2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

sence aralarında 6 ay olunca da kıskançlık yaşarlar mı ki ?

yani belki yaşayabilirler dünde yazmıştım akrabamız bebeği 3 aylıkken hamile kaldı..ikiside aynı gün doğmuş oldular yani 1 yaşında ve kızı sevenlerin yüzüne bakmıyomuş kucağına gitmiyomuş..annanesi babası falan yeni bebeği sevmiyomuş onun yanında..annesiylebi sorunu yokmuş ama:KK1: biraz daha büyüyünce ikisine eşit davranılacağından herşe normale döner diye düşünüyorum

bu ıskanma durumu brbrkten bebeğe değişiyo sanrım benim ablalarımın arasında 10 ay var ve büyüğü aklı ermeye başlayınca yapmadığını bırakmamış valla...ablamın arkadaşıda kızı 1.5 yaşındayken doğum yaptı ikizleri oldu bebekler 3-4 aylık olduğunda üstüne oturmuş bişeyler fırlatmış..ben kıskançlığın kesinlikle olmayacağına inanmıyorum..ama her çocukta olmayabilir o ayrı..neyse az kaldı duam sen girer bize bilgi verirsin:CüvCüv:

Bunlar çözülecek sorunlar .Fazla kilolar da gider.Aslolan sağlık.Bu aralar resmen nevroza girdim.kendimi çok suçluyorum.benim bebişim gebelikte 30 haftaya kadar ultrasonla uyumlu gelişiyordu.sonrasında sırayla1-2 ve nihayet 3 haftalık gerilik oldu.birsürü tetkik falan.doppler kan akımları normal.herşey normal.doğdu 38+4 de.3000 gr fakat boyu 47 cm.yani kemik yaşında gerilik olmuş.47 cm 3. persentil. şimdi 66 cm 50. persentil-normale geldi.ama kilo 30.persentil(6700 gr)
Ve nedenini buldum.benim suçum.Sağlık sektöründe çalıştığım ve usg de yanı başımda olduğu için her hafta defalarca ultasona girdim.Pubmed deki yayınları taradım.Sık usg gelişme geriliği yapıyormuş!!

yani belki yaşayabilirler dünde yazmıştım akrabamız bebeği 3 aylıkken hamile kaldı..ikiside aynı gün doğmuş oldular yani 1 yaşında ve kızı sevenlerin yüzüne bakmıyomuş kucağına gitmiyomuş..annanesi babası falan yeni bebeği sevmiyomuş onun yanında..annesiylebi sorunu yokmuş ama:KK1: biraz daha büyüyünce ikisine eşit davranılacağından herşe normale döner diye düşünüyorum

şeyma ablamda 5 aylıkken hamile kalmıştı işte duamla hemenhemen aynı biri temmuz küçüğü eylülde doğdu 14 ay araları büyüğü aklı erince diyim her aklına deldikçe bitane vurup kaçıyodu üstüne falan oturuyodu ilgiyi kendine istiyo hep bide ilk torun şımarttık sanırım biraz daha doğrusu kıskanmasın diye onunla daha çok ilgilenmeye çalıştık ama hala devam ediyo 3,5 yaşında şuan inşallah seninkiler uslu olur iyi anlaşır bide bizim ikiside erkekti erkek bebek daha zor sanırım:KK43:((

herkese merhabalar son zamanlarda valla fazla bakamadım kalmalı misafirlerim var ev çok kalabalık düzen müzen kalmadı boğuluyorum ya valla

bu arada CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN NİCE 87 SENELERE...

DUAMM Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin hayırlı clsun canımm

Bunlar çözülecek sorunlar .Fazla kilolar da gider.Aslolan sağlık.Bu aralar resmen nevroza girdim.kendimi çok suçluyorum.benim bebişim gebelikte 30 haftaya kadar ultrasonla uyumlu gelişiyordu.sonrasında sırayla1-2 ve nihayet 3 haftalık gerilik oldu.birsürü tetkik falan.doppler kan akımları normal.herşey normal.doğdu 38+4 de.3000 gr fakat boyu 47 cm.yani kemik yaşında gerilik olmuş.47 cm 3. persentil. şimdi 66 cm 50. persentil-normale geldi.ama kilo 30.persentil(6700 gr)
Ve nedenini buldum.benim suçum.Sağlık sektöründe çalıştığım ve usg de yanı başımda olduğu için her hafta defalarca ultasona girdim.Pubmed deki yayınları taradım.Sık usg gelişme geriliği yapıyormuş!!

hadi ya neyseki düzlmiş yavrun ,ben sık girmiyodum ama son haftalar mecburen fazlasıyla girdik oğluşum sevmiyodu ultrasonu rahatsız oluyodu nezaman girsem elini yüzüne götürüyodu ,merak edip ilk haftalar sürekli giren arkadaşımız çoktu ama istersen 2011 annelerine falan yaz kimse yaşamasın böyle bi durum

oğluşum geceleri çok fena her saat başı ayakta ben yatmadan önce aptamil tahıllı muhallebi veriyorum sonra tabi anne sütü ben birde yoğurt çorba meyve püresi falan veriyorum ama
geceleri çok uykusuz hergün baş ağrısı çekiyorum

duam allah analı babalı büyütsün rabbim rızkını verir inşallah...

