2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar, sabah kalktım kocişi işe yolladım, öğleden sonra arkadaşlarım gelecek evi toplayayım azıcık dedim o ne öyle yaa hemencik yoruluooommmmmmmmm böle miydim ben eskiden pire gibiydim ahhh ahhhh

ayy canım ben de ööle daha 2 gün önce çıkmıyodum alışveriş merkezlerinden... çook halsizimm çok çabuk yoruluyorum ben de... bugün düğün var bide.. ama yatmak daha zor geliyo sırtım ağrıyo, midem yanıyo...hayt zor valla...

awez canım fazla kılo almadım dıyorsun, ama ayıp etmiş kocan vallahı. demekki bizim gibi aldığın kılo 10u geçse ne diyecek kocan bilemedim . makyajını yap canım leke falan olmuyor. ben hergun yapıyorum olmadı hıc allahtan. Erkekler ana olmayı pek anlamıyorlar sanırım, kolay sanıyorlar ıcımızde bır can tasımamızı. daha doğum sonrası var bunun. hoş bebek mama sut bakım dıye gozumuzun ıcıne bakarken, gun gelecek saçımızı taramadığımız günlerimiz olacak, kolaymı yanı, bırak orda cocuk ağlasın bız bakım yapalım kendimize , böylemi ana olunurmus(yapanlarda var tabı)
umarım eşin söyledikten sonra oturup dusunup pişman olmustur. olmadıysada bence ona dekı, bi otur düşün,i hormonlarım bukadar doruktayken bu sozlerını kaldırabılırmıyım dıye.

ay canım sorma yaaaa, bende aynı durumdayım, gecen camları sıldım azcık ortalığı toparladım sonra butun gece komada gıbı yattım. birde aksı gibi o aksam kuşun biri cama pisledi ey allhım onu bile tekrar sılmeye halım yok. kaldı oyle, ama dur aklıma gelmışken onuda sıleyım:)))) gören anlamaz halımızden dımı. benım kocamda benı sınır edıyor. eve kadın almaya cok karsı, hoş zaten kutu gıbı evımız var, ben yaparım dıyor ama oyalıyor benı hep, bu gıdısle doğuma evım dip köşe temiz gidemicem anlasılan. halıları toparladım kaldırdım yıkamaya verıcem. onu bıle dıyor beraber yıkarız ama dedim hıc kusura bakma yemek zor yapıyorum artık. cimride değildir ama bu temizlik işini dısarı vermeme sınır oluyor nedense.

valal benimde fena durumum ama batıl inanç işte bende kesemeiyom püskül gibi oldu dipleri çıktı.üniversitede her ay saç boyardım.ne fedakar anneyim ben bu hallere düşermiydim

kızlar ben yatak takımı ile glen cibinliği beğenmedim hiç
tavsiye edebileceğiniz bir site vs var mı ?
cibinliksiz kaldı kızım

canım beğenmediysen aceleye getirme bence. bebıs doğduktan sonra bı sure kullanabılırsın gelen cıbınlığı,
aaa bak aklıma ne geldı. bebek odası ıcın perde dıktırdınmı? eğer diktirdiysen aynı tulden cıbınlık dıktırebılırsın perdecıne, hem takım olur cok hos durur.

günaydın kızlar...

Günaydın anneler, ben birazdan doguma giricem, dün tuseden berı kanamam var hastaneyiz, dr sezeryana alıcak sıramı beklıyorum, dualarıniza ihtiyacımız var, en kısa zamanda yazarım size tekrar.

canım allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin kolay bir doğum olur inşallah.

bende kayınvalidem yapıyo ama akşam söylenip duruyo 5dk oturmadım şunu yaptım bunu ettim kolum ağrıyo buram ağrıyo.yap diyende yok yapıyo ama söyleniyo kendi annem olsa öfff sus artık derim ama sesimi çıkartmıyorum hem iş yapıyo hem laf söylemek olmuyo [/QUOTE]

canım yaaa kaynana değilmi işte illa gözune gözune sokcak :))))))))))))))))) napıcan ıdare edıcen artık.

canım odaya perde diktirmedim önceden vardı pembeli turunculu tülüm..
braz mağazalara bakınmak lazım sanırsam

yok öyle bişey nerden uyduruyorlar :26:
ben 1 kez kestirdim.beyazlarım çok çıkmıştı 2 kezde bitkisel boya yaptırdım.

canım yaaa kaynana değilmi işte illa gözune gözune sokcak :))))))))))))))))) napıcan ıdare edıcen artık.[/QUOTE]

evet gerçi annemde ev işi yaparken söylenirdi alışığımda ona cevap verip rahatlıyodum işte napcan el mahkum bide çocuk bakmaya gelecek öff çalışan insanların işi zor nasıl dayanacam alıştım yanlızlığa :84:

*Gebelik süresınce kendinizi dik tutmaya ve sırtınıza fazla yük bindirmemeye dikkat edin.Yaptığınız her harekette vücudunuza dikkat etmelisiniz.
*Gebel,k hormonları sırt kaslarını gerer ve yumuşatır.Bu nedenle belınız kolayca ıncınebilir.Bunun için olabildiğince yere yakın çalışın.Ayakta belinizi bükmektense bahce ve ev işlerinizi dizlerinizin üzerinde oturarak yapın.

