2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

benim gibi çok var galiba ama ben yine anlatıyım
sütüm yetmiyooooo
sürekli meme istiyo, bir memeyi içip bitiriyor diğer memeyi de istiyor onu da bitiriyor daha da ağlıyor.
3 saat memede duruyor yine doymuyor. mama verecem galiba, hiç istemiyorum mama vermeyi senağlama
iştahım da yok sürekli su içiyorum süt olsun diye pek yemek yiyemiyorum. bi de gaz olacak diye herşey yasak zaten. portakal bile yiyemiyorum elma yiyemiyorum ki ben yemekten çok meyve yerdim önceden. gaz yapmayan meyve var mı kızlar...
bazen oturup ağlıyorum annem gelip "yine nefise mi geldi" diyor. bazen lohusa depresyonuna doğru yol alıyorum

zehrecım ben ne yaptıysım aldıramıdım emzigi.arada bi yine tepiyorum agzına uykuda bile olsa uyanıp diliyli tepiyo..bu multi-tabs ne biz kullanmıyoruz.d vitamini kullanıyorum damla...

selam kızlar
bizim bugün kırkımız çıktı banyomuzu yaptık kızımla
ama hava soğuk olduğu için çıkmıyoruz evden
kırkı çıkınca illa biyere gitmek gerekiyomu

oy allah kabul etsin canım.bizede 8 gün var..

ellerine saglık çok güzel anlatmışsın hepsine katıloyorum..

arkadaşlar 25 şubat saat 20:25 itibariyle biz de mucizemize kavuştuk :)) meleğimiz bizimle artık :))

hadi kurtuldunuz.allah analı babalı büyütsün...

allah kabul etsin canım.sende benim palından gidiyorsun.defne dogdugunban bu yana planlı gidiyorum.eşim eve gelince yarının yemegini yapıyorum.kızlarla eşim ilgileniyo.ütü ev temizliginide hafta sonu yapıyorum.şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım çom şükür.kayınvalideninde gittignine çok sevindin.insan yalnız kalınca daha iyi işin üstesindin geliyo...

canım ısrarcı olma sütün yetmedgini kendince yorumlama doktor kilosuna bakarak sana yetip yetmedigini söyler yetmiyorsa ne yapalım mama ver.mamadada her vitamin var biliyosun.o yeterki doysun iyi olsun.
inanın kendimi zeynepte bile hiç gaz olacak aman dur şunu yemeyeyim demedim kızlar.ben dogumumum üçüncü günü kuru fasulye yedimkaydirigubbakcemile3 valla.ama benim kızda gaz sorunu hiç olmadı maşallah.sabahları iki bardak portakal suyu içiyorum.süt içiyorum.sütlaç yapıyorum.bence kendenizi stres yapmayın ne kadar kanınsan o kadar seni bulur şanssızlıklar..

aman en ıyısı uzakta olanıymıs reyhancım bosverrrr sempatiksalakcinni
canım sutun yetıp yetmedıgını doktor soyler sana kılosuna bakıp kendını bu kadar yıpratma. hem yetmıyosa da takvıye mama verırsın sutune ılaveten. bu kadar uzulursen hepten gıder sutun. doktorunla gorus once bence.
walla haklısın tatlım sakınan goze cop batar bıraz oluruna bırakmak lazım sanırım...

akpakcım herkes gececek diyor.. amin...ben de cok stres yapıoum.. allahtan hasta degiller..bizim doktor da hemen mamaya sarlan cinsten inşallah yarın sorun cıkmaz..
teşekkürler cm gececek zor gunler...zemuszemuszaten 1 ayda dogum kilosuna donmesi bekleniyormuş dogru mu??

kızlar kendileri uyumaya nasıl alışcaklar memede uyumaya alıştı bu ille emecek uyanırsa bidaha istiyo emziğide tam almadı bazen işe yaramıyo

kızlar zormuş be...

yine de allaha sukurler olsun...

kızlar kendileri uyumaya nasıl alışcaklar memede uyumaya alıştı bu ille emecek uyanırsa bidaha istiyo emziğide tam almadı bazen işe yaramıyo

maalesef kende kendine uyuyan bebek nadirdir canım.inşallah seninki çıkar ama ben zeynodaad yaşamadım bundada öyle illaki destek bekliyorlar uyumuk için.zeynoda bir yaşına kadar yanında yatırırdım uyuyunca kalkardım yanından.bazende sallardım beşigini öle uyurdu.iki yaşından itibaren sütünü içerek kendi kendine uyumaya başladı.yani agızda süt öyle uyyu kalırdı....

kızlar zormuş be...

yine de allaha sukurler olsun...

escos canım gerçekten çook zor.dur daha zor günler daha başlamadı.bunlar iyi günler.daha büyüdükçe uykusu uyumayacak.zor uyutacaksın.katıya geçecek yemek yemeyecek yada kusacakbsen etraf temizleyeceksin.hasta olacak ilaç içirirken debelleşeceksin.yürüyecek sürekli arkasından koşturacaksın.daha artık büyüyecek parklardan aglayarak gelecek.sana küsecek.onu yemem bunu yerimdiye yemek ayıracak sen hangisine yemek yapacagını şaşıracaksın.daha anlatayımmı....ama güzel yanı..o evlat herşeyi yaparken off bile desen o ofun ardından çok şükür yanımdalar diyeceksin.o uyurken seyretmek çok hoşuna gidecik.bir çizgifilme kahkahalarla gülmesi senide güldurecek.yürümesi koşmasını görüp ayy bunuda gördümya diye mutlu olacaksınbbişte karışık bi durum.yine evlatlarımız için çok şükür..
hep ne dirim biliyormusunuz zeynep başka birini çocugu olsaydı asla çekemeyecegmi bir çocuktu.çünkü çok yaramaz zaten hiperaktif yerinde hiç durmaz. yemek seçer.hastayken ilaç içirmek cehennem gibidir.içmez arkasında koşturup dururum.ama evlat olunca herşeye katlanıyorsun ama herşeye....

sabredicez başka çare yok kızlar gaz ilacı aldırdım dün nöbetçi eczaneden sab simplex herkese tavsiye ederim gece çırpınmadan uyudu kızım. ablam iki çocuğunada kullanmış çok etkili.. yani en etkili gaz ilacı diyim :))) ama pahalı biraz 25 tl sölim dedim. doktoruda arayıp sorucam..

benim kızz yinee kusuyo yaa ne emdiyse çıkartıyooo((
canım sen kendi göğüslerini sıcak tut midesini bozabilir üşütürsen sıcak havlu koy her emzirdikten sonra ben öle yapıyorum hem süt kanallarına iyi geliyo...

kızlar walla dun aksam ıpek cok huysuzdu... cok zor uyudu... bu arada ıstahımızda acayıp acılmıs durumda. 1-2 saat uyuyım dedım sut sagdım 120 cc babasına bıraktım sen doyur gazını cıkar ben bıraz dınlencem dıye. uyandım noldu dedım hepsını ıctı dedı. 1 hafta oncesıne kadar 70 cc bıtıremıyodu. sastım kaldım. sonra basladı yıne meme aranmaya bıde ustune emzirmek zorunda kaldım bastı cıglıgı meme vermeyınce akannehir sonra bı de gazla ugrastık 3-5 pırt yapcak dıye kıvrandı yavrum :sinifsinif:
sonra huysuzlandı sakınlestırmeye calıstım oyle kucagımda uyudu kaldı... bu gıdısle obur olcak walla sızınkılerın beslenme durumu nedır? gıtgıde ıstahı acılıyor nasıl sut dayandırırım bu kıza bılmem...

cok zorda kalırsak onuda alırız anacım napalım sempatiksalakcinni
benim kızz yinee kusuyo yaa ne emdiyse çıkartıyooo((
mıdesını usutmus olabılırmısın canım??? rezene cayı falan verıyomusun sut dısında bısey verıyosan belkı onun sıcaklıgını ıyı ayarlayamamıssındır ondan mıdesı usutmustur.

aaa kızlar bu arada eltımden aldıgım yenı bı formulu paylasıyım sızle. gaz ıcın azcık suya goz kararı nane koyun dınlendırın sutunuzun sıcaklıgında ılıstırın suyu kasıkla ıcırın. ben 2 gundur yapıyorum gercekten ıse yaradı. bı kahve fıncanının hemen hemen yarısı kadar belkı daha az ıcme suyunu kaynatın ılıstırın. kendı sutunuzun sıcaklıgına geldıgınde goz kararı nane ekleyın ıcıne. cok olmasın. 1 cay kasıgı tepeleme falan. dınlendırın suzun kasıkla ıctıgı kadarını ıcırın. ben 2 gundur ıcırıyorum hemen artından da kucagıma yuz ustu yatırıp sırtını sıvazlıyorum hemen cıkarıyo gazını.

zeyno bende onu deneyim bakalım ya benimkide hiç üstten gaz çıkarmıyo çok nadır.. ama bence o ilacı al çok bunalırsan cidden rahatlıyo..bide düzenli vermek önemli 6 saatte bi veriyom tam günde 3 defa olmuş oluyo..gazı olmayıncada beslenmesi düzene girermiş... buarada iyi dedin benimkide çıkarıyo arada heralde rezenin sıcaklığını ayarlayamadımdikkat edeyim bundan sonra

kızlar kusma olayını bende söyledimde artık fazlasını çıkarıyordur dedi.egr gazını çıkırmıkta problem yoksa fazlası çıkıyor dedi.degilse gaz olayını kusarak çıkartıyormuş bilginize..benimkinin gaz olayı yok fazla emiyor velet.ayy fabrikamıyım ben yeterince içsene kızz..
onlar büyüdükçe emme resflekleride güçlenecegi için süt olayımız biraz daha artar meraketme.ama nede olsa 4.aydan itibarek katıya geçecegiz şurda üç ay kaldı ..

sağolunn kızlar dediklerinize dikkat edeyim bakayım...zeynepcim nane kuru nane demi?

dene canım ben faydasını gordum. belkı tamamen tesaduftur ama nane sonucta ılactan daha dogal bı yerde ıns sende faydasını gorursun. bu arada ewet ek verdıgımız caylar falan sıcaklıgını ıyı ayarlayamadıgımızda mıdelerını usutuyoruz maalesef ondan cok onemlı kendı sutunu sıcaklıgını bılmek

banada babanem posasını cıkarıyor kokusuz oldugu surece korkma dedı. emdıgının fazlasını cıkarıyormus ama eger kusmugu kokarsa o zaman mıdesını usutmusundur dedı. eskıler sonucta tecrube bı yerde bende dınlıyım dedım...

sağol canım bide onu deniyim denemediğimiz bişey kalmadı zatensempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…