2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canim o killar cok normal bence, gecen sene ablamin bebisi dogdugunda kulaginda acayip kil vardi maymun gibiydi :) simdi hic yok, dokulur onlar. dokulmezse hormon seviyesine bakarsiniz. bekleyin biraz derim.

kızlar göğsünün etrafında kıl olan var mı?ben kökten almanın süt bezlerine zarar verdiğini biliyorum ama makasla kestiğimdede çok sert oluyor...olupta kökten alan varmı bişi olmuyorsa bende deneyeyim

benim vardi bi kac tane hep kokten cektim cimbizla, insallah sorun olmuyordur. hamileliligimden beri cok cikmiyorlar.

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy bu arada ben daha doguramadim ya normol dogumu beklemekte ne stresliymis yaaa, son gunler zaman hic gecmiyor. oglusumu istiyorum artikkk. insallah 42. haftayi doldurmadan gelir sancilar kendiliginden. yoksa sunni sancidan korkuyorum

hadi canim hayirlisi,dolas evde odadan odaya darisi bizlereeee

ben seni doğm yaptın sanıyordm cnm seninde ağrın çıkıyordu galiba nst de değilmi

Kızlar bende doğum yapanlar kervanına katıldım.Pazartesi iftar saatlerinde sizlerin mesajlarını okuyordum. ezesay arkadaşımızın mide bulantıları olduğunu doğuma gireceğini okurken, birden bir akıntı hissettim banyoya gittim hafif bir ıslaklık tam tuvalete gidecektim ki kanlı su akmaya başladı. İftar sofrasından yeni kalkmış olan tüm aile ferlerim telaş içinde tabi:) çantam hazır ama tam değil annemin eli ayağına dolandı.Neyse gittik hastaneye normalde son ana kadar hep normal doğum yapacağımı söylemişti doktor ancak önce su geldi ve sancım yoktu alttan muayene oldum açılmam bir santimmiş ve kemik çok sertmiş alttan ve yandan basıkmış, neticede epidural spinal sezeryana karar verildi. Karnım tok olduğu için genel anestezi yapılamadı, ve midemin boşalması için biraz bekletildim hali ile sancılarım da başladı. Bir müddet sonra ameliyata alındım. Doktorlar ve diğer personel çok iyiydi, anestezi uzmanı şarkı bile söyledi beni oyalamak için, fotoğraf makinamı vermiştim bir poz çekin doğunca diye doktor karnımdan çıkış anını dahi çekmiş sağolsun. Ameliyatım uzun sürdü çünkü miyom varmış o da alındı. Bebeğimin doğduğu an hemşire doğdu dedi, ağlamıyor dedim şimdi ağlar dedi, doğduğunda doktorlar gözleri açık diye şaşırdılar sonra resimlerde gördüm hakkaten gözleri açık doğmuş kızım, ilk ağlamayla birlikte yavrumu bana gösterdiler temizlediler giydirdiler resmimizi almak için yanağıma tuttular en yumuşak pamuklardan daha yumuşak bir ten değdi yüzüme. O anlar tarif edilemez mutluluktan ağlamakla gülmek arasında gidip geldim.2 Ağustos saat 01:00 civarı kızım dünyaya gözlerini açtı.Doğum başladığında eşim istabuldaydı daha bir gün önce gitmişti, su gelince aradım ben ameliyattayken o da uçaktaydı, odama geçtim bebeğimi verdiler erken doğum (36hafta 3 günlük olmasına) rağmen çok şükür küveze alınmadı. Bir kaç saate eşim geldi.

Yalnız arkadaşlar benim ameliyat ağrılarım geçmiyor. Yataktan yardımsız kalkamıyorum kalkarken bütün organlarım yığılıyormuş gibi, hiç katı gıda yemememe rağmen gaz sancılarım oluyor. Hele dün biraz yürüyeyim dedim. Terasa çıktım 2 saniye olmadı müthiş bir üşüme hiisii ile damarlarım gerildi felç gibi, hemen odaya döndüm annemlere bile seslenemedim. Üzerimi örttüm ama donuyorum titreme ateş ve sol göğsümde aşırı bir şişlik oluştu. Kardeşim odaya gelince söyledim iki annem baş ucuma geldi üzerime yorganlar göğsüme ılık pansuman...vs zordu yani.

Bebeğime gelince çok şükür çok iyi şimdi doktora gittiler ben gitmedim. Fırsat varken de size yazayım dedim zaten doğuma giderken sayfa açık kalmış. Bebeğim doğumdan hemen sonra emdi, sonra zorlandı sonra hastanede yine güzelce emdi hatta hemşiler felan maşallah dediler. Eve geldik yine güzel emdi. Sonra bıçakla kesilmiş gibi emmedi. Eve ilk geldiğimiz günün gecesi sürekli ağladı, emmiyor da bişey olacak aç kalacak diye sürekli ağladım mecburen iki kez mama verdik. Hastenede de bir kere vermişlerdi. Yavrum emmeyince süt sağmaya başladım. Sağıp veriyorum. Önce kaşık ve şırınga denedim ama az az gelince huysuzlanıyor diye biberonla verdik yanlış ama aç kalır sarılık olur diye korktum zaten ufak 2.540 kilo ile doğdu bebğim. Neyse bugün doktora soracaklar. Ama bence ya nazar değdi ya da göğsüm sertleşti bebek ucunu alamıyor çünkü uğraşıyor ama olmuyor.

Bu arada memlektette doğum yaptığım için gelen giden çok tabi, emzirirken bile çat diye odaya dalanlar oldu ki ondan sonra emmedi yavrum. Herksin bebek bakımı ile ilgili önerileri var tabi. Bunların çoğu doğru ve faydalı da olsa lohusa psikolojisi hakkaten zor. Aylarca karnımda taşıdığım bebeğim şimdi herkesin ilgi odağı oldu.