Doğrulmakiçin:
Sırt üstü yatarken doğrulmak için her zaman önce yana dönün,daha sonra diz üstü duruma geçin,kendınızı kalçalarınızdan doğru iterek kalkın ,sırtınzı hep dık tutun.(asagıakıgibi)

KaldırmaveTaşıma:
Yerden birşey kaldırıken dizlerinizi bükmeli ve sırtınzıı dik tutmalısınız.Kaldıracağınız seye olabıldığınce yanaşın.Yüksek bır yerden ağır bırsey ındırmayın.Ikı elınızle canta taşıorsanız ağırlığı her ıkı tarafa eşit bölmelısınız.

PelvisTabanıGüçlendirmeEgzersizi:
Sırt üstü uzanın dizlerinizi bükün ve ayak tabanlarınızı yere basın.Şimdi idrar yaparken bırden ıdrarınızı tutar gıbı pelvıs kaslarınızı kasın.buradakı kasları vagınaya bırsey cekıyormuş gibi kasın,bunu dura dura tekrarlayın.Daha sonra bır sure kasılı tıtun ve sonra yavas yavas bırakın.tum egzersızlerı on kes tekrarlayın(Bu bahsettiğim kegel egzersizi var ya o işte)
Bu egzersızı gunde en az uc-dort kez tekrarlamalısınız.Öğrendıkten sonra her zmaan heryerde ayakta,oturuken,yatarken uygulayabılırısnız.Doğumda da yararanı goreceksınız;kaslarınızı nasıl gevsetebıleceğinizi ogrendığınızde bebeğin doğum kabnalından gecısı kolaylaşır,ve yırtık rıskı azalır..a.s

PelvisEğilimi:

Bu egzersiz pelvisin kolaylıkla hareket etmesını sağlayarak doğuma hazırlanmanıza yardımcı olur.Karın kaslarınızı da guclendıren bu çalışma sırtınızın daha esnek olmasını sağlar.Bel ağrılarınızdan yakınıyorsanız eşiniz bu konumdayken sırtınzı ovabılır.Pelvisi ılerı ıtme hareketını her konumda yapabılırısiniz ancak omuzlarınızı kımıldatmamaya dıkkat edın..Bu egzersısı
-sırtusstuyatarken
-ayaktayken,otururken,
-dız cokmuşken,dans ederken yapabılırsınız.Evet gelelımm nasıl yapacağımıza..
1.Emekler pozısyonda durun.sırtınızın dumduz olması gerekır.
2.Karnınızı içeri çekin,Kalca kaslarınızı kasın ve pelvısı ılerı doru ıtın Bunu yaparken soluk verın.sırtınız kamburlaşacaktır.Bırkac dakıka bu sekılde durun,sonra soluk alarak gevseyın.Bu hareketı defalarca tekrarlayarak kalcanızı ılerıgerıhareketettırın.

TerziOturuşu:

Bu oturuş konumunda kasıklarınız ve pelvis gevser.vucudun alt bolumune gıden akn akımı artar.Doğumda bacaklarınızı yana doğru acabılmenız kolaylaşır.
1.Sırtınızdikduracakbıcımdeoturun.
2.Ayak tabanlarını bırbırıne dayayın ve topuklarınızı kendınıze doğru cekın.Ayak bıleklerınızı tutarak dırseklerınızle uyluklarınıza bastırın.20 sanıye busekıldesurun.
(Ayaklarınızıvucudunuzaolabıldıuğınceyakıntutmalısınız)
*Arada bıldığınız bağdaş kurma hareketını de yapabılırsınız ama altta kalan ayağınızıaradadeğiştirmeyıunutmayın)

Çömelme:

Bu hareket leğen kemiğindekı eklemlerı yumusatır.Doğuum sancılarına dayanabılme acısından da comelme iyi bır egzersızdır.İlk başta comelme zor gelebılir bu yuzden başlarda bır yere tutunarak destek alabılırısnız.
(Ayağa kalkarken başınız dönüyor)
1.Sırtınızı dik tutarak ayaklarınızı hafıfce dışa dondurun ve bacaklarınızı acın.dırseklerınızle dizlerinizi dışa doğru acarak uyluklarınızı yanlara bastırın.Rahat durabıldığınız surece bu konumu koruyun.

