2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

zehracım benimkide aynı valla hep çatık kaşlı accık gülse ama yok sürekli bozuk moral modunda.

sağol canım
valla banyo yaptığı için çıkarmadım bugün havada soğuktu baya riske atmak istemedim
komşuya geçip yumurtamızı şekerimizi aldık ama
şeker gibi tatlı yumurta gibi ak olsun ömrü dedi komşum çok hoşuma gitti valla kaydirigubbakcemile3

çok şükür tatlım, idare ediyoruz. sütlee baş edemiyor bazen: ona sinir oluyor miray hn. onun dışında bi yaramazlığı yok maşallah. gece-gündüz ayrımını öğrenmeye çalışıyor şimdi. 6. haftadan sonra da kendi kendine uyumayı öğrenecek inş. sadece gaz sancısı işi bozuyor: o da olmasaymış süper olacakmış kaydirigubbakcemile3

gündüzleri konuş onunla, ismi ile hitab et. sakinleşiyor. çok öptüm seni.

ayy evet ne hoş bişeymiş. biz de babaanneye gidince para verdiler: ayak bastı parasıymış. her yerin, herkesin değişik adetleri var iştee ama çok güzel böyle şeyleri yaşatmak.

konuşuyorum canım hep ismiyle hitap ediyoruz babasıyla artık bizi dinliyo bazı sesler çıkarıyo keyfi yerinndeyse aaa felan diyokaydirigubbakcemile3 baana benzerse çenesi düşük olacakkaydirigubbakcemile2.. zaten tek problem gaz meselesi bide benimkinin tualet meselesi vardı 3 günde bi yapıyodu oda düzene giriyo yavaş yavaş.. şimdi nasıl uyuyo seninki

benimki emerek uyuyo ille sonra yatınca uyanıyo bende memeden ayırmadan emziği veriyom öle yatırıyom. yani yatırınca kendi uyucaksa inş alıştırırım ama sancısı gelip ıkınınca ben dayanamayıp alıyom yataktan aslında şimdiden alışır belki. gerçi 6 haftadan sonra gazıda azalırmış şimdiye göre

benım oglanda oyle memede uyuyacak yoksa uyumuyor sallasam bıle uyumuyor,yada keyfı yerınde olursa yatırıyorum kendı kendıne dalıyor uykuya.bızımkı konusmaya alıstı sessızlık olunca aglıyo ıllakı konusacaksın onunla

ben anladım ki bizim bu bebişlerin huyları aynnıı.. kardeş olsalar bu kadar benzemezler yahu. okudukça şaşıyorum aynı benim kızım gibi yaa diyorum..

Kızlar memeye alıştırmak istiyorsanız emzirdikten sonra vermeyin memeden sonra mideleri bulanıyor hem tok olduklarında almıyorlar,memeden uzaklaşmalarına sebep oluyor..Böyle bakındığında ya da kucağınızda durduğunda vermek lazım..Bir iki gün her fırsatta verilse alışıyorlar.
Ben ilk günden verdim valla:kedi:çok seviyorum emzik emen bebişkoları :ecrin_bebek:
Hastane de hemşireler biraz iğnelediler hemende meme vermişiz falan diye ama naniknanik
Emziği çekişi emme gücünüde artırdı diye düşünüyorum..Emzik emdiği için uykusu bölünmüyor..Ağladığında yanına gidip biraz konuşunca dokununca falan bi de emziği verince devam ediyor uykusuna.Zaten uyanmak istemiyorlar anne kucağı, kokusu istiyorlar..

Uzmanlar ilk dört ayda bir bebeğin alışkanlıkları olmaz kucağa alışacak diye almamazlık yapmayın diyorlar..Kendilerini bir birey olarak görmüyorlarmış annenin kucağında anneyle bir bütün olduklarını hissediyorlar..
Biraz sabırlı olmak lazım yani kızlar..Dünyaya alıştıklarında herşey daha güzel olucak inşallah..Ama onlar alışana kadar varsın kucağınızda uyusunlar..Şu anda ilk mesele düzenli bir hayata geçmek değil aslında ilk mesele onları dünyaya alıştırmak...Gece ve gündüzün farkına, uyumaya, uyanmaya, emmeye,altını pisletmeye,üşümeye,ısınmaya hatta kendi vücutlarına alıştırmak..Çıplakken ellerinden korkuyolar ya da pırt yaptıklarındaopuyorumnanaktanEn önemlisi de güvene alıştırmak...

Bi de kızlar etrafınızda kim varsa onları defedin.ıllaki ilişkinizi yıpratmaya gerek yok..Benim kayınvalidem çok yardımcı oluyordu Allah razı olsun ama bebeğimin ona değil bana ihtiyacı var bebeği çok sevdiği için bunu göremiyordu..Emziriyordum gazını çıkarmaya alıyordu elimden.Hiç yoktan kin beslemeye başlamıştım..Akşamda kocama çatıyodum..Tavırlarımla belli ettim inşallah üzülmemiştir.Beni anladı sanırsam, her gün burda değil artık..Bu çok rahatlattı beni.Kendime güvenim geldi..Annenin stresinden çok etkileniyormuş bebeler..

