• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben bakıcı tuttum canım 1 temmuzdabaşlattım eve bize düzenimize alışsın dedim hem temizlik de yapıverdi bana şimdilik çok iyi ama bakalım çocukla nasıl olacak yatılı yabancı bakıcı bir ara düşündüm ama sonra sanki gece rahatsız oluruz gibi geldi bana bakalım duruma göre belki fikrim değişir
sen nerdesin bakcin yabancimi nerden buldun yatilimi bide kac ozel olmazsa kac para bunlara ozelden de cevap verebilirsin fark etmez :)
kizlar doktordan geldim simdi. kafam karmakarisik oldu. haftaya dogumu baslaticaklar sali gunu. bebegin boynuna kordon dolanmis 2 defa. doktor bizi panikletmemek icinmi soylemedi bilmiyorum ama bi onceki haftada bole biseyler solemisti olabilir diye. neyse iste gene bizi panikletmeden anlatti dedi eger kendisi gelmeye ve asagiya inmeye kalkarsa kordon sikisabilir dedi. ama cok zor bir olasilik dedi. bisey olmazmis gibi anlatti. sonra vaginaya bisey sokup onunla acikliga kalinliga bakti tamemen kapali ve oldukca kalinmis pelvis bebek gelicek gibi degil dedi. sonra nst ve kalp atisina baktilar nst de agri cikti ama ben bisey hissetmiyorum. herneyse dedi bebek zaten zamanini tamamladi. 39. haftada normal dogumu baslaticaz normal dogumla bebegi dunyaya getiricez dedi. dogumun seklini anlatti. iste geceden vaginaya o pelvisimi ne inceltici bisey koyucaklar. sabahta sanci ignesi yapicaklarmis. pelvis kalin oldugundan 20 saat falan surebilir dogum dedi. ama korkma buyuk sanci baslayinca epidural olucak dedi. kordon konusunda bi sikinti olacagini sanmiyorum olursa sezeryana gecilir dedi. benim durum bu. bi anda cok heyecan oldum....aa bu arada 2 haftada anca 200 gram almis bebek hala 3 kilo olamadi 2900. ama doktor cok uzun bi bebek dedi. bole oste.
sqkin panik yapma canim artik vaktin geldi cunku Benim dr da dunku kontrolde kordon boyuna yakin ama endise etme dolanmis degil dedi ee dedim yaa dolanirsa hissedersin zaten kasilmalrin olur dedi :) o kadar rahattki ne bn ne esim ne annem nede babam hic bunun ustunde bile durmadik zaten Allahtan hala normal dogumu denemeye calisacak dr un bence sakin ol son gunlerde iyice panikliyoruz galiba ;)) dualarimiz seninle merak etme :))
:8::8: evet canım yaaa beni kim eklicek listeye şimdi hheheheehebende bugün onu düşünüyodum benim doğum zamanımda doğum topiğine doğum yapanlarıda yazarsanız bende geldiğimde eklerim herkesi :9::emir_bebek::emir_bebek:
iste orda elbirligi lazi ben muhtemelen senden once girebilirim doguma Huuu kizlaar arkada kalanlar dogum topigini bos birakmayin iyimi hep takipleyelimnimece usulu ;))) CERENİMOOOOOO canim sana da hayirli dogumlar olsun guzel haberlerini duyariz insallah Bu durumda yatina 4 dogum var dimi :))))

Banlandığım için iki gündür bakamadım; patlamış mısır gibi geliyor kuzular maşaallah:nazar:

Doğum yapan arkadaşların hepsini tebrik ediyorum; sağlıkla, ağız tadıyla büyütsünler.

ceremino, narcicegi, oglak 75 yarin doguma gidiyosunuz sanirim 4. kim acaba:)))) hepinize hayirli dogumlar diliyorum

canım dua edıcem.ALLAH senın ve bebegının yanında olsun.panık olunacak kadar olsaydı doktor hemen alırdı doğuma bak ne guzel normal doğumla denıyecek apartopar sezaryana almıcak.maşallah bebegın 39.haftaya doğacak çoğu kısı erken doğuma gıttı senınkı en geclerden bırı.sağlıkla bebegıne kavusman dileğiyle..içini ferah tut ona kavusacagının heyecanını yaşa ogune kdr

saol canim nolur dua edin. bende bisey olmaz diye tahmin ediyorum ama bekliyelim diycem doktor bakti ne aciklik ne incelme gelicek gibi durmuyor dedi. bizde ole karar verdik. zaten bebek artik gelisimini tamamladigi icinde sadece kilo aliyor artik anne karninda gerek yok riske atmaya.

