• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kizlar doktordan geldim simdi. kafam karmakarisik oldu. haftaya dogumu baslaticaklar sali gunu. bebegin boynuna kordon dolanmis 2 defa. doktor bizi panikletmemek icinmi soylemedi bilmiyorum ama bi onceki haftada bole biseyler solemisti olabilir diye. neyse iste gene bizi panikletmeden anlatti dedi eger kendisi gelmeye ve asagiya inmeye kalkarsa kordon sikisabilir dedi. ama cok zor bir olasilik dedi. bisey olmazmis gibi anlatti. sonra vaginaya bisey sokup onunla acikliga kalinliga bakti tamemen kapali ve oldukca kalinmis pelvis bebek gelicek gibi degil dedi. sonra nst ve kalp atisina baktilar nst de agri cikti ama ben bisey hissetmiyorum. herneyse dedi bebek zaten zamanini tamamladi. 39. haftada normal dogumu baslaticaz normal dogumla bebegi dunyaya getiricez dedi. dogumun seklini anlatti. iste geceden vaginaya o pelvisimi ne inceltici bisey koyucaklar. sabahta sanci ignesi yapicaklarmis. pelvis kalin oldugundan 20 saat falan surebilir dogum dedi. ama korkma buyuk sanci baslayinca epidural olucak dedi. kordon konusunda bi sikinti olacagini sanmiyorum olursa sezeryana gecilir dedi. benim durum bu. bi anda cok heyecan oldum....aa bu arada 2 haftada anca 200 gram almis bebek hala 3 kilo olamadi 2900. ama doktor cok uzun bi bebek dedi. bole oste.

Seninle sat larımız aynı bende haftaya perşembe sezeryan olacağım.39 haftalık bebeği sağlıklı bir şekilde doğurtmak doktorlar için çok kolay iş inan.Sen sakin ol yeter. Kardeşimin oğluda boğazında kordonuyla doğdu.Bizim düşündüğümüz gibi bir dolanma değil o sakın merak etme. Bebeğin kilosunu çok dert etme benimkide üç haftada 400 gr almış , çok ve dengeli beslendiğim halde. SAğlıklı doğsunlarda yedirir içirir kilo aldırırız :)

slm kızlarr..uykusuz bunaltıcı bol terlenen geceden sabahı edebildik şükür..bugün doğum yapacaklar var
mış okuduğum kadarıyla..inş sorunsuz olur...Allah kolaylıklar versin..

eyeszay canım okudum az önce kıyamam ben sana.ama merak e tme bişi olmucak.dr unda zaten bişi olmaz demiş.normal yada sezaryan hayırlısı olsun diyorum.önemli olan meleklerimizin sağlıklıca bize gelmeleri..

pepermint babbana geçmiş olsun cnm...

kızlar hepsini okuyamadım haliyle atlaya zıplaya 2 -3 sayfa anca.. bu arad ben pazartesi d r a gittiğimde dr a dedimki ben 1 ağustosu beklemiycem.dahqa öne alsak zezaryanı dedim.eşimde öyle istiyor..o da olur dedi.ve perşembeye gün verdi.yaniii yarınn olacak kısmet olursa.. :)) 28 temmuz :::)) inş sağ salim ve sağlıklıca alırım oğlumu kucağıma..

bu arda bi soru daha bana epidural sezaryan olacak ya , benim sol belimmin alt kemiğinde bi ağrı var.ceryranda kalmışım, yel girmiş oraya.basmak ve ayağımı kaldırmak çok a cı veriyor.yarına kadar geçmeside mümkün değil.acaba bunun bi zararı olur u bana.belden uyuşturcaklar yaa...korkuyorum açıkcasıı:18::18::18::18:

alıntı..

kızlarr ben tırsıyom yaaa :(( bunu buldum az önce.peki ameliyat bitince hemen yürüyebiliyozmu ki? uyuşcakmışız yaa..ne zamn geçcek etkişsi onu yazmamışlar...

