• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Şubat Anneleri

Kızlar İŞten ÇıkıŞımı verdİler..
Yasal haklarımla İlgİlİ bİr bİlgİm yok kafam Çok karıŞtı .. Evde İnternet olmadıĞı İÇİn haberleŞmeyebİlİrİz..
Gelİcem yİne

Canım senin hamile olman bidefa senin avantajına seni çıkarma sebepleri heleki performans düşüklüğü ise hemen bir avukatla görüş hiçbişey imzalama avukatın yönlendirmesine göre hareket et tazminatını bırakmadığın gibi kesin dava aç.2 hafta daha dayanamadılarmı benimde başımdan geçti bende çalıştığım yerden ağustos ayında çıktım ama resmen istifamı vermem için işkence yaptılar hergün sinirden ağlıyodum işyerinde sonunda çantamı aldığım gibi çıktım benim bide borcum vardı ama gözüm hiçbişey görmedi evde sakin huzurlu hamileliğimi geçirdim tek derdim borçlarım okadar oda Allah büyük...

seldacım evet imzalam işverence fesih olması gerekiyor çıkış kağıdını falan imzalama kendi isteği gibi gösterebilirle bide tazminatını bir kaç yerede hesaplat yada bana giriş numaranı falan ver bende hesaplıyım ondada üçkağıt olabiliyo.bide işsizlik parası hakkın varmı onuda öğren canımm

ışten gebelik nedeniyle çıkarılmanız Anayasaya ve ış Yasasına aykırı olduğu gibi Avrupa ınsan Hakları Sözleşmesi'ne göre de ayrımcılıktır, insan hakkı ihlalidir.

Fakat Avrupa ınsan Hakları Mahkemesi'ne başvurabilmek için öncelikle ulusal mahkemeler önünde davanızı açmanız ve kesin karar almanız gerekmektedir. AıHS 35. maddeye göre ancak iç hukuk yollarının tüketilmesinden sonra ve kesin karardan itibaren 6 aylık süre içinde AıHM'ye başvurulabilir. Eğer dava sürüncemede bırakılırsa kesin karar almadan da başvurulabilir.

ış Yasasının 5/6 hükmüne göre iş ilişkisinde veya sona ermesinde gebelik nedeniyle ayrımcılık yasağına aykırı davranıldığı takdirde işçi, 4 aya kadar ücreti tutarında tazminat yanında yoksun kaldığı diğer haklarını da isteyebilir. Ayrımcılık yapıldığını işçi kanıtlamakla yükümlüdür ama eğer işçi bir ihlalin varlığı olasılığını güçlü gösteren bir durumu ortaya koyarsa aksini işveren kanıtlamakla yükümlü olur. Bu tazminat diğer tazminatlardan ayrıdır ve ayrımcılık uygulamasının yaptırımıdır.

Davanızda ayrımcılık yapıldığını ileri sürdüğünüzde Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Tür Ayrımcılığın Önlenmesine ılişkin Sözleşmenin uygulanması konusunda oluşturulan komiteye de başvurma olanağına sahip olursunuz.

Otuz veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde en az altı aylık kıdemi olan işçinin iş sözleşmesinin feshedilmesi için geçerli bir nedene dayandırılması gerekir, dayanmıyorsa işçi geçersiz fesih nedeniyle işe iadesini isteyebilir, mahkemece feshin geçersizliğine karar verilirse işveren işçinin başvurusu üzerine bir ay içinde işe başlatmazsa en az dört ve en çok sekiz aylık ücreti tutarında tazminat ödemekle yükümlü olur. Geçersiz fesih aynı zamanda usulsüz olduğunda usulsüz fesih nedeniyle de tazminat istenebilir.

Yukarıdaki koşullar olayda mevcut değilse bile haksız fesih nedeniyle tazminat yanında bildirim süresine ait ödenmeyen ücret ile usulsüz fesih nedeniyle tazminat istemi de ileri sürülebilir.

Ayrıca ayrımcılık yasağının ihlali nedeniyle ış Yasası'nın 99. maddesine göre işverene idari para cezası yaptırımı uygulanır.