canım perşembe günü ameliyatım benim :) cumartesi çıkaracaklar inşallah..o vakit yazabilirim herhalde amaimkan bulursam mutlaka yazarım :)

dua edicem arkadaşım..
Allah sağ salim kurtarsın

cok saol canim.

cnm dualarımız seninle merak etme sen
ama bebeğin boynuna kordon dolandıysa direk sezeryan yapılır diye biliyorum daha fazla riske gerek yok
inş senin ve bebeğin için hayırlısı olur cnm

genelde oluyormus bebegin boynuna dolanma. teyzem dogum hemsiresi onada sorduk. iyi bir doktorla hicbir sorun olmadan normal dogum yapilir dedi. bizimkide buranin en iyi doktoru. bisey olursa zaten dogum aninda sezeryana cevirir.

canım doktorun en iyisini biliyodur sen kendini sıkıntıya sokma.
hem benim ilk hamileleiğimde aynı sorun vardı doktorum çok kıpırdama yorulma yürüme demişti o zmana sorun olmaz demişti şükür bişey olmadı

cok saol canim dua edin nolur. oluyormus galiba bicok dogumda bole b isey.

sen nerdesin bakcin yabancimi nerden buldun yatilimi bide kac ozel olmazsa kac para bunlara ozelden de cevap verebilirsin fark etmez :) sqkin panik yapma canim artik vaktin geldi cunku Benim dr da dunku kontrolde kordon boyuna yakin ama endise etme dolanmis degil dedi ee dedim yaa dolanirsa hissedersin zaten kasilmalrin olur dedi :) o kadar rahattki ne bn ne esim ne annem nede babam hic bunun ustunde bile durmadik zaten Allahtan hala normal dogumu denemeye calisacak dr un bence sakin ol son gunlerde iyice panikliyoruz galiba ;)) dualarimiz seninle merak etme :)) iste orda elbirligi lazi ben muhtemelen senden once girebilirim doguma Huuu kizlaar arkada kalanlar dogum topigini bos birakmayin iyimi hep takipleyelimnimece usulu ;))) CERENİMOOOOOO canim sana da hayirli dogumlar olsun guzel haberlerini duyariz insallah Bu durumda yatina 4 dogum var dimi :))))

canim senin gene kordon yakinmis bizim kiz nasil becerdiyse 2 kere dolanmis boynuna. insan ister istemez korkuyor. gerci doktor bisey olmaz dedi ama. sen ne zaman gireceksin doguma?

ademelde dogum yapmis simdi gordum. off hep kaciriyorum kimler dogum yapti kimler yapicak. internetimiz baglanicak 2 gune isallah gerisini takip edebilirim. dogum yapanlar hayirli olsun allah anali babali buyutsun. yapicaklarada allah kuvvet verip acisiz kavustursun saglikla bebislerine. dua edelim bol bol.

selam kizlar

dün gece karnimda adet olucakmisim gibi bi agri vardi ve belime de vuruyodu. bugün agri yok ama alt tarafta bi baski hissediyorum ve karnim tas gibi. daha dün kontrol oldum hic bisey yoktu bebek dogum kanalinda degildi ama simdi bi korku bastirdi ki sormayin :18::18:

kids_go' cum umarım şuan iyisindir. Arada bilgilendir bizi...

kızlar sezeryan doğumdan sonra bebek emmiyomu bazı yerlerde öle bişeyler okudum ama

yok öyle birşey canım. Geçen hafta bir arkadaşım doğum yaptı sezeryan ile, daha ameliyathanede emmeye başladı bebek...

Kizlar anliyorum sizi. Yine de sakin olmaya calisin, yani takmamaya calisin(size degil kendime de hep bunu diyorum) Biliyorum cok zor hele de hamileyken insan cok alingan oluyor.
Ben size kendi kayinvalidemi ornek vereyim, belki biraz kendinizi iyi hissedersiniz: kayinvalidem dogacak bebegime ikinci el giyisi ve oyuncak satan magazadan alisveris yapmayi dusunuyor. Hatta gecen gun misafirlige geldi cocuga İkinci el oyuncak kopek almis. İnanin birsey diyemedim, tesekkur edip kabul ettim sirf arami bozmamak icin. Tabiki o oyuncagi asla ve asla cocuguma vermem. Hicbirsey almasa benim icin bin kat daha iyi. Ayrica esimin bebekken kullandigi yatak minderini hala sakliyormus ve istersem onu alip kullanabilecegimi soyledi. Mama sandalyesi olarak da elinde bir tane varmis: eskiden papagan besliyormus ve hayvan da o sandalyenin ustunde oturmayi cok seviyormus, papagan rahmegli olmus dolayisiyla sandalyeyi ben alabilirmisim. Allahim bunlari hediye diye verecegine keske eli bos gelse diye dua ediyorum. Sadece esimin hatirina susuyorum.