Sezeryanda Epidural Öyküsü

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanınız doğumunuzun sezeryan ile gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Alışılageldik yöntem genel anestezi ile sezeryan olmak ancak çevrenizde ameliyat sonrası dayanılmaz ağrılar ile uyanmış, uzun süre kendine gelememiş, bulantılar, kusmalar, sonrasında uzun süre gaz çıkaramamış ve yapılan güçlü ağrı kesicilerle sersem bir dönem geçirmiş insanların pek de konforlu olmayan öykülerini dinlediniz yada nadiren de olsa basında karşılaştığınız dramatik genel anestezi haberleri sizi huzursuz ediyor. Laf arasında sağlıklı insanlarda genel anestezi ile ilgili hayati risklerin binde 3’ler civarında olduğunu söylememek haksızlık olur ancak bölgesel anestezi yöntemleri ile karşılaştırıldığında epiduralin hem bebek hem de anne için çok daha sağlıklı ve konforlu olduğunu da duyuyorsunuz. Tüm bunları deneyimli bir anestezi hekiminden dinlemeniz ve kafanızdaki soruların etraflıca yanıtlanması zamanı gelmiş.

Anestezi uzmanınız da sizin için epidural anestezinin en uygun yöntem olduğuna karar verdi. Artık bundan sonrası oldukça kolay çünkü normal doğumdan farklı olarak burada sizden beklenen bir şey kalmadı. Sezeryanda annenin doğuma aktif katılımı gibi bir beklenti yok, ıkınmanız, nefes tutmanız gerekmeyecek. Kısa bir ön hazırlık ve serumunuz takıldıktan sonra girişim için hazırlanan operasyon salonuna alındınız.

Burada sizi anestezi hekiminiz karşıladı. Tıpkı normal doğumda olduğu gibi yine yan yatarak yada oturarak pozisyonunuz verildi. Doktorunuz arkanız dönük olduğunuz için meraklanmamanız gerektiğini, yapacağı her şeyi size anlatacağını söyledi. Sırtınızı dezenfektan bir solüsyon ile silerek temizledikten sonra ortası delik steril bir örtü ile örterek, girişim noktasını tespit için gerekli muayenesini yaptı. Parmakları arasında bastırdığı yerden çok küçük bir iğne ile cildi ve cilt altını uyuşturacağını söyledi. Bunu söylerken sırtınızda hafif bir sinek ısırığı hissettiniz. Sonrasında epidural iğne ilerletilirken ise bundan biraz daha fazla, serum takılırken duyduğunuz acıdan ise biraz daha az ağrı duydunuz.

Eğer kombine yöntem tercih edildi ise doktorunuz epidural mesafeye ulaştığını söyledikten sonra ilk doz ilaç ile alt tarafınızda ısınma, karıncalanma ve keçeleşmenin ardından tam bir uyuşukluk hali başladı. Endişelenmenize gerek yok çünkü bu zaten arzu ettiğimiz ve sadece birkaç saat sürecek bir durum. Sırt üstü çevrildiğinizde artık belinizden aşagısını hissetmiyorsunuz. Bu arada idrar sondanız takıldı ama siz fark etmediniz bile. Sezeryan ekibi artık hazırlıklarına başlayabilir. Önce tıpkı sırtınızın solüsyon ile silindiği gibi karın bölgeniz silinip steril örtülerle örtüldü. Bu işlem sırasında dokunmaları ve serinliği hissettiniz ama merak etmeyin bu ağrı duyacağınız anlamına gelmiyor.

Göğüs hizasından yükselen bir siper ile steril ve steril olmayan alan ayrıldığından sizin bundan sonrasında cerrahi yapılan alanı görme şansınız olmayacak. Sezeryan ekibi de hazırlıklarını bitirdiğinde doktorunuz ameliyat yerinden ağrılı uyaran vererek test uygulayacak. Korkmayın bu aşamada ve sonrasında hiç ağrı duymayacaksınız.

Ameliyat başladıktan kısa bir süre sonra hafif bir gerilme hissedeceksiniz. Hemen sonrasında doktorunuz ve hemşire hanım göğsünüzden bastırarak bebeğinizi çıkaracaklar. Bu kısım biraz heyecanlı, biraz da hareketli geçer. Hemen ardından bir rahatlama ve bebeğinizin ağlama sesi. İşte mutlu an. Artık sizde annesiniz ve çok az anne bu aşmada göz yaşlarına hakim olabilir, siz de rahat olun. Az sonra ağzınızda metalik acı bir tat oluşacak.

Doğum sonrasında rahmin toparlanması için serumdan verilen ilacın tadı. Bir iki dakika içinde geçecek. Bebeğiniz ilk muayenesini olup yanınıza geldiğinde, siz onu öpüp koklarken, ameliyatınız devam ediyor olacak. Sonuna doğru eğer açlık süreniz yeterince uzun değilse yada 6 saatten az ise bir miktar bulantınız olabilir.

