Günaydın,
Dün bir anlık dalgınlığı yüzünden oğlunun salıncaktan uçmasına sebep olmuş bir anne var karşınızda... Parka gittik, şu sözde emniytli salıncaklara bindirdiğim Doruk'u, bi yandan da oynuyorduk, parktaki çocuklardan biri annesine vurmaya kum atmaya falan başladı, 5-10 sn kadar gözüm ona takıldı. Tekrar Doruk'a baktığımda salıncağın emniyetini yukarı kaldırmıştı ve o an aşağıda atladı, ağzının üstüne düştü.
Hissettiklerini anlatacak kelime yok. Bütün anneler çığlık çığlığa fırladırlar, susun, bişey yok deyip uzaklaştırdım bunları, Doruk'u kaldırdım, ağzı burnu kum doluydu, hemen karşıdaki bakkala gidip su aldım, kumları temizledim, baktım kan yok, biraz rahatladım, suyla oynatıp sakinleştirdim, parka dönüp eşyaları topladım, soğukkanlılığım nedeniyle diğer annelerin tebriklerini kabul ettim, yakındaki bir eczacı arkadaşıma gidip Doruk'un çenesindeki, dudağındaki sıyrıklara tedavi ettirdim, eve gittim, Doruk'u babaannesine verdim ve nerdeyse bayıldım! Kayınvalidem Doruk'u bırakıp beni toplamaya çalıştı yazık :)
Benim ihmalim yüzünden oldu diye çektiğim vicdan azabını anlatamam size, hala içim yanıyor. Zaman geçtikçe yaralar belirginleşti tabi, çenesine ve dudakla burun arasına kan oturdu, üst dudak şişti, yaralı böcük oldu minik kuzum.
Öyle işte anneler, biliyorsunuz zaten ama ben de söyleyeyim, siz siz olun gözünüzü üzerlerinden ayırmayın, artık zaptedilemez oldular, hem çok meraklı hem de çok küçükler, başlarına ne geleceğini bilmeden atlıyorlar her şeye, Allahım bütün yavrularımızı korusun.