• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

:6:
ayyy kızlarrrr evvvv alev alevvv bu ne yaaademin sıcaktanuyuşmuşum ohhh vakit geçmiştir dedim. 15 dakika uyumuşum. kan ter içinde kalktım sanki uyumadım spor yaptım..

kayınvalidemle yardımcı kadın mutfaktaki bütün dolapları indirip tekrar diziyolar.. son 3 saattir yapılan bu... mutfak da tam bi cehennem bu temizlik tutkusu bambaşka bişey.. hiçbişeye karışmayıp oturuyorum bi köşede..

çoğu şey halledildi çok şükür annemde ayda yılda belki bi telefonla o da genelde fırçalamak için arıyo.. hani anneler fedekar olurdu.. aynı şehirde yaşadığımızı belirtmek isterim.. bi kerede hastaneye gittim, doktora gittim, hastayım demese kurban kescem o derecede.. .çok şükür ki kronik bi rahatsızlığı yok kastettiği şeyler yaşa bağlı o gruptaki herkesin yaşadığı sıkıntılar.. ben de riskli gebeyim güya hiç bi faydasını görmedim. en çok da eşimin ailesine mahcup oluyorum. annem ortalarda yok... bu gidişle misafir gibi hastaneye gelir artık... bizim evde anne konusunu açmak yasaklandı. eşim huyuna biliyosun kendini üzmen aptallık diyo.. bugün çoğumuzun patlama günü ben de anlatayım dedim. oh rahatladım biraz. kaynana olsa çekiştirirsin anne olunca gücüne gidiyo...

buarda 11 kilo aldım.

ınsan konustukca rahatlıyor zaten.ne yapıcan ttlm annenın huyunu ogrenmıssın eşinde bunu başınan kakmıyorsa uzulme tatlım.bnde kayınvalıdeme kızyrm cok ev temızlmd yardım ettı etmek zorundaydı cunku(bn temızlıkcı cagrdm tum gun gelmesın yarım gelsın kalanını bn ypym dedı sırf cımrılıkten).doğuma 2 haftam var 1iğne almadı oğlusuma.ılgısızler alakasızlar yemegn varmı aman sıcakta cıkma yemegm yok demıcegmı bılır maksat sormak olsun ıste.2-3 hırka örmüştü daha ben hamıle kalmadan onlar heralde hedıyesıde ayyy sınırlerım bozuluyor bnm aılemde uzakta ne arkds ne komsu kımsemde yok kayınvalıdeden baska.kayınpederde aynı ıhtycn varmı lan sorcgna 2kurus para ver yada gıdelm eksıklerı alalım dımı elbette ıhtyc var.amaaann sınırden catlıorum ıkısınede.eşimde farkında olacakkı bu durumdan bi işe yaradgnz yok gıbı soylendı annesıne .guya oğluma hastane cıkısını alıvercem demıstııı hanıı nerdee yalann ıstee.sınırlerım bozuldu bak yıne kızlarrrrr:) kotuluklerını gormedım ama faydalarıda yok tek cumleyle budur.

kızlar şekerlerimizde hazır kardeşimle uzun uğraşlar sonucu bitirdik birde bunun yanında dışrıyada iş yapıyorum doğumda elimde işle giricem bu gidişle :)))
kundak olanları mevlütte vericem ismini ve doğum tarihini yazdırmayı düşünüyorum.birde sizden fikir almak istiyorum patikleri hastaneye ve eve gelenlere vericez üzerine yazı olarak ne yazdırayım.
Eki Görüntüle 231927 Eki Görüntüle 231928

ellerinize sağlık canım...bende patikli olandan yaptım mevltte dağıtıcam inşallah hastane içinde başka yaptırdım üstlerine ne yazacağıma bende karar veremedim...bi de exel den mi yazıcaz

hayırlı cumalar. arkadaşlar bende 20 ağustosta doğum yapacaktım ama malesef şubat başında düşük yaptım :43: ama şimdi yine hamişim :69: inşallah bu kez rabbim kucağıma almayı nasip eder nedense içimden bi ses beni bu topiğe getirdi nolur bana dua edin. sizlerede kolay doğumlar sağlıklı bebekler olsun inşallah mübarek ayda allahım hepimizin yüzünü güldürsün

bu iki hafta bebiş büyüsün diye ben yedim ama onda değişiklik olmadı gene 300 grcık aldı ben 1.5 kg:S toplamda 9.5 kg oldu 36-1 itibariyle.

