kızlar sbh önce pembemsi bir akıntım oldu. çok az. ama sulanmış kan gibi. sonra kahverengi akıntı şekline çok az az devam etti. akşama kadar bekledim. sancı gelsin diye eşim doktoru
ara dedi. aradım hemen acile git dedi.nişandır doğum başlamıştır dedi. gittim. alttan baktılar açılma yok bu gelen akıntı dedi. nasıl akıntıysa ilk defa başıma geliyor. ve 40 artı 5 oldum. nst iyi . suyu az ama 2 gün idare eder.doktorumda perşembe sezeryan diyordu. ya bu sizin nişan nasıl bir şeydi. bana suni sancı bile demiyorlar. hiç açılması yokken suni sancı alan yok mu aranızda
kızlar sbh önce pembemsi bir akıntım oldu. çok az. ama sulanmış kan gibi. sonra kahverengi akıntı şekline çok az az devam etti. akşama kadar bekledim. sancı gelsin diye eşim doktoru
ara dedi. aradım hemen acile git dedi.nişandır doğum başlamıştır dedi. gittim. alttan baktılar açılma yok bu gelen akıntı dedi. nasıl akıntıysa ilk defa başıma geliyor. ve 40 artı 5 oldum. nst iyi . suyu az ama 2 gün idare eder.doktorumda perşembe sezeryan diyordu. ya bu sizin nişan nasıl bir şeydi. bana suni sancı bile demiyorlar. hiç açılması yokken suni sancı alan yok mu aranızda
evet canım ya çok paniğim. seni de okuyunca ben rahatlıyorum sağol iyiki varsın a.s. bulgur kalındı galiba o yüzden oldu gerçi ufacık da turşu yemiştim dayanamayıp :kedi: ondan da olabilir bilmiyorum ki neyse ki geçti ay derin bir nefes aldım hep öyle kalacak sanmıştım. ben çok tedirgin oluyorum ya. kzıım iç çekse benim yüreğim yanıyor resmen içim çızlıyor senağlama bazen başaramayacağım diye ağlıyorum eşim sağolsun teselli ediyor beni. sen iyi bir annesin diyor boshayallersmile şimdilik tedirgin bir anneyim ama inşallah kısa süre içinde iyi bir anne olurumzehracım.iliyorum kutuda A C D vitamini diyo.bizde ondan veriyoruz.yo ya benimki almıyo emzigi ço ugraşıyorum ama nafile çok açken bile vermeye çalıştım amam bir iki çekip atıyo.ama yılmak yok...yasakkelime
kızlar benim kız sanırım gece gündüz olayını çözdü..artık gündüzleri daha uyanık duruyo.gece iki kez kalkıyo kalkıyo amam emip yatıyo.yaklaşık 4-5 gündür böyle devam ediyomaşallah.tabi bende rahat uyumuş oluyorum.gündüz zaten bana uyku yok sorun etmiyorum uyumamasını.ama önemli olan gece benim için...
akpak ya seni okuyunca ya bu kız çok panik biri diyorum.sakin olllll.
o göbek kanaması aglamasından degil.defnedede kanadı .ama bir igne oldu kanama durdu.bu çook normal bişey.doktora götürün o igne yapar.bu çok normal kanaması.mesela zeynepte kanamamıştı ama defnede kanadımbuna takılma...
yiyeceklere gelince herşeyi yeeee..kendini kastıkça muhtemelen elifede yansıtıyorsun.rahat ol.ben herşeyden yiyorum şimdi oturdum iki tabak kısır yedim valla.üstünede portakal suyu içtim.ohh ne kadar mutluyum karnım doydu...aksine bulgur süt yapar derler.bence yemelisin...
bazen benim kızda emerken geniriyo.daha ne ne güzel işte aradaki gazı çıkarıyo.ama sonrasındada çıkırıyo.şimdi bazı anneler sırtına çocugun vurmaya kıyamaz.canı acıyacak sanar azıcık pıt pıt yapar sonrada bunun gazı çıkmıyo derler.hayır iyi vuracaksın.biraz sese gelecek yani.anca öyle gaz çıkar.hemen çıkmayabilir hemen pes etme 10-15 dk denemelisin.sonrasında çıkmıyorsa evet gaz problemi var demektir..
daha ne diyeyim sen sor ben anlatayım.ne olur önce rahat ol...
