Kızlar memeye alıştırmak istiyorsanız emzirdikten sonra vermeyin memeden sonra mideleri bulanıyor hem tok olduklarında almıyorlar,memeden uzaklaşmalarına sebep oluyor..Böyle bakındığında ya da kucağınızda durduğunda vermek lazım..Bir iki gün her fırsatta verilse alışıyorlar.
Ben ilk günden verdim valla:kedi:çok seviyorum emzik emen bebişkoları :ecrin_bebek:
Hastane de hemşireler biraz iğnelediler hemende meme vermişiz falan diye ama naniknanik
Emziği çekişi emme gücünüde artırdı diye düşünüyorum..Emzik emdiği için uykusu bölünmüyor..Ağladığında yanına gidip biraz konuşunca dokununca falan bi de emziği verince devam ediyor uykusuna.Zaten uyanmak istemiyorlar anne kucağı, kokusu istiyorlar..
Uzmanlar ilk dört ayda bir bebeğin alışkanlıkları olmaz kucağa alışacak diye almamazlık yapmayın diyorlar..Kendilerini bir birey olarak görmüyorlarmış annenin kucağında anneyle bir bütün olduklarını hissediyorlar..
Biraz sabırlı olmak lazım yani kızlar..Dünyaya alıştıklarında herşey daha güzel olucak inşallah..Ama onlar alışana kadar varsın kucağınızda uyusunlar..Şu anda ilk mesele düzenli bir hayata geçmek değil aslında ilk mesele onları dünyaya alıştırmak...Gece ve gündüzün farkına, uyumaya, uyanmaya, emmeye,altını pisletmeye,üşümeye,ısınmaya hatta kendi vücutlarına alıştırmak..Çıplakken ellerinden korkuyolar ya da pırt yaptıklarındaopuyorumnanaktanEn önemlisi de güvene alıştırmak...
Bi de kızlar etrafınızda kim varsa onları defedin.İllaki ilişkinizi yıpratmaya gerek yok..Benim kayınvalidem çok yardımcı oluyordu Allah razı olsun ama bebeğimin ona değil bana ihtiyacı var bebeği çok sevdiği için bunu göremiyordu..Emziriyordum gazını çıkarmaya alıyordu elimden.Hiç yoktan kin beslemeye başlamıştım..Akşamda kocama çatıyodum..Tavırlarımla belli ettim inşallah üzülmemiştir.Beni anladı sanırsam, her gün burda değil artık..Bu çok rahatlattı beni.Kendime güvenim geldi..Annenin stresinden çok etkileniyormuş bebeler..
Allah hepimize sabır versin kızlar düzelicek inşallah herşey,bilinçsiz insanlar değiliz çünkü...Herkes bebeği için en iyisini istiyor ...Allahım yardımcımız olsun ne çok konuştuuuuuumkaydirigubbakcemile3