benimde 2 haftada anca 200 gram aldi gecende:(( 9 kilo aldim bende. off off

hayırlı cumalar. arkadaşlar bende 20 ağustosta doğum yapacaktım ama malesef şubat başında düşük yaptım :43: ama şimdi yine hamişim :69: inşallah bu kez rabbim kucağıma almayı nasip eder nedense içimden bi ses beni bu topiğe getirdi nolur bana dua edin. sizlerede kolay doğumlar sağlıklı bebekler olsun inşallah mübarek ayda allahım hepimizin yüzünü güldürsün

hayirli olsun bebisin canim. hic stress yapma eminim bebisini saglikla alirsin kucagina

Sordunmu 37, hafta raporunu

bugün 32.haftayı aldım 2 eylülde 37.haftayı alacagım cumaya geliyor bayramın ertesi tam olmazsa cmtsi de alabiliyormusum
doktor kontrolümüz iyi gecti.doktor su ve öğün atlamama uyarısı yaptı ki dikkat ediyorum meyve öğün değil yemeğini ye meyveni arkasından ye diye tembihledi vücudu susuz bırakma dedi.öğünü meyve peynir yoğurt vs seylerle geciştirmek gelişim geriliğine sebep oluyor dedi

Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Folikasit içmeyi ihmal etme vede vitamin.

:6:

ınsan konustukca rahatlıyor zaten.ne yapıcan ttlm annenın huyunu ogrenmıssın eşinde bunu başınan kakmıyorsa uzulme tatlım.bnde kayınvalıdeme kızyrm cok ev temızlmd yardım ettı etmek zorundaydı cunku(bn temızlıkcı cagrdm tum gun gelmesın yarım gelsın kalanını bn ypym dedı sırf cımrılıkten).doğuma 2 haftam var 1iğne almadı oğlusuma.ılgısızler alakasızlar yemegn varmı aman sıcakta cıkma yemegm yok demıcegmı bılır maksat sormak olsun ıste.2-3 hırka örmüştü daha ben hamıle kalmadan onlar heralde hedıyesıde ayyy sınırlerım bozuluyor bnm aılemde uzakta ne arkds ne komsu kımsemde yok kayınvalıdeden baska.kayınpederde aynı ıhtycn varmı lan sorcgna 2kurus para ver yada gıdelm eksıklerı alalım dımı elbette ıhtyc var.amaaann sınırden catlıorum ıkısınede.eşimde farkında olacakkı bu durumdan bi işe yaradgnz yok gıbı soylendı annesıne .guya oğluma hastane cıkısını alıvercem demıstııı hanıı nerdee yalann ıstee.sınırlerım bozuldu bak yıne kızlarrrrr:) kotuluklerını gormedım ama faydalarıda yok tek cumleyle budur.

AYY dünakşam bende kocama bi bağırdım neye uğradığını şaşırdı adam.daha 1 hafta önce kayınvalidemler evine gitti.bizde 22 gün kaldılar dün demiş beni aramıyo hiç dedimyahu daha bir hafta bile olmadı yeter ya dedim senbenim annemleri bayramdan bayrama arıyon ses çıkarmadım tepeme çıktın dedim.görümcem kayınvalidesiyle hiç görüşmüyo bizimkisenede bir bayramlarda arıyo senin ailen çok mudeğerli dedim ayyy hepsitemhep sitem kimse benide aramıyo kontürü yokmuş biz bankeriz sankionlarda para yok bizde tonla para var tövbe yaaaaaa