evet çocuk büyütmek gerçekten çok zor iş.işte anneligin cennetler ayaklarınızın altında olacak sözünün nerden geldigide böylece kanıtlanmış oluyor degilmi...opuyorumnanaktan
canlarım eger öyle yetmeyen gibi bişey olsaydı doktorlar hiç ilk altı ay sadece anne sütü derlermiydi.onlar emdikçe süt çogalacak hem.şimdiki gibi 10-*15 dk emmezler beraz daha uzun emecekler.hem artık 4.aydan itibaren katıya geçecegiz.gögüsler biraz dinlenmiş omacak o aralarda ve süt dolacak.bazıları sadece sekiz ay anne sütü veriyo.onlarda oluyoda bizdemi olmayacakkaydirigubbakcemile5
benim ilk haftalarda oldu acı kan.ama şimdi benim kız emme işi bitince eger uyumuyorsa direk bırakmıyo çenesiyle sündürerek bırakıyo.yani benim meme ucu sünüyoda sünüyo..uyuyorsa diliyle itekliyo okadar.artık agrı hissetmiyorum ama ben günde bir keze hala zeytinyagı sürüyorum.hiz agrım olmamsına ragmen...
walla ben dun nohut yaptım yedım herzamankınden farklı bısey olmadı... sakınan goze cop batarmıs bıraz oluruna bırakmalı sanırım. bız kastıkca daha sarpa sarıyor hersey. kadır tugcu war cocuk doktoru baya tanınan bırı. onun bı yazısını okudum. yedıklerınız sutunuzde gaz yapmaz. gaz bagırsaklarda olusur sute karısması mumkun degıldır dıyo. mantıklı da aslında ne bıleyım...
ıpek sabaha karsı hep ıkınarak uyuyo. sabah 5-7 arası baslıyo ıkınmaya. gerınıyo ıkınıyo kaka yapmaya calısır gıbı. altını alırken emzırırken gıydırırken hep ıkınıp kasıyo kendını. bu yuzden dogru duzgun memeyıde tutturamıyorum agzına... bazende cuk dıye kendı alıyo.bı anı bı anını tutmuyor wallahı ya...
kızlar bu arada kucak olayını nasıl yapıyosunuz? bızımkı gogsumde uyuyor eger ıyıce uykuya dalmamıssa bırakınca 10 dk sonra basıyor cıglıgı. alıyorum bende kucagıma tekrar. uzmanlar 3-4 aya kadar kucaga alısma alıskanlıkları olmaz agladıkca almaktan cekınmeyın,kendılerıne ve sıze olan guvenlerı gelısır dıyolar ama bunun sonu varmı? sız her aglamaya meme verıp kucaga alıyomusunuz??? ozellıkle tecrubelı anneler nasıl yapmalı?
kızlar şeyma çok huzursuz neyi var anlamıyom uyumuyo hiç ıkınma felanda yok nazar oldu yawrum
ayşegül cidden akpakın dediği gibi iyiki varsın senin önerilerin konuşman rahatlatıyo keşke senin giibi rahat olsak belkide senin bebişlerin oyüzden okadar sancılı değil anneden etlkileniyo bebişler
aminnn.. maşallah canımayyy canım çok teşekkür ederim.böyle sözler beni çok kutlu etti.iyiki sizde varsınız bende sizden bişeyler ögreniyorum ne güzel el elden üstündür derler her zaman yenilige açık olma lagzım..
evet ben çook rahatım.ilk kızımdada bu defnede de ne gaz şikayetim oldu nede başka bişey.rahat bi bebekler.maşallah ne diyeyim hepsinin hayatlarıda rahat olsun...amiiinn...
a.s. Şeniz opuyorumnanaktan turkbayragi
Slm kızlar nasılsınız? Hep aynı sorunlarımız.arasta hala gaz sancısıyla boĞuŞuyor yavrum bakalım 3aydan sonra geÇecek mİ.gÜndÜzlerİ uyuyo gecelerİ uyumuyo aĞlıyo ıkınıyo kıvranıyo acı Çekmesİnİ İzlemek Çok zorbİde yÜzÜne bakmıyo mu yardım et der gİbİ. Valla bende ÇocuĞa gaz yapmasın dİye bİŞİ yemİyom ama ne bİlİm ya zeynebİn dedİĞİ gİbİ İlgİsİ yok galİba ama ben arası doktora gÖtÜrdÜmgaz İÇİn sİze gaz yapan herŞey ÇocuĞada yapar dedİler.kucaĞa alıŞtı bİle zeynepÇİm sancıdsı olunca mecbur alıyorum halİyle alıŞtı aynen benİmde gÖĞsÜmde uyuyor.
bizim topiği açan balsurattı dimi pek tanımıyom... allah hayırlı etsinya allah herkese nasip etsin inşallah
slm kızlar bız şimdi oglumla ılk aşımızı olduk geldık cok agladı yavrum ya kıyamam ona
neyse hersey yolundaymıs hersey ıyı doktor teyzemız cok sevdı oglumu..
benım oglan iri kemıklıymış.kılolu degıl ama iri dedı doktorumuz
boyumuz 55 cm olmus,1 kılo almış bu ay cok memnun kaldı doktorumuz
sızde ne var ne yok hanımlar
ya bu arada doktor bıze gaz sancısı ıçın bısey vermeyı tavsıye etmıyorum dedı ve bısey yazmadı yaaa