Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin canım.. gözünüz aydın.. sen de bebeğin de sağlıklısınız çok şükür gerisi gelir merak etme... bebeğim emmiyor demişsin ya canım, benim oğlum da 5 gün hiç emmemişti.. hatta 5. gün göğüslerim taş gibi olmuştu artık...ama pompayla çekip, içirebildiğimi içirmiş kalanını da süt poşetinde dondurmuştum. yeni doğan bebekler genelde tek göğüsten azıcık emip doyuyorlar.. hatta emmekten yoruluyorlar.. benim dr.um, emilmeyen diğer göğsünü de sen sağarsan sütün daha bol olur demişti.. hem ben oğlum 3.5 aylıkken çalışmaya başladığım için, o biriktirip dondurduğum sütler çok işime yaradı.. bakıcımız ben mari usülü çözdürüp ya da oda sıcaklığında bekletip içiriyordu...
bir de ben çok daha önceleri de yazmıştım, özellikle sezeryanla doğan bebekler zaten anne aç operasyona girdiği için kan şekerleri düşük doğuyorlar. üstüne süt azlığı ilave olunca ememeyen-beslenemeyen bebeklerde hemen billirubin seviyesi yükseliyor. yani sarılık başladıkça bebekler daha çok uyumaya meyilli oluyorlar. uyudukça da besinsiz- halsiz kalıp gene ememiyorlar...saat başı mama, saat başı (uyuyor olsa bile ayaklarından, bacaklarından gıdıklayıp uyandırıp) emzirmek lazım. ben oğlumda çok çektim, aman sizin başınıza gelmesin....
kızlar ya, benim dr.um gene izinli... cumaya sezeryanım var nasipse, daha önce öyle anlaşmıştık... ne olacak benim halim şimdi bilmiyorum.. yarın cebinden dr.u arıycam bakalım ne diycek... güya cumaya bebeğim doğacak ama biz daha dr.umla hiç doğru dürüst konuşamadık... gelecek mi, gelmeyecek mi, anestezi şeklim ne olacak, ne tavsiye eder bilmiyorum... herşey sarı çizmeli mehmet ağa anlayacağınız....

(