2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

mertte bana evdeysem eziyet ediyor, bakıcısından yemeğini meyvesini sorunsuz yiyor ama ben yedirene kadar akla karayı seçiyorum, onun yaramazlık yapmasını önlemek için onunla oynayabileceğim bir oyun buluyorum, kamyonlarını dizmek gibi sonra onu oyuncakları ile başbaşa bırakıyorum, yarım saaat idare ediyor, sonra başka bir oyun buluyorum öyle idare ediyorum. özgürü bilmem ama mert onunla ilgilenmediğimiz zaman masaya falan tırmanmaya çalışıyor,belkide özgürle kaliteli zaman geçirmediğinizden bu eziyeti yapıyordur, ben dikkat ettim eve gidince ne zaman malak gibi yatarsam, ozaman mert ne yemek yiyo, nede beni rahat bırakıyo, elimden tututp çekiştiriyo hadiiii diye, oyun oynamaya falan çağırıyo:KK59:
ya aslında uyuyana dek onunla ilgileniyorum..oyun oynuyoruz isterse dışarı çıkıyruz..yine de biraz daha dikkat edeyim bakalım..belki daha da dolu gecirmek istiyr zamanını..
birde haklısın ne zaman uzansam çekiştirmece başlıyor..
hadi yaa :) yok cadı sadce bebek kanallarına tkaılıyor :)

hepatit kullanıcısından alıntı
ne zaman dır sorucamm
annemle tel de konuşurken sıpanın sesi geliyor..bıdı bıdı..annem diyor ki şarkı söylüyor beni çapğırıyor..
ben eve adım attığım andan itibaren özgür ne doğru düzgün konuşuyor ne de kucağımdan inmiyor..ıghh gıhh deyip duruyor..tüm evde, dışarda hep kucağımda..hiçbirşeyi ayrı yapmıyoruz..yapıyorsak mutlaka o bir yaramazlık peşinde..çok yoruyor..
şimdi de gözüm korkuyor..sanki 11 ay tek başıma bakmamışım gibi annem gidecek 1 hafta yok ne paıcam diye..
benzer durumda olan ya da bana önerisi olan?

ya aynı durum bizde de var , herkes cadının uslu akıllı kendi halinde bir çocuk olduğunu söylüyor ama ben hiç öyle bir kız tanımıyorum ki gülsancım ddikelrini uyguluyorum eve gidip kıçımı yere koymadan onu alıp dışarı çıkaran , parkta çocuk gibi onla oynayan , klozete oturduğumda bile kucağındna indirmeyen bir anneye sahipken ellerimi yıkamak için çamaşır makinesiinin üstüne koydum diye çığlık atabilen bir cadı kendileri,,,,
aynı..banyoda yere koydum diye sanki etlerini koparırmışcasına bir bağırdı..ödüm koptu..sebep kucağımdan bırakmam:KK37:
Bir dönem annem ve eşimle tv yüzünden çok tartıştım, yaz mevsimi geldi, tv de izlenecek pek bişey kalmadı, dolayısıyla annem de tv açmaz oldu, bu sayede küçük kene tv den soğudu, çizgi film kanalları bile ilgisini çekmiyor, eşim her hafta sonu evde tv izlesin diye deneme yapıyor ama küçük kene dönüpte bakmıyor bile, çok şükür, ama korkum kış gelecek annem tv yi açacak, haliyle dışarı çıkamadıkları için bir göz odada oturacaklar, kızımda eninde sonunda tv ye bakacak diye, inşallah küçük kenenin ilgisini çekmez, gerçi kendimi şöyle teselli ediyorum, ilgisini çekse bile kış geldiğinde küçük kene 2 yaşına gelmiş olacak, kararında izlerse çokda zararı olmaz sanırım..
Cep telefonundan video izleme bizde de vardı, cep telefonlarını saklayarak unutturdum, oyalanması için tv ve tel. hariç başka şeylere yönlendirmek lazım, yemek yedirirken tv yerine şarkı söylesen-konuşsan mesela, ama sen evde yokken annen tv yi açıyorsa ona yapacak bişey yok, bende çok tartıştım ama çözümsüz kalmıştı..

