Kıymetcim hoşbuldum, sağolasın..
Anlatacam anlatacam diyorum hep bir türlü yazamadım, fırsat bulmuşken yazayım..
Bebekle uzun süren uçak yolculuğu zor oluyormuş anacım, uçakta uslu durdu üzmedi beni ama yurt dışı seyahati olduğu için işlemler uzun sürüyor, yok güvenlik kontrolü yok pasaport kontrolü v.s. derken havaalanlarında koşturmak bir taraftanda İklimi zaptetmek beni çok yordu, bırak ben kendim yürüyecem diyor, bırakınca ters istikamette gidiyor, elinden tutunca kendini yere atıp ağlıyor, rezil oldum yaww, hem o koşturmaca da İklim in minik adımlarını bekleyecek zaman yok, kucağıma aldım yırttı kendini, tövbe ettim aklı erene kadar bir daha gitmeyecem diye :)))
Orda ikende şu meşhur beyaz geceler yüzünden uyuyamadık, bütün uyku düzenimiz bozuldu, gece saat 1 de hafif alacakaranlık oluyordu sonra saat 3 te tekrar ışıl ışıl ve güneşli her yer, face de fotoları görenler olduysa eğer mesela nehirde bir gezintimiz var orada saat gece 23:00 dı, o saatte güneşten korunmak için şapka takıyorduk, gerisini siz düşünün...
Şehir olarak St. Pete.rs.burg fena değil, ama genel olarak çok pisler, trafik düzenli idi, şehrin heryeri orman ve göl, bolca park bahçe vardı, yaşanılabilir bir yer ama ben temelli olarak orada yaşayamam mesela, hayat çok pahalı, sebze-meyve nerdeyse hiç yok, insanları özellikle erkekleri çok tembel, ellerinde bira şişesi çıplak vaziyette geziyorlar, 30 derece sıcaklık onlar için korkunç geliyor, soğuk insanlar yüzleri pek gülmüyor, bizdeki gibi yaşlıya saygıları yok, herkes eşit v.s v.s.
Esmiragül, bahsettiğin yazlıklar ne tarafta bilmiyorum ama Temmuz-Ağustos ayları onlara göre çok sıcak olduğu için şehrin 250 km. uzağında Daça dedikleri yazlıklar var oralara kaçıyorlar, o yazlıklar da özelliği olmayan göl kenarındaki tipik yazlıklardan işte...
İklim den dolayı çok fazla gezemedim ben açıkçası, ne zaman dışarı çıksak uyudu zilli ve onu taşıdık hep..
Petergof diye bir yer var gidecek birileri olursa orayı mutlaka görsün derim..
Aklıma gelenleri yazdım, sorunuz olursa cevaplarım, şimdi yemeğe gidiyorum, öptüm çok..