Herkes ne kadar az kilo almış
9 kilo 10 kilo nedir ki? zaten bebekti plasentaydı suydu kandı derken hepsi doğumda gidiverir.
Ben tam 20 kilo aldım . Var mı benim gibi pehlivan :55:

Bu arada en yaşlı anne benim aranızda galiba ... 38 de hamile kaldım 39 da doğuracağım. İlk çocuğumu 30 yaşında doğurmuştum. Yaşım ileri diye bütün testlerde risk çıkacak diye tek test yaptırdım. 13. haftada CVS ... Amniyosentez benzeri bişey bebeğin suyundan değilde , plesantadan iğneyle parça aldılar. üç gün sonra sonuç çıkıyor. Tam sonuç 2 hafta sonra. DNA sına bakılıyor.Şükür temiz çıktı ve amniyosenteze ve diğer testlere gerek kalmadı.

Hani şunun için yazıyorum aklınızda bulunsun ileri yaşlardada sağlıklı beslenerek ,güzel hamilelik geçirmek mümkün. Tek sorun sil baştan bu kadar yıl sonra aynı şeyleri yaşayabilecekmiyim. Bebek emzirmek , alt açmak falan:(

hahahhahha oda iyiymis. valla ben sali dogum yapicam ondan once aklima gelirse sorarimda bu saatte bunumu soruosun dicek bizim doktorda:DD

yaa dekorasyondan falan anlamaz zaten. hani sunu al suraya koy demiyor. sacma sapan seylere ascma sapan seyler koyuyor yada koymayi oneriyor.

annemin hakkini yiyemem zevklidir dekorasyon konusunda ama ikimizin zavkleri uyusmuyo :) o cok süslü seyleri seviyo tasli falan bende coook sadeciyim :)
bu arada herkes kac kilo aldi hamileligi boyunca?

ya ben 13 kilo aldimmm :( bugüne kadar hep zayiftim cocuklugumda dahil bu kiloyu tasiyamiyorum artik :(

ellerinize sağlık canım...bende patikli olandan yaptım mevltte dağıtıcam inşallah hastane içinde başka yaptırdım üstlerine ne yazacağıma bende karar veremedim...bi de exel den mi yazıcaz

yok cnm word den yazılıyo ama evde yazıcı olmadığı için bende eşime işyerinde yazdırcam artık

Bu arada en yaşlı anne benim aranızda galiba ... 38 de hamile kaldım 39 da doğuracağım. İlk çocuğumu 30 yaşında doğurmuştum. Yaşım ileri diye bütün testlerde risk çıkacak diye tek test yaptırdım. 13. haftada CVS ... Amniyosentez benzeri bişey bebeğin suyundan değilde , plesantadan iğneyle parça aldılar. üç gün sonra sonuç çıkıyor. Tam sonuç 2 hafta sonra. DNA sına bakılıyor.Şükür temiz çıktı ve amniyosenteze ve diğer testlere gerek kalmadı.

Hani şunun için yazıyorum aklınızda bulunsun ileri yaşlardada sağlıklı beslenerek ,güzel hamilelik geçirmek mümkün. Tek sorun sil baştan bu kadar yıl sonra aynı şeyleri yaşayabilecekmiyim. Bebek emzirmek , alt açmak falan:(

Güle güle büyütün bebeğinizi:nazar:

Sizin yaşınızda ilk bebeğini dünyaya getiren tanıdıklarım var.

Ben de 34 yaşındayım, benim de ikinci kuzucuğum.

Bence bebeklerimiz bize daha çok gençlik, enerji, mutluluk getirecek.

:64:

Güle güle büyütün bebeğinizi:nazar:

Sizin yaşınızda ilk bebeğini dünyaya getiren tanıdıklarım var.

Ben de 34 yaşındayım, benim de ikinci kuzucuğum.

Bence bebeklerimiz bize daha çok gençlik, enerji, mutluluk getirecek.