İçin rahat olsun bence, çünkü oğluşun seninle baş başa olmaktan mutluluk duyacaktır. Hafta içi gündüzleri seni göremediğinden, akşamları ve hafta sonları sana kene gibi yapışıyordur ama gündüzde evde olduğunu görünce yapmaz. Gözün korkmasın, onu oyalayacak bişeyler mutlaka vardır, sende o uyurken yada oynarken işlerini yaparsın, kalan vakitlerde birlikte oynarsınız.

bakalım görüceez..umarım dediğin gibi olur..
kene demekte ne haklıymışın var ya:))

bir ara dr a sormuştum..günde toplam 1.5 saat izleyebilir demişti..
maalesef annem de açıyor canım..ama neyse ki özgür tv yi açık görünce ya ta.y tv istiyor ya da sevdiği reklam olunca bakıyor..(at ve at yarışı hastası kendileri..ilerde kumarbaz olursa şaşırmıycam)
senle olduğu sürede tv açmayıp ilgisini çekecek başka bir aktivite bulabilirsin..
kendiyle eğlenmesi neden kötü ki....eninde sonunda tv ile de başka çok iyi olmayan şeylerle de karşılaşacaklar ..bence önemli olan bu şeyleri ne zaman ve kadar yapabileceklerini öğretmekte..şimi de tam bunun zamanı..
bir de anlattığına göre gayet yaratıcı bir çocuk..fıstığa çok yüklenme

gülsannn seviyorum seni:))
ailecek süpersiniz valla:))

ya sürekli ya tv ekranında ta pc yada telefon ekranında , birde videoalrı felan kendi açıyor telefondan bende siliyorum pc ye atıp atıp bakıyorki izleyecek biş iyok telefonu elime uzatıyor çek benide izleyeyim diye :)

kardeşim de cadı gibi çok akıllı bir çocuktu ama pc ve tv onu çok sinir bir hale getirdi o yüzdne korkuyorum canım,,

ya sürekli ya tv ekranında ta pc yada telefon ekranında , birde videoalrı felan kendi açıyor telefondan bende siliyorum pc ye atıp atıp bakıyorki izleyecek biş iyok telefonu elime uzatıyor çek benide izleyeyim diye :)

kardeşim de cadı gibi çok akıllı bir çocuktu ama pc ve tv onu çok sinir bir hale getirdi o yüzdne korkuyorum canım,,

zamanla azalacaktır bence..onlarla ilgilenirken sen daha çok ilgisini çekecek bişeylr bulabilirsen belki daha kolay unutur ..bir de çok üstüne düşünce inadına da yapıyor bu sıpalar:))
üzülme..gecer unutur bir şekilde..

Son düzenleme:
bi soru daha soracağımmm,,,

bizim cadı çok fazla tv izliyor bby tv var ya bayılıyor resmen ,, anneminde işine geliyor gün içinde açıyor ohh rahat , ben varsam evde açmamak için elimdne gelen çabayı gösteriyorum ama yemke yemediği zaman tv de yada pc başında video çizgifilm izleyerek çok zaman geçiriyor :KK43: ha birde telefondan video izlemey taktı kendi videolarıyla eğleniyor ,,, bu benim hoşuma gitmiyor çünki yaratıcılığını köreltiyor bu durum :-):KK43:

sizinkiler ne halde ne yapmalıyım tavsiyeee,,, ama annem uygulamıyor işte :KK43: tv yi açıp o işine gücüne bakıyor :KK43:

bende tv izlemesi için uğraşıyorum ama nafile yok yerinde durmuyorki oturup izlesin:KK52:
ben göremesemde annem 15 dk oturup pepe die bi çzgifilm varmış ona baktığını söledi

cevaplayan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum,, durum anlaşıldı ben açmıyorum yada açtırmıyorum genelde başka şeyler ile sürekli oynatıyorum ama anneme çözüm bulamıyorum ama fazlada kafama takmıyorum nasılsa ielrde unutur , durum anlaşılmıştır eyvallah :)

kaldı ki ielrde mutlaka ya müzik ya spor yada sanat mutlaka bir yada birkaç hobisi olacak öyle boşa zaman geçirecek bir çocuk istemiyroum