Haha koptum papağan olayına... Kayınvaliden gerçekten orjinal bir kişiliğe sahipmiş. :)))) Demek ondan geçen ikinci el ürünleri sordun ...

kızlar cogunuz biliyosunuz dimi öğretmen oldugumu lisede
2 yıl önce mezun ettiğim bir öğrencim hemen evlenip cocuk yaptı suan muhtemlen 8-9 aylık bebeği şimdi face foto eklemiş onlara baktımda amaaan dünkü çocuk kendini toparlamış bebişini büyütmüş benmi(bizmi)yapamıycaz bir güç bir inanç bir kuvvet doldu ki içime :))) sormayın valla :))) heeehheeeyyyyyyt kim tutar:52::52::52::52::52: beni :)))

Off bende de acaip bir güvensizlik var. Güya doğuma hazırlık kursuna gittim falan fasa fisooo :(( neyse herkes bir şekilde öğreniyor ben de öğrenirim.

kızlar ademel doğum yapmış...erdem alp 16.43 te dünyaya gözlerini açmış..allah uzun sağlıklı ömürler versin...

Adamel' i tebrik ediyorum. Allah uzun ve sağlıklı bir ömür versin bebişine...

kızlar size cep telefonundan yazıyorum:bugün haftalık kontrole geldik oğlum bize süpriz yaptı bir aydır baş aşağı idi,ama şimdi dönmüş makat gelişli.doktor beklemeye gerek yok Yarın Sezeryana alalım dedi. bende doktoruma güveniyorum. işin ilginç tarafı Yarın evlilik yıldönümümüz

Ayyy çok heyecanlııııııı:52::52::52: Canım hayırlısıyla bir avazda doğur. Güzel haberlerini bekliyoruz...

kizlar doktordan geldim simdi. kafam karmakarisik oldu. haftaya dogumu baslaticaklar sali gunu. bebegin boynuna kordon dolanmis 2 defa. doktor bizi panikletmemek icinmi soylemedi bilmiyorum ama bi onceki haftada bole biseyler solemisti olabilir diye. neyse iste gene bizi panikletmeden anlatti dedi eger kendisi gelmeye ve asagiya inmeye kalkarsa kordon sikisabilir dedi. ama cok zor bir olasilik dedi. bisey olmazmis gibi anlatti. sonra vaginaya bisey sokup onunla acikliga kalinliga bakti tamemen kapali ve oldukca kalinmis pelvis bebek gelicek gibi degil dedi. sonra nst ve kalp atisina baktilar nst de agri cikti ama ben bisey hissetmiyorum. herneyse dedi bebek zaten zamanini tamamladi. 39. haftada normal dogumu baslaticaz normal dogumla bebegi dunyaya getiricez dedi. dogumun seklini anlatti. iste geceden vaginaya o pelvisimi ne inceltici bisey koyucaklar. sabahta sanci ignesi yapicaklarmis. pelvis kalin oldugundan 20 saat falan surebilir dogum dedi. ama korkma buyuk sanci baslayinca epidural olucak dedi. kordon konusunda bi sikinti olacagini sanmiyorum olursa sezeryana gecilir dedi. benim durum bu. bi anda cok heyecan oldum....aa bu arada 2 haftada anca 200 gram almis bebek hala 3 kilo olamadi 2900. ama doktor cok uzun bi bebek dedi. bole oste.

