2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam herkese.

açtım şok oldum.ESİN çok geçmiş olsun arkadaşım,nasıl üzüldüm anlatamam.olacak oldu mu oluyor canım,neyapsan engel olamazsın.küçük olduğundan çabuk iyileşir canım,Allah beterinden korusun.O eser olacak adamla ilgili söyleyecek çok şeyim var ama boşverelim.o şuan canını yakmaya çalışıyor,senin onu terkedebileceğini düşünmüyordu,ama oldu,senin gücünü gördü,şimdide yediremiyor.hiç takma bile,daha çok ezilsin.

YASEMİN o tırmanma hali bizde sürekli var.koltuk,sandalye,yatak,tv modülü,masa,merdiven,yüksek olan ne varsa tırmanıyor.şuan bile sehpanın üstünde duruyor.ve ben artık bunu engelleyemiyorum.sabah mutfağa gitti,20 sn.falan sonra arkasından gittim,sandalyeye çıkmış,ordanda masanın üstüne çıkıyordu,yakaladım.zaten biliyorsunuz doğduğundan beri uykusuz bir çocuk.dışarı çıktığımızda neler neler yapıyor anlatamam,1 dk. durmuyor,biryere oturuyorsak ya ben masada yokum,ya eşim,Alp zaten hiç yok.bebek arabasının kemerlerinden kurtulup ayağa kalkıyor,eğer istemediği bişey olursa öyle bir ağlamaya başlıyor ki,avaz avaz,salya sümük,sanki dövdüm onu,yada biryerine bişey oldu,insanlar nesi var,bişey mi oldu diye yanımıza geliyor.yani anlayacağın canım hepsi aynı.

Rahatladım valla, yalnız olmadığıma sevindim desem :))
Çevremdekiler 3 yaşına kadar böyle sürecek dedikçe içim daralıyor, az evvel annem aradı, yatakla dolabın arasında bir boşluk var, küçük kene yatağın üzerine çıkıp oradan da dolaba tırmanmaya çalışırken o boşluğa düşmüş ve yüzü morarmış, uzun süre ağladı diyor annem, sonra ağlaya ağlaya uyumuş, kadın hergün isyanlarda artık..
Dün neler yaptığını hiç anlatmayım, kaşla göz arasında dökmediği kırmadığı şey kalmadı, bir iple bağlayasım bir yerlere sabitleyesim geliyor, sokağa çıkmak işkence resmen, alıp başını gidiyor, bırak kendim yürüyecem elimi tutma diye diretmeleri deli ediyor beni, kendini yerlere atıp sürümesi de cabası, aynen sokakta-markette-bankada heryerde rezil oluyorum bende..

Rahatladım valla, yalnız olmadığıma sevindim desem :))
Çevremdekiler 3 yaşına kadar böyle sürecek dedikçe içim daralıyor, az evvel annem aradı, yatakla dolabın arasında bir boşluk var, küçük kene yatağın üzerine çıkıp oradan da dolaba tırmanmaya çalışırken o boşluğa düşmüş ve yüzü morarmış, uzun süre ağladı diyor annem, sonra ağlaya ağlaya uyumuş, kadın hergün isyanlarda artık..
Dün neler yaptığını hiç anlatmayım, kaşla göz arasında dökmediği kırmadığı şey kalmadı, bir iple bağlayasım bir yerlere sabitleyesim geliyor, sokağa çıkmak işkence resmen, alıp başını gidiyor, bırak kendim yürüyecem elimi tutma diye diretmeleri deli ediyor beni, kendini yerlere atıp sürümesi de cabası, aynen sokakta-markette-bankada heryerde rezil oluyorum bende..

Hepinize cümleten katılıyorum çünkü tıpatıp aynısı bende de var,diğer anaların pek sesi çıkmıyor demek ki onların veletler bizimkiler gibi değil :KK1:, dün bakıcısı eve getirene kadar herkes bize baktı,çığlık çığlığa ağladı eve getirmeye çalışıyorum diye dedi.Evde koli bantlarını söküp kolileri açmaya çalışıyor,eliyle yırtamazsa dişlerini kullanıyor uyanık Chucky.Ondan sıkılınca da kolilerin üzerine çıkıp tepiniyor, geçen gün dışarda önce çenesini mermere vurdu 5 dk sonra kafasını betona vurdu kudurukluktan,ooof of

Esin Cem bebeğe çok geçmiş olsun canım benim bu sıcaklarda o bandajlarla ne sıkıntı çekecek Allah bir an önce şifasını versin inşallah...