Birkaç dakika sonra da ameliyatınız bitecek. Daha ameliyathanenin kapısından çıkarken parıltılı gözlerle bir sürü sevdiğinizle karşılaşacaksınız. Bir kraliçe edasıyla onları selamlamayı ihmal etmeyin. Bebeğinizin dünyaya geldiği anın her detayını onunla paylaşmak, yakınlarınızla bebeğinizin 0. doğum gününü kutlamak, en mutlu anı olacak size. En önemlisi de ne operasyon sırasında ne de sonrasında kateterinizden yapılan ilaçlar, kan veya süt yoluyla bebeğinize geçmeyecek. Böylece bebeğiniz olabildiğince canlı ve sağlıklı, siz de onunla baş edebilecek kadar kendinizde olacaksınız

Son düzenleme:
Günaydınnn kızlar... :71:

Venüscüm demek yrn geliyo oğluşuun inş. çok rahat bi doğum olur..
Ben de epidural ve genel anestezi arasında muallaktayım hayırlısı olsun ne diyeyim..

bugün doğum yapacak bütün arkadaşların doğumları inşallah sorunsuz geçer.Hepsine bol sabır diliyorum ve tebrik ediyorum hepsini:71::71: Ben ne zaman yaşayacağım acaba bu telaş ve heyecanları:97:

Canım korkma, sağlıkla gelicektir bebişin. Bizim minikte 2900-3000 gr filan olacak. Anlamadım gitti. Ye iç yat ama kilo almıyor.. Doktorumda kilo önemli değil, önemli olan gününü tamamlaması dedi. Bende sallamıyorum artık.

Biz daha doğumla ilgili hiç konuşmadık doktorla. Ne güzel anlatmış sana...

Tebrikler canım... Maşallah minik kuzuya:nazar:

aynen ole. o kadarda yiyorum. ne ben kilo aliyorum ne bebek. nereye gidiyor anlamiyorum. ama isallah dogdugunda sutumuz bol olurda kilolari olur. dogumu biz
son 3 haftadir konusuyorduk zaten. simdi tarihi kesinlestigi icin planladik. cok guzel anlatiyor doktor. panikte yaptirmadi beni cok.

yine midem yanıyor boqazıma kadar hıssedıyorum

sut ic canim.

ceremino, narcicegi, oglak 75ve geremy hepinizi allah kurtarsın inşallah yarına güzel haberleriniz ulaşır buraya sanırım suana kadar en fazla doğum yarın olmuş olacak 27 temmuz :))

geremy canımcım :))

aaaaa olmadı istanbulla alakası yok tabii :((( anadolu kentlerinde bu konu daha raht halloluyo
neyse senin adına sevindim ama umarım bozulmazda hep iyi olarak devam edersin :))

valla belkide dolandı da demiyor olabilir benim dr endişe ederim diye söylemediğini düşünüyorum açıkçası bakalım artık hayırlısı senin işinde zor be güzelim annen aleks aleksin ailesi hem dil hem kultur sorunu hep arada kalıyosun dimi valla allah kolaylık versin gerci bazı pozitif yönleride olabilir istemediğin seyleri karşılıklı değiştirip saklam olayı falan olabilir :)))) ehuehue ne hinim dimi:)))
hayırlı olsun canım gülerek güzel günlerde kullanın :))

awez ciim demin estedayla doğum topigini konuştuk ya esteda doğum yapınca kim yazar falan diye aramızda en gec senin doğumun görünüyor gerci bu işler belli olmazda eger öyle bişiler olursa topikler sana emanet olsun olurmu:))) esteda yetişir sonra zaten :))
diğer arkadaşlar falan ben de yetişirim arada nefes almak için girmek farz olur artık:)))

solerdi canim ole olsaydi. bizim bi hafta once aslinda gordu sanirim. ama solemedi. yaa dil sorununun bu kadar olacagini dusunmemistim. annem ozellikle vucud dili falan hic iletisim kurmaya calismiyor. o kadar daraliyorumki evde. yani beraber biseyler yapiyoruz o zaman sorun olmuyor ama oglen falan uyumak istesem ikiside daralicak mecbur oturuyorum. kayinvalidemlere gidince nete girmak istiyorum ikisini birbirine cevirmekten onuda yapamiyorum. cok daraldim cok. babam gelse keskede annem sikilmasa. o zaman bizde esimle bisiler yapabiliriz. gerci bebek olunca zor ama..