Şimdilik bu kadar kızlar..bundan sonra bebek beslenmesi, aşısı, kakası konuşuruz. Doğum yapmayan arkadaşların da az zamanları kaldı. Herkese hayırlı kolay doğumlar diliyorum.

Sezeryan olan arkadaşlar, bugün 3. günüm kalkarken otururken kısacası pozisyon değiştirirken aşırı ağrım oluyor sırt üstü yatmak kabus gibi sizin de öyle mi ben de mi bir sorun var. Nasıl yatıyorsunuz. Ağrıları rahatlatacak bir formül var mı?

hmm bnmde geçen hafta bir parmak açklık var dedi dr bnm kaslmalarmda var amma acaba bu haftaki kontroldede aynını bana dermiki

inşallah açılmıştır ben hiç beklemiyordum bu gün ağrılarıda normaldir die düşünüyordum çok heyecanlı birşeymiş son anları beklemek

hadi inşallah darısı sana

hadi canim hayirlisi,dolas evde odadan odaya darisi bizlereeee

dolaşıyorum dolaşıyorum ama dolaştıkca dahada heyecanlanıyorum darısı hepinize inşallah

ben seni doğm yaptın sanıyordm cnm seninde ağrın çıkıyordu galiba nst de değilmi

yok canim daha dogurmadim, ben hic nst girmedim :), yani burda kontrollerde koymuyorlar seni, nst sizden duydum ogrendim zaten hissettigim sancimda yok hic daha, sadece arada bir alttan kemiklerim agriyor okadar.

inşallah açılmıştır ben hiç beklemiyordum bu gün ağrılarıda normaldir die düşünüyordum çok heyecanlı birşeymiş son anları beklemek

bnm 28. haftadan beri erken doğm tehlikesi var ilaç kullanıyordm kaslmaları azaltmak için bu hafta bıraktık dr doğsun garim dedi beklemedeyz açklığa baktı bir parmak dedi yani böyle inş. hayrlısı olsn cnm

yok canim daha dogurmadim, ben hic nst girmedim :), yani burda kontrollerde koymuyorlar seni, nst sizden duydum ogrendim zaten hissettigim sancimda yok hic daha, sadece arada bir alttan kemiklerim agriyor okadar.

hmm yanlş hatrlıom öyleyse hayrlısı olsn cnm sende bol bol yürüyosndr herhalde

cnmm yaşı uzun olsun bebeğinin inş.

göğsün neden şişti acaba yaa nazarmıkii :44:

canım Allah bağışlasın yavrunu faceden görmüştüm bende doğum yaptığını hemen paylaştım burda:)))
doğumdan sonra kan kaybına bağlı üşeme yaşamış olabilirsin sıcak tutman gerek kendini ama toparlarsın kısa zamanda. bende sezeryanla doğum yapmıştım ama seninki kadar acılar çekmedim bünyeden bünyeye fark oluyo sanırım.

canım ben fotosunu ekledim bende diğer arkadaşların bebklerini merakla bekliyorum..

canım allah kolay doğum nasip etsin..inşallah ağrısız sızısız atlatırsın...inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın...

seyyah06
hmm yanlş hatrlıom öyleyse hayrlısı olsn cnm sende bol bol yürüyosndr herhalde

hergun mutlaka cikiyorum disari canim ama yuruyuslerim 10-15dk gecmiyordur. evde plates topumu sisirdim onun ustunde zipliyorum, kivi, ananas, mango dogum sancilarini baslatirmis onlardan yiyorum. annem geldi 1hafta once ablamin oglunun kolu kirilmisti onun yaninda ona yardim ediyo, simdi aradim gezmedelermis hanimefendiler tesrif edip bi gelse sicak suya giricem, esim ise gitti tek basinada korkuyorum duserim felan diye. belki ise yarar sicak su buhari felan.

KIzlar çok şükür Rabbime kızımın billuribini 11.e düşmüş:))))))) Dr.umuz artık tehlikeli sınırdan uzaklaştığımızı söyledi...:)) Bu mübarek günlerde dualarını eksik etmeyen arkadaşlara çok teşekkür ederim... herkesten Allah razı olsun... bir de p.tesi salı idrar kültürümüz temiz çıkar inşallah.... bu arada kzımın sağ gözü çapaktan kapanıyor ikide birde, bakteriyel bir durummuş, dr.umuz antibiyotikli göz damlası başlattı... neyse kan değişimine gerek kalmadı ya bu da geçecek inşallah...

canım o zamana kadar bebeğini nasıl besledin mamaylamı.

evet canım, 1 kutu aptamil almıştık. şu anda hala kullanıyorum.. 2.5 saatte bir iki göğsümden de emziriyorum ya da emzirmeye çalışıyorum, arkasından 1 ölçek yani 30 ml. mama yapıyorum. ama bizim özel bir durumumuz olduğu için iyi beslenmesi gerekiyor şimdilik. o yüzden bir müddet daha mamaya devam..

ignedaz hayırlı ugurlu olsun çok sevindim
ftmbtl senin heyecanın beni sardı bile.ben de heyecanlanınca oturamam yerimde duramam Allah tezden kolayca doğum nasip etsin

topada dikkat et cnm aman ..bende ewde yalnzken banyoya giremiyorm yaa tırsıyrm düşrm felan die eşimde söz aldı zaten girmemem için

kivi ananas ve mangoyu duymamıştm aklmda bulunsn
sıcak suyu bnde duymştm
hadi hayrlısı inş kolay bi doğum olur cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…