arkadaslar hepinize selamlar
ancak girebildim,gecmise bakmadim,beni soran dua eden arkadaslardan Allah razi olsun.hastaneden yenigeldik 1 gece kaldik
kisaca dogumum hakkinda bilgi vereyim
kasilmalar 2-3 dakikaya dustu yazdiktan sonra dogru hastaneye gittik,6 cm acilmam varmis
hicde tahmin ettigimiz gibi zor degilmis kizlar,inanin sizi cesaretlendirmek icin soylemiyorum
adet donemini sancili gecirenler bilirler,onun biraz daha siddetlisi yani sanci aralarinda nette rahatlikla yazisabildim.
Epidural normal dogum istiyordum,hemen epiduralim takildi.Hic canim acimadi
ondan sonrasida zaten agri sifira dustu,suyumu patlattilar.Defalarca acilma muayenesi oldum inanin gozumu kapamis olsam, icimde bir el mi var farketmezdim
Acilmam 10 cm oldugunda ikinma hissi iyice artti.Oda ayni tuvaletiniz varmisda tutuyormussunuz gibi arka tarafinizda bir baski olustruyor. Baski hissettikce ikinmam soylendi.Ikinmalarim 1 saati bulmadan bebegim kollarimdaydi.Dikislerim atildi.Sanirim 8 taneymis.Oturup kalkmakta ilk gun zorlandim.
Kisaca dogum hikayemi yazdim, epidural dusunuen tum arkdaslara kesinlikle tavsiye ederim.Bende herhangi bir yan etki ortya cikmadi.Inanin mukemmel birsey.Bununla ilgili sorularinizi crvaplandiririm
Arkadaslar hersey cok guzel fakat bi sorunumuz var,dunden beri agliyorum
Bebegimi emziremiyorum,daha dogrusu 2 hafta kadar emzirmem yasak
Hatirlarsaniz gogsumun alti pisik oldu falan yazmistim
benim pisik zannetigim sey megerse zona hastaligi olarak bilinen, ve genellikle 60 yasindan sonra artaya cikan hastalikmis.Su cicegi virusu ile ayniymis.
Inanin emziremedigime uzulmeyi unuttum,bu bulasiciymis.Ama nefes,tukuruk vs gibi seylerden ziyade
direk yarali olan bolgeyle temas halinde karsi tarafa bulasiyormus.
Isin kotusude hastaneye gittimde gostermem, durumu bildirmeme ragmen onemsenmeyip bebegimi dogum esnasinda o bolgeyle temas ettirilmesi.Emzirmemin saglanmasi
O kadar icim aciyor ki kizlar,bebegimsin kucuk bir ihtimalde olsa kucucuk haliyle su cicegi gecirme riski var.Ve bebeklerde oldukca tehlikeliymis,onu her kucagima aldigimda agliyorum.Kaybetmekten cok korkuyorum
Bir suru doktor geldi ve gordu.Antibiyotik kullaniyrum su anda,bebegimi de mama ile besliyoruz.Mamayla beslensin, emmemesin beni iki hafta ama insallah hastalanmasin, cok korkuyorum
Surekli atesini olcuyoruz,ellerimizi dakika basi nerdeyse dezenfekte ediyoruz,ben yakasi cok kapali kiyafetler giyiyorum.
Sizden tek istedigim lutfen bebegime dua edin,bir ayetel kursi okuyup gonderin.
Insallah korktugum olmaz, tek istedigim bu.
Allah hepinize bebeklerinizi sagsalim kavustursun