Hayirli Olsun canimmm allah anali babali buyusun ;)))Kizlaaar ben gene uyandim sicaktan :(

bende hic uyumadim dis agrisindan. netim olsaydi konusurduk. ama sabah baglanti yakaladim muhtemelen bikac saat sora atar beni. iskence cekiyorum dis agrisi:((

Seninle sat larımız aynı bende haftaya perşembe sezeryan olacağım.39 haftalık bebeği sağlıklı bir şekilde doğurtmak doktorlar için çok kolay iş inan.Sen sakin ol yeter. Kardeşimin oğluda boğazında kordonuyla doğdu.Bizim düşündüğümüz gibi bir dolanma değil o sakın merak etme. Bebeğin kilosunu çok dert etme benimkide üç haftada 400 gr almış , çok ve dengeli beslendiğim halde. SAğlıklı doğsunlarda yedirir içirir kilo aldırırız :)

bizimde persembe yada sali 2 tercih vardi. persembeden hastanede olucaktik cuma olucakti dogum ama esimin konseri var cuma. sehir disinda olucak ondan sali yaptik. nede olsa artik sadece iceride kilo aliyorlar. hayirlisi olsun hepimiz icinde.

slm kızlarr..uykusuz bunaltıcı bol terlenen geceden sabahı edebildik şükür..bugün doğum yapacaklar var

eyeszay canım okudum az önce kıyamam ben sana.ama merak e tme bişi olmucak.dr unda zaten bişi olmaz demiş.normal yada sezaryan hayırlısı olsun diyorum.önemli olan meleklerimizin sağlıklıca bize gelmeleri..

kızlar hepsini okuyamadım haliyle atlaya zıplaya 2 -3 sayfa anca.. bu arad ben pazartesi d r a gittiğimde dr a dedimki ben 1 ağustosu beklemiycem.dahqa öne alsak zezaryanı dedim.eşimde öyle istiyor..o da olur dedi.ve perşembeye gün verdi.yaniii yarınn olacak kısmet olursa.. :)) 28 temmuz :::)) inş sağ salim ve sağlıklıca alırım oğlumu kucağıma..

bu arda bi soru daha bana epidural sezaryan olacak ya , benim sol belimmin alt kemiğinde bi ağrı var.ceryranda kalmışım, yel girmiş oraya.basmak ve ayağımı kaldırmak çok a cı veriyor.yarına kadar geçmeside mümkün değil.acaba bunun bi zararı olur u bana.belden uyuşturcaklar yaa...korkuyorum açıkcasıı:18::18::18::18:

cok saol canim. valla benimde stresim hafifledi. sadece biraz garip geldi hani randevu ile doguma gitmek cunku biz esimle hep bi anda o gelicek ve ole bi dogum animiz olucak diyorduk. bide yapay olarak biseyi baslatmak beni korkutuyor ama dilerim sorunsuz bisekilde dunyaya gelir bebisimiz. 20 saat cok uzun bi sure ama hayirlisi.

gunaydinkizlar. dis agrisindan butun gece uyuyamadim. bi yandanda aman cok donersem bebek bikere daha dolanirmi korkusu. butun gece tepindi durdu anlamiyorum nerden yer buluyor. bugun dogumlari olan arkadaslar hayirlisi ile bebislerine kavussunlar dilerim. bu arada bana dogum topiginin linkini verebilirmisiniz. bugun bi baglanti yakaladim okuyim.

Günaydın kızlar.

Bebek şekerlerini nasıl temin ettiniz?

Malzemeyi alıp kendisi yapan var mı?

Günaydın kızlar, bugün ne çok kişi doğum yapacak :))) Rahat doğumlar olur inş. Ben hala çalışıyorum bu sıcaklarda, 5 agustosta izne çıkacam. Sonra da annemi çağırım, biraz rahat nefes alırım, çünkü çokk yoruluyorum ayaklarımda çok şişiyor artık herşey çok zor geliyor. Hamile kalmak isteyenlere en büyük tavsiyem planlı olsun ve son ayları bahara denk getirsinler, sıcaklart çekilir gibi değil. :(((

Ademel, Lorry kızlar tebrik ederim, meleklerinizi kucağınıza aldınız. Gerçi lorryden henüz haber alamadık ama iyisındir umarım.