Canım bence gayet güzel durum. Doktoruna bayıldım. Burada olsa kordon yandan geçiyor diye seni hemen aynı gün sezeryana alırlardı. 20 saat doğum süresi biraz ürkütücü ama bence en uzun labilecek süreyi söylemiştir. Ayyy hadi bakalım en azından gerkten ağustosta doğacak güzel kızın :1::1:

Annem ve kayınvaliden arasında durumlar nasıl? dil sorunu nedeni ile çok zorlanıyor musunuz? Eee burada bebişin odası ne alemde???? Reeesiiimmm....

yaa benim idrarda protein 30mg çıktı,tansiyon 12 7 bide lökosit 500.ve bol lökosit bol epitel yazmıştı..benim aklıma direk preeklmsi gelince panik oldum hatta içime ssinmedi tekrar aradım doktoru bişey olmaz kültür sonuçlarını bekleyecez dedi dua edin kızlar

Canım umarım önemli bir soru çıkmaz.

awez benimde birkaç kontrolümde tansiyonum düşük çıktı, doktorum düşük tansiyonun sorun olmayacağını sorun olanın yüksek tansiyon olduğunu söylemişti.
bu arada özel sektörde beklenen doğum tarihinden önce olan doğumlar için 25-şubatta yeni bir kanun çıktı. erken doğum yapıldığında kalan süre doğum sonrasına aktarılıyor. benim arkadaşım 36. haftada çalışıyorken doğum yaptı kalan 4 hafta ve çalıştığı 4 hafta doğum sonrasına eklendi.

sen nerdesin bakcin yabancimi nerden buldun yatilimi bide kac ozel olmazsa kac para bunlara ozelden de cevap verebilirsin fark etmez :) sqkin panik yapma canim artik vaktin geldi cunku Benim dr da dunku kontrolde kordon boyuna yakin ama endise etme dolanmis degil dedi ee dedim yaa dolanirsa hissedersin zaten kasilmalrin olur dedi :) o kadar rahattki ne bn ne esim ne annem nede babam hic bunun ustunde bile durmadik zaten Allahtan hala normal dogumu denemeye calisacak dr un bence sakin ol son gunlerde iyice panikliyoruz galiba ;)) dualarimiz seninle merak etme :)) iste orda elbirligi lazi ben muhtemelen senden once girebilirim doguma Huuu kizlaar arkada kalanlar dogum topigini bos birakmayin iyimi hep takipleyelimnimece usulu ;))) CERENİMOOOOOO canim sana da hayirli dogumlar olsun guzel haberlerini duyariz insallah Bu durumda yatina 4 dogum var dimi :))))

hayatım benim bakıcım türk hatta buralı ben manisadayım gece yatılı ben istemedim ama belki sonra fikrim değişir bilmiyorum hayatım burda sadece bakıcılık 8-5 arası hafatada 5 gün 400 lira cumartesi yarım gün eklersen 425 cumartesi tam gün eklersen 450 oluyor benim bakıcı 8-6 gelicek ve cumartesi tam gün gelicek yemek yapıcak çocuğun yemekleri mamasını hazırlıycak çocuğun ütülerini yapıcak çamaşırlarını yıkıycakve vakit buldukça günlük temizlikyapıcak yani elektrik süpürgesi toz alma filan 550 lira

kids_go' cum umarım şuan iyisindir. Arada bilgilendir bizi...

yok öyle birşey canım. Geçen hafta bir arkadaşım doğum yaptı sezeryan ile, daha ameliyathanede emmeye başladı bebek...

Haha koptum papağan olayına... Kayınvaliden gerçekten orjinal bir kişiliğe sahipmiş. :)))) Demek ondan geçen ikinci el ürünleri sordun ...

Off bende de acaip bir güvensizlik var. Güya doğuma hazırlık kursuna gittim falan fasa fisooo :(( neyse herkes bir şekilde öğreniyor ben de öğrenirim.

Adamel' i tebrik ediyorum. Allah uzun ve sağlıklı bir ömür versin bebişine...

Ayyy çok heyecanlııııııı:52::52::52: Canım hayırlısıyla bir avazda doğur. Güzel haberlerini bekliyoruz...

Canım bence gayet güzel durum. Doktoruna bayıldım. Burada olsa kordon yandan geçiyor diye seni hemen aynı gün sezeryana alırlardı. 20 saat doğum süresi biraz ürkütücü ama bence en uzun labilecek süreyi söylemiştir. Ayyy hadi bakalım en azından gerkten ağustosta doğacak güzel kızın :1::1:

Annem ve kayınvaliden arasında durumlar nasıl? dil sorunu nedeni ile çok zorlanıyor musunuz? Eee burada bebişin odası ne alemde???? Reeesiiimmm....

