benim de başıma gelmişti evlenirken 3 ay önce aldık 1 aya teslimdi düğünden 1 gün önce teşhirdekileri gönderdiler idare edelimmiş üstüne yatak almıştık bizim beğendiğimizle alakası yoktu faturaya başka model ismi yazmış eşim de kıyameti koparmıştı acısını cok fena cıkardı bize yaklaşık 1.5 milyarlık ürün hediye gönderdiler ne istediysek sehpalar puflar lambalar vs...yine de yaptıkları cok ayıp parayı hemen alıyorlar sonuçta. sana verdikleri kagıda 35.hafta diye bakmamış mydın canım bence şikyette bulun durumun aciliyetini bildir
canım uzme kendini herşey olacagına varır sen dert etsende etmesende maalesef koltuksuz olacaksın bence kabullen sandalye falan idare ediceksiniz artık
sen kendine sıkıntı verme bence
mrb kızlar biz geldik....tek gittim 2 geldim..nerdeyse 100 sayfa yazmışsınız zaman buldukça girip okurum....doğum bildiğiniz gibi20.07.2011 saat 08.40 da gerçekleşti...ben 8 buçuğa doğru ameliyata girip narkozu aldıktan sonra en son gördüğüm saat 8.30 du bebek 10dk da çıkmış..ben 9.15 gibi ayılıp ameliyattan çıktım..benim daha önce dış gebelikten kalan klıntılar varmış dr. bi onu birde minik miyomlar varmış onları temizlemiş bebekten sonra...birde çok önemli değil ama ameliyat anında boğzaımda bi sorun çıkmış..ayıldığımda sürekli minik mink öksürdüm...boğzaım tahrişliydi...neyse odaya geldim..bebeğimi getridiler..göğsüme koydular...o an çok utlu oldum ama yarı ayık yarı baygındım 2 gece 3 gündüz kaldım..sürekli bebeğe çeşitli testler yaptılar şekerine baktılar çok şükür sorunsuz hastenden çıktık.. .banada sürekli test yaptılar benimde sorun çıkmadı ..bebek 2 gün hastaneydeken pek memei almadı..çok tembel..ağzını açıyor ama çekmiyor..yada bir iki damla biz sıkıp veriyoruz..2. gün akşamı çok huysuzlandı..dr. mama takviye yapmalıyız yoksa sarılık olucak dedi...sarılık olursada hastaneden çıkamyıcaktık..ben ogünden sonra sütümü sağdım maalesef biberonla verdim ardından mama verdik..halende öle yapıyoruz..kesinlikle mememi çekmiyor..bu beni çok üzüyor..onu emzircem diye kan ter içinde kalıyorum...bugün ilkkez çekti ama çok az...sürekli deniyorum inşallah başarcaz...şuan tek sorunum bu...çok şükür fazla ağrım sızım olmadı...hastanede sürekli ağrı başlamdan iğne istedim.yaptılar evede ilaç verdiler.şuan iyiyim sadece 3. gün çok süt gelmeye başladı..bebekte almayınca ben mekineyle nekadarda alsam yeterli olmadı ve göğüslerim taş gibi oldu..çok büyüdü ve ağırlaştı...ama dün ve bıgün daha iyiyim..süt daha akışkan...
bana sormak istedikelriniz varsa bekliyorum canlar...
Kızlar selam, tlf. dan yazıyorum, az önce bisürü yazmıştım gitti,
Neyse özetlicem, 38 +4 te cuma günü cuma vaktinde genel anestezi sezaryen ile 3,430 gr 50 cm doğdu kızım,
Bi takım sorunlar yaşıyoruz allaım beterinden korusun, bunlardan bahsetmicem de size bazı tavsiyelerım olcak,
Bebişin nüfus ve sgk işlemlerini hemen yaptırın ne olur ne olmaz, özellikle sezar olucaklar süt için yanınızda pompa olsa iyi olur gerçi hastanelerde var ama, sıcak su torbası, göğsünüzdeki damarları acıyor sıcak işi cabuklaştıriyor, duş ta çok iyi geliyormuş ama benim imkanım olmadı, süt çayı(humana) gerçekten işe yarıyor, bol sıvı derken süt geliveriyor,
Birde kendinizi sıcak tutun, gazınız olmasın diye, terleyin değiştirin bol bol, şişlikler iniyor çabuk, bagırsaklar çalışıyor vs.