Eymen de aynı dediğiniz gibi her yere tırmanan her yeri karıştıran kıran döken dışarı çıktı mı zapt edilemeyenlerden bakalım bu kıprık hali büyüdü mü ne olacak çok merak ediyorum

Offff Allahım yaa, sabır diliyorum hepimize ve bebelerimize bakan bakıcı-anne-babaanne-ablalara..
Benim size bir sorum var, sizin bebelerde ellerine her geçeni saçına-kafasına sürüyor mu, benim kızım 2 haftadır yemekten tutunda yerde bulduğu çer-çöp, pis su, kum-taş, ne bulursa saçına sürüyor, kafasının pisliğine baş gelemiyoruz, günde kaç defa yıkandığını sayamıyorum artık, yemek yerken birden elini yemeğe sokup sonrada doğru kafasına ve dikkat ettim mahsus yapıyor, kafasını yağlı elleriyle bir kaşıyışı var ki sormayın, bitlenecek diye korkuyorum, annem psikolojik olduğunu söylemeye başladı hatta kadın bıktı bunu pedagoga götür diyor, bu sabahta balkondali yer süzgeçinin içindeki pis suyu içerken ve kafasına sürerken yakalamış annem, ayyy delirecem hiç derdim bitmiyor yaa..

benim kuzunun sizinkilerden hiçbi farkı yok ama ben sizler kdar şikayetçi diilim özellikle yorulmaktan sayesinde 4 kilo verdim canım yavruma minnettarım beni tek yıpratan uykusuzluk fiziken çöküyorum çünkü akşama kadar midem bulanır başım ağrır şimdi olduğu gibi
ben he hareketli bir bebeğim olsun istemiştim hatta birazda yaramaz olsun her yaramazlığı yeni bir keşif zeksına küçücük bir katkı seviyorum oğlumun bu yerinde duraz hallerini yalnız uykud sabit dursa yada yatağında yatsa:26:

Yasemin eymen de aynı pis olan ne varsa ağzında dün parka götürdüm kel kafasına bi dünya kum döktü sıcaktan kumlar yapıştı çıkmıyor eve gelince banyoda ovala ovala ancak çıktı
parkta odun parçasından tut aklına gelebilecek ne varsa ağzına sokuyor ben psikolojik olduğunu düşünmüyorum sürekli pis e falan diyorum
bebekler her dönem bir şeye takıyor malesef şimdiki takıntıları da bu Allah sağlık versin onlara ne diyelim

arkadaşlarım şikayet etmeyin yaramazlar diye Allah korusun onları keşfetme dönemindeler biraz fazla kaşifler :)) dün benimki 38.9 derece ateşle hiç kalkmadan yatınca nasıl agladım kalk yaramazlık yap razıyım dedim yani :KK43:(( gece 2 de zor düşürdüm ateşini calplün ateş düşürmede hiçççç faydası yok dolvn kullandım 1 saat içinde düştü aklınızda olsun .

şekerler şimdiden belirteyim,yarından itibaren temizlik,boya-badana işlerine girişiyoruz.2-3 gün giremeyebilirim.
YASEMİN CİK haftaya sınav yapacakmış dünkü buzluğa sebze atma konusunda,ben muafım şekerim haberin ola.çünkü yarın pazar var ve ben hepsini hallediyorum yarın.
kudurukluk konusuna gelince yapacak bişey yok,günde kaç kez düşüyor kalkıyor,biraz önce bal kasesiyle kendini sıvadı.kıpırcan çocuk ne yapayım ki:KK52:birde bu ara kızdığımda ellerini iki yana açıp "ama" diyor,öyle ağlıyor:KK69:.

arkadaşlarım şikayet etmeyin yaramazlar diye Allah korusun onları keşfetme dönemindeler biraz fazla kaşifler :)) dün benimki 38.9 derece ateşle hiç kalkmadan yatınca nasıl agladım kalk yaramazlık yap razıyım dedim yani :KK43:(( gece 2 de zor düşürdüm ateşini calplün ateş düşürmede hiçççç faydası yok dolvn kullandım 1 saat içinde düştü aklınızda olsun .

calpol artık bizimkilerde işe yaramaz ki zaten ayşegül,o daha küçük bebekler için.dolven,ıbufen etkili bizim bebeklerde artık.
tekrar geçmiş olsun.

