• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

1-2 haftadır benımde oyle.bu sabah tekme olrk hıssettım ama.ozellıkle yan yattıgımda tekme olarak hıssedebılıyorum.tahmınımce kabarma ve kayma olmasının sebebı son zamanlarımız oldg ıcın bebege tekme atabılecek kadar genıs yer kalmaması olsa gerek.gayet normal bu.kaçıncı haftandasın

35 .haftamdayım yan yattıgımda hiç hisetmiyorum desem yeridir heralde:(inşallah dediğin gibidir

ya bişey sorucam sizlere nette baktım bayağı ama anne karnında ters duran bebeğin hareketleri nasıl hissedilir diye bulamadım.evet anne karnında ters duran bebeğin hareketleri diğerlerine göre daha az ve seyrek hissedilir yazıyo ama ben bayagı zamandır bebeğimin hareketlerini tekme şeklinde değilde böyle kayma kabarma şeklinde hisediyorum ve genelde göbek deliğimin üstünde yani usg de başının oldugu yerde ne elleriyle tekme attıgını nede ayaklarıyla tekme attığını hisetmiyorum bu normalmi acaba yaa moralim bozuluyo neden tekme şeklinde değilde kabarma yada kayma şeklinde hissediyorum benn

cnm aynen bendede hareket olarak kayma ve kabarma şeklinde oluyo oynadığınıda hissediyorum ama güçlü tekme hallerini çoktan geçtii
ama biliyorumki bebek ters değil...
moralini bozma artık alanları daraldı yerleri yok güçlü tekme atmaya

cnm aynen bendede hareket olarak kayma ve kabarma şeklinde oluyo oynadığınıda hissediyorum ama güçlü tekme hallerini çoktan geçtii
ama biliyorumki bebek ters değil...
moralini bozma artık alanları daraldı yerleri yok güçlü tekme atmaya

dr a soruyorum hareketleri çok seyrek az diye olabilir diyo bu gidişmde böyle sorucam ama dayanamadım cumaya kadar sizlere bi sorıyım dedim

bak benide pimpiriklendirdin şimdi
bende cuma gidecem bende bi sorayım da rahatlıyım

benim haftam hepinizden küçük ve ben de öyle kabarma seklinde hissediyorum bir de kasıklarımda pıtır pıtır.eli ayagı ayıramıyorum cuma kontrole gidecegim ben de.topluca öğrenelim

ceremino, narcicegi, oglak 75ve geremy hepinizi allah kurtarsın inşallah yarına güzel haberleriniz ulaşır buraya sanırım suana kadar en fazla doğum yarın olmuş olacak 27 temmuz :))
ceremino, narcicegi, oglak 75 yarin doguma gidiyosunuz sanirim 4. kim acaba:)))) hepinize hayirli dogumlar diliyorum
geremy canımcım :))
hayatım benim bakıcım türk hatta buralı ben manisadayım gece yatılı ben istemedim ama belki sonra fikrim değişir bilmiyorum hayatım burda sadece bakıcılık 8-5 arası hafatada 5 gün 400 lira cumartesi yarım gün eklersen 425 cumartesi tam gün eklersen 450 oluyor benim bakıcı 8-6 gelicek ve cumartesi tam gün gelicek yemek yapıcak çocuğun yemekleri mamasını hazırlıycak çocuğun ütülerini yapıcak çamaşırlarını yıkıycakve vakit buldukça günlük temizlikyapıcak yani elektrik süpürgesi toz alma filan 550 lira
aaaaa olmadı istanbulla alakası yok tabii :((( anadolu kentlerinde bu konu daha raht halloluyo
neyse senin adına sevindim ama umarım bozulmazda hep iyi olarak devam edersin :))

saol canim nolur dua edin. bende bisey olmaz diye tahmin ediyorum ama bekliyelim diycem doktor bakti ne aciklik ne incelme gelicek gibi durmuyor dedi. bizde ole karar verdik. zaten bebek artik gelisimini tamamladigi icinde sadece kilo aliyor artik anne karninda gerek yok riske atmaya.