Canım umarım önemli bir soru çıkmaz.

canim odaya stickerlari yaptik. annem geldi iste ordaki yatagi actik. graco yu geri vermistik amazon.com dan siparis ettik geldi geldigi gibi prizi uymuyor diye laptop fisi taktigimiz icin heralde motoru patladi. birde cekmeceli bisey almayi dusunuyorduk oda cok kucuk diye annem cok kapayacak dedi. yani oda tam hazir degil anlayacagin. sadece yatagi bizim odaya alacagiz bikac ay ole dediler. yatagi biliosun oleander aldik yanlis hatirlamiosam simdi adini, tam hazir olsun yatak yollayacagim. senin dogum ne zaman bu arada?? annemin iletisim sorunu beni cok geriyor gercekten. evdede bi dakika yanliz birakamiyorum. off off. biz simdi eve kacioruz evde net yok ama 2 gune baglanicak isallah. konusuruz. yaa bana ozelden tellerinizi falan verin bari. ariyip sorarim nasilsiniz napiyorsunuz hic takip edemiyorum burdan. bu arada venus dogum yaptimi?

25 temmuzda dunyaya geldı bebısım 2990 gr masallh bebegım hersey yolunda sezeryan yaptım malesef

Tebrikler seni ve tüm doğum yapan arkadaşlarımız adına çok mutluyum, Allah bizlere de nasip etsin.

Bir de aklıma takılan bişey vardı sana sorayım lavman yaptılar mı, zor mu?

Canım korkma, sağlıkla gelicektir bebişin. Bizim minikte 2900-3000 gr filan olacak. Anlamadım gitti. Ye iç yat ama kilo almıyor.. Doktorumda kilo önemli değil, önemli olan gününü tamamlaması dedi. Bende sallamıyorum artık.

Biz daha doğumla ilgili hiç konuşmadık doktorla. Ne güzel anlatmış sana...

25 temmuzda dunyaya geldı bebısım 2990 gr masallh bebegım hersey yolunda sezeryan yaptım malesef

Tebrikler canım... Maşallah minik kuzuya:nazar:

yarın geremy,cerenimo,nar çiçeği ve ben 4 kişi doğumdayız hayırlısıyla inşallah

ayyy allahh kolay doğum nasip etsinnn...peşpeşe doğum haberlerinizi alıcaz.. ne güzelll yaa...

maşallahhhh allahh analı babalı büyütsünnnn...

eyeszaycim herşey yolunda gelişicekkk dualarımız senle.. buarada peppermint nasıl acaba? lorryden de haber yok sanırım.. hızlıca okudum gözden mi kaçırdım..

ya bişey sorucam sizlere nette baktım bayağı ama anne karnında ters duran bebeğin hareketleri nasıl hissedilir diye bulamadım.evet anne karnında ters duran bebeğin hareketleri diğerlerine göre daha az ve seyrek hissedilir yazıyo ama ben bayagı zamandır bebeğimin hareketlerini tekme şeklinde değilde böyle kayma kabarma şeklinde hisediyorum ve genelde göbek deliğimin üstünde yani usg de başının oldugu yerde ne elleriyle tekme attıgını nede ayaklarıyla tekme attığını hisetmiyorum bu normalmi acaba yaa moralim bozuluyo neden tekme şeklinde değilde kabarma yada kayma şeklinde hissediyorum benn

kızlar sonunda bugün bebek arabasını aldık.. içime çok sindi inşallah bu özene bezene aldığımız şeyleri güzel günlerde kullanmak nasip olur hepimize..

Eklentiler

• $pierre-cardin-2020-bebek-arabasi_85545.webp
    $pierre-cardin-2020-bebek-arabasi_85545.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 33
ya bişey sorucam sizlere nette baktım bayağı ama anne karnında ters duran bebeğin hareketleri nasıl hissedilir diye bulamadım.evet anne karnında ters duran bebeğin hareketleri diğerlerine göre daha az ve seyrek hissedilir yazıyo ama ben bayagı zamandır bebeğimin hareketlerini tekme şeklinde değilde böyle kayma kabarma şeklinde hisediyorum ve genelde göbek deliğimin üstünde yani usg de başının oldugu yerde ne elleriyle tekme attıgını nede ayaklarıyla tekme attığını hisetmiyorum bu normalmi acaba yaa moralim bozuluyo neden tekme şeklinde değilde kabarma yada kayma şeklinde hissediyorum benn

1-2 haftadır benımde oyle.bu sabah tekme olrk hıssettım ama.ozellıkle yan yattıgımda tekme olarak hıssedebılıyorum.tahmınımce kabarma ve kayma olmasının sebebı son zamanlarımız oldg ıcın bebege tekme atabılecek kadar genıs yer kalmaması olsa gerek.gayet normal bu cnm..

Son düzenleme:
Back
X