Pepermint, canım nerelerdesin nasılsın?...

25 temmuzda dunyaya geldı bebısım 2990 gr masallh bebegım hersey yolunda sezeryan yaptım malesef

Tebrik ederim canım, allah analı babalı büyütmek nasip etsin.

ya bişey sorucam sizlere nette baktım bayağı ama anne karnında ters duran bebeğin hareketleri nasıl hissedilir diye bulamadım.evet anne karnında ters duran bebeğin hareketleri diğerlerine göre daha az ve seyrek hissedilir yazıyo ama ben bayagı zamandır bebeğimin hareketlerini tekme şeklinde değilde böyle kayma kabarma şeklinde hisediyorum ve genelde göbek deliğimin üstünde yani usg de başının oldugu yerde ne elleriyle tekme attıgını nede ayaklarıyla tekme attığını hisetmiyorum bu normalmi acaba yaa moralim bozuluyo neden tekme şeklinde değilde kabarma yada kayma şeklinde hissediyorum benn

Canım benimde bebek uzun süredir ters duruyor, bende öyle güçlü tekmeler falan hissetmiyorum. Göbek çevresinde kabarma, kayma poposunu çıkarma ve kasıklarda gıdıklar gibi el kol haretleri oluyor. Artık bebekler büyüdükçe yerleride azalıyor ve güçlü hareket bekleme bence..

gunaydinkizlar. dis agrisindan butun gece uyuyamadim. bi yandanda aman cok donersem bebek bikere daha dolanirmi korkusu. butun gece tepindi durdu anlamiyorum nerden yer buluyor. bugun dogumlari olan arkadaslar hayirlisi ile bebislerine kavussunlar dilerim. bu arada bana dogum topiginin linkini verebilirmisiniz. bugun bi baglanti yakaladim okuyim.
Canım geçmiş olsun diş ağrısı ne kötüdür, şimdi iyisindir umarım. Doğum tarihinizde belli olmuş, hayırlısı olsun güzel haberlerini bekleyeceğiz.

Venüscüm, yarın doğum gerçekleşecek demek , hadi hayırlısı...

Günaydınnnnnn kızlar...

2 gündür rahatça uyuyorum. Klima sağolsun :1: Keşke en baştan alsaydık...

Geceleri evde dolaşıp duruyordum.

Bu arada pc yi açık unutmuşum :1:

Ben bir kahvaltı yapayım, kızım açlıktan kımıldamıyor:69:

kızlar doktordan geldik bebeğim 2786 gram 51 cm olmuş maaşallah kızıma. nstde sancı çıkmadı tansiyon 10-6 ve sezeryan tarihimiz 18 ağustos epidural olsun dedi doktorum ben de belden ameliyatlıyım dedim bakalıom anestezi uzmanına soracak bizdeen haberler böyle

cnm peki hangi modelini aldın?büyüklüğü nasıl fotosunu çekip koyabilirmisin
ve ne renk aldın?bende alıcamda son kararlarımı vermeye çalışıyorum
nettenmi aldın sen?