Allah hepimize sabır versin kızlar düzelicek inşallah herşey,bilinçsiz insanlar değiliz çünkü...Herkes bebeği için en iyisini istiyor ...Allahım yardımcımız olsun ne çok konuştuuuuuumkaydirigubbakcemile3

canım haklısın yazın hoşuma gitti valla vereliniortak

sureklı emmekmı ıstıyor canım esra? sutun yetmedıgını bebek ıdrarını yapmazsa anlarsın canım zaten kıloda almaz bezlerını dolu alıyorsan sorun yok demektır

cnm bana doktorumuz eğer iki üç saatte bir bezi dolu oluyosa yani idrarını fazla yapıyosa iyi besleniyodur demişti bide çok ağlıyolar aç o lunca aranıyolr resmen

Kızlar çok sağolun. Galiba yetmiyo sütüm senağlamasenağlamasenağlama
Çarşamba dr a gideceğiz bakalım ne diyecek.

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

arkadaşlar 25 şubat saat 20:25 itibariyle biz de mucizemize kavuştuk :)) meleğimiz bizimle artık :))

arkadaşlar 25 şubat saat 20:25 itibariyle biz de mucizemize kavuştuk :)) meleğimiz bizimle artık :))
ya bak karnının aşağıya inmesini bekliyordun bir gün önce. ertesi gün doğurdun. hemde tam 40 dolunca sanırım. allah hayırlı uğurlu etsin inşlh. sağlıkla büyüsün bebeğin.

kızlar evi süpürmek için elektirikliyi açtım şeyma uyudu gitti bende kapatmadım işlerimi yaptım :)))) ya kaydetçem çok huysuzlanınca onunla uyusun netten baktım elektirikli süpürge sesi bulaamadım kim napsınki ama bence albüm yapılmalı :))))))

canm cok teskkurle burayı okudukca rahatlıyoum valla.....ebe geldi emziğe alıştırma memeyi tutmaz fln dedi vazgectik.. mama zaten mumkun oldugunca vermıorum.. yarın doktora gtcez kilo almıs olalım lutfeen.. cok kilo kayetmişti ömerim.. şu an kucagm da uyuyoor.. hep kucakta memede uyumakistiyr .. uykusu olmayına da oyle mememi boş meme gibi emip oturuyor... dun gece6 saat oyle bi o meme bi bu meme oturduk uyankken baska bişii yapmıo.. normal mi ben de sütüm bitio die korkuyorum acıkınca ne vercem die..nette atştırmacı bebek dio yada sevgi için dio.. bu durumda olan varmı uyumazken bebekleriniz ne yapıo??kızlar bi de çiğ sebze meyve gaz yapıo diye ben hiç yemiorum gaz şikyetimizde yok gibi.. o yuzden o yeşilliklerefalan cesaret edemıorum

Son düzenleme:
canım geçecek bu günler ilk zaman aynene öleydim devamlı meme istiyo uyuyo yatırcam ağlıyo.. ama şimdi artık sütüm gelmeye başladı bide bi ayımız doluyo yarın uyanık kalıyo biraz mesela altını açıyorum 15 dakika ööle bakınıyo sesler çıkarıyo ben konuşuyom dinliyo yani daha rahatlıcan az daha sabret şimdi küçük benimkide çok az kilo aldı moralini bozma bazı bebek az alırmış önemli olan kuvveti yerinde olsun hasta olmasın sakın bu konuyu takıp büyütme bide bizim tualet sorunu vardı nekadar zor geçti şimdi çok şükür.. bak canım o an bişey yiyemiyosan şerbet iç o bile süt yapıyo bide herşeyden ye 20 günlük olunca gaz yapan yiceklere dikkat et ama onlardanda tad.ama stres yapma sendede o çok var galiba hem kendin hem bebişin yorulur sen rahat ol

ya benim kızın keyfi yerindeyse lıkır lıkır kusuyo nedenki acaba fazla emdiği içinmi

Allah analı babalı büyütsün canım...Gözünüz aydın
Zehracım Buzuki Orhan 'ın kolik bebkler için yaptığı böyle bir albüm var. D&R larda falan büyük müzik marketlerde bulabilirsin

selam kızlar... bı kac gundur bakamadım nete ya. dun mewludumuzu yaptık cok guzeldı. kayınvalıdem de gıttı aksam bugun kızımla basbasayız. gece 2 defa uyandı sabahta 8 de uyandı onu emzırdım altını aldım ustunu degıstım derken cay demledım kahvaltımı ettım sonra ıpek uyudu bıraz supurge actım toz aldım ıslerımı hallettım... sımdı yıne uykuya daldı bende atıstırcak bıseyler aldım keyıf yapıyorum. artık ewde 3 umuz kaldık. esım ıpek ve ben... esımle konustuk ben wakıt bulamazsam temızlıgı haftasonları yada aksamları beraber yapıcaz. yemegıde aksamları o kızla ılgılenırken ben gırer 1-2 cesıt yapıcam bı kac gunluk olucak sekılde. boyle bı duzen kurmaya calısıcaz ewde... bugun cok keyıflıyım kendıme guvenım geldı kızımla basbasa kalınca. ıpekte cok sakın bugun cok huzursuzlanmadı. gercekten annenın stresı bebegı oyle etkılıyomus kı...

Ay ne güzel moralin yerine gelmis
mevludunuz de olmus Allah kabul etsin

Valla bende hamileyken çok üzülüyodum dogumda yanimda kimse yok diye tek basima nasil altindan kalkicam diyodum. Ama böylesi daha iyiymis esim ben ve bebegimiz birbirimize yetiyoruz. kayinvaldemle MSNde görüsüyoruz ordan bile akil vermeye basladi öyle yapma söyle yapma öyle olmaz böyle olmaz aaaaaa iki günde deli etti valla Allahtan yanimda degil. Aslinda çok severim kendisini ama yaptigim seylere karismasi sinir etti beni. klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…