cok saol canim.

genelde oluyormus bebegin boynuna dolanma. teyzem dogum hemsiresi onada sorduk. iyi bir doktorla hicbir sorun olmadan normal dogum yapilir dedi. bizimkide buranin en iyi doktoru. bisey olursa zaten dogum aninda sezeryana cevirir.

cok saol canim dua edin nolur. oluyormus galiba bicok dogumda bole b isey.

canim senin gene kordon yakinmis bizim kiz nasil becerdiyse 2 kere dolanmis boynuna. insan ister istemez korkuyor. gerci doktor bisey olmaz dedi ama. sen ne zaman gireceksin doguma?
valla belkide dolandı da demiyor olabilir benim dr endişe ederim diye söylemediğini düşünüyorum açıkçası bakalım artık hayırlısı senin işinde zor be güzelim annen aleks aleksin ailesi hem dil hem kultur sorunu hep arada kalıyosun dimi valla allah kolaylık versin gerci bazı pozitif yönleride olabilir istemediğin seyleri karşılıklı değiştirip saklam olayı falan olabilir :)))) ehuehue ne hinim dimi:)))
kızlar sonunda bugün bebek arabasını aldık.. içime çok sindi inşallah bu özene bezene aldığımız şeyleri güzel günlerde kullanmak nasip olur hepimize..
hayırlı olsun canım gülerek güzel günlerde kullanın :))

benim haftam hepinizden küçük ve ben de öyle kabarma seklinde hissediyorum bir de kasıklarımda pıtır pıtır.eli ayagı ayıramıyorum cuma kontrole gidecegim ben de.topluca öğrenelim
awez ciim demin estedayla doğum topigini konuştuk ya esteda doğum yapınca kim yazar falan diye aramızda en gec senin doğumun görünüyor gerci bu işler belli olmazda eger öyle bişiler olursa topikler sana emanet olsun olurmu:))) esteda yetişir sonra zaten :))
diğer arkadaşlar falan ben de yetişirim arada nefes almak için girmek farz olur artık:)))

ceremino, narcicegi, oglak 75ve geremy hepinizi allah kurtarsın inşallah yarına güzel haberleriniz ulaşır buraya sanırım suana kadar en fazla doğum yarın olmuş olacak 27 temmuz :))

geremy canımcım :))

aaaaa olmadı istanbulla alakası yok tabii :((( anadolu kentlerinde bu konu daha raht halloluyo
neyse senin adına sevindim ama umarım bozulmazda hep iyi olarak devam edersin :))

valla belkide dolandı da demiyor olabilir benim dr endişe ederim diye söylemediğini düşünüyorum açıkçası bakalım artık hayırlısı senin işinde zor be güzelim annen aleks aleksin ailesi hem dil hem kultur sorunu hep arada kalıyosun dimi valla allah kolaylık versin gerci bazı pozitif yönleride olabilir istemediğin seyleri karşılıklı değiştirip saklam olayı falan olabilir :)))) ehuehue ne hinim dimi:)))
hayırlı olsun canım gülerek güzel günlerde kullanın :))

awez ciim demin estedayla doğum topigini konuştuk ya esteda doğum yapınca kim yazar falan diye aramızda en gec senin doğumun görünüyor gerci bu işler belli olmazda eger öyle bişiler olursa topikler sana emanet olsun olurmu:))) esteda yetişir sonra zaten :))
diğer arkadaşlar falan ben de yetişirim arada nefes almak için girmek farz olur artık:)))

tabi gördükçe eklerim de estedanın doğum yaptıgını biri bana özelden yazarsa iyi olur ben eylül annesi olacagım kısmetse.topiğe yzarım sonra eklersiniz :D

Kızlar selam,
sıcak bir gün daha geçti. Bugün büyük temizlik vardı evde. Heryer mis gibi oldu. Artık hazırlıklar yavaş yavaş bitiyor.