şu e seker i mi diyosun cnm
2 günde eline ulaşıyo

normal olursa 24 ağustos cnm
cuma kontrolüm var bakalım sezeryana dönmez ise dr
canım şu modelini aldım, çok kullanışlı gözüküyor bir sürü cebi falan var..2 ayrı çanta olarakta kullanabiliyorsun..unnadodan 90 küsüre almştım
sabahtan beri doktordayım muayene esnasında fenalaştım kulaklarım tıkandı tansiyonum yükseldi baygınlık geçirdim 2 serum taktılar kendime geldim doktor bebek kanala inmiş 37+4 görünüyor dedi hazırlıklı ol....
çok korktum yaa heyecan bastı bizim kız yakında geliyo galiba çok şiştim patlamaya hazır bımba gibiyim şişten:(
Allah yardımcımız olsun....
geçmiş olsun canım
Kizlar anliyorum sizi. Yine de sakin olmaya calisin, yani takmamaya calisin(size degil kendime de hep bunu diyorum) Biliyorum cok zor hele de hamileyken insan cok alingan oluyor.
Ben size kendi kayinvalidemi ornek vereyim, belki biraz kendinizi iyi hissedersiniz: kayinvalidem dogacak bebegime ikinci el giyisi ve oyuncak satan magazadan alisveris yapmayi dusunuyor. Hatta gecen gun misafirlige geldi cocuga İkinci el oyuncak kopek almis. İnanin birsey diyemedim, tesekkur edip kabul ettim sirf arami bozmamak icin. Tabiki o oyuncagi asla ve asla cocuguma vermem. Hicbirsey almasa benim icin bin kat daha iyi. Ayrica esimin bebekken kullandigi yatak minderini hala sakliyormus ve istersem onu alip kullanabilecegimi soyledi. Mama sandalyesi olarak da elinde bir tane varmis: eskiden papagan besliyormus ve hayvan da o sandalyenin ustunde oturmayi cok seviyormus, papagan rahmegli olmus dolayisiyla sandalyeyi ben alabilirmisim. Allahim bunlari hediye diye verecegine keske eli bos gelse diye dua ediyorum. Sadece esimin hatirina susuyorum.
önce çok kızdım kayınvalidene ama yabancı oldğunu okuyuncada biraz azaldı kızgınlığm..sanırım onlar için bu çok normal birşey
kızlar size cep telefonundan yazıyorum:bugün haftalık kontrole geldik oğlum bize süpriz yaptı bir aydır baş aşağı idi,ama şimdi dönmüş makat gelişli.doktor beklemeye gerek yok Yarın Sezeryana alalım dedi. bende doktoruma güveniyorum. işin ilginç tarafı Yarın evlilik yıldönümümüz
canım hayırlı doğmlar diliyorum.ne güzel bebiş kucağındadır bugün
yarın geremy,cerenimo,nar çiçeği ve ben 4 kişi doğumdayız hayırlısıyla inşallah
:39:
25 temmuzda dunyaya geldı bebısım 2990 gr masallh bebegım hersey yolunda sezeryan yaptım malesef
canım allah analı babalı büyütsn..tebrk ederim

ha bugün ha yarın derken,senın doğum tarihinide öğrenmiş olduk..hayırlı olsunc anım..yarın güzel haberlerini bekliyoruz

kızlar bu arada cerenimo bugün değil yarın doğracak diye biliyorum

ay maşallah analı bablı büyüsün inşallah
doğum saati böyle geçmi olacaktı ki sabah değilmiydi
acaba bi terslikmi olmuş
lorryden haber yok galiba ?
canım bana msj atmış..bende onu birkaç kez araım ama cevap vermedi..inşallah sorunsuz doğum gerçekleşmiş....biz iyiyiz yazmış..

kızlar size cep telefonundan yazıyorum:bugün haftalık kontrole geldik oğlum bize süpriz yaptı bir aydır baş aşağı idi,ama şimdi dönmüş makat gelişli.doktor beklemeye gerek yok Yarın Sezeryana alalım dedi. bende doktoruma güveniyorum. işin ilginç tarafı Yarın evlilik yıldönümümüz
ne güzel canım..allah kolay doğumlar nasip etsin..bebeğinide sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah..

ALLAH uzun sağlıkllı ömürler versın ERDEM ALP 'e .gelişimci de kurtuldu heh
kım kım kaldık sımdı?
canım ben zaten kurtulmuştum :D ben ademeli yazdım :D

yarın geremy,cerenimo,nar çiçeği ve ben 4 kişi doğumdayız hayırlısıyla inşallah

kolay doğumlar nasip etsin allah..sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah...

gözün aydın canım..önemli olan bebeğini sağ salim kucağına almışsın ya..

Tebrikler seni ve tüm doğum yapan arkadaşlarımız adına çok mutluyum, Allah bizlere de nasip etsin.

Bir de aklıma takılan bişey vardı sana sorayım lavman yaptılar mı, zor mu?

canım bende sezaryan oldum lavma yapmadılar...

