hulicim seninki fazla mızmız değil heralde valla bazen benimki benş öle bunaltıyoki bide yüzü hiç gülmüyo babası kılıklı kaşlar çatık hep..
havvacım aç olan bebek aranır ağlar durduramazsın sen ağladıkça emzir ama
gözün aydın fatoocum. banyo yapıp soğuk havada çıkmak tehlikeli biraz, haklısın.
yoksa senin canın biyerlere mi gitmek istiyor kız boshayallersmile
hem bu dışarı çıkmak için 40 gün beklemek gerektiğine inanmıyorum ben. 15. gün babaannemize gittik bile biz. zaten hastaneye falan gitmek için çıkarmıyor muyuz dışarı. ohh mis gibi hava alıyorlar iştee. hava güzel olunca çıkarsın fatocum sende. öptüm canım.
süt yetiyorsa altını bol bol dolduruyo zaten havvacım. yetmezse de emdikten sonra bile yalanır herhalde bilmiyorumkismile maşallah benim sütüm çok fazla. dotor fazlasını buzluğa at, 3 ay içinde kullanırsın: boşa gitmesin dedi. bol sütlü günler olsun sana ve diğer arkadaşlara.
hulicim seninki fazla mızmız değil heralde valla bazen benimki benş öle bunaltıyoki bide yüzü hiç gülmüyo babası kılıklı kaşlar çatık hep..
sağol canım
valla banyo yaptığı için çıkarmadım bugün havada soğuktu baya riske atmak istemedim
komşuya geçip yumurtamızı şekerimizi aldık ama
şeker gibi tatlı yumurta gibi ak olsun ömrü dedi komşum çok hoşuma gitti valla kaydirigubbakcemile3
konuşuyorum canım hep ismiyle hitap ediyoruz babasıyla artık bizi dinliyo bazı sesler çıkarıyo keyfi yerinndeyse aaa felan diyokaydirigubbakcemile3 baana benzerse çenesi düşük olacakkaydirigubbakcemile2.. zaten tek problem gaz meselesi bide benimkinin tualet meselesi vardı 3 günde bi yapıyodu oda düzene giriyo yavaş yavaş.. şimdi nasıl uyuyo seninkiçok şükür tatlım, idare ediyoruz. sütlee baş edemiyor bazen: ona sinir oluyor miray hn. onun dışında bi yaramazlığı yok maşallah. gece-gündüz ayrımını öğrenmeye çalışıyor şimdi. 6. haftadan sonra da kendi kendine uyumayı öğrenecek inş. sadece gaz sancısı işi bozuyor: o da olmasaymış süper olacakmış kaydirigubbakcemile3
gündüzleri konuş onunla, ismi ile hitab et. sakinleşiyor. çok öptüm seni.
konuşuyorum canım hep ismiyle hitap ediyoruz babasıyla artık bizi dinliyo bazı sesler çıkarıyo keyfi yerinndeyse aaa felan diyokaydirigubbakcemile3 baana benzerse çenesi düşük olacakkaydirigubbakcemile2.. zaten tek problem gaz meselesi bide benimkinin tualet meselesi vardı 3 günde bi yapıyodu oda düzene giriyo yavaş yavaş.. şimdi nasıl uyuyo seninki
benimki emerek uyuyo ille sonra yatınca uyanıyo bende memeden ayırmadan emziği veriyom öle yatırıyom. yani yatırınca kendi uyucaksa inş alıştırırım ama sancısı gelip ıkınınca ben dayanamayıp alıyom yataktan aslında şimdiden alışır belki. gerçi 6 haftadan sonra gazıda azalırmış şimdiye göre
Kızlar memeye alıştırmak istiyorsanız emzirdikten sonra vermeyin memeden sonra mideleri bulanıyor hem tok olduklarında almıyorlar,memeden uzaklaşmalarına sebep oluyor..Böyle bakındığında ya da kucağınızda durduğunda vermek lazım..Bir iki gün her fırsatta verilse alışıyorlar.
Ben ilk günden verdim valla:kedi:çok seviyorum emzik emen bebişkoları :ecrin_bebek:
Hastane de hemşireler biraz iğnelediler hemende meme vermişiz falan diye ama naniknanik
Emziği çekişi emme gücünüde artırdı diye düşünüyorum..Emzik emdiği için uykusu bölünmüyor..Ağladığında yanına gidip biraz konuşunca dokununca falan bi de emziği verince devam ediyor uykusuna.Zaten uyanmak istemiyorlar anne kucağı, kokusu istiyorlar..
