2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar naneyi bende tavsiye ediyorum.biz sürekli veriyoruz.burak geceleri hiç uyumuyo sabaha kadar nöbetteyiz.sürekli meme emmek istiyo.gazını çıkaramıyo.sonra altına yapıyo.tekrar acıkıyo.gecemiz bu şekilde bitiyo.sizinkiler gece ne durumdalar ya.

aynı durumdayız wallahı gunduz melek gece bı baska tur oluyo bızım cadaloz kafamçokkarıştı

benimkide bazen kusuyo amaçok gazlı hiç uyumuyoruz geceleri nöbetteyiz prematüreolduğu için korkuyorumda ama bende rezene çayı ile nanneyi deneyecem zinco veriyodum bende.
sizler nasılsınız kızlar.benim şaftım kaydı gündüz uyuyamıyorum gece uykusuz hasta olucam diye korkuyorum.ama çok mutluyum yinede oğluşum büytün zamanımı alıyo.memeyi emmiyodu hastanede biberona alıştığı için alıştırmaya başladım inşallah emerde artar sütüm çocuğumun rızkı sizin minnoşlar nasıl.

aynı durumdayız wallahı gunduz melek gece bı baska tur oluyo bızım cadaloz kafamçokkarıştı

yav benimkide öle ha bi yere gidelim uyuyo sakin duruyo tam nazarlık eve geliyoz tam yatacaz gözler faltaşı zeynepçim bana nöbete hazır ol diyo

walla mınnos ıyıde anası fecı... basım catlıyo yorgunluktna uykusuzluktan gunduzlerı cok uyuyamıyorum yatsamda uyku tutmuyor gecede malum ıpek uyutmuyor bı gun bayılıp kalacam bı yerde ondan korkuyorum...

yav benimkide öle ha bi yere gidelim uyuyo sakin duruyo tam nazarlık eve geliyoz tam yatacaz gözler faltaşı zeynepçim bana nöbete hazır ol diyo

hehe aynen... ewe mısafır gelsın bızımkı melek... dıyolar ne uslu bebek dıye. onlar gıtsın 10 dk sonra baslıyo cadalozluk saatlerımız kafamçokkarıştı

aynen canım geçen hafta bi akşam bayılacam sandım eşime dedim kalk salla uyandırdım vurdum kafayı yattım valla vicdan azbı çektim ama napım ayata uyuyodum

Canım aynı şeyi ben yaşadım sürekli emmek istiyordu oğlum eşimde dahil herkes sütümün yetmediğini düşündü birkaç kez mama bile verdik. Ama tartıldığında kilosu güzel çıktı yani sütüm yarıyormuş. Sonraları moralim düzelince sütümde artmaya başladı. moralini yüksek tut her emzirme sonrası birşeyler atıştır. Ayşegül'ün dediği gibi sakınan göze çöp batarmış. Bana bulgur pilavı ve ayva (tatlısı veya kompostosu) çok süt yapıyor.
Yinede yetmezse sütün mama verirsin sütüne ilaveten. Doktorun söyler zaten sağlıkla doğdular ya büyüyecekler inşallah annesi.

Canım multi tabs d-vit gibi vitamin, doktorumuz onu vermişti. ıçinde A, C ve D vitamini var. Bizimki bayılıyor valla şapırdatarak yiyor kerata bende arkasından emziği kakalıyorum.kaydirigubbakcemile3
Vitaminin tadı gidene kadarda emzikle uyumuş oluyor zaten..

Son düzenleme:

Canım mevlütünüzü Allah kabul etsin.:Saruboceq: Bu naneyi bende deneyeceğim bizimki artık sütü emince geğiriyor çok sükür ama bağırsak gazı mahfediyor çocuğu ağlayarak uyanıyor valla..senağlama

Aynen bizde öyleyiz canım. Maşallah misafir gelince uyuyor çok uslu duruyor kerata onlar gidince bizde nöbetçiyiz sabaha kadar. Nerdeyse hepimiz aynı durumdayız. zamanla düzelecekler inşallah. Tekrar memeye alıştırman çok iyi olmuş. İnşallah güzelce emerde bol bol sütün olur canım..