Son düzenleme:
calpol artık bizimkilerde işe yaramaz ki zaten ayşegül,o daha küçük bebekler için.dolven,ıbufen etkili bizim bebeklerde artık.
tekrar geçmiş olsun.

sağol canım dr da 4 saatte bi dönüşümlü ver calpolle dolveni dedi daha etkili oluyomus ... bu arada harika bi dr bulmusum ogluma her aradıgımda kadın cok yakın davranıyo .kaka tahlili verelim dedik ben gitmeden hastaneye girmiş egoşun ismini sadece labarotuvara git yeterli dedi . cok mutlu oldum ii bir dr bulmusum ogluma sonunda :)

şekerler şimdiden belirteyim,yarından itibaren temizlik,boya-badana işlerine girişiyoruz.2-3 gün giremeyebilirim.
YASEMİN CİK haftaya sınav yapacakmış dünkü buzluğa sebze atma konusunda,ben muafım şekerim haberin ola.çünkü yarın pazar var ve ben hepsini hallediyorum yarın.
kudurukluk konusuna gelince yapacak bişey yok,günde kaç kez düşüyor kalkıyor,biraz önce bal kasesiyle kendini sıvadı.kıpırcan çocuk ne yapayım ki:KK52:birde bu ara kızdığımda ellerini iki yana açıp "ama" diyor,öyle ağlıyor:KK69:.

Tamam Yazgıcan, haftaya sınav yaparken ilk sana soracam o halde, yarın pazar varsa sen önümüzdeki hafta hepsini halletmiş olursun, bakalım neler yapabileceksin :)))
Muafım deyip kaçamazsın yani.. Badana ve temizlik konusunda da kolay gelsin şimdiden..

Offff Allahım yaa, sabır diliyorum hepimize ve bebelerimize bakan bakıcı-anne-babaanne-ablalara..
Benim size bir sorum var, sizin bebelerde ellerine her geçeni saçına-kafasına sürüyor mu, benim kızım 2 haftadır yemekten tutunda yerde bulduğu çer-çöp, pis su, kum-taş, ne bulursa saçına sürüyor, kafasının pisliğine baş gelemiyoruz, günde kaç defa yıkandığını sayamıyorum artık, yemek yerken birden elini yemeğe sokup sonrada doğru kafasına ve dikkat ettim mahsus yapıyor, kafasını yağlı elleriyle bir kaşıyışı var ki sormayın, bitlenecek diye korkuyorum, annem psikolojik olduğunu söylemeye başladı hatta kadın bıktı bunu pedagoga götür diyor, bu sabahta balkondali yer süzgeçinin içindeki pis suyu içerken ve kafasına sürerken yakalamış annem, ayyy delirecem hiç derdim bitmiyor yaa..

Allahım çok bunaltıcı bi sıcak var,yanıyorum...
Ben de Pınar la aynı şekilde düşünüyorum, bişeye taktı mı takıyorlar,seninki de kafasına sürmeye takmıştır,psikolojik falan değildir.
Ben de hep Kero nun ağzına sürdüklerini ben alsam mikroptan geberirim diye düşünüyorum.

Yasemin eymen de aynı pis olan ne varsa ağzında dün parka götürdüm kel kafasına bi dünya kum döktü sıcaktan kumlar yapıştı çıkmıyor eve gelince banyoda ovala ovala ancak çıktı
parkta odun parçasından tut aklına gelebilecek ne varsa ağzına sokuyor ben psikolojik olduğunu düşünmüyorum sürekli pis e falan diyorum
bebekler her dönem bir şeye takıyor malesef şimdiki takıntıları da bu Allah sağlık versin onlara ne diyelim

İnşallah bu da geçici bir takıntıdır Pınarcım yaa, ağzına bişeyler atmasına alıştıydım ama kafasına niye sürer ki yaa..
Rabbim sağlık versin ama bu çocuklar büyüyene kadar bizde şişerek büyüyecez sanırım :))

Allahım çok bunaltıcı bi sıcak var,yanıyorum...
Ben de Pınar la aynı şekilde düşünüyorum, bişeye taktı mı takıyorlar,seninki de kafasına sürmeye takmıştır,psikolojik falan değildir.
Ben de hep Kero nun ağzına sürdüklerini ben alsam mikroptan geberirim diye düşünüyorum.

Aynen, o kadar mikrobu ben alsam hastalıktan kurtulamam heralde diye düşünüyorum, bizim bebelerin bağışıklığı epey güçlenmiştir umarım, bu kadar mikroba kış geldiğinde yine öhööö öhöö hastalanmazlar inşallah..
Bir süre daha gözlemleyecem bakalım, bu arada anneminde yapma-etme demelerini bıraktırmam lazım tabi, çocuk ilgi çekmek içinde yapıyor olabilir, annem sürekli ellerini tutup yapma diyor çünkü, sonrasında hala yapıyorsa bir uzmana danışırım artık..

X