Merhaba kızlar,
Uzun zamandır yoğunluktan yazamıyorum ama arada girip okuyorum öncelikler doğum yapan arakadaşlar gözünüz aydın olsun yavrularınız sağlıklı uzun ömrü olsun bahtı güzel olsun inşallah...
Ben halen çalışıyorum kızlar.... bu arada iş devrettiğim arkadaş işten çıkarıldı hop yeni baştan yeni bir arkadaşa iş anlatıyorum ne güzel diğer arkadaşa herşeyi aktarmıştım son 2 hafta sadece yanında oturacaktım ama maalesef son 2 haftaya kadar deli gibi çalıştım ve şimdi iş anlatıyorum çok zorlanıyorum ay sonu kısmetse raporumu alıp çıkıcam... normalde ağustosun ilk haftasıda çalışcaktım ama doktorum müsade etmedi benim tosuncuk hep önden gidiyodu doktor artık miyad olarak kabul ediyorum dedi ve tüm programı 1 hafta öne aldı ağustos 15'den sonra doğumu bekleyeceğiz bakalım bir yandan iş bir yandan hazırlıklar bir yandan sıcaklar mahvetti yavrumun giysilerini bile daha yıkayıp yerleştiremedim temmuz başında mobilyaları geldi halen havalanıyor kısmetse bu hafta sonu ev temizlenecek ve önümüdaki haftadan itibaren yıkayıp ütüleyip yerleştiricem...
Bizden şimdilik bu kadar çok şükür bir sağlık sorunumuz yok ters giden bir durum yok tabi şeker haricinde
Hepinize sağlıklı güzel bir gün diliyorum görüşmek üzere....

Son düzenleme:
slm hanımlar.eylül anneleri topiğindeydim ama doktorum doğum tarihini 27 ağustos verdi.eğer bir aksilik olmazsa bende ağustos annesi olucam inş.

slm kızlar....
akşam gelişimciye msj atmıştım sizlere yazamadım kusura bakmayın bugün son kontrolleri olacakmış ve eğer bi aksilik görünmez ise çıkacağız dedi
herşey yolundaymış,bugün çıkarlarsa -ki çıkarlar büyük bi ihtimal akşama gelirde belki gelişmeleri anlatır bize.
bende bugün acaip halsizim ama mutluyum dün bebiş odamızın tülü takıldı e şekerede siparişleri verdim bebek çikolatası için yarın elime geçer büyük ihtimalle bende gelişmeler böyle kızlar...
bebek odamız hazırlanıyo yavaş yavaş isimliğimiz ve saatimiz artı köşe koltuğumuzun takımı tablomuz takılmadı
akşam yerlerini belirledik kocişle bide mobilyamızın takımı aynasını yaptırmayı düşünüyoruz maskoya gidip görüşücez mobilyacıyla bakalım yaparlarmı?
cibinlik yaptırmayı çok istiyodum ama odayı o kadar duvar kağıdı yaptırdık cibinlikte büyük olacağı için iyice kapatacak diye vazgeçtik...
sizce cibinlik bebek odasının olmazsa olmazımı????

canım hiç acele etme senin daha günün var
bende de birileri bişeyleri bitirince telaş oluyodu ama bakıyorum onun günü az kalmış benim sunun surasın erken gelmezse 10-15 gunum kaldı :)
canım o havalandırma işi benide gerdi sorma yani hala koku var ama doğuma gidicem dolaplar boş fotografcı gelecek dolaplar bos sinir oluyordum kapı pencere hep acıktı 24 saat ev tozdan geçilmiyordu o kadar duvar sildirdim perdeler yıkandı kapılar 24 saat acık hersey batıyordu bende 2 gun önce şevke geldim dolaplarda raflarda hep sabun var hala odada hafiff bir koku var ama yerleştirdim ben genede özelliklede kıyafetlerini kokluyorum koku siniyormu diye de hiç sinmedi valla hastane çantamızıda hazırladım sadece benim gecelikler kaldı kırışmasın diye koymadım
kızlar bide doğum cantanıza sarz aletinizi koymayı unutmayın nede olsa haber vereceksiniz size gelen tebrikleri kabul edecksinzi:)))

Günaydın anneler, ben birazdan doguma giricem, dün tuseden berı kanamam var hastaneyiz, dr sezeryana alıcak sıramı beklıyorum, dualarıniza ihtiyacımız var, en kısa zamanda yazarım size tekrar.
canım hadi hayırlısıyla allah kurtarsın :))) sağlıkla bebişini alırsın inşallah :)
ayy bende 2 kez kestirdim batıl inanc bunlar yaaa kim denemiş ki :)) komik yaa
gir kestir takma kafyada :)

canım cok teşekkürler bu faydalı bilgiler için :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…