Geçmişi okuyamadım allah herkese hayırlısını versin. Yazarım bende biara hikayemi.
mrb kızlar biz geldik....tek gittim 2 geldim..nerdeyse 100 sayfa yazmışsınız zaman buldukça girip okurum....doğum bildiğiniz gibi20.07.2011 saat 08.40 da gerçekleşti...ben 8 buçuğa doğru ameliyata girip narkozu aldıktan sonra en son gördüğüm saat 8.30 du bebek 10dk da çıkmış..ben 9.15 gibi ayılıp ameliyattan çıktım..benim daha önce dış gebelikten kalan klıntılar varmış dr. bi onu birde minik miyomlar varmış onları temizlemiş bebekten sonra...birde çok önemli değil ama ameliyat anında boğzaımda bi sorun çıkmış..ayıldığımda sürekli minik mink öksürdüm...boğzaım tahrişliydi...neyse odaya geldim..bebeğimi getridiler..göğsüme koydular...o an çok utlu oldum ama yarı ayık yarı baygındım 2 gece 3 gündüz kaldım..sürekli bebeğe çeşitli testler yaptılar şekerine baktılar çok şükür sorunsuz hastenden çıktık.. .banada sürekli test yaptılar benimde sorun çıkmadı ..bebek 2 gün hastaneydeken pek memei almadı..çok tembel..ağzını açıyor ama çekmiyor..yada bir iki damla biz sıkıp veriyoruz..2. gün akşamı çok huysuzlandı..dr. mama takviye yapmalıyız yoksa sarılık olucak dedi...sarılık olursada hastaneden çıkamyıcaktık..ben ogünden sonra sütümü sağdım maalesef biberonla verdim ardından mama verdik..halende öle yapıyoruz..kesinlikle mememi çekmiyor..bu beni çok üzüyor..onu emzircem diye kan ter içinde kalıyorum...bugün ilkkez çekti ama çok az...sürekli deniyorum inşallah başarcaz...şuan tek sorunum bu...çok şükür fazla ağrım sızım olmadı...hastanede sürekli ağrı başlamdan iğne istedim.yaptılar evede ilaç verdiler.şuan iyiyim sadece 3. gün çok süt gelmeye başladı..bebekte almayınca ben mekineyle nekadarda alsam yeterli olmadı ve göğüslerim taş gibi oldu..çok büyüdü ve ağırlaştı...ama dün ve bıgün daha iyiyim..süt daha akışkan...
ayyyy canim yaa ne kadar da güzelmis Gülse bebek 41 kere masallahhh
dogum yapan bi sürü arkadas olmus yine. allah bütün bebisleri anali babali büyütsün. gecmis olsun kizlar... darisi bizim basimiza.
benim bugün moralim o kadar bozuk ki dokunsaniz aglicak moddayim. biz koltuklari degistirmistik. malesef burda bi mobilya en az 6-8 haftada geliyo bize de 8 hafta demislerdi. taaaa 9 haziranda verdik siparisi olmus zaten 6 hafta ben 2 hafta sonra gelir diye beklerken bugün en erken 29 agustosta gelir demezler mi o da en erken. evdeki eski koltuklari da cikardik bi kücük cekyat tarzi koltuk vardi onunla idare ediyoduk ama 16 agustos annemler gelicek 30 agustos babam ve annem dönmeden mevlüt okutmayi düsünüyodum umarim eylülün ilk haftasina kadar gelirler. cok sinirimi bozdular bugün kizim dogarsa gelen gideni nereye oturtucaz hic bilmiyorummmm
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin canım.. gözünüz aydın.. sen de bebeğin de sağlıklısınız çok şükür gerisi gelir merak etme... bebeğim emmiyor demişsin ya canım, benim oğlum da 5 gün hiç emmemişti.. hatta 5. gün göğüslerim taş gibi olmuştu artık...ama pompayla çekip, içirebildiğimi içirmiş kalanını da süt poşetinde dondurmuştum. yeni doğan bebekler genelde tek göğüsten azıcık emip doyuyorlar.. hatta emmekten yoruluyorlar.. benim dr.um, emilmeyen diğer göğsünü de sen sağarsan sütün daha bol olur demişti.. hem ben oğlum 3.5 aylıkken çalışmaya başladığım için, o biriktirip dondurduğum sütler çok işime yaradı.. bakıcımız ben mari usülü çözdürüp ya da oda sıcaklığında bekletip içiriyordu...