oğluşum geceleri çok fena her saat başı ayakta ben yatmadan önce aptamil tahıllı muhallebi veriyorum sonra tabi anne sütü ben birde yoğurt çorba meyve püresi falan veriyorum ama
geceleri çok uykusuz hergün baş ağrısı çekiyorum
canım aynı sıkıntıyı bende çekiyorum uykusuzluktan ölüyorum artık eskiden iyi uyudu en azından gündüz uyurdu şimdilerde ne gündüz nede gece uyuyo yorulmuyomu bu çocuk şaşıyorum..-tatlicadiarzu-

canım aynı sıkıntıyı bende çekiyorum uykusuzluktan ölüyorum artık eskiden iyi uyudu en azından gündüz uyurdu şimdilerde ne gündüz nede gece uyuyo yorulmuyomu bu çocuk şaşıyorum..-tatlicadiarzu-

canım valla ben bitmiş durumdayım 1 haftadır yatılı misaririm var herşey birbirine girdi çocuğumu özler oldum resmen annemde geldi ama yetişemiyoruz bebekle yatılı misafirde çok zor oluyo yaaa temizlik yemek yatak topla kaldır bebeğin meyvesi çorbası yemeği yoruldum inanın kafamçokkarıştı

benim kızım da 3600 doğdu ve 47 cm di doğduğunda..ama kimse gelişme geriliği olabileceğini söylemedi..zaten hızla boyu uzadı...allah allah gelişme geriliğimi varmış benim kızım da dabilmiyorumkismile

sence aralarında 6 ay olunca da kıskançlık yaşarlar mı ki ?

hiç kıskançlık olmuyo kendini bildiğinde ortada bir bebek var çocuk bunu doğal bir şey olarak algılıyo çok kabulleniyo ve çok seviyor bir kere bile kıskançlık problemleri olmadı şimdi biri 6 biri 7 yaşında ama aynı cinsiyet olursa süper anlaşıyorlar sizin için hayırlısı olsun

ay ev taşıdık ya yorgunluktan kafam da gitmiş, ablamla aramda 6 ay var yazmışım :))) ablam 6 aylıkken annem hamile kalmış bana, kastettiğim buydu :)))
Bir de Zekilk hoşgeldin, özledik seni...

canım teşekkürler ben de özlemişim sizi artık yazarım sürekli işyerinde daha çok vakit buluyor insan benim kuzucuk uykuya hiç düşkün değil de o açıdan

benim kızım da 3600 doğdu ve 47 cm di doğduğunda..ama kimse gelişme geriliği olabileceğini söylemedi..zaten hızla boyu uzadı...allah allah gelişme geriliğimi varmış benim kızım da dabilmiyorumkismile

Zaten çok net bir bildiri yok.Ama Amerika prenatal usg'nin fotoğraf-anı-cinsiyet gibi amaçlarla kullanımını yasakladı.Sadece ekonomik nedenle US'de az usg yapıldığını zannederdim
USG nin yaptığı 2 şey:1-kavitasyon:dokuda çukurlaşma 2-dokuda ısı artışı
ısı artışı hücre bölünmesini yavaşlatıyor.hücresel düzeyde faaliyetler durdurulup ısı-şok proteinleri koruyucu olarak devreye giriyor.Gebeliğin son dönemlerinde kalsifiye olan kemik dokuda ısı artışı USG bittikten bir süre daha devam ediyor.Bu yüzden gerilik kemiklerde ön plana çıkıyor.ama bu çocuklar sonrasında yaşıtlarıyla aynı boy persentillerini yakalıyor bir çalışmada. Yani büyük bir zarar ispatlanmamış ama zararsız diyen çalışmaların çoğu da üretici firmaların sponsorluğunda yapılmış. ayrıca otizm,solaklık,çocukluk kanserleri ve davranış bozukluklarına yol açabileceği söyleniyor.türkçe sitelerde zararsız deniyor ama ingilizce sitelerde çok ürkütücü bilgiler var.NST de aynı mekanizma. o yüzden sınırı aşmamak lazım.

ya bn de henüz adet olamadım ve çok büyük haallerim var adet olmaya dair :))) geçen gün biri bana adet olduğunu söyledi 2 dak sonra on kıskaıdğımı ve kendimi adet olurken hayal ederken buldum..çok ümitliyim kilolar ve göbek gidecek rahatlıcam filan..

bebişle uçağa binecekler kesinlikle kaguru ile binin bebek arabanızı bagaja verin.ben arabasıyla tşıyım diye vememiştim çoook sıkıntı çektim çookkk...

benim oğlan dana gibi bez kemiriyo yaa..uykusu örtüsünü..giysısının kolu rastlene her yeri..yere serdiğim çarfafı bile..parmağına bi güzel dolayıp emiyo..hatta bi keresinde ıslak mendil emerken yakaladımakannehir

X