Uzmanlar ilk dört ayda bir bebeğin alışkanlıkları olmaz kucağa alışacak diye almamazlık yapmayın diyorlar..Kendilerini bir birey olarak görmüyorlarmış annenin kucağında anneyle bir bütün olduklarını hissediyorlar..
Biraz sabırlı olmak lazım yani kızlar..Dünyaya alıştıklarında herşey daha güzel olucak inşallah..Ama onlar alışana kadar varsın kucağınızda uyusunlar..Şu anda ilk mesele düzenli bir hayata geçmek değil aslında ilk mesele onları dünyaya alıştırmak...Gece ve gündüzün farkına, uyumaya, uyanmaya, emmeye,altını pisletmeye,üşümeye,ısınmaya hatta kendi vücutlarına alıştırmak..Çıplakken ellerinden korkuyolar ya da pırt yaptıklarındaopuyorumnanaktanEn önemlisi de güvene alıştırmak...
Bi de kızlar etrafınızda kim varsa onları defedin.İllaki ilişkinizi yıpratmaya gerek yok..Benim kayınvalidem çok yardımcı oluyordu Allah razı olsun ama bebeğimin ona değil bana ihtiyacı var bebeği çok sevdiği için bunu göremiyordu..Emziriyordum gazını çıkarmaya alıyordu elimden.Hiç yoktan kin beslemeye başlamıştım..Akşamda kocama çatıyodum..Tavırlarımla belli ettim inşallah üzülmemiştir.Beni anladı sanırsam, her gün burda değil artık..Bu çok rahatlattı beni.Kendime güvenim geldi..Annenin stresinden çok etkileniyormuş bebeler..
Allah hepimize sabır versin kızlar düzelicek inşallah herşey,bilinçsiz insanlar değiliz çünkü...Herkes bebeği için en iyisini istiyor ...Allahım yardımcımız olsun ne çok konuştuuuuuumkaydirigubbakcemile3
sureklı emmekmı ıstıyor canım esra? sutun yetmedıgını bebek ıdrarını yapmazsa anlarsın canım zaten kıloda almaz bezlerını dolu alıyorsan sorun yok demektır
gözün aydın fatoocum. banyo yapıp soğuk havada çıkmak tehlikeli biraz, haklısın.
yoksa senin canın biyerlere mi gitmek istiyor kız boshayallersmile
hem bu dışarı çıkmak için 40 gün beklemek gerektiğine inanmıyorum ben. 15. gün babaannemize gittik bile biz. zaten hastaneye falan gitmek için çıkarmıyor muyuz dışarı. ohh mis gibi hava alıyorlar iştee. hava güzel olunca çıkarsın fatocum sende. öptüm canım.
süt yetiyorsa altını bol bol dolduruyo zaten havvacım. yetmezse de emdikten sonra bile yalanır herhalde bilmiyorumkismile maşallah benim sütüm çok fazla. dotor fazlasını buzluğa at, 3 ay içinde kullanırsın: boşa gitmesin dedi. bol sütlü günler olsun sana ve diğer arkadaşlara.
cnm bana doktorumuz eğer iki üç saatte bir bezi dolu oluyosa yani idrarını fazla yapıyosa iyi besleniyodur demişti bide çok ağlıyolar aç o lunca aranıyolr resmen
Kızlar memeye alıştırmak istiyorsanız emzirdikten sonra vermeyin memeden sonra mideleri bulanıyor hem tok olduklarında almıyorlar,memeden uzaklaşmalarına sebep oluyor..Böyle bakındığında ya da kucağınızda durduğunda vermek lazım..Bir iki gün her fırsatta verilse alışıyorlar.
Ben ilk günden verdim valla:kedi:çok seviyorum emzik emen bebişkoları :ecrin_bebek:
Hastane de hemşireler biraz iğnelediler hemende meme vermişiz falan diye ama naniknanik
Emziği çekişi emme gücünüde artırdı diye düşünüyorum..Emzik emdiği için uykusu bölünmüyor..Ağladığında yanına gidip biraz konuşunca dokununca falan bi de emziği verince devam ediyor uykusuna.Zaten uyanmak istemiyorlar anne kucağı, kokusu istiyorlar..