:64:

Umarım enerji getirir. Ne bileyim günler yaklaştıkça gözümde büyümeye başladı....

kızlar bu ne yaaaa 9 kilo 10 kilo hiç almamışsınız 24 kilo aldım ve bebeğe hiç yaramadı kızım zayıf doğacak dedi doktor bende yıllardır hep 36 beden 1.72 boy 52 kilo biriydim ne olacak halim bilmiyorum (tek bacağım 10 kilo almıştır gerçi)
bu arada ben lenf ödem hastasıyım sağ bacağım diğerinden daha kalın bu rahatsızlık 2 yıl önce çıktı sebebi bulunamadı diğer adı fil hastalığı...tek bacak çorap giyorum ve yakıyor beni çok kalın bir çorap ispanyadan getirtiliyor sadece :(
dün medikale gittim çorap siparişi için ağlamaktan öldüm 8-9 cm fark olmuş iki bacak arasında offff offff tedavisi de yok...
Kalp damar cerrahım var izmir kent hastanesinde Sivasta olduğum için ona da pek gidemedim kontrole artık doğumdan sonra...Doktor beni uyardı hamilelik senin için tehlikeli bacağın çok kötü olur diye ama eşim çok istedi çocuk ve kabul ettim ,ne etek giyebiliyorum ne de elbise sandalet topuklu ayakkabı...herkes bacağıma bakıyor rahatsız oluyorum çok fazla...hepsine hasret kaldım...
onun için hiç bişeyi dert etmeyin hemen verirsiniz kilo nedir ki...keşke 100 kilo olsaydım ama bacağım böyle olmasaydı:((((((

kızlar bu ne yaaaa 9 kilo 10 kilo hiç almamışsınız 24 kilo aldım ve bebeğe hiç yaramadı kızım zayıf doğacak dedi doktor bende yıllardır hep 36 beden 1.72 boy 52 kilo biriydim ne olacak halim bilmiyorum (tek bacağım 10 kilo almıştır gerçi)
bu arada ben lenf ödem hastasıyım sağ bacağım diğerinden daha kalın bu rahatsızlık 2 yıl önce çıktı sebebi bulunamadı diğer adı fil hastalığı...tek bacak çorap giyorum ve yakıyor beni çok kalın bir çorap ispanyadan getirtiliyor sadece :(
dün medikale gittim çorap siparişi için ağlamaktan öldüm 8-9 cm fark olmuş iki bacak arasında offff offff tedavisi de yok...
Kalp damar cerrahım var izmir kent hastanesinde Sivasta olduğum için ona da pek gidemedim kontrole artık doğumdan sonra...Doktor beni uyardı hamilelik senin için tehlikeli bacağın çok kötü olur diye ama eşim çok istedi çocuk ve kabul ettim ,ne etek giyebiliyorum ne de elbise sandalet topuklu ayakkabı...herkes bacağıma bakıyor rahatsız oluyorum çok fazla...hepsine hasret kaldım...
onun için hiç bişeyi dert etmeyin hemen verirsiniz kilo nedir ki...keşke 100 kilo olsaydım ama bacağım böyle olmasaydı:((((((

cnm cook gecmıs olsun.vucut olculerımızz hamılelık oncesı aynıymıs.ben cok kılo almadım ama bunyeden ıste arkadasım.bak dert etme 7ay once doğum ypn arkdsm 56kıloyla hamıle kaldı boyuda aynı bızımle 35 kılo almıstı.suan sadece gobektekı yag kaldı yıne 38beden yıne 38.verırsın mutlaka.bacaklarının arasındakı fark hamılelık ödemındende kanaklandıgı ıcın doğumdan 2-3 ay sonra şişlıklerın ıner dert eme sen sımdıden bende selulıt abıdesı olarak dikilecem:)baskaları yok be ne selulıtı sende desede ben oldgnu goruyorum hıc olmayınca vucutta bıranda selulıt olunca bana cok gelıyr sımdı krem aldım 3hafta once faydası oluyor sankııı

Back