ütüm ve ateş ölçerim geldi demin:KK16:

Güle güle kullan arkadaşım.
Super bir ateş ölçer buldum, doktorların kullandığından, sadece Bur.sa da bir medikal firması satıyor, kargo ile gönderebiliyorlar ama biraz pahalı yaww, sen chi.cco nun kini almıştın dimi, akşam deneyimle ve bana da haber et, birde şu ther.mo.sen.se nin kini kullanan kimse yok galiba, onu da beğendim ama off kararsız kaldım yaa, acil benimde almam lazım aslında..

bi soru daha soracağımmm,,,

bizim cadı çok fazla tv izliyor bby tv var ya bayılıyor resmen ,, anneminde işine geliyor gün içinde açıyor ohh rahat , ben varsam evde açmamak için elimdne gelen çabayı gösteriyorum ama yemke yemediği zaman tv de yada pc başında video çizgifilm izleyerek çok zaman geçiriyor :KK43: ha birde telefondan video izlemey taktı kendi videolarıyla eğleniyor ,,, bu benim hoşuma gitmiyor çünki yaratıcılığını köreltiyor bu durum :-):KK43:

sizinkiler ne halde ne yapmalıyım tavsiyeee,,, ama annem uygulamıyor işte :KK43: tv yi açıp o işine gücüne bakıyor :KK43:
Yav senin kuzu çok akıllı bi bıdık. Şuna cadı deyip durma ama. Benimki hiç video mideo izlemez. Bby tv yi sakıncalı görmüyorum ben. Sevdiği bi kaç şarkısı var. Onlar çıkınca arka odada da olsa koşar gelir izlemeye:) Onun dışında pek TV bağımlısı diil. Keşke biraz oyalaNsa diyorum ama bazen içimden..
musti mertte çok tv izliyor, bizim evde tv hiç kapanmıyor maalesef:KK14: izdivaç programı bile izliyor bizimkisi gülüyor bide adamlara falan:KK1:
Sizinki yine iimiş. Pelin bakıcısıyla Müge Anlı'yla tatlı sert izliyo!!! :KK36:Ölenler, kaçırılanlar.. Allahtan şimdi yaz geldi de çocuğumun psikolojisi biraz düzeldi!Lafı açılmışken ;bu bakıcının suyu kaynıyor, yeni bakıcı arayışındayız bu arada bize dua edin olur mu...
aranıza yeni katıldım bende mart annesiyim...
Hoşgeldin:KK71:
Hoşgeldin, ee anlat, bebişin kız mı erkek mi, Mart kaç doğumlu, aramıza nerden katıldın, ilk bebiş mi, başka kardeşi de var mı...?
Tek tek sorsaydın bacı.. Kabir suali gibi :KK1:

Gözünaydın.İyi günlerde kullan:KK9:

Alışveriş duygularımı kabarttınız yine, sanırım bende alacam bu oyuncaklardan, dua edeyimde oynasın, oyalansın.. Benim kızımda bebeklerle oynamıyor pek, sadece biberonun dibinde kalan sütü onlara içirmeye çalışıyor, çay takımı-fincan v.s. bizde de var, kozetten su doldurmaya yarıyor daha çok, birde o suyu bize içirmeye çalışıyor :))
Bunu okuyunca aklıma şu fıkra geldi:

Küçük kız babasına oyuncak fincan içinde su getirir ve babacığım çay yaptım içermisin der.
Babası da oyuna dahil olmak için fincandaki suyu içer.
Eline sağlık kızım varsa bir tane daha alabilirmiyim.
3-5 fincan sonra anne gelir ve ne yapıyorsunuz diye sorar..
Baba gülerek kızım çay yapıyor bende içiyorum..
Anne gülümser ve Kızımızın ulaşabildiği tek su kaynağının klozet olduğunu biliyorsun değilmi.
:86:

Super bir ateş ölçer buldum, doktorların kullandığından, sadece Bur.sa da bir medikal firması satıyor, kargo ile gönderebiliyorlar ama biraz pahalı yaww, sen chi.cco nun kini almıştın dimi, akşam deneyimle ve bana da haber et, birde şu ther.mo.sen.se nin kini kullanan kimse yok galiba, onu da beğendim ama off kararsız kaldım yaa, acil benimde almam lazım aslında..