bu gece bir kabustu. sabaha kadar gözümüzü kırpmadık. bebişim zaten gündüz de uyuyamamıştı pek. gaz sancısı beni de bebişimi de mahfetti. ağlamaktan göbeği kanadı bebğimin. hiç duymuşmuydunuz bunu kızlar. göbeğinin kanadığını görünce korktum ama çok ağlamaktan oluyormuş galiba kafamçokkarıştı
bizimkinin günü gününe tutmuyor daha 9 günlük olduğu için galiba hiçbir düzenimiz yok. ben de düzelemedim gaz sancım oluyor bebişle birlikte :1ninca:

artık emzik veriyorum bebğime mafoldumben hiç istemezdim emzik vermeyi, ya da süt dışında besin vermeyi ama hiçbirşey dışarıdan göründüğü kadar kolay değilmiş. bence bir kadın eğer anne olduysa üstesinden gelemeyeceği hiçbirşey yoktur çünkü çooook zormuş
bulgur yedim dün çok fena gazımız oldu bilmiyorum belki başka birşeydendir ama artık birşeyler yemeye de korkar oldum. hoşaf içip duruyorum kafamçokkarıştı dün marul da yemiştim acaba o mu gaz yaptı of of bir bilsem neyin gaz yaptığını ona göre yemeyeceğim
hergün başka dert
çk şükür halimize yine de bebişimi uyuyor görünce hemen şükrediyorum Allaha dua ediyorum

bir de sizin bebişler de emerken geğiriyor mu? aslında güzel emerken geğirmesi ama emdikten sonra hiç gaz çıkartamıyoruz ondan da kıvranıyor olabilir.

benımkı 1 aylık oldu ve son 1 haftadır gece 3 bucugu gormeden yatmıyo, hep aglıyo memeyıde almıyo cıldırcam nerdeyse duzene bınecekler ınsallah ama ne zaman

artık emzik veriyorum bebğime mafoldumben hiç istemezdim emzik vermeyi, ya da süt dışında besin vermeyi ama hiçbirşey dışarıdan göründüğü kadar kolay değilmiş. bence bir kadın eğer anne olduysa üstesinden gelemeyeceği hiçbirşey yoktur çünkü çooook zormuş
bulgur yedim dün çok fena gazımız oldu bilmiyorum belki başka birşeydendir ama artık birşeyler yemeye de korkar oldum. hoşaf içip duruyorum kafamçokkarıştı dün marul da yemiştim acaba o mu gaz yaptı of of bir bilsem neyin gaz yaptığını ona göre yemeyeceğim
hergün başka dert
canım bulgur pilavını yemeni pek tavsiye etmiyorum.bizde 40 ı çıkmadan bulgur yenmez.bebeğin midesine ağır gelebilir die.genelde pirinç ve ince bulgur yenir.o rahatsız etmiş olabilir bebişi...bilmiyorumkismile

zehracım.iliyorum kutuda A C D vitamini diyo.bizde ondan veriyoruz.yo ya benimki almıyo emzigi ço ugraşıyorum ama nafile çok açken bile vermeye çalıştım amam bir iki çekip atıyo.ama yılmak yok...yasakkelime
kızlar benim kız sanırım gece gündüz olayını çözdü..artık gündüzleri daha uyanık duruyo.gece iki kez kalkıyo kalkıyo amam emip yatıyo.yaklaşık 4-5 gündür böyle devam ediyomaşallah.tabi bende rahat uyumuş oluyorum.gündüz zaten bana uyku yok sorun etmiyorum uyumamasını.ama önemli olan gece benim için...

akpak ya seni okuyunca ya bu kız çok panik biri diyorum.sakin olllll.
o göbek kanaması aglamasından degil.defnedede kanadı .ama bir igne oldu kanama durdu.bu çook normal bişey.doktora götürün o igne yapar.bu çok normal kanaması.mesela zeynepte kanamamıştı ama defnede kanadımbuna takılma...
yiyeceklere gelince herşeyi yeeee..kendini kastıkça muhtemelen elifede yansıtıyorsun.rahat ol.ben herşeyden yiyorum şimdi oturdum iki tabak kısır yedim valla.üstünede portakal suyu içtim.ohh ne kadar mutluyum karnım doydu...aksine bulgur süt yapar derler.bence yemelisin...
bazen benim kızda emerken geniriyo.daha ne ne güzel işte aradaki gazı çıkarıyo.ama sonrasındada çıkırıyo.şimdi bazı anneler sırtına çocugun vurmaya kıyamaz.canı acıyacak sanar azıcık pıt pıt yapar sonrada bunun gazı çıkmıyo derler.hayır iyi vuracaksın.biraz sese gelecek yani.anca öyle gaz çıkar.hemen çıkmayabilir hemen pes etme 10-15 dk denemelisin.sonrasında çıkmıyorsa evet gaz problemi var demektir..
daha ne diyeyim sen sor ben anlatayım.ne olur önce rahat ol...
evet çocuk büyütmek gerçekten çok zor iş.işte anneligin cennetler ayaklarınızın altında olacak sözünün nerden geldigide böylece kanıtlanmış oluyor degilmi...opuyorumnanaktan