Bugün doktor kontrolümüz vardı. Kızım 300 gr almış, doktorumuz iyi dedi. Böyle giderse 3 kg doğabilir dedi. Sevindim bende. Yemeye ve yatmaya devam:1:

Ademelcim tebrik ederim canım. Allah analı babalı büyütsün :nazar:

lorry'den ses yok galiba kızlar. Umarım sorunsuz geçmiştir doğumu...

Bu arada doktorum, bundan sonra her hafta gel dedi. Artık her hafta salı günü gidicez. Bugünde NST'ye bağlandım. Acaba her hafta bağlanacakmıyız? Sizler her hafta bağlanıyormusunuz?

bızde drdan geldik tombik anasının mınık kızı 300 gr almış iki haftada :50: 2400 grız.nstye bağlandık gene ama sancı çıkmadı.ama biraz yavaş buldu bazı hareketleriaç mısın dedi.kendimi aç hissetmesem de 5 saat olmuş yemeyeli,sabah tok karnına bır daha nst istedi:18: ama ordan çıkınca farkettim acmışım ben yaaa...

kizlar doktordan geldim simdi. kafam karmakarisik oldu. haftaya dogumu baslaticaklar sali gunu. bebegin boynuna kordon dolanmis 2 defa. doktor bizi panikletmemek icinmi soylemedi bilmiyorum ama bi onceki haftada bole biseyler solemisti olabilir diye. neyse iste gene bizi panikletmeden anlatti dedi eger kendisi gelmeye ve asagiya inmeye kalkarsa kordon sikisabilir dedi. ama cok zor bir olasilik dedi. bisey olmazmis gibi anlatti. sonra vaginaya bisey i ben kesokup onunla acikliga kalinliga bakti tamemen kapali ve oldukca kalinmis pelvis bebek gelicek gibi degil dedi. sonra nst ve kalp atisina baktilar nst de agri cikti ama ben bisey hissetmiyorum. herneyse dedi bebek zaten zamanini tamamladi. 39. haftada normal dogumu baslaticaz normal dogumla bebegi dunyaya getiricez dedi. dogumun seklini anlatti. iste geceden vaginaya o pelvisimi ne inceltici bisey koyucaklar. sabahta sanci ignesi yapicaklarmis. pelvis kalin oldugundan 20 saat falan surebilir dogum dedi. ama korkma buyuk sanci baslayinca epidural olucak dedi. kordon konusunda bi sikinti olacagini sanmiyorum olursa sezeryana gecilir dedi. benim durum bu. bi anda cok heyecan oldum....aa bu arada 2 haftada anca 200 gram almis bebek hala 3 kilo olamadi 2900. ama doktor cok uzun bi bebek dedi. bole oste.

inşalllah daha kısa sürer de bebişine kavuşursun hemen keşke annem yanımda olsa benımde ama 2 hafta beklıycez.ne guzel anlatmış dr.un herseyi:49:

bu arada benım kızımda rtık tekmeden çok dalgalanıyor karnımda,,söyledim bugun normal dedi.

yarın doğuma gidecek arkadaşlar;dualarımız sizinle,rabbim hayırlısı ile bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin...

cicim awez sen yokken topikle ilgilenecek :)) ama ona özelden falan mesaj atki bilgilerini yazsın :)))

narcicegi, oglak 75 allah sağ salim kurtulmayı nasip etsin inş ne güzel bebişlerinize kavuşuyosunuz darısı bizim basımıza allahım hepimize sağ salım kurtulmayı nasip etsin inş :nazar::nazar::nazar:

güle güle kullanın cnm..bu model katlanıyomu??
sağol canım evet 4e katlanıyo. yakın bi arkadaşım tavsiye etti, taşıması kolay, hafifmiş..

Canım hayırlı olsun.Bende bakmıştım buna... Beğenmiştim de, ama kırmızısı yoktu diye alamamıştım.
Kızlar bu arada bebek şekerini sipariş ettim, nasıl sizce?
çokkk güzeller yaa.. gelsem doğumuna da ben de alsam bi tane :1::1::1: ben aslında mavi istememiştim ilk başta unisex olsun diye düşünmüştüm.. niyeti bozdum bi de kız bebiş istiyorum :8::8: ama dturuncu, yeşil çok parlak geldi. kırmızı depodaymış göremedim tonu nası.. mavi turkuaz gibi bayıldım ...
bu arda bebeğim mağazanından 500 tlye aldım kızlar..%10 nakit indirimiyle...

