2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

mrb kızlarrr
acaip sıcak bi hava wardı bugün melike uyuyup uyandıktN SONRA KENDİMİZİ DIŞARI ATTIK iyikide atmışız iyi geldi. sürekli dolanmak istio maf edio ben piknikte bende oturdugumuz kilime koyuyorum ayakkabısnı cıkarıorm ç,imlere basamaıdıg için orda oynuor tabi sürekli değil biraz dinleniyorum sonra devam ediyor kdurumaya.
4 gündüz bez kullanmıyoruz arada yani 3 kere fln kaza oluyor hatta bugün kakasını mutfagın ortasına yaptı. normalde kahvaltıdan sonra yapardı ama gece çok emdiği için heralde erken yaptı bende vaktini bilemediğim we kahvaltı hazırladıgım için ıkınma seslerine yetiştim:henüz çişinin we kakasının geldiğini söylemiyor ama ben yarım saate bi oturağına oturtuyorum her oturttugumda yapıyor. kakasınıda kahvaltıdan sonra normal tuvaltein çeşmesiyle oynkarken yapıor. gecede emmeye kalkınca önce oturaga oturuyoruz sonra emiyoruz geri yatıyor bi kere fln kaçırabiliyor gece. ikindi uykusundada kacırıyor sabah uykusunda uyanır uyanmaz yetişirsem oturagına yapıo yetişemezsem üstüne ama yatagı ıslatmıyor. biraz zahmetli gidiyor ama olacak gibi. oturtunca yapması we gece uyanması ogrenme zamanını geldiğini gösterio .bazen zor oluo sürekli oturt işeyince yıka üstünü deiş ama inş kendiside söylemye başlarsa rahatlicaz. çişşş demeye başladı ilerdede söyler umarım. görüşürüzzzz..

bende kaçıyorum öpüldünüz yarın kuzumun bandajları açılıyo daha doğrusu değiştiriliyo ama biraz silmeme izin vericekler belki biraz rahatlatabilirim bu gecede kardeşim geliyo güzel bi hafta olması ümidiyle iyi bakın kendinize
Cok gecmis olsun esinto bnde serifeden duydum cemyi cery sanip beni aradi gecmis olsun dmk icin. Sanirim yataktan dusmus. Sicaklardada zor olmustur:KK43: cok opuyorum canim tekrar cok cok gwcmis olsun

Günaydın, Henüz kimse ayamadı heralde daha, kimsecikler yok..
Ramazanda geldi, hoş geldi, hayırlı olsun, sağlıkla sıhhatle geçsin inşallah..
Hafta sonum yorucuydu hep olduğu gibi, kendime gelmeye çalışıyorum, işleri toparlayım gelirim, hadi öpüldünüz..

Günaydın, hayırlı ramazanlar, iyi haftalar,
Çok yorgun ve çok uykusuzum, cüce canımı çıkardı hafta sonu, her yerim ağrıyor, bugün işe dinlenmek üzere geldim resmen.
Ve o kadar azdı ki, tam 17 aylıkken bana iyi ki çalışıyorum dedirtmeyi başardı...

Bu arada yeni bakcıyla ilgili bir detay anlatayım sabahın köründe:
Cuma akşamı 9'da çıktım burdan, 9.30'da evdeydim, Eko daha yoktu. Bakıcı (Doruk'un deyişiyle Hacice) beni gayet güler yüzle karşıladı, kusura bakma diyecek oldum, ya boşver, normal bişey falan dedi. Taksi parası vermek istedim, evi epey uzak çünkü, asla kabul etmedi, böyle şeyler olur, hiç canını sıkma falan dedi, güle oynaya gitti. Bu sefer doğru seçim yaptım inşallah :)

Son düzenleme:
günaydınlarr
HSRET teşekkürler geçmiş olsun dileklerine canım
BURCUKUM bakıcı durmuna çok sevindim inşallah doruk büyüyene kadar huzurla devam eder ilişkiniz

cumartesi doktora gittik sargıları değiştirmeye vücudu öyle kötü olmuştu ki doktor kıyamadı tekrar sardırmaya dedi ki daha uzun sürede geçer ama sarmayalım bütün gece de kaşınmıştı yavrum dikkat edin düşmesin falan dedi tabi nrde dakka bir gol bir sürekli bahçede yaramazlık peşinde hafta sonu 50 kere düştü dün gece de çok ağladı kullanamadı sabah bi daha götürdüm evham yapmayın akut dönem geçmiş ağrısı olacak tabi ilaç verin dedi gönderdi ama adamı çok beğendim özel hastane olduğu halde röntgen falan demedi daha çok küçük içiniz rahat olsun diye çektirebiliriz ama bence hiç gerek yok dedi beğendim çok da ilgiliydi neyse bandajlar çıktı biraz ağrımız var o da geçermiş 1 haftaya kadar
gelelim bana hafta sonu annemle çok büyük bir kavga ettim bütün pazarı ağlıyarak geçirdim bu işin annemlerle aynı evde çok uzun süremiyeceğini birkez daha gördüm ilk fırsatta bir iş ardından bir ev dün çok güçsüzdüm ama bugün yılma şansım olmadığını gördüm ben eserden mutlu olmak iin ayrılıyorum madem boşanma işini aştım ailemle de başa çıkabiliri kendi hayatımı kurabilirim

Burcu, bakıcının iyi niyetine bende sevindim, inşallah doğru seçimdir bu sefer..

