2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bende dun akşam eşime aldırdım ilk kez cicibebe bayıldı bizimki muhallebiye armut rendeledim 2 tanede cici bebe nasıl yedi sıpa..sabahta su da ıslattım pekmez koydum azıcık öyle yedi..
 
Sabah kahvaltisina basladinizmi kizlar? Bizim doktor7. ay sonunda diyor sabah kahvaltisi icin o zamana kadar anne sütü.Büyükte 7 ay bitince baslamistim bunda baslasammi karar veremiyorum.Ondan kilo almiyor olabilirmi.
 
tutku geçmiş olsun inşallah çabuk geçer.bende işte süt sapıyorum bazen şartlar öyle gelişiyorki süt sağamadn gün bitiyor o zaman bende çok kotkuyorum mastit olacağım diye çünkü eve gidince çatlayacak gibi acıyor göğüslerim neyseki Kuzey hööpp diye içiyorda rahatlatıyor anneciğini.


mehlika Berile de geçmiş olsun.Biz mulallebi mamalara geçerken hergün 1-2 kaşık artırarak vermeye başlamıştık. Siz birden 100 ml verince kusmuştur belki.Sık uyanması alışkanlıktanda oluyor bazen uyandığı zaman hemen emmek istemiyorsa uyutmaya çalış yine.Kuzeyde öyle 1-3-5-7 nöbetleri yaptırıyordu bana her kalktığında emziriyordum bende.sonra uyandıkça emzirmeden uyutmaya başladım bir süre sonra o alışkanlığı geçti.şimdi gece mıkır mıkır yapsada önce uyutmaya çalışıyorum artık çok isyan ederse emziriyorum.çalışan biri olarak gece uykusuzluğunu çok iyi anlıyorum.bence karnını iyice doyurup gecede onu düzene soksan belki daha uzuzn uyumayı öğrenir.

günaydin

mehlika tekrar gecmis olsun canim, ben ayni mamayi 75 ml suya 2 kasik koyuyorum,
sağolun kızlar ,ben dün sütüm birikmediği için bebi doysun diye verdim muhallebiyi,ek gıda olsun diye değil,,öyle 1-2 kaşıkla doyulmaz kiyerimseniben
önce kustu ama sonra içti,100 cc kadar içmiştir..
inanmıyorum yaa 5 aylık birden nasıl yürür bnde şok oldum şuan ben çığlığı basar annemin evinde bulurdum kendimi:eek:


canım çok geçmiş olsun kıtılarada maşllh bayağı hızlısınız biiz hala bekliyoruz



günaydın canım nasılsın
biraz düzeldinmi .bu ara kendine zamn ayır evde işi gücü bırak evde yani bebeğinle eşinle dinlen zamn geçir böyle dönmlrde o uyudukça felan sende uyumaya çalış



geçmiş olsun biraz düzelmesine sevindim canım ya
o zmanla uykusu düzelir şuan alışkanlık yapmış bir kaç haftaya düzene giriyor merak etme
sağol cnm,inş. düzene girer..
günaydın kızlar. püspürüzsüzüm artık kaydirigubbakcemile3
geçmiş olsun esra, ecrin seni topiğin psikiatristi seçiyorum zemuszemus
mehlika inşallah geçmiştir. film temiz çıksa bile hırıltı birkaç gün daha devem edebilir.
çok sıcak bastırmadan gideyim pazarımı yapayım. çok şanslıyım valla hemen kapımda pazar. tekrar görüşmek üzere....
inş.tamamen geçer cnm,sana iyi pazarlar,prüssüz pürüssüz gez bakem..
kan ilacını bende vermiyorum her verdiğimde kustu ece..
zaten 2 kere verdim sonrada vermedim ..tadına baktım iğrençti...ferrosanol...
beril de hiç beğenmedi,ben de vermiyorum artık,bir ara kan sayımı yaptırayım da ihtiyaca göre veririm,
ferrumun tadı nasıl acaba,o iyiyse ondan alayım:uhm:
kızlar bim'e gittim geldim.birüsürü ürün vardı..
merserize çorap aldım herife geldim:)
bebgim seti var bingonun uvuz bence almak isteyen alsın deterjan artı yumuşatıcı..bimin sitesinden bakabilirsiniz.
ayy ben de gidecektim bugün,oyy hala eşime hediye almadım,bugün işçıkışına bişeyler kalırsa bir bakayım bime..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Afiyet olsun Ecrincim
Mac seyrediliyor ya bizde aklina gelen abur cubur var.Oglanda bu gün ögle yemeginden kurtuldu abur cuburla gecistiriyor diye bi kat daha mutlu.
 
mehlika kemerler gömlekler bence çok dandikti şahsen alıncak gibi deeldi:)
meltem abla fırına bi bakayım dedim şoka girdim komik bi benzetme olcak ama dana gibi olmuş pogaçalr niye böyle oldularki allah alalh:))
 