Haklarınızı güvenle kullanabilmek için bir avukattan yardım almanızı, mali gücünüz elverişli değilse bulunduğunuz ildeki baronun adli yardım servisine başvurmanızı öneriyoruz.

buyrun kızlarr okuyup bilgi edinelim

merhabalar oğlumla bizde aranıza katılmak istiyoruzz...:CüvCüv:

hoşgeldin güzeim. allah hayırllı doğumlar nasib etsin.

selammmm herkese hayırlı cumalar canlarrropuyorumnanaktan

sen de hoşgeldin tatlım. nabersin?

kızlar 29. haftama giriyorum ya: GEBELİĞİNİZİN 8. AYI

(29.-32. HAFTALAR ARASI DÖNEM)
yazıyor sitelerde. doğru mu buu. şu ay olayını bi tutturamadım yaaa. bi aydınlatıverin beni, nooolur yaaa

kızlar!!!!!
2.düzey ultrason yaptıran var mı ??
ben yaptrmadım daha doğrusu karasızım çünkü 250 tl fiyat verdiler bana bende şuan bunu vericek durumda değilim açıkcası..napsam çok karştm yardım edermısınz ??
bu hafta içinde kesinlkle yaptrmam gerekıyormuş:uhm:

hoşgeldin güzeim. allah hayırllı doğumlar nasib etsin.

sen de hoşgeldin tatlım. nabersin?

kızlar 29. haftama giriyorum ya: GEBELİĞİNİZİN 8. AYI

(29.-32. HAFTALAR ARASI DÖNEM)
yazıyor sitelerde. doğru mu buu. şu ay olayını bi tutturamadım yaaa. bi aydınlatıverin beni, nooolur yaaa

32,haftada 8. ay başlıyor canım bildiğim kadarıyla

kızlar!!!!!
ben yaptrmadım daha doğrusu karasızım çünkü 250 tl fiyat verdiler bana bende şuan bunu vericek durumda değilim açıkcası..napsam çok karştm yardım edermısınz ??

2. düzey derken ayrıntılı ultrasonu mu kastediyorsun?

32,haftada 8. ay başlıyor canım bildiğim kadarıyla

amaan, bilmiyorum güzelim yaa. hiç bişey anlamadım ben bu işten.

kızlar!!!!!

Burdaki çogu kişi yaptırdı bende doktorumun önerdiği yere gittim Nişantaşı'ında acayip bi fiyat vermişti ama burda çok daha uyguna yaptıranlar oldu 100 tl civarı gibi araştır ve yaptır bence sakın atlama baya bi bakılıyo çünkü...

kızlar!!!!!

ben 2hafta önce bi hastanede yaptırdım şeker tahliliyle beraber 85 tl ödedik ama hastaneden ve ayrıntılı ultrasonu yapan kişiden hiç mennun kalmadım ama bi tanıdığım nisa hastanesinde 90 tl ye yaptırmış çok da mennun kalmış,yaptır bence çünkü bebeğin tüm organları inceleniyor,eğer avrupa yakasında oturuyorsan nisa hastanesine gidebilirsin..

kızlar ben geldım...
sekerım aclık 85 tokluk 137 cıktı. ama tokluk sekerı ıcın kan vermeden once hastanede yıyecek bısey bulamadım pogaca yedım. doktorda pogaca cok yaglı oldugu ıcın yukseltmıstır onu yememıs sayarsak normale donuyo gıbı dedı. artık 2 haftada bı aclık tokluk sekerıne bakılıcak bebekte haftasıyla uyumluysa eger dıyetle devam edıcekmısız... canın bısey ısterse abartmadan tadımlık ye ama mutlaka sonrasında yarım saat yuru gun ıcınde de en az yarım saat yurumeyı ıhmal etme dedı bana...

kızlar ben geldım...
sekerım aclık 85 tokluk 137 cıktı. ama tokluk sekerı ıcın kan vermeden once hastanede yıyecek bısey bulamadım pogaca yedım. doktorda pogaca cok yaglı oldugu ıcın yukseltmıstır onu yememıs sayarsak normale donuyo gıbı dedı. artık 2 haftada bı aclık tokluk sekerıne bakılıcak bebekte haftasıyla uyumluysa eger dıyetle devam edıcekmısız... canın bısey ısterse abartmadan tadımlık ye ama mutlaka sonrasında yarım saat yuru gun ıcınde de en az yarım saat yurumeyı ıhmal etme dedı bana...

gözün aydın canım iyi çıkmış zaten bu aylardan sonra hepimizin bolbol yürüyüş yapması lazım gerçi ben hamileliğin başından beri yürüyorum

kızlar ben geldım...

aa çok sevindim zeynepcim normale dönmesine...gözün aydın
dikkat et bari dediklerinede sıkıntı yaşama yine :(

evet ayrıntılı ultrason...
yaaaaaa 100 tl mi ??:1shok:
eğer o fiyatta bi yer olursa tabii ki yaptırırım ...
peki nelere bakılıyor herhangi bi sorun çıktığında ne yapılıyor biliyor musunz ?

Back