Son düzenleme:
iyi geceler kızlaaar :)))
inşallah deliksiz uyuyabilirim bu gece :(
her gun kalkıp bi topik ziyareti yapıyorum valla :(

yabanci...yine de dusunuyorum dusunuyorum kafam almiyor nasil bunlari hediye diye getirir diye. sirf hediye falan getirmesinler diye "cocugun 1 yasina kadar tum ihtiyaclarini istanbuldan aldik" dedim yine de ordan burdan topladigi copleri getiriyor. bir de ovunuyor "cok ucuza aldim, cok az yipranmis, kucuk bir parcasi eksik o kadar". bu arada bunlarin maddi durumu gayet yerinde, oyle olmasa zaten kusur bulmazdim.

canım yabancılarda ikinci el mağazalar meşhur ve pek rağbet ediyorlar orada...bizim burada garip geliyo ama orada normal,amerikada benim arkadaş ilk bebeğine hiç yeni bişey almadı hep o mağazalardan aldı...ama tabi kültür farkıda var gerçide hani babanneninde ikinci el alması biraz garip cidden...

25 temmuzda dunyaya geldı bebısım 2990 gr masallh bebegım hersey yolunda sezeryan yaptım malesef

hayırlı olsun canım,maşallah ne mutlu sana...neden sezercik oldu canım senin sıkıntımı oldu,şimdi durumun nasıl,dikiş yerleri falan....

Tebrikler seni ve tüm doğum yapan arkadaşlarımız adına çok mutluyum, Allah bizlere de nasip etsin.

Bir de aklıma takılan bişey vardı sana sorayım lavman yaptılar mı, zor mu?

canım hemen atladım soruna ama bana birkaç kez daha önce lavman yapıldı,hiçbir zorluğu yok lavmanın,afedersin popodan sıvı bişey sıkıyolar içeri,sen dizlerinin üzerinde eğilmiş oluyosun,zaten acı gibi bişeyde olmuyo,çok kolay ,sonra yan yatıp 10 dk kadar büyük tuvaletini tutmaya çalışıyosun,ardındanda koşuyosun tuvalete,çok kolay bi işlem aslında...benide korkutan sonda olayı....bilgisi olan varmı acanba...:50:

ya bişey sorucam sizlere nette baktım bayağı ama anne karnında ters duran bebeğin hareketleri nasıl hissedilir diye bulamadım.evet anne karnında ters duran bebeğin hareketleri diğerlerine göre daha az ve seyrek hissedilir yazıyo ama ben bayagı zamandır bebeğimin hareketlerini tekme şeklinde değilde böyle kayma kabarma şeklinde hisediyorum ve genelde göbek deliğimin üstünde yani usg de başının oldugu yerde ne elleriyle tekme attıgını nede ayaklarıyla tekme attığını hisetmiyorum bu normalmi acaba yaa moralim bozuluyo neden tekme şeklinde değilde kabarma yada kayma şeklinde hissediyorum benn

benim geçen hafta tersdi,bu hafta yine başaşagı dönmüş,ters durduğunu hissediyodum ben sert bişey sanıırım kafasıydı o göğüs kafesime basıyodu,nefes kesilmeleri yaşıyodum,şimdi başaşağı dönünce öyle rahatladımki,sadece yukarda poposunu dikiyo havaya,okadar kötü değil artık,hareketlerşde artık kayma şeklinde,tekme atmıyo pek ve eskiye göre daha az hareketli,göbek deliğimin etrafında kıvranma şeklinde hissediyorum...bazen kasığımda bi hareket hissediyorum, o çok acıtıyo ama....neresiyse artık...artık biryerlerini dayamasıyla kasılmaları net ayırt edebiliyorum...eskisi gibi panik olmuyorum....

Back
X