bir de ben çok daha önceleri de yazmıştım, özellikle sezeryanla doğan bebekler zaten anne aç operasyona girdiği için kan şekerleri düşük doğuyorlar. üstüne süt azlığı ilave olunca ememeyen-beslenemeyen bebeklerde hemen billirubin seviyesi yükseliyor. yani sarılık başladıkça bebekler daha çok uyumaya meyilli oluyorlar. uyudukça da besinsiz- halsiz kalıp gene ememiyorlar...saat başı mama, saat başı (uyuyor olsa bile ayaklarından, bacaklarından gıdıklayıp uyandırıp) emzirmek lazım. ben oğlumda çok çektim, aman sizin başınıza gelmesin....
kızlar ya, benim dr.um gene izinli... cumaya sezeryanım var nasipse, daha önce öyle anlaşmıştık... ne olacak benim halim şimdi bilmiyorum.. yarın cebinden dr.u arıycam bakalım ne diycek... güya cumaya bebeğim doğacak ama biz daha dr.umla hiç doğru dürüst konuşamadık... gelecek mi, gelmeyecek mi, anestezi şeklim ne olacak, ne tavsiye eder bilmiyorum... herşey sarı çizmeli mehmet ağa anlayacağınız....(
Canım çok şeker resimlerin...Allah analı babalı büyütsün
maşaallah Allah analı babalı büyütsün cnm çok şeker kızın
maşallah canım Allah analı babalı büyütsün
kızın çok tatlı
arkadaslar hepinize selamlar
ancak girebildim,gecmise bakmadim,beni soran dua eden arkadaslardan Allah razi olsun.hastaneden yenigeldik 1 gece kaldik
kisaca dogumum hakkinda bilgi vereyim
kasilmalar 2-3 dakikaya dustu yazdiktan sonra dogru hastaneye gittik,6 cm acilmam varmis
hicde tahmin ettigimiz gibi zor degilmis kizlar,inanin sizi cesaretlendirmek icin soylemiyorum
adet donemini sancili gecirenler bilirler,onun biraz daha siddetlisi yani sanci aralarinda nette rahatlikla yazisabildim.
Epidural normal dogum istiyordum,hemen epiduralim takildi.Hic canim acimadi
ondan sonrasida zaten agri sifira dustu,suyumu patlattilar.Defalarca acilma muayenesi oldum inanin gozumu kapamis olsam, icimde bir el mi var farketmezdim
Acilmam 10 cm oldugunda ikinma hissi iyice artti.Oda ayni tuvaletiniz varmisda tutuyormussunuz gibi arka tarafinizda bir baski olustruyor. Baski hissettikce ikinmam soylendi.Ikinmalarim 1 saati bulmadan bebegim kollarimdaydi.Dikislerim atildi.Sanirim 8 taneymis.Oturup kalkmakta ilk gun zorlandim.