Birisi Bursa mı dedi!!!! :KK37:
Eşim alsın, sana yollayalım istersen Simenycım..

Ya bu internetten alışveriş çok fena bişe Gülşan ya. İnsan elini verse kolunu kaptırıyo. Bu aralar ben de fena kafayı taktım.... Hergün evin önünde bi kargo firmasının arabası.. Konu komşu ne diyosa...:KK52:

Bi de ne zamandır sana Melek nasıl die sorcam unutuyorum hep...

Ay ne güzel di mi aile gibi olduk burda.. Birbirimizin arkadaşlarını bile tanıyoruz.:KK69::KK69: Gelin bi kucakliim hepinizi. Sevgi yumağı olasım geldi.:KK4: :KK70:

Son düzenleme:
evde deneyip ararım seni canım:KK16:

Yav senin kuzu çok akıllı bi bıdık. Şuna cadı deyip durma ama. Benimki hiç video mideo izlemez. Bby tv yi sakıncalı görmüyorum ben. Sevdiği bi kaç şarkısı var. Onlar çıkınca arka odada da olsa koşar gelir izlemeye:) Onun dışında pek TV bağımlısı diil. Keşke biraz oyalaNsa diyorum ama bazen içimden..
Sizinki yine iimiş. Pelin bakıcısıyla Müge Anlı'yla tatlı sert izliyo!!! :KK36:Ölenler, kaçırılanlar.. Allahtan şimdi yaz geldi de çocuğumun psikolojisi biraz düzeldi!Lafı açılmışken ;bu bakıcının suyu kaynıyor, yeni bakıcı arayışındayız bu arada bize dua edin olur mu...Hoşgeldin:KK71:

Tek tek sorsaydın bacı.. Kabir suali gibi :KK1:

Gözünaydın.İyi günlerde kullan:KK9:
dualarımız seninle canım:KK16:

Gülşan, Kayseri'de Mert ve seninle çekildiğimiz fotoları mailime yollar mısın? Adresimi özelden yolluyorum..:KK69:
evden yollarım canım müsait bi zamanda, malum mertle bilgisayar aynı oda duramıyo üstüne atlıyo hemen:KK9:

Ya bu internetten alışveriş çok fena bişe Gülşan ya. İnsan elini verse kolunu kaptırıyo. Bu aralar ben de fena kafayı taktım.... Hergün evin önünde bi kargo firmasının arabası.. Konu komşu ne diyosa...:KK52:

Bi de ne zamandır sana Melek nasıl die sorcam unutuyorum hep...

Ay ne güzel di mi aile gibi olduk burda.. Birbirimizin arkadaşlarını bile tanıyoruz.:KK69::KK69: Gelin bi kucakliim hepinizi. Sevgi yumağı olasım geldi.:KK4: :KK70:

meleğin kanındaki iltihabı temizleyemediler hala, bide panik atak başlamış melekte, Allah yardımcısı olsun, sanırım kanındaki sorun yüzünden çocuğu olmuyordu onun, çünkü başka bir sebep bulamadı drlar:26:

ben kaçıyorum, herkese iyi haftasonları:KK16:

Birisi Bursa mı dedi!!!! :KK37:
Eşim alsın, sana yollayalım istersen Simenycım..

Çok teşekkür ederim Kıymatlım yaa, fiyatı değiştirmiyorlar kesinlikle, eşin de alsa aynı olacak yani, boş yere yormayayım sizi, yoksa aklıma gelmedi değil yani :))
220 Tl dediler bu arada, sizce değer mi ki, bi akıl verin bana, ömür boyu kullanırım, sonrada kardeşlerimin çocukları falan kullanır diye düşündüm ama bilemiyorum..

X