Ecrin
Ne güzel kabarmislar iste da ne istiyosun :) Ben artik hamur isi yapmiyorum evdekilerle benim zevkim tutmuyor baktim hazir seylerde güzel seyler var aman ya yetti yillardir yaptigim dedim hazir takiliyorum artik vaktimde bana kaliyor :) Pogacayi ben puf puf severim adamlar yanik seviyor ya yenirmi o yanik yanik bisi diil yakmaya ugrasiyorum olmuyoda :KK43:
 
Sabah kahvaltisina basladinizmi kizlar? Bizim doktor7. ay sonunda diyor sabah kahvaltisi icin o zamana kadar anne sütü.Büyükte 7 ay bitince baslamistim bunda baslasammi karar veremiyorum.Ondan kilo almiyor olabilirmi.

ben 1 aydır başladım canım kahvaltıya.
zaten gün içinde hiç süt içmiyor desem yeridir.
kahvaltısını devam sütü, labne, pekmez, bebe ekmeğiyle yapıyorum.
bazen ceviz, azıcık portakal suyu, 1 kaşık meyve püresi falan da ekliyorum.
 
Esmerim
Benimki sabah emiyorda bol bol emdigi halde kahvaltiyada baslatsammi?Sabah abiyi okula götürüp gelince emiyor bende buara emzirme sonrasi cok basdönemesi oluyor.Hemen kahvalti hazirliyorum kendime ben kahvalti ederken nasil agzinin suyu akiyor bana bakip bu seferde ya doymuyomu bu sütle artik diye düsünüyorum.Doktorada artik soracak halim kalmadi.Anlamiyomu mahsusmu yapiyo ne.Bana 250 cc diyor sabah kahvaltisina benim memelerde sanki yaziyor 200cc 250 cc bitince göreceim ;ne bilim ne kadar emiyo belki 10 cc emiyo
 
meltem abla orda servis yokmu niye sen götürüyorsun..birde sütünü bi sabah sagıp bak nekadar çıkıyor diye..
 
Ecrincim
Burda öncelikle evin cevresindeki okullara gönderebiliyorsun cok ekstra bi durum yoksa.Okulda cevresindeki evlerden cocuk kayit ediyor.Bizimde okulla ev arasi en fazla 500mt dir.Kisa mesafeyi arabayla gittinmi delimi diye bakarlar burda eger cok yagmur yoksa zaten arabayi park edecek yerde yok.Mecbur cikip yürüyorsun sabahin köründe.
Bi süt pompasina karar veremedim almadim simdide gec oldu artik alsam ne olacak diye almiyorum.Keske daha kücükken alsaymisim.
 
Ben en iyisi yarin keci sütüne az peynir pekmez meyva püresi ekliyim deniyim sabah la ögle arasi bakalim ne yapacak.
 
meltem abla burda da öyle yaptılar bu sene çok siinir bozucu devlwet kendi otomatik kayıt yaptı mahalledeki okula..bazıları için kötü oldu bu durum..
 
Almanya 1 gol yiyip ilk yariyi kapadi benim oglan nasil agliyo bi halimizi görseniz :KK43: Ikinci yarida böyle biterse yandim ben.
 
ecrincim
Bizim eve ayni uzaklikta 3 okul vardi ben bu okula gitmesini cok istiyordum ama bu okulda kolay kolay her ögrenciyi kabul etmiyordu 4 tane testten gecti benim oglan bide 1 yas kücük basladi anasinifini atlayip neyseki basariyla bitirmek üzere bu seneyi.
 
Ecrincim
Anlamazmi gecende futbol turnuvasi vardi okullarinda madalya aldilar.Okula baslamadan 3 ayri futbol kursunu dolastirmistim ben enerjisini atsinda evde sakin dursun diye ama sevmemisti futbolu yüzmeye götürüyordum ama okulda erkek arkadaslari futbol konusup oynuyorlar ya oda onlari taklit ediyor.
 
meltem abla benin kuzen 3 yıllık okul kazanmış ne oldugunu o da anlatamıyo turkçe pek yok:)lisemi oluyor bu 16 yaşında daha.merak ettim.
 
Ecrincim
Burda sistem farkli 16 yasindaki genc artik bir meslek yapmaya yönlendiriliyor.Bizdeki meslek liseleri ve meslek yüksek okullari burda cok düzgün isliyor.Büyük ihtimalle bir meslek yapacak henüz meslege yönlenmemisse o zaman dersleri cok iyi demekki üniv öncesi okula gidiyor.Bizim eyallette sinav yok ama onlarda sinav var demekki degisiyor eyalete göre sistemde.
 
meltem abla sınava girdim kazandım dedi demek dersleri iyidiki kazandı..
ama ben gitmek istemiyorum hemşireligede başvurdum olursa onu isityorum diyor.babasıda 3 yıllıga git diyormuş bakalaım
 
X