Kisaca dogum hikayemi yazdim, epidural dusunuen tum arkdaslara kesinlikle tavsiye ederim.Bende herhangi bir yan etki ortya cikmadi.Inanin mukemmel birsey.Bununla ilgili sorularinizi crvaplandiririm
Arkadaslar hersey cok guzel fakat bi sorunumuz var,dunden beri agliyorum
Bebegimi emziremiyorum,daha dogrusu 2 hafta kadar emzirmem yasak
Hatirlarsaniz gogsumun alti pisik oldu falan yazmistim
benim pisik zannetigim sey megerse zona hastaligi olarak bilinen, ve genellikle 60 yasindan sonra artaya cikan hastalikmis.Su cicegi virusu ile ayniymis.
Inanin emziremedigime uzulmeyi unuttum,bu bulasiciymis.Ama nefes,tukuruk vs gibi seylerden ziyade
direk yarali olan bolgeyle temas halinde karsi tarafa bulasiyormus.
Isin kotusude hastaneye gittimde gostermem, durumu bildirmeme ragmen onemsenmeyip bebegimi dogum esnasinda o bolgeyle temas ettirilmesi.Emzirmemin saglanmasi
O kadar icim aciyor ki kizlar,bebegimsin kucuk bir ihtimalde olsa kucucuk haliyle su cicegi gecirme riski var.Ve bebeklerde oldukca tehlikeliymis,onu her kucagima aldigimda agliyorum.Kaybetmekten cok korkuyorum
Bir suru doktor geldi ve gordu.Antibiyotik kullaniyrum su anda,bebegimi de mama ile besliyoruz.Mamayla beslensin, emmemesin beni iki hafta ama insallah hastalanmasin, cok korkuyorum
Surekli atesini olcuyoruz,ellerimizi dakika basi nerdeyse dezenfekte ediyoruz,ben yakasi cok kapali kiyafetler giyiyorum.
Sizden tek istedigim lutfen bebegime dua edin,bir ayetel kursi okuyup gonderin.
Insallah korktugum olmaz, tek istedigim bu.
Allah hepinize bebeklerinizi sagsalim kavustursun
kizlar soktayim ya kocacim bi haber verdi uzulsemmi, sevinsenmi bilemedim. biz ben daha 5 aylik hamileyken bi ev almaya ugradiyoduk, baya bi ugrastan sonra bankanin birinden once morgage aldik ben hatta evi toplamistim ozaman gayet iyiydim aktifdim, ama son an banka vazgecmisti morgage vermekten. cok uzulmustum oglusumun odasi olcakti, benim bulasik makinam olcakti diye seviniyodum. sonra saglik olsun, hayirlisi neyse o olsun dedim uzulmedim. meger kocacim benden gizli baska bi bankaya daha basvurmus ve simdi onlar kabul etmis ta ozamandan beri ugrasiyomus.(burda islemler,en az 2-3 ay suruyo) bu sali avukata gidip imza felan aticakmisiz. evlendigimizden beri kiradayiz, kocacimda artik bu bankada morgage vermez diye bide bana belli etmemek icin. tum hazirliklarimizi bu kirada oturdugumuz eve gore yaptik. canim kocam ben uzulmiyim diye evi boyadi, hali fleskleri yikatti, yeni camasir makinasi aldi( bulasik makinasi koyacak yer bile yok cok kucuk) , yatak odamiza oglusumun besigini sigdirdik felan filan.
neyse uzun lafin kisasi ben bu halde nasil tasinicammmmmmmm:26: sali gunu annem geliyo turkiyeden ama birsuru eksik ve is var. aldigimiz ev temiz, sifir ama 4 yatak odali, 1 salon, 1 calisma odasi, yemek odasi, 1 banyo, 2 dus odasi ve 1 tanede ayri tuvaleti var yani toplamda 4 tuvaletli bi ev:84: yani kocaman bi ev. bu halde olmazsam cok sevinecem ama heran dogurabilirm nasil yapicaksak, oglumun sansimidir nedir
merhaba kızlar,
dün saat 12:40 da oğlum eymene kavuştum
36+2 gece lekelenmem oldu sabahta suyum geldi
bebektede bendede sorun olmadıgı ıcın bugun cıkısımızı yaptılar
oğluşum ıyı hamldolsun bende ıyıyım hıc korkulacak bısey degılmıs
ne sonda ne acıklıga bakma hepsı sızde bıtıyo kendınızı kasmayın yeter
sıze ayrıntılarlar anlatırım sonra suan dıkıslerım bıraz acıyo
allah hepinize hayırlı dogumlar versın
Kızlar herkese merhaba
Kızıma sag salim kavuştum çok şükür 14.30 da girdim, 2550 gr doğdu kızım. Saglıgı yerinde çok şükür, kuvoze gerek kalmadı. Sütüm az suan azar azar geliyo çoğalır insallah. Arada mama da veriyorlar ac kalmasın diye.