günaydın kızzlarr :)) gece çok sıcak ve bunaltıcıydı
eşim bile uyyamadı hesap edin artık beni:(
kkızlar biraz annemi anlatiim da gülün :))
şimdi bend ekalıyorlar kız kardeşimde bendeydi ama hergün işe gitmek sorun olunca yani sabha hazırlanmak falan evine gitti kalmaya evide bana çok yakın zaten gideceği ilk gün babam bende gidiyorum dedi dedim ki ev küçük tek cephe bak burda klima falan da var rahatsın büyük ev gitme yok gitcem gitti(cocuk gibi)
ertesi sabah kız kardeşimden önce evden çıkıp geldi tabii sıcak ucak gürültüsü falan uyuyamamış dün akşamda annem gidicem diye tutturdu napcan diyorum yastıkları çırpacakmış altı üstü 2 tane pamuk yastık onları çırpacakmış gceden gitmese olmaz zaten kardeşimin evinde de yiyecek bişi yok fare düşse eyvah diyip kaçar bbi yatmaya evine gidiyor zaten hep bende çünkü anne bak aç kalırsın geceden gitme sabah babam götürüp getirir
allahım yaaa ikiside çocuk gibi sanki evcilik oynuyorlar yaa :))) bi gün biri bi gün biri hallerine gülüyorum bide bende annem en serin odada uyuyor yeri çok rahat kardeşimin minik malikanesinde muhtemelen bunalmıştır
bide babamda şeker hastası sen nasıl kocanı bırakısın bunun yatagı var kahvaltısı v.s dün evi bulaşık mak. falan öyle bırakıp gitti valla gülüyorum bend ekomik geliyor bana yaa valla cocuk gibiler :))
sabah babm uynamış erken kalkar o hemen de kahvaltı yapar bende genelde 9.30 -10 gibi kalakarım ama napiim anacııım yastık çırpacak diye erken kalkıp babama kahvaltı hazırladım adacagızın sekeri düşüyor sonra kendine gelmesi 3-4 saati buluyor büyük tehlike yani işin diğer tarafıda kardeşimde ona gelmelerini istemiyor aslında
:)) böylee işte
acaba yaşlanınca bizde mi böyle olucaz
dün babamı ünlü bir göz dr na götürdük adam atom karınca gibi her işini kendi hallediyor asistan hemsişre falan yok adam kaç yaşında annemden 3 yaş küçük dünyaca ünlü retina oscarlı bir dr anneminse hiç bişeye hali kalmamış hayat işte :))

canım hadi sana da hayırlısı olsun yarına tüm çektiğin sıkıntı ve strsten kurtuluyorsun :)) oğlununda seninde inşallah sağlıklı heberlerini alırız :))

aynen ole. o kadarda yiyorum. ne ben kilo aliyorum ne bebek. nereye gidiyor anlamiyorum. ama isallah dogdugunda sutumuz bol olurda kilolari olur. dogumu biz
son 3 haftadir konusuyorduk zaten. simdi tarihi kesinlestigi icin planladik. cok guzel anlatiyor doktor. panikte yaptirmadi beni cok.

sut ic canim.

solerdi canim ole olsaydi. bizim bi hafta once aslinda gordu sanirim. ama solemedi. yaa dil sorununun bu kadar olacagini dusunmemistim. annem ozellikle vucud dili falan hic iletisim kurmaya calismiyor. o kadar daraliyorumki evde. yani beraber biseyler yapiyoruz o zaman sorun olmuyor ama oglen falan uyumak istesem ikiside daralicak mecbur oturuyorum. kayinvalidemlere gidince nete girmak istiyorum ikisini birbirine cevirmekten onuda yapamiyorum. cok daraldim cok. babam gelse keskede annem sikilmasa. o zaman bizde esimle bisiler yapabiliriz. gerci bebek olunca zor ama..

bende hic uyumadim dis agrisindan. netim olsaydi konusurduk. ama sabah baglanti yakaladim muhtemelen bikac saat sora atar beni. iskence cekiyorum dis agrisi:((

bizimde persembe yada sali 2 tercih vardi. persembeden hastanede olucaktik cuma olucakti dogum ama esimin konseri var cuma. sehir disinda olucak ondan sali yaptik. nede olsa artik sadece iceride kilo aliyorlar. hayirlisi olsun hepimiz icinde.

cok saol canim. valla benimde stresim hafifledi. sadece biraz garip geldi hani randevu ile doguma gitmek cunku biz esimle hep bi anda o gelicek ve ole bi dogum animiz olucak diyorduk. bide yapay olarak biseyi baslatmak beni korkutuyor ama dilerim sorunsuz bisekilde dunyaya gelir bebisimiz. 20 saat cok uzun bi sure ama hayirlisi.
canım benim bebişdede sanırım biraz kilo problemimi bişey var ama tam anlayamadım doğum tarihimi ultrason ileriye atmış durumda 8 gün ileri görünüyor anlamadım
şu iletişim konusunda çok dert haklısın am bazende aynı dili konuşsalardı ne değişecekti aman ya yanlış bir ifade kullanırlarsa ya imalı laflar geçerse sen gene tedirgin olacaktın valla bence takma canım onları mutlu edeceksin yada oyalıycaksın diye boşver sen doğum yapınca ne olacak ki mecbur iletişecekler
vucut dilini kullanmak annene komik geliyordur muhtemlen de ondan
diş ağrısından muzdarip 2 arkadaş vardı hatta kanal tedavisi bile olan oldu hatta birde diş hekimi var toppikte
geçmiş olsun canım :))