Uzmanlar ilk dört ayda bir bebeğin alışkanlıkları olmaz kucağa alışacak diye almamazlık yapmayın diyorlar..Kendilerini bir birey olarak görmüyorlarmış annenin kucağında anneyle bir bütün olduklarını hissediyorlar..
Biraz sabırlı olmak lazım yani kızlar..Dünyaya alıştıklarında herşey daha güzel olucak inşallah..Ama onlar alışana kadar varsın kucağınızda uyusunlar..Şu anda ilk mesele düzenli bir hayata geçmek değil aslında ilk mesele onları dünyaya alıştırmak...Gece ve gündüzün farkına, uyumaya, uyanmaya, emmeye,altını pisletmeye,üşümeye,ısınmaya hatta kendi vücutlarına alıştırmak..Çıplakken ellerinden korkuyolar ya da pırt yaptıklarındaopuyorumnanaktanEn önemlisi de güvene alıştırmak...
Bi de kızlar etrafınızda kim varsa onları defedin.İllaki ilişkinizi yıpratmaya gerek yok..Benim kayınvalidem çok yardımcı oluyordu Allah razı olsun ama bebeğimin ona değil bana ihtiyacı var bebeği çok sevdiği için bunu göremiyordu..Emziriyordum gazını çıkarmaya alıyordu elimden.Hiç yoktan kin beslemeye başlamıştım..Akşamda kocama çatıyodum..Tavırlarımla belli ettim inşallah üzülmemiştir.Beni anladı sanırsam, her gün burda değil artık..Bu çok rahatlattı beni.Kendime güvenim geldi..Annenin stresinden çok etkileniyormuş bebeler..
Allah hepimize sabır versin kızlar düzelicek inşallah herşey,bilinçsiz insanlar değiliz çünkü...Herkes bebeği için en iyisini istiyor ...Allahım yardımcımız olsun ne çok konuştuuuuuumkaydirigubbakcemile3
ya bak karnının aşağıya inmesini bekliyordun bir gün önce. ertesi gün doğurdun. hemde tam 40 dolunca sanırım. allah hayırlı uğurlu etsin inşlh. sağlıkla büyüsün bebeğin.arkadaşlar 25 şubat saat 20:25 itibariyle biz de mucizemize kavuştuk :)) meleğimiz bizimle artık :))
arkadaşlar 25 şubat saat 20:25 itibariyle biz de mucizemize kavuştuk :)) meleğimiz bizimle artık :))
canm cok teskkurle burayı okudukca rahatlıyoum valla.....ebe geldi emziğe alıştırma memeyi tutmaz fln dedi vazgectik.. mama zaten mumkun oldugunca vermıorum.. yarın doktora gtcez kilo almıs olalım lutfeen.. cok kilo kayetmişti ömerim.. şu an kucagm da uyuyoor.. hep kucakta memede uyumakistiyr .. uykusu olmayına da oyle mememi boş meme gibi emip oturuyor... dun gece6 saat oyle bi o meme bi bu meme oturduk uyankken baska bişii yapmıo.. normal mi ben de sütüm bitio die korkuyorum acıkınca ne vercem die..nette atştırmacı bebek dio yada sevgi için dio.. bu durumda olan varmı uyumazken bebekleriniz ne yapıo??kızlar bi de çiğ sebze meyve gaz yapıo diye ben hiç yemiorum gaz şikyetimizde yok gibi.. o yuzden o yeşilliklerefalan cesaret edemıorumzeynepcim ne çok çektin sen bu kayınvalidenden. sana yardımcı olacağına üstüne iş bırakıyor sürekli.sinirlerinin bozulmasına sebep oluyo sadece.keşke biran önce gitsede sende düzenini kursan evinde.ipekciğimde alışacak annesi inşallah şu gaz sancıları bi çocuğu rahat bıraksa herşey yoluna girecek üzülme.
esracım benimde 3 günden sonra sütüm geldi bide göğüs uçlarım yoktu gelen hemşire çekti göğsümun ucu çıksın diye,şırıngayla çektiler off neler neler ama sonunda uç çıktı humananın çayından çok fayda gördüm ben, ayva kompostosu, kıvırcık, fındık ezmesi,tahin helvası ve en önemlisi günde 4 litre su bunlar işe yarıyor inan.ilk hafta bende çok ağlamıştım bebeğime yetemiyorum bakamıycam aç kalacak diye ama sonunda anlıyorsun emmezse mama var neden aç kalsın ama Allaha şükür emdi sen ne kadar rahat olsan bebekde o kadar rahatlıyor.senin stresin inan hemen ömere geçiyordur.ben bunu bire bir yağızda yaşadım.en ufak vaktin olduğunda hemen uyumaya çalışki sürt dolsun.
bu sıkıntıları yaşayan tek lohusa sen değilsin hepimiz aynı sıkıntıları yaşadık halada yaşıyoruz ama tecrübe edinip üstesinden gelmeyi öğreniyoruz.sende öğreneceksin yeterki rahat ol ne kendini ne bebeğini üzme.
canım geçecek bu günler ilk zaman aynene öleydim devamlı meme istiyo uyuyo yatırcam ağlıyo.. ama şimdi artık sütüm gelmeye başladı bide bi ayımız doluyo yarın uyanık kalıyo biraz mesela altını açıyorum 15 dakika ööle bakınıyo sesler çıkarıyo ben konuşuyom dinliyo yani daha rahatlıcan az daha sabret şimdi küçük benimkide çok az kilo aldı moralini bozma bazı bebek az alırmış önemli olan kuvveti yerinde olsun hasta olmasın sakın bu konuyu takıp büyütme bide bizim tualet sorunu vardı nekadar zor geçti şimdi çok şükür.. bak canım o an bişey yiyemiyosan şerbet iç o bile süt yapıyo bide herşeyden ye 20 günlük olunca gaz yapan yiceklere dikkat et ama onlardanda tad.ama stres yapma sendede o çok var galiba hem kendin hem bebişin yorulur sen rahat olcanm cok teskkurle burayı okudukca rahatlıyoum valla.....ebe geldi emziğe alıştırma memeyi tutmaz fln dedi vazgectik.. mama zaten mumkun oldugunca vermıorum.. yarın doktora gtcez kilo almıs olalım lutfeen.. cok kilo kayetmişti ömerim.. şu an kucagm da uyuyoor.. hep kucakta memede uyumakistiyr .. uykusu olmayına da oyle mememi boş meme gibi emip oturuyor... dun gece6 saat oyle bi o meme bi bu meme oturduk uyankken baska bişii yapmıo.. normal mi ben de sütüm bitio die korkuyorum acıkınca ne vercem die..nette atştırmacı bebek dio yada sevgi için dio.. bu durumda olan varmı uyumazken bebekleriniz ne yapıo??
arkadaşlar 25 şubat saat 20:25 itibariyle biz de mucizemize kavuştuk :)) meleğimiz bizimle artık :))
Zehracım Buzuki Orhan 'ın kolik bebkler için yaptığı böyle bir albüm var. D&R larda falan büyük müzik marketlerde bulabilirsinkızlar evi süpürmek için elektirikliyi açtım şeyma uyudu gitti bende kapatmadım işlerimi yaptım :)))) ya kaydetçem çok huysuzlanınca onunla uyusun netten baktım elektirikli süpürge sesi bulaamadım kim napsınki ama bence albüm yapılmalı :))))))
selam kızlar... bı kac gundur bakamadım nete ya. dun mewludumuzu yaptık cok guzeldı. kayınvalıdem de gıttı aksam bugun kızımla basbasayız. gece 2 defa uyandı sabahta 8 de uyandı onu emzırdım altını aldım ustunu degıstım derken cay demledım kahvaltımı ettım sonra ıpek uyudu bıraz supurge actım toz aldım ıslerımı hallettım... sımdı yıne uykuya daldı bende atıstırcak bıseyler aldım keyıf yapıyorum. artık ewde 3 umuz kaldık. esım ıpek ve ben... esımle konustuk ben wakıt bulamazsam temızlıgı haftasonları yada aksamları beraber yapıcaz. yemegıde aksamları o kızla ılgılenırken ben gırer 1-2 cesıt yapıcam bı kac gunluk olucak sekılde. boyle bı duzen kurmaya calısıcaz ewde... bugun cok keyıflıyım kendıme guvenım geldı kızımla basbasa kalınca. ıpekte cok sakın bugun cok huzursuzlanmadı. gercekten annenın stresı bebegı oyle etkılıyomus kı...