kızlar o gece balperisinin doğumunu beklerken sabahına ben gittim doğuma normal doğum çok istedim ama olmadı sezeryanla geldi kızım dünyaya geçmişi okuyamadım balperisinin oldu mu başka bebekler var mı pek duramıam geçmişe bakamıcam
merhaba arkadaslar;
topige girdim; cok guzel dogum haberleri oıkudum, cok mutlu oldum;
sabahcAN, sdkhkn, balperisi,azra3247, nurayturan kizlar herbirinizi tek tek tebrik ediyorum; Allah yavrulariniza saglikli uzun omurler nasip etsin.
sdhkn ; cn bebeginin 2500 gr'ı bulmasina cok sevindim; darisi benim minigime.
canlarim;
my_little'a msj atmistim ama o da topige girememis; bisey yoktur ins
benim babamin rahatsizligi epey ciddi bi boyurt aldi; basta benden gizlemisler; sonradan ogrendim; babam cuma sabahi ameliyat oldu, kalbine stant takildi, halen yogun bakimda. birkez gidip gorebildim; cok sukur konusuyor, espri yapiyor; yemek yiyor; su anda durumu iyi. ama hafif atesi var ve tans. yuksek o yuzden yogun bakimdan cikarmiyorlar.
babacigim icin de dua istiyorum sizlerden.
beni ve bebegimi sorarsaniz,
dun kontrolumuz vardi, nst iyi cikti, sanci yok, bebegin kalp atislari guzel
suyum iyiymis
bebegim de gecen hafta 1400ken bu hafta 1600 gr cikti. (gerci perinatolog 1700 olcmustu ama , doktorum makineden mak.ye degisir dedi.) 200 gr almasi cok sevindirici dedi
su miktarinda kan akiminda vs ani bir olumsuzluk yasamasak 18-19 agustosda dogumu gerceklestirirz dedi doktor. 38. haftada yani
ins. bebegimim az az da olsa kilo almaya devam eder.
benden haberler boyle; hepinizi tek tek opuyorum
babam icin gecmis olsun dilekleri yazmissiniz, sagolun. only_smile, suleslii ; ben,i merak etmissiniz, cok sagolun
Bu sıcaklar beni iyice bunalttı.
Akşamüstü uzanırken uyuyakalmışım; uyandığımda bi çarpıntı, bi ter...
Hala toparlayamadım kendimi.
Ağustosta ne yaparız Allah yardımcımız olsun.
Sizin sıcaklarla aranız nasıl?
Herhalde topikteki en yaşlı anne benim.
İlk oğlumda hiç böyle ahlayıp ohladığımı hatırlamıyorum; 5 kat merdiveni 9. ayımda bile bi solukta çıkardım; şimdi salondan mutfağa gitmek yoruyor beni.
cnm msj attım san buradanda yazayım alacak arkadaşlara bilgi olsun
72lik paketten 2 tane aldım ben
201 ve 202 nolu kod dan çok güzeller tavsiye ederim
kargo ücreti yok
perşembe sipariş verdim ctesi elime geçti
2 kutuyu karıştırdım bi kutuya iki modelidende koydum...
çikolatanın boyutu nekadar canım?
[SUP][/SUP]
normal kare çikolata cnm elit marka
ben ölçmedim ama belki sitesinde vardır bi ölçü birimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?