Bu süt yetmeme mevzusu benimde sürekli kafamı kurcalıyor her geçen gün daha çok ve daha sık emmek istiyor şu an için yeterli sütüm ama emme oranıyla birlikte artar mı dersiniz kızlar ??
Sürekli atıştırıyorum..Zaten emzirir emzirmez bayılcak gibi acıkıyorum hemen mutfağa koşuyorum Su,süt,çorba,komposto ayva ağacı çıkacak artık içimde yani daha fazla yiyip içmem pekte mümkün değilyerimseniben

ınşallah emdikçe artar CADIARZU

Göğüs uçlarınız ne alemde kızlar benimkiler çok kötü oldu ya ..Emdikçe düzelir diyolardı ama daha çok acımaya başladı.Krem kullanınca birazda olsa rahatlıyor ama kremde sürekli yıka filan zor oluyor..Her an emmek isteğiyle karşı karşıya kalınabiliyorkaydirigubbakcemile3

hanımlar bebekleriniz hayırlı avlat olur inşa llah
erkeke kardeşim yurt dışında yaşıor eşide yabancı 28 şubatta doğum yaptı ...

kardeşime bebk kaçkilo doğdu dedim 3700 gr ve 56 cm dedi ...tercüman öyle söylemişl kız çocuğu için çok uzun bouylu dedğilmi ?
56 cm bebek olurmu ? kardeşim çok mutlu şimdi ona olmaz canım 56 cm dedğildir demk istemedim ?

gelin hanımı henüz görmedik iri yarımısıdr bilmiyoruz ama yineda ban boyunu yanlış söylemişler gibi geldi?bu kadar uzun boylu doğabilirmi bebek ben hiç duymadımda ...

kızlar sbh önce pembemsi bir akıntım oldu. çok az. ama sulanmış kan gibi. sonra kahverengi akıntı şekline çok az az devam etti. akşama kadar bekledim. sancı gelsin diye eşim doktoru
ara dedi. aradım hemen acile git dedi.nişandır doğum başlamıştır dedi. gittim. alttan baktılar açılma yok bu gelen akıntı dedi. nasıl akıntıysa ilk defa başıma geliyor. ve 40 artı 5 oldum. nst iyi . suyu az ama 2 gün idare eder.doktorumda perşembe sezeryan diyordu. ya bu sizin nişan nasıl bir şeydi. bana suni sancı bile demiyorlar. hiç açılması yokken suni sancı alan yok mu aranızda

2010 şubat anneleri analı bablı büyüsün bebişleriniz ömürleri uzun bahtları güzel olsun inşallah

ben 2009 şubat annesiyim bizim şubat bebeklerinde 2 tane 55cm 1er tane de 56 ve 57 cm bebeğimiz var ama hepsi de erkek yazdığın kdoğum kilosuna göre boyu biraz fazla gibi ama doğru olma ihtimali de yok değil yani istersen şubat bebişlerinin boy ve kilolarını takip edelim diye topiğimiz var ordan bakabilirsin

canlarım eger öyle yetmeyen gibi bişey olsaydı doktorlar hiç ilk altı ay sadece anne sütü derlermiydi.onlar emdikçe süt çogalacak hem.şimdiki gibi 10-*15 dk emmezler beraz daha uzun emecekler.hem artık 4.aydan itibaren katıya geçecegiz.gögüsler biraz dinlenmiş omacak o aralarda ve süt dolacak.bazıları sadece sekiz ay anne sütü veriyo.onlarda oluyoda bizdemi olmayacakkaydirigubbakcemile5

benim ilk haftalarda oldu acı kan.ama şimdi benim kız emme işi bitince eger uyumuyorsa direk bırakmıyo çenesiyle sündürerek bırakıyo.yani benim meme ucu sünüyoda sünüyo..uyuyorsa diliyle itekliyo okadar.artık agrı hissetmiyorum ama ben günde bir keze hala zeytinyagı sürüyorum.hiz agrım olmamsına ragmen...

canı nadirde olsa çıkıyo sanırım.56 cm çok uzun evet.3.700 bebege 54 cm olabilir.anne baba uzunsa çıkabiliyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…