Esintoş, Cemy nin daha iyi olmasına sevindim, inşallah fazla ağrı çekmeden iyileşir yavrum..
Annen konusunda en son yazdıklarımı yeniden tekrarlamayım, kısaca köprüyü geçene kadar herkese dayı diyecen, ailende dahil, sonra kendi evine geçip, işini oturtunca kimse karışamaz, sıkma canını, sadece biraz sabır göstermen gerekiyor, gelecek güzel günleri düşünüp sabret arkadaşım..

bişi sormak istiyorum bezlerini her açışta koruyucu bepanten tarzı bişey sürüyo musunuz yoksa sadece pişerlerse mi krem sürüyorsunuz

Burcuuuu Allah hepimize böyle bakıcı nasip etsin:)

Esincim çok sevindim Cem'in bandajlarının çıkmasına. Bu sıcaklarda napıyorlar acaba diye bütün hafta sonu aklım sizdeydi. Ben pişik olmuşsa sürüyorum sadece...

Bir soru da benden:
Bebeklere yaptığınız kek, kurabiye, muhallebi gibi şeyleri de çorbalar gibi 2 günde mi tüketiyorsunuz???

Biz bez bağlamıyoruz gündüzleri, sadece gece yatarken bağlamadan önce sabaha kadar pişmesin diye he.ma.ten sürüyorum o kadar, gün içinde sık sık yıkanıyor zaten, şu sıralar pişik yok bizde..

Burcuuuu Allah hepimize böyle bakıcı nasip etsin:)

Esincim çok sevindim Cem'in bandajlarının çıkmasına. Bu sıcaklarda napıyorlar acaba diye bütün hafta sonu aklım sizdeydi. Ben pişik olmuşsa sürüyorum sadece...

Bir soru da benden:
Bebeklere yaptığınız kek, kurabiye, muhallebi gibi şeyleri de çorbalar gibi 2 günde mi tüketiyorsunuz???

evet ben daha uzun süre kaldıysa yedirmiyorum ona

Muhallebiyi günlük yapıyoruz biz, kek-pasta-börek 2 günde tüketilecek diye sınırlama yok, saklama koşullarına uyduktan sonra daha fazla da bekleyebilir kanımca, ama zaten bizde yediğimiz için 2 günden sonraya kalmıyor bu tür şeyler bizim evde :))

ya ben mi geç kaldım tuvalete alıştırma konusunda hafa sonu pişiği çok diye altını bağlamadım çişinden kakasından korktu ağlamaya başladı

içine yumurta ve süt giren şeyler havyla temas ettikleri sürece bakteri üreebildiklerinden dolapta bile olsa 2. günden sonra yedirmemek gerektiğini düşünüyorum ama biz yiyoruz o ayrı tabi benim herifimin mide ve bağırsakları çok hassas olup zırt pırt ishal olduğundan ekstra özen gerekiyo

Esintoş, çok sevindim Cemy'nin daha iyi olmasına...
Anneni fazla kafana takma, Yasemin'in söylediklerine katılıyorum. Seninki gibi bir durumumuz olmadığı halde, biz bile sık sık tartışıyoruz, bu kaçınılmaz. Ama inan yine de en güvenli sığınak onlar...

Ben sadece kırmızılık varsa Ha.me.tan sürüyorum artık, zaten Doruk pek pişik olmaz.
Tuvalete alıştırma konusunda geç kaldığını sanmıyorum, zira ben de şimdilik klozete oturtuyor ve bir sonuç almadan kaldırıyorum. Yeni yeni başlayacaz, kızlar yine hızlı çıktı ama bakma sen onlara :)

Kıymet ve Yasemin, bakıcı konusundaki iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Kıymetcim, yemek-çorba-muhallebi gibi şeyleri en fazla piştiğinin ertesi günü yediriyorum ben de, bir de özellikle bu sıcaklarda dışarda bırakmamaya özen gösteriyorum. Ama kek kurabiyede böyle bi sınırlamam yok, buzdolabında bir hafta falan muhafaza ediyorum.

içine yumurta ve süt giren şeyler havyla temas ettikleri sürece bakteri üreebildiklerinden dolapta bile olsa 2. günden sonra yedirmemek gerektiğini düşünüyorum ama biz yiyoruz o ayrı tabi benim herifimin mide ve bağırsakları çok hassas olup zırt pırt ishal olduğundan ekstra özen gerekiyo

Evet saklama koşulları çok önemli bence de, dolapta iken bile bozulabiliyor, sen özellikle dikkat et zaten, küçük adam pek hassas hakkaten..
Tuvalet eğitimi için geç kalmadın ama yaz günü bırak altı açık gezsin, bahçenizde varmış ne güzel, bu arada hem pişiği geçer hemde yavaştan alışır çişini söylemeye..

X