bebekte doğumda ya da doğduktan sonra erken ölüm ( allah korusun ) nörolojik hastalıkalr ve zeka geriliği falan diyor ((

dünyam başıma yıkıldı internet arastırmalarımda, pazartesi nasıl geleck bilmiyorum...

Var mı bu tarz bi olay yaşayıpta dopplerde sorun olmadıgı anlaşılan...

Son düzenleme:

biz evlenirken ben tektaş istememiştim, gerçi hala da gereksiz geliyor ama bir tektaş bir de 3 taş almayı planlıyor. Ama bilmiyorum kararsızım, bir hatıra kalsın istiyorum , takabileceğim bir şey olsun da istiyorum ama bir tektaşa o kadar para vermek çok anlamsız geliyor bana... İki arada bir derede kaldım he he :)

ben yurt dışındayım burada pek ayrıntılı bakılmıyor her şeye normal deniliyor ama 32. haftada bizim de baş cevresi 4mm ve karın çevresi 3mm büyüktü,bir şey demediler. Sanırım ben yardımcı olamayacağım sana.

benim gittiğim doktor 32 haftalık hamileyken bpd yi 35 haftalık ölçmüştü."başı büyük ama türklerin başı büyük olur zaten genelde" demişti dalga geçer gibi.o kadar sinir oldum ki dengesize rüyalarımda görmeye başlamıştım.sonra bazı sorunlar yaşadık drla ve değiştik doktorumuzu.sonraki gittiğim doktor da bpdyi normal ölçmüştü bu kez karın çapı düşük demişti.3 hafta falan gerideydi.ama şimdi şükür ki ultrasonlarda sorun yok gibi.dün kontroldeydik bu kez de bpd 34 haftalık ölçüsünde,karın çapı 35 haftada falan gözüktü.36+1 dik oysa ki....yaa ben ölçümleri çok doğru yaptıklarını düşünmüyorum artık valla.biri 32 haftalıkken 35 hafta gözüküyor dedi,öbürki 36 haftalıkken 34 haftalık ölçtü falan.çok takma dua et.umarım birşey çıkmaz...(çok karışık oldu galiba haftalar işin içine girince:) )

İşte duymak istediklerim bunlardı, ALLAH razı olsun arkadşaım.
yanlış ölçebiliyorlar dimi yani bu ultrasonlar, kesin degerler değildir yani,
tek içimi ferahlatan bu düşünce cünkü, yanlış ölçmüş olma ihtimali doktorumun, gelişme geriliği oılabilri üniversite hastanesine git dedi sadece,

Umarım senin yaşadıgın durum gibidir benimkide, paralel çünkü yaşadıkalrımız...

Cok sagolasın zahmet verip yazdın, bebgine sağlıkla kavuş inşALLAH

yaa zaten bu dönemlerde hassas oluyoruz.bazı dengesiz doktorların bunu düşünmeden pata küte konuşması sinirimi bozuyor.bak 4 hafta önce eski doktor 86,9 bulmuş bpd'yi.sonraki hafta 86,5.sonra 86,1 ve dünkü ölçümde de 85,9 yazıyor.böyle birşey mümkün mü diye sordum dayanamayıp dün.ölçümlere göre benim çocuğun bpd sürekli düşüyo dedim.doktor daa ölçümlere çok takma bunlar yaklaşık değerler dedi.hatta bir de "Amerika'da kadınlar sadece 3 kez ultrasona giriyorlar.siz sık girdiğiniziçin ölçümler böyle kafa karıştırıyor" dedi bir de.yani inşallah gelişim geriliği falan yoktur senin çocukta da benimkinde de.ama ben çok takmıyorum artık,doğruölçemediklerini düşünüyorum artık ne yapayım...dua edlim bol bol.Allah yardımcımız olsun,sağlıkla gelsin meleklerimiz

Çok güzel yazmışsın :) İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı ne ise o olur. Burada da sadece 2 kez giriliyor ultrasona, doğru dürüst test de yapılmıyor dolayısıyla endişe etmek için elde veri olmuyor... Hepimiz için hayırlısı olur inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…