ay canlar bir yanlış anlaşılma var sanırım :)
ben yarın doğurucam inşallah :))
ayyy valla herkes seni bugune bekliyordu çook komik oldu şimdi :)) cerenimocum sen bugun doğuma yolluyoruz biz senin haberin yoook :))) allahım yaaa surda kaç hamileyiz bi düzgün iş yapamadık .:)))) çok güldüm yaaaa

kızlar doktordan geldik bebeğim 2786 gram 51 cm olmuş maaşallah kızıma. nstde sancı çıkmadı tansiyon 10-6 ve sezeryan tarihimiz 18 ağustos epidural olsun dedi doktorum ben de belden ameliyatlıyım dedim bakalıom anestezi uzmanına soracak bizdeen haberler böyle
maşallah bebişinbe :))
canım şu modelini aldım, çok kullanışlı gözüküyor bir sürü cebi falan var..2 ayrı çanta olarakta kullanabiliyorsun..unnadodan 90 küsüre almştım

geçmiş olsun canım

önce çok kızdım kayınvalidene ama yabancı oldğunu okuyuncada biraz azaldı kızgınlığm..sanırım onlar için bu çok normal birşey

canım hayırlı doğmlar diliyorum.ne güzel bebiş kucağındadır bugün

:39:

canım allah analı babalı büyütsn..tebrk ederim

ha bugün ha yarın derken,senın doğum tarihinide öğrenmiş olduk..hayırlı olsunc anım..yarın güzel haberlerini bekliyoruz

kızlar bu arada cerenimo bugün değil yarın doğracak diye biliyorum
evet yaa cerenimo yarınmış arada kaynatıık valla onuda :))
canım bana msj atmış..bende onu birkaç kez araım ama cevap vermedi..inşallah sorunsuz doğum gerçekleşmiş....biz iyiyiz yazmış..

ne güzel canım..allah kolay doğumlar nasip etsin..bebeğinide sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah..

canım ben zaten kurtulmuştum :D ben ademeli yazdım :D

kolay doğumlar nasip etsin allah..sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah...

gözün aydın canım..önemli olan bebeğini sağ salim kucağına almışsın ya..

canım bende sezaryan oldum lavma yapmadılar...
inşallah kendide girebilirde söyler iyi olduklarını :)))
sen nasılsın canım gülsenin emmesi ne durumda ?

Günaydın kızlar, bugün ne çok kişi doğum yapacak :))) Rahat doğumlar olur inş. Ben hala çalışıyorum bu sıcaklarda, 5 agustosta izne çıkacam. Sonra da annemi çağırım, biraz rahat nefes alırım, çünkü çokk yoruluyorum ayaklarımda çok şişiyor artık herşey çok zor geliyor. Hamile kalmak isteyenlere en büyük tavsiyem planlı olsun ve son ayları bahara denk getirsinler, sıcaklart çekilir gibi değil. :(((

Ademel, Lorry kızlar tebrik ederim, meleklerinizi kucağınıza aldınız. Gerçi lorryden henüz haber alamadık ama iyisındir umarım.

Pepermint, canım nerelerdesin nasılsın?...

Tebrik ederim canım, allah analı babalı büyütmek nasip etsin.

Canım benimde bebek uzun süredir ters duruyor, bende öyle güçlü tekmeler falan hissetmiyorum. Göbek çevresinde kabarma, kayma poposunu çıkarma ve kasıklarda gıdıklar gibi el kol haretleri oluyor. Artık bebekler büyüdükçe yerleride azalıyor ve güçlü hareket bekleme bence..

Canım geçmiş olsun diş ağrısı ne kötüdür, şimdi iyisindir umarım. Doğum tarihinizde belli olmuş, hayırlısı olsun güzel haberlerini bekleyeceğiz.

Venüscüm, yarın doğum gerçekleşecek demek , hadi hayırlısı...

saol canim. sorma valla gecmedi dis agrim. napicam bilmiyorum